8 φανταστικές συμβουλές για τη διακόσμηση γραφείου

Η διακόσμηση γραφείου δεν είναι χάσιμο χρόνου. Αντίθετα, αυτό αυξάνει την παραγωγικότητά σας και βελτιώνει τη διάθεσή σας! Σε αυτό το άρθρο, ανακαλύψτε 8 συμβουλές για τη διακόσμηση γραφείου.
8 φανταστικές συμβουλές για τη διακόσμηση γραφείου

Έχει γραφτεί από Aylin Stefany Rodriguez Vinasco

Τελευταία ενημέρωση: 26 Οκτωβρίου, 2022

Αυτές οι συμβουλές για τη διακόσμηση γραφείου θα σας επιτρέψουν να αισθανθείτε καλύτερα σε αυτόν τον χώρο που περνάτε πολλές ώρες δουλεύοντας. Ανεξάρτητα από το πόσο μεγάλο ή μικρό είναι το γραφείο σας, το πιο σημαντικό πράγμα είναι να το διατηρείτε σε τάξη και καθαρό. Με αυτόν τον τρόπο, η διακόσμηση θα σας εμπνεύσει.

Εκτός από τη διατήρηση της τάξης και της καθαριότητας, μια καλή διακόσμηση στην οποία επικρατούν το φως και η έμπνευση θα επηρεάσουν θετικά την ψυχική και σωματική σας υγεία. Αυτός είναι ο λόγος που πρέπει σίγουρα να σκεφτείτε την ανακαίνιση του γραφείου σας!

Πώς η διακόσμηση γραφείου επηρεάζει την παραγωγικότητα

Σκεφτείτε πώς νιώθετε εάν, όταν μπαίνετε στο γραφείο σας, βρίσκετε χαρτιά διάσπαρτα παντού, στυλό και μολύβια στο πάτωμα και το τεράστιο παλιό σας γραφείο σε μια σκοτεινή γωνία χωρίς λάμπα. Άβολα, σωστά;

Αυτό συνδέεται με το γεγονός ότι η ακαταστασία και η ακατάλληλη διακόσμηση μπορούν να έχουν αρνητική επίδραση, όπως ακριβώς η σωστή μπορεί να ενισχύσει την παραγωγικότητά σας και να βελτιώσει τη διάθεσή σας. Θυμηθείτε ότι ο φυσικός φωτισμός, ένα θέμα που θα συζητήσουμε αργότερα, είναι επίσης πολύ σημαντικό.

Μια άλλη πτυχή που πρέπει να λάβετε υπόψη είναι η μυρωδιά. Η αρωματοθεραπεία ισχυρίζεται ότι τα αρώματα όπως η κανέλα βοηθούν στη μείωση της κόπωσης και στην ανακούφιση από το άγχος, το τριαντάφυλλο βοηθά στην καταπολέμηση της θλίψης και τα εσπεριδοειδή, όπως το περγαμόντο, ενισχύουν την αίσθηση της ηρεμίας.

Οκτώ συμβουλές για τη διακόσμηση γραφείου

Ακολουθούν οκτώ συμβουλές διακόσμησης γραφείου που, εκτός από το να δώσετε στο χώρο εργασίας σας μια πινελιά κομψότητας, θα το κάνουν λίγο πιο φιλόξενο και θα σας παρακινήσει να εργάζεστε πιο αποτελεσμάτικα καθημερινά.

γυναίκα χασμουριέται
Καθώς περνάτε μεγάλο μέρος της ημέρας σας στο γραφείο σας, μπορεί να βαρεθείτε σε αυτό. Γι ‘αυτό είναι εξαιρετική ιδέα να σκεφτείτε να το ανακαινίσετε!
 1. Ανοιχτόχρωμοι τοίχοι

Τα ανοιχτά χρώματα στους τοίχους του γραφείου σας, όπως λευκό ή κρεμ, θα κάνει τον χώρο εργασίας σας να φαίνεται πιο φωτεινός. Ωστόσο, σύμφωνα με ορισμένες μελέτες, άλλα χρώματα έχουν επίσης αντίκτυπο στη δημιουργικότητα και την παραγωγικότητα ενώ εργάζεστε.

Για παράδειγμα, το πορτοκαλί είναι ένα χρώμα που σχετίζεται με τη δημιουργικότητα, την επιτυχία και την ενθάρρυνση. Επομένως, μπορεί να είναι καλή ιδέα να βάψετε πορτοκαλί έναν τοίχο του γραφείου σας.

Από την άλλη πλευρά, το μπλε, το μοβ και το γκρι συμβολίζουν την επιτυχία. Μπορείτε να δοκιμάσετε να προσθέσετε πινελιές αυτών των χρωμάτων μέσω διακοσμητικών στοιχείων ή επίπλων.

 1. Φράσεις-Κίνητρα

Αυτό που θα επιλέξετε θα διαφέρει ανάλογα με τον τύπο εργασίας που κάνετε. Αυτή η συμβουλή γίνεται πολύ δημοφιλής στα διαφημιστικά πρακτορεία ή στα γραφεία τύπου, για παράδειγμα.

Ζωγραφίστε μια φράση από το αγαπημένο σας βιβλίο που σας παρακινεί σε έναν από τους τοίχους. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε αυτοκόλλητα τοίχου ή τοιχογραφίες.

Εάν αυτό δεν επιτρέπεται στο χώρο εργασίας σας, μπορείτε να τοποθετήσετε μια κορνίζα με την παρακινητική φράση της επιλογής σας. Η ιδέα είναι να την διαβάζετε κάθε μέρα για έμπνευση.

 1. Πηγές φυσικού φωτός, μια από τις καλύτερες συμβουλές για τη διακόσμηση γραφείου

Οι φυσικές πηγές φωτός έχουν πολλά οφέλη για την υγεία. Αρκετές μελέτες κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η έκθεση στο φυσικό φως μπορεί να αποτρέψει νευροεκφυλιστικές ασθένειες, όπως το Πάρκινσον.

Στην πραγματικότητα, κλινικές δοκιμές σε ζώα έχουν δείξει ότι αυτός ο τύπος φωτισμού βελτιώνει τις γνωστικές λειτουργίες και την απόδοση, καθώς έχει αντίκτυπο στον ιππόκαμπο.

Ομοίως, άλλες μελέτες έδειξαν ότι το φυσικό φως, ειδικά τις πρωινές ώρες, μειώνει τα συμπτώματα της ψυχικής νόσου, διεγείροντας την παραγωγή σεροτονίνης και βελτιώνοντας τη σύνθεση της βιταμίνης D.

 1. Αγοράστε ένα πρακτικό γραφείο

Το γραφείο που επιλέγετε είναι πολύ σημαντικό. Εάν σας αρέσει η ευρυχωρία, είναι καλύτερο να επιλέξετε ένα γραφείο που είναι ελαφρώς μεγαλύτερο από το πλάτος. Με αυτόν τον τρόπο, θα καταλαμβάνει λιγότερο χώρο.

Η επιλογή επίπλων με κάθετα συρτάρια για την αποθήκευση των αντικειμένων εργασίας σας μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να βελτιστοποιήσετε τον διαθέσιμο χώρο εάν το γραφείο σας είναι μικρό.

Μια άλλη πρόταση για μικρά γραφεία είναι η επιλογή πτυσσόμενου γραφείου. Με αυτόν τον τρόπο, θα κερδίσετε χώρο όταν τελειώσει η εργάσιμη ημέρα, ειδικά αν εργάζεστε από το σπίτι.

 1. Συμβουλές για τη διακόσμηση γραφείου: Πτυσσόμενες καρέκλες

Αυτή η συμβουλή είναι παρόμοια με την προηγούμενη. Σήμερα, μπορείτε να βρείτε διάφορα αξεσουάρ που μπορούν να κάνουν μια πτυσσόμενη καρέκλα πολύ άνετη για εργασία. Τελικά, θα σας επιτρέψει να κερδίσετε λίγο περισσότερο χώρο.

Ένα άλλο πλεονέκτημα της αγοράς αυτού του τύπου καρέκλας είναι ότι μπορείτε να βρείτε μοντέρνα και πολύχρωμα σχέδια που δεν μοιάζουν με παραδοσιακές καρέκλες γραφείου. Αλλά θυμηθείτε ότι το πιο σημαντικό σημείο είναι η άνεση.

 1. Χρησιμοποιήστε ράφια για να οργανώσετε τα πάντα

Τα ράφια είναι πολύ χρήσιμα. Εάν έχετε πολλά χαρτιά, φακέλους ή είδη εργασίας, αυτή είναι η ιδανική επιλογή για να διατηρείτε τα πάντα τακτοποιημένα και οργανωμένα.

Κατά προτίμηση κάθετα ράφια με πολλές διαιρέσεις. Αυτό θα διευκολύνει την εκχώρηση χώρου σε κάθε τύπο στοιχείου και θα μπορείτε να βρείτε ό, τι χρειάζεστε πολύ πιο γρήγορα και θα αποφύγετε το χάος.

ράφια σε σπίτι
Τα ράφια μπορούν να σας βοηθήσουν να εξοικονομήσετε πολύ χώρο. Εάν εργάζεστε από το σπίτι, θα πρέπει να εξετάσετε σοβαρά το ενδεχόμενο να αποκτήσετε μερικά.
 1. Συμβουλές για τη διακόσμηση γραφείου: Κάθετα ντουλάπια αρχειοθέτησης

Οι κατακόρυφοι πίνακες αρχειοθέτησης είναι οι καλύτερες επιλογές για σημαντικά έγγραφα και φακέλους. Εξοικονομούν χώρο και είναι υπέροχα μέρη για την αποθήκευση εγγράφων και άλλων σημαντικών πληροφοριών. Θα πρέπει ιδανικά να τοποθετήσετε αυτόν τον τύπο επίπλων σε μια γωνία.

 1. Προσθέστε τις προσωπικές σας πινελιές

Αυτή η τελευταία συμβουλή διακόσμησης γραφείου είναι η πιο σημαντική. Όπως αναφέραμε παραπάνω, οι άνθρωποι περνούν πολύ χρόνο δουλεύοντας στο γραφείο τους.

Έτσι, πρέπει να σκεφτείτε να εξατομικεύσετε το δικό σας γραφείο. Τοποθετήστε μια κορνίζα της οικογένειάς σας ή των κατοικίδιων ζώων σας. Τοποθετήστε το δικό σας μολύβι ή μερικά φυτά, όπως έναν κάκτο.

Τι πιστεύετε για αυτές τις συμβουλές για τη διακόσμηση γραφείου;

Θα τα εφαρμόσετε στο γραφείο σας;

Τώρα ξέρετε ότι, πέρα ​​από την αισθητική και τις τάσεις, η διακόσμηση του γραφείου σας με τον σωστό τρόπο θα επηρεάσει θετικά την υγεία, την παραγωγικότητα και τη διάθεσή σας. Έτσι, είναι καλή ιδέα να πιάσετε δουλειά!

Θυμηθείτε ότι πρέπει να μετατρέψετε το γραφείο σας σε έναν χώρο όπου θέλετε να εργαστείτε με κίνητρα και χαρά. Όλα τα αξεσουάρ και τα στοιχεία που θα επιλέξετε θα σας εμπνεύσουν να επιτύχετε τους καθημερινούς σας στόχους εργασίας.


Όλες οι παραθέτονται πηγές ελέγχθηκαν προσεκτικά από την ομάδα μας για να διασφαλιστεί η ποιότητα, η αξιοπιστία, η επικαιρότητα και η εγκυρότητά τους. Η βιβλιογραφία αυτού του άρθρου θεωρήθηκε αξιόπιστη και επιστημονικά ακριβής.


 • Zhou Z, Zhou R, Zhang Z, Li K. The Association Between Vitamin D Status, Vitamin D Supplementation, Sunlight Exposure, and Parkinson’s Disease: A Systematic Review and Meta-Analysis. Med Sci Monit. 2019 Jan 23;25:666-674. doi: 10.12659/MSM.912840. PMID: 30672512; PMCID: PMC6352758.
 • Joel E. Soler Alfred J. Robison Antonio A. Núñez Lily Yan. Light modulates hippocampal function and spatial learning in a diurnal rodent species: A study using male nile grass rat (Arvicanthis niloticus). Hippocampus, 2017. https://doi.org/10.1002/hipo.22822.
 • Lewy AJ, Bauer VK, Cutler NL, et al. Morning vs Evening Light Treatment of Patients With Winter Depression. Arch Gen Psychiatry. 1998;55(10):890–896. doi:10.1001/archpsyc.55.10.890

Αυτό το κείμενο προσφέρεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν αντικαθιστά τη συμβουλή από επαγγελματία. Σε περίπτωση αμφιβολίας, συμβουλευτείτε τον ειδικό σας.