11 συμβουλές για να φαίνεστε πιο αδύνατοι στις φωτογραφίες

Μερικοί άνθρωποι αποφεύγουν τις φωτογραφίες για να μην δείξουν πτυχές του σώματός τους με τις οποίες δεν είναι ευχαριστημένοι. Ωστόσο, εφαρμόζοντας μερικά κόλπα, είναι δυνατόν να βγάλετε φωτογραφίες που σας κάνουν να νιώθετε αυτοπεποίθηση.
11 συμβουλές για να φαίνεστε πιο αδύνατοι στις φωτογραφίες

Έχει γραφτεί από Luz Marina Carpio Hernández

Τελευταία ενημέρωση: 22 Δεκεμβρίου, 2022

Το να ποζάρετε μπροστά στην κάμερα δεν χρειάζεται να είναι τραυματικό. Μερικοί άνθρωποι κρύβονται από τις φωτογραφίες λόγω ανασφάλειας για την εμφάνισή τους, ειδικά για το βάρος τους. Αν είστε ένας από αυτούς τους ανθρώπους, ήρθε η ώρα να ξεπεράσετε το φόβο σας για το φακό και να εφαρμόσετε μερικές απλές στρατηγικές που θα σας βοηθήσουν να δείχνετε πιο αδύνατοι στις φωτογραφίες.

Πολλές φορές, το αποτέλεσμα των εικόνων δεν οφείλεται στα φυσικά χαρακτηριστικά του ατόμου, αλλά στις ρυθμίσεις της συσκευής. Ο ρουχισμός, οι πόζες και το πλαίσιο επηρεάζουν επίσης τη λήψη. Σε αυτό το άρθρο, θα σας διδάξουμε πώς να αποτρέψετε ορισμένες λεπτομέρειες που δημιουργούν ανεπιθύμητα αποτελέσματα στις φωτογραφίες.

Γιατί οι άνθρωποι φαίνονται πιο αδύνατοι σε ορισμένες φωτογραφίες;

Δεν παίρνετε μαγικά βάρος όταν φωτογραφίζεστε. Μερικές φορές, οι μεγεθυσμένες εικόνες οφείλονται στο περιθώριο μεταξύ εσάς και της φωτογραφικής μηχανής.

Το φαινόμενο είναι προϊόν της εστιακής απόστασης. Σύμφωνα με τη Nikon®, αναφέρεται στη γωνία θέασης – δηλαδή στο πόσο μεγάλο μέρος της σκηνής θα αποτυπωθεί και στη μεγέθυνση, που επηρεάζει το πόσο μεγάλα θα φαίνονται τα επιμέρους στοιχεία.

Οι ειδικοί σε θέματα φωτογραφικών μηχανών σημειώνουν ότι όσο μικρότερη είναι η εστιακή απόσταση, τόσο μικρότερη είναι η γωνία θέασης και τόσο μεγαλύτερη η μεγέθυνση.

Όσον αφορά το ίδιο σημείο, ένα άρθρο στο περιοδικό Cine Premiere αναφέρει ότι η μεταβολή της απόστασης μεταξύ του θέματος και της φωτογραφικής μηχανής δίνει σημαντικά αποτελέσματα στο τελικό πορτρέτο. Προσθέτουν ότι όσο πιο κοντά είναι ο εξοπλισμός, τόσο λιγότερο ουσιαστική είναι η απόσταση μεταξύ των φυσικών χαρακτηριστικών.

Look slimmer in photos
Οι ρυθμίσεις της φωτογραφικής μηχανής επηρεάζουν τον τρόπο με τον οποίο φαινόμαστε στις φωτογραφίες. Ωστόσο, μπορείτε επίσης να εφαρμόσετε κάποια κόλπα για να βελτιώσετε τις πόζες σας.

Ακολουθήστε αυτές τις συμβουλές για να δείχνετε πιο αδύνατοι στις φωτογραφίες

Το να είστε φωτογενείς είναι το λιγότερο σημαντικό όταν να κάνετε μια φωτογραφία και θέλετε να φαίνεστε όμορφοι. Το μυστικό είναι να κατακτήσετε τις πόζες σας και να παίξετε με το πλαίσιο. Υπάρχουν μερικά κόλπα που μπορούν να σας βοηθήσουν να δείχνετε καλύτερα μπροστά στο φακό- θα τα αποκαλύψουμε παρακάτω.

1. Χρησιμοποίησε το κάδρο ανάλογα με το ύψος σου

Αν είστε ψηλοί και θέλετε να φαίνεστε πιο κοντοί, είναι προτιμότερο να κάθεστε, οπότε δεν θα φαίνεται όλο το μήκος του σώματός σας.

Στην περίπτωση που η φωτογραφία είναι όρθια, ο φακός πρέπει να τοποθετηθεί στη μέση, ώστε το κάδρο να καλύπτει το ύψος σας. Και αν ποζάρετε σε μια ομάδα, τοποθετήστε τον εαυτό σας στο πίσω μέρος, όσο το δυνατόν πιο μακριά από την κάμερα.

Από την άλλη πλευρά, όταν θέλετε να φαίνεστε ότι έχετε μεγαλύτερο ύψος, είναι καλύτερο να προσθέσετε ένα πλαίσιο αναφοράς. Σε αυτή την περίπτωση, σταθείτε δίπλα σε ένα πιο κοντό άτομο.

2. Μη χρησιμοποιείτε γωνίες από κάτω

Αν θέλετε να φαίνεστε πιο αδύνατοι και λεπτότεροι στις φωτογραφίες σας, βεβαιωθείτε ότι ο φακός περνάει λίγο πάνω από τη γραμμή των ματιών- διαφορετικά, το πρόσωπό σας θα φαίνεται μεγαλύτερο από ό,τι είναι στην πραγματικότητα. Είναι η ίδια σύσταση και στην περίπτωση των selfies: μην τραβάτε ποτέ μια φωτογραφία κοιτάζοντας προς τα κάτω.

3. Δώστε όγκο στα μαλλιά σας για να φαίνεστε πιο αδύνατοι στις φωτογραφίες

Δοκιμάστε ένα χαλαρό, κυματιστό ή σγουρό χτένισμα. Η προσθήκη όγκου στα μαλλιά σας εξισορροπεί το σχήμα του κεφαλιού και του προσώπου σας, δίνοντας την εντύπωση ισορροπίας.

4. Φροντίστε να μη σας χτυπάει απευθείας το φως του ήλιου

Όταν βγάζετε φωτογραφίες σε εξωτερικούς χώρους, προσπαθήστε να τις τραβάτε λίγο πριν από τη δύση του ήλιου, ώστε να αποφύγετε το πιο έντονο φως της ημέρας. Ωστόσο, αν οι φωτογραφίες τραβηχτούν τις συγκεκριμένες ώρες, καλό είναι να στέκεστε με την πλάτη στον ήλιο, ώστε να μην κλείνετε τα μάτια σας.

5. Βάλτε τα χέρια σας στους γοφούς σας για να δείχνετε πιο αδύνατοι

Φέρνοντας τα χέρια σας στους γοφούς σας αδυνατίζετε τα χέρια σας. Αυτή η στάση είναι γνωστή ως στάση της κανάτας των χεριών, και όταν εκτελείται σωστά, εγγυάται μια κολακευτική φωτογραφία.

Ανοίξτε τα πόδια σας λίγο σε απόσταση και κρατήστε την ισορροπία σας με το ένα ή και τα δύο χέρια στους γοφούς σας. Μείνετε όρθιοι, αλλά επιδιώξτε η σπονδυλική στήλη και η λεκάνη να οδηγήσουν το μυϊκό σύστημα σε κατάσταση χαλάρωσης. Το αποτέλεσμα συγκαλύπτει τη χαλάρωση της κοιλιάς.

6. Ρυθμίστε το φως για να φαίνεστε πιο αδύνατοι στις φωτογραφίες

Χρησιμοποιήστε ένα χαμηλό φόντο, κατά προτίμηση σε εξωτερικό χώρο. Τα φώτα δεν πρέπει να είναι έντονα. Αυτό ωφελεί το πρόσωπο αποκρύπτοντας τις ρυτίδες χωρίς να καταφύγετε σε ένα πολύ έντονο στυλ μακιγιάζ.

Επίσης, θα πρέπει να ζητήσετε από τον φωτογράφο να τραβήξει την εικόνα σε χρώμα και στη συνέχεια να σας δείξει μια ασπρόμαυρη εκδοχή. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να επιλέξετε αυτή που σας αρέσει περισσότερο.

7. Συνδυάστε στενά και φαρδιά ρούχα

Η αναλογία των ρούχων σας είναι ένας τρόπος για να αδυνατίσετε το σώμα σας. Οι συνδυασμοί με εφαρμοστή εφαρμογή εστιάζουν το βλέμμα στις περιοχές που θέλετε να καμουφλάρετε.

Αντίστοιχα, το να φοράτε μόνο χαλαρά κομμάτια δίνει την αίσθηση του όγκου. Για παράδειγμα, θα μπορούσατε να φορέσετε στενά μπλουζάκια με φαρδιά παντελόνια.

Τα σκούρα χρώματα είναι ιδανικά για να δείχνετε πιο αδύνατοι.

8. Προσπαθήστε να βρείτε μια καλή τοποθεσία

Αυτή η σύσταση ισχύει και για τις ομαδικές φωτογραφίες. Μπορείτε να τοποθετηθείτε καλύτερα στο κέντρο και να γυρίσετε ελαφρώς προς τη μία πλευρά. Από μπροστά, δείχνετε όλο σας το πλάτος.

9. Σταυρώστε τους αστραγάλους σας

Για τις καθιστές φωτογραφίες, είναι αποτελεσματικό να σταυρώνετε τους αστραγάλους σας και όχι ολόκληρο το πόδι σας. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα αν φοράτε φούστα ή φόρεμα. Αυτή η στάση είναι ιδανική για να δείξετε λίγο πόδι και να δείχνετε αδύνατοι.

Δοκιμάστε το: σταυρώστε το πόδι σας εντελώς στα γόνατα και θα δείτε τη διαφορά στη φωτογραφία. Αυτή η πόζα αναδεικνύει πραγματικά τους μηρούς σας, ειδικά αν φοράτε μίνι φούστα.

10. Σηκώστε το πηγούνι σας

Το να σηκώνετε το πηγούνι σας και να το κρατάτε προς τα έξω βοηθάει να αναδείξετε ένα λεπτό πρόσωπο. Πρέπει να σηκώσετε το κεφάλι σας έτσι ώστε το κάτω μέρος του προσώπου να προεξέχει και ο λαιμός να προσομοιάζει μεγαλύτερη έκταση.

Look slimmer in photos by taking the picture from above
Τραβήξτε τις εικόνες από ψηλότερη θέση και ποτέ από κάτω, αν θέλετε να δείχνετε πιο αδύνατη στις φωτογραφίες.

11. Να είστε δραστήριοι

Η μετάδοση δυναμισμού στις φωτογραφίες βοηθά να κρύψετε τις λεπτομέρειες που μπορεί να θέλετε να κρύψετε. Για να γίνει αυτό, ο ρόλος του φωτογράφου είναι σημαντικός, καθώς πρέπει να εκτελέσει ειδικές μεθόδους, όπως να μειώσει την ταχύτητα κλείστρου της φωτογραφικής μηχανής, να ρυθμίσει την ποσότητα του φωτός και να εξασφαλίσει τη σταθερότητα της συσκευής κατά τη λήψη της εικόνας.

Πρέπει να χρησιμοποιείτε φίλτρα για να φαίνεστε πιο αδύνατοι στις φωτογραφίες;

Η απόφαση για τη χρήση φωτογραφικών φίλτρων είναι πολύ προσωπική. Κάποιοι τα χρησιμοποιούν για να φαίνονται όπως τους αρέσει, ενώ άλλοι παραπέμπουν σε υπερβολικές και μη ρεαλιστικές τροποποιήσεις.

Μάλιστα, υπάρχει και ιατρικός όρος γνωστός ως δυσμορφία του Snapchat, ο οποίος εξηγείται στο περιοδικό Nursing ως ένα φαινόμενο του οποίου η βάση είναι να ζητούν στους πλαστικούς χειρουργούς αλλαγές παρόμοιες με τα φίλτρα της εφαρμογής.

Ανεξάρτητα από αυτές τις απόψεις, για να φαίνεστε καλά στις φωτογραφίες, αυτό που αναμφισβήτητα χρειάζεται είναι αυτοπεποίθηση. Η ανασφάλεια μεταδίδεται εύκολα στις φωτογραφίες.

Όταν απελευθερώνετε την πίεση να δείχνετε τέλειοι, μπορείτε να είστε σίγουροι ότι θα δείχνετε καλύτερα.


Όλες οι παραθέτονται πηγές ελέγχθηκαν προσεκτικά από την ομάδα μας για να διασφαλιστεί η ποιότητα, η αξιοπιστία, η επικαιρότητα και η εγκυρότητά τους. Η βιβλιογραφία αυτού του άρθρου θεωρήθηκε αξιόπιστη και επιστημονικά ακριβής.Αυτό το κείμενο προσφέρεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν αντικαθιστά τη συμβουλή από επαγγελματία. Σε περίπτωση αμφιβολίας, συμβουλευτείτε τον ειδικό σας.