7 θεραπείες για την κοιλιακή χαλάρωση

Εάν επιθυμείτε να συσφίξετε την κοιλιά σας με μια μη επεμβατική μέθοδο, αυτό το άρθρο μπορεί να σας ενδιαφέρει. Μάθετε για μια σειρά από αισθητικές θεραπείες που είναι ιδανικές για να απαλλαγείτε από τη χαλάρωση στην κοιλιά.
7 θεραπείες για την κοιλιακή χαλάρωση
Leonardo Biolatto

Έχει εξετασθεί και εγκριθεί από: γιατρό Leonardo Biolatto.

Έχει γραφτεί από Luz Marina Carpio Hernández

Τελευταία ενημέρωση: 22 Δεκεμβρίου, 2022

Η λύση για την κοιλιακή χαλάρωση  είναι πλέον εδώ. Υπάρχουν ορισμένες ελάχιστα επεμβατικές μέθοδοι που έχουν σχεδιαστεί για να συρρικνώνουν το χαλαρό δέρμα και να ενισχύουν το σχηματισμό νέων ινών κολλαγόνου.

Το χαλαρό χόριο προκαλεί συχνά ανασφάλειες. Ευτυχώς, ορισμένες αισθητικές θεραπείες συσφίγγουν την περιοχή της κοιλιάς, αν τις συνδυάσετε με υγιεινή διατροφή.

Τα πλεονεκτήματα αυτών των μεθόδων είναι ότι αποφεύγετε όλους τους κινδύνους της χειρουργικής επέμβασης και της μετεγχειρητικής ανάπαυσης. Επιπλέον, μέσα σε λίγες ημέρες, θα έχετε μια ελκυστική κοιλιά. Η επιλογή της επέμβασης εξαρτάται από μια ιατρική αξιολόγηση, κατά την οποία ο ειδικός προσδιορίζει τη βασική αιτία της κοιλιακής χαλάρωσης και ποια τεχνική ταιριάζει στις ανάγκες σας.

Τι προκαλεί την κοιλιακή χαλάρωση;

Μια μελέτη που δημοσιεύθηκε από το Πανεπιστήμιο του Νότου της Σάντα Καταρίνα ορίζει τη χαλάρωση του δέρματος ως την απώλεια του ελαστικού συνδετικού ιστού, προϊόν απότομης μεταβολής του όγκου στην περιοχή.

Όταν δεν υπάρχει έλξη του βλεννογόνου, αυτό παραμορφώνεται και είναι δύσκολο να επανέλθει στην αρχική του όψη. Σχετίζεται επίσης με τη μείωση των επιπέδων κολλαγόνου και ελαστίνης, η οποία έχει ως αποτέλεσμα τη δημιουργία ρυτίδων.

Σε αντίθεση με ό,τι πιστεύουν πολλοί, η κοιλιακή χαλάρωση δεν σχετίζεται με το τοπικό λίπος. Άλλοι παράγοντες που επηρεάζουν τη δερματική χαλάρωση της κοιλιάς είναι:

Πώς να προλάβετε τη χαλάρωση της κοιλιάς

Η χαλάρωση στην κοιλιά είναι ένα αισθητικό πρόβλημα που μπορείτε να προλάβετε. Το μυστικό είναι ο υγιεινός τρόπος ζωής και η ενδυνάμωση των μυών που θα βοηθήσουν στη σύσφιξη του δέρματος.

Ποτέ δεν είναι αργά για να αντιστρέψετε τις συνήθειές σας. Αλλά αν πάρετε την απόφαση όταν η χαλαρή κοιλιά είναι εμφανής, η συνιστώμενη οδός αποτελείται από θεραπείες που δεν περιλαμβάνουν επεμβάσεις και που προωθούν την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης.

Οι καλύτερες θεραπείες για την καταπολέμηση της χαλάρωσης της κοιλιάς

Οι τεχνικές που θα σας παρουσιάσουμε τώρα όλες τονώνουν την περιοχή της κοιλιάς. Τα αποτελέσματα είναι μακροχρόνια, αρκεί να τις συμπληρώνετε με άθληση, ενυδάτωση και τροφές πλούσιες σε πρωτεΐνες, φυτικές ίνες και που επανορθώνουν τους μυς.

7 θεραπείες για την κοιλιακή χαλάρωση
Η υγιεινή διατροφή είναι απαραίτητη για να συνοδεύει τις θεραπείες που μειώνουν τη χαλάρωση. Η κατανάλωση φυτικών ινών μειώνει το πρήξιμο της κοιλιάς και συμβάλλει στην αισθητική της περιοχής.

1. Μεσοθεραπεία

Η μεσοθεραπεία βασίζεται στην εφαρμογή ενδοδερμικών ή υποδόριων ενέσεων που περιέχουν αναγεννητικές, ενυδατικές και αναζωογονητικές ουσίες του δέρματος. Ένας δερματολόγος καθορίζει τις δόσεις και τις εφαρμόζει με βελόνες ελάχιστου μεγέθους, απευθείας στα χαλαρά σημεία.

Η αλλαγή είναι ορατή βραχυπρόθεσμα. Υπάρχουν ακόμη και άτομα που τις παρατηρούν από τις πρώτες διηθήσεις.

Συνιστάται η επίσκεψη τουλάχιστον 4 φορές

2. Καρβοξυθεραπεία

Η καρβοξυθεραπεία περιλαμβάνει τη διαδερμική χορήγηση φαρμακευτικού διοξειδίου του άνθρακα. Η ένωση παρέχεται μέσω ενέσεων στο χαλαρό δέρμα για την προώθηση της ροής του αίματος και την αύξηση της δερματικής οξυγόνωσης. Οι παρακεντήσεις έχουν μια βιοχημική αντίδραση παρόμοια με την αντίδραση του σώματος όταν το γυμνάζετε.

Εκτός από ότι βοηθά στην εξάλειψη της χαλαρότητας, η καρβοξυθεραπεία εξασθενεί τις ραγάδες και ενισχύει την παραγωγή ινοβλαστών. Απαιτεί τουλάχιστον 4 συνεδρίες. Ωστόσο, ο γιατρός προσαρμόζει τις θεραπείες ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε ασθενούς.

3. Διέγερση Kotz

Η μέθοδος αυτή είναι επίσης γνωστή ως ηλεκτροθεραπεία ή διέγερση ρωσικών κυμάτων. Το όνομά της προέρχεται από τον επιστήμονα Yakov Kotz.

Στον τομέα της αισθητικής, η θεραπεία αυτή συνιστάται για την παραγωγή μυϊκής υπερτροφίας, όπως εξηγείται σε άρθρο που δημοσιεύθηκε στην πλατφόρμα Academia. Στο κείμενο σημειώνεται ότι η διέγερση με ρωσικά ρεύματα τονώνει τους χαλαρούς μύες και διαμορφώνει το περίγραμμα του σώματος.

Για την ηλεκτροθεραπεία, ο γιατρός τοποθετεί ηλεκτρόδια στο δέρμα προκειμένου να εκπέμψει ρεύμα με ελάχιστη ένταση. Οι εκκενώσεις διεγείρουν τους μύες, προκαλώντας τους να συσπαστούν και να βελτιώσουν τον τόνο και τη σφριγηλότητα.

Απαιτούνται τουλάχιστον 5 συνεδρίες την εβδομάδα, σε διαστήματα 25 έως 40 λεπτών. Οι κρέμες σύσφιξης είναι σύμμαχοι για την αποτελεσματικότητα της διαδικασίας.

4. Ραδιοσυχνότητα

Η ραδιοσυχνότητα βασίζεται στη χρήση συσκευής που εκπέμπει έντονη θερμότητα, η οποία συμπιέζει τις ίνες κολλαγόνου στην κοιλιά και προάγει το σχηματισμό νέου ιστού.

Η συσκευή γλιστρά πάνω από την περιοχή της κοιλιάς σε θερμοκρασία όχι υψηλότερη από 40 °C. Ανάλογα με την κατάσταση κάθε ασθενούς, θα μπορούσαν να προγραμματιστούν τουλάχιστον 3 συνεδρίες κάθε 15 ημέρες.

Μετά τις πρώτες 21 ημέρες θεραπείας, αρχίζετε να βλέπετε ένα πιο λείο δέρμα. Το αποτέλεσμα διαρκεί έως και 3 χρόνια.

5. Κρυολιπόλυση

Η κρυολιπόλυση συνίσταται στη χρήση κρύου για τη μείωση του πάχους του χόριου και των γύρω ιστών χωρίς να προκαλείται βλάβη. Το Revista Argentina de Dermatología υποστηρίζει ότι η χρήση του κρύου στην ιατρική έχει μακρά ιστορία, ιδίως για τη θεραπευτική του ικανότητα σε διάφορες δερματικές παθολογίες.

Συγκεκριμένα, το υγρό άζωτο σε χαμηλές θερμοκρασίες προκαλεί νέκρωση της κατεστραμμένης επένδυσης, ευνοώντας τη λείανση του δέρματος. Η θεραπεία αυτή προσφέρει προοδευτικά αποτελέσματα και παράγει τα μέγιστα αποτελέσματα 2 μήνες μετά τις συνεδρίες.

6. Ηλεκτροπόλυση

Με τις θεραπείες ηλεκτροπόλυσης, ωφελείτε την κυκλοφορία του αίματος και συμβάλλετε στην παραγωγή βασικών ορμονών για την τόνωση της δομής του δέρματος. Η τεχνική διορθώνει τον όγκο του σώματος, ιδιαίτερα στις δύσκολες περιοχές.

Ο αριθμός των συνεδριών και η διάρκεια ποικίλλουν για κάθε ασθενή. Οι ειδικοί λένε ότι θα υπάρξουν βέλτιστα αποτελέσματα αν συνδυάσετε την ηλεκτροπόλυση με προγράμματα μυϊκής ενδυνάμωσης.

Για την εφαρμογή της μεθόδου, ο ειδικός εμφυτεύει ζεύγη λεπτών βελονών στην περιοχή της κοιλιάς και παρέχει χαμηλά ρεύματα. Η μέθοδος χρησιμοποιεί τοπικές ουσίες που ευνοούν τη μετάδοση.

7. Ασκήσεις

Πρόκειται για την παλαιότερη και λιγότερο επεμβατική θεραπεία, αλλά με καλά αποτελέσματα κατά της κοιλιακής χαλάρωσης. Χάρη στην αθλητική προπόνηση, παρατείνετε το αποτέλεσμα άλλων ελάχιστα επεμβατικών τεχνικών αισθητικής.

Δοκιμάστε ρουτίνες που περιλαμβάνουν ασκήσεις δύναμης και καρδιακές ασκήσεις. Οι κοιλιακοί και η σανίδα προσφέρουν μεγάλες αλλαγές σε αυτή την περιοχή του σώματος.

7 θεραπείες για την κοιλιακή χαλάρωση
Οι ασκήσεις πρέπει να συνοδεύουν οποιαδήποτε τεχνική επιλέγετε, καθώς βοηθούν στη διατήρηση των αποτελεσμάτων.

Υπάρχουν παρενέργειες ή αντενδείξεις για την κοιλιακή χαλάρωση;

Γενικά, οι θεραπείες αυτές εφαρμόζονται από δερματολόγους και πλαστικούς χειρουργούς. Δεν επιτρέπουν όλες οι χώρες στους αισθητικούς να εκτελούν αυτές τις θεραπείες. Εάν το κάνουν, η ιατρική επίβλεψη είναι απαραίτητη, καθώς θα χειρίζονται ευαίσθητες ουσίες και εξοπλισμό.

Μεταξύ των δευτερογενών αντιδράσεων αυτού του είδους της τεχνικής είναι ο κίνδυνος μόλυνσης, το κοκκίνισμα του δέρματος, τα αιματώματα στα σημεία έγχυσης και ο πόνος.

Από την άλλη πλευρά, αν και δεν πρόκειται για πολύ επεμβατικές διαδικασίες, μπορεί να προκύψουν επιπλοκές εάν ο ασθενής κρύψει το γεγονός ότι αντιμετωπίζει παθήσεις όπως οι ακόλουθες:

  • Αρρυθμίες
  • Επιληψία
  • Καρδιακή ανεπάρκεια
  • Ανεξέλεγκτη υπέρταση
  • Διαταραχές της πήξης
  • Δερματικές λοιμώξεις κοντά στην κοιλιακή περιοχή

Πότε ενδείκνυται η χειρουργική επέμβαση;

Αν και η ιδέα είναι να απαλλαγούμε από τη χαλαρότητα χωρίς να καταφύγουμε στο χειρουργείο, υπάρχουν περιπτώσεις όπου η χειρουργική επέμβαση είναι κατάλληλη. Ονομάζεται κοιλιοπλαστική και χρησιμοποιεί προηγμένη τεχνολογία για την αποκατάσταση της σφριγηλότητας της κοιλιάς.

Σύμφωνα με τις συμβουλές της Κολομβιανής Εταιρείας Πλαστικής, Αισθητικής και Επανορθωτικής Χειρουργικής, η επέμβαση ενδείκνυται για άτομα με περίσσεια δέρματος και λίπους. Ωστόσο, στην περίπτωση των γυναικών, καλό είναι να υποβληθούν σε χειρουργική επέμβαση εάν δεν σκοπεύουν να μείνουν ξανά έγκυες.


Όλες οι παραθέτονται πηγές ελέγχθηκαν προσεκτικά από την ομάδα μας για να διασφαλιστεί η ποιότητα, η αξιοπιστία, η επικαιρότητα και η εγκυρότητά τους. Η βιβλιογραφία αυτού του άρθρου θεωρήθηκε αξιόπιστη και επιστημονικά ακριβής.Αυτό το κείμενο προσφέρεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν αντικαθιστά τη συμβουλή από επαγγελματία. Σε περίπτωση αμφιβολίας, συμβουλευτείτε τον ειδικό σας.