Τα καλύτερα συστατικά για την περιποίηση στο δέρμα του λαιμού

Για να φροντίσετε το δέρμα στο λαιμό σας, είναι απαραίτητο να χρησιμοποιείτε καλλυντικά με ισχυρά συστατικά που είναι σε θέση να θρέψουν και να προστατεύσουν το λεπτό δέρμα. Θα σας πούμε ποιες ενώσεις είναι οι καλύτερες εδώ.
Τα καλύτερα συστατικά για την περιποίηση στο δέρμα του λαιμού
Leonardo Biolatto

Έχει εξετασθεί και εγκριθεί από: γιατρό Leonardo Biolatto.

Έχει γραφτεί από Luz Marina Carpio Hernández

Τελευταία ενημέρωση: 22 Δεκεμβρίου, 2022

Η πεποίθηση ότι τα ίδια προϊόντα της ρουτίνας ομορφιάς του προσώπου σας μπορούν να χρησιμοποιηθούν για το δέρμα του λαιμού δεν είναι απολύτως σωστή. Αυτή η περιοχή χρειάζεται ειδικές φόρμουλες που καθαρίζουν, ενυδατώνουν και θωρακίζουν λόγω της έκθεσης και της ευαισθησίας της περιοχής.

Το δέρμα είναι ελαστικό και ανθεκτικό χάρη στα κερατινοποιημένα κύτταρά του, όπως ορίζεται από το ιατρικό λεξικό της Clínica Universidad de Navarra. Στην περίπτωση του λαιμού, μπορεί να εμφανίσει αποχρωματισμό, ερυθρότητα και ρυτίδες ταχύτερα από άλλες περιοχές του σώματος.

Γι’ αυτό είναι απαραίτητο να δίνουμε προσοχή σε αυτή την ευαίσθητη περιοχή του δέρματος με εντατικές θεραπείες που διεισδύουν στα βαθιά στρώματα που δεν μπορεί να φτάσει μια απλή ενυδατική κρέμα.

Το δέρμα του λαιμού αποκαλύπτει στοιχεία για την ηλικία μας

Ακριβώς λόγω της λεπτότητάς του, η επένδυση αυτή χάνει την ικανότητά της να αναγεννάται ταχύτερα σε σύγκριση με το δέρμα του υπόλοιπου σώματος. Αυτό συμβαίνει επειδή περιβάλλεται από μύες που με τα χρόνια χαλαρώνουν. Επιπλέον, η έκθεση στον ήλιο, τον άνεμο και τη ρύπανση προκαλεί φθορές.

Ως αποτέλεσμα, συχνά εμφανίζονται αυλακώσεις, ρυτίδες, ατέλειες και άλλες παθήσεις. Έτσι, ο λαιμός είναι ένα από τα πρώτα σημεία που αποκαλύπτουν τα φυσικά σημάδια της γήρανσης, μέσω των παρακάτω συμπτωμάτων:

  • Χαλάρωση του δέρματος
  • Οριζόντιες ρυτίδες
  • Συσσωρευμένο λίπος
  • Ατέλειες

Η Ισπανική Ακαδημία Δερματολογίας και Αφροδισιολογίας εξηγεί ότι η αναζωογόνηση του λαιμού είναι μια συχνή χειρουργική επέμβαση. Ωστόσο, ένας τρόπος για να αποφύγετε τη χειρουργική επέμβαση είναι η θεραπεία του δέρματος με συγκεκριμένα συστατικά.

Γιατί δεν μπορούμε να χρησιμοποιούμε την ίδια ενυδατική κρέμα για το πρόσωπό μας και για το δέρμα του λαιμού;

Σε αντίθεση με το πρόσωπο, ο λαιμός έχει λιγότερους θύλακες τριχών, γεγονός που καθιστά δύσκολη την προστασία του από τις υπεριώδεις (UV) ακτίνες. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο μερικές φορές βλέπετε φρέσκα πρόσωπα και λαιμούς γερασμένους.

Το πρώτο βήμα για να φροντίσετε το λαιμό σας είναι να ζητήσετε δερματολογική συμβουλή και να προσδιορίσετε ποια καλλυντικά ευνοούν την καλή κατάσταση του δέρματος. Οι ανάγκες του προσώπου δεν θα είναι ποτέ οι ίδιες με αυτές του λαιμού- ως εκ τούτου, η επιλογή των προϊόντων ποικίλλει.

Για το πρόσωπο, πρέπει να λάβετε υπόψη σας τη λιπαρή, ξηρή ή μικτή κατάσταση, ενώ στην περίπτωση του λαιμού, η επιλογή των κρεμών, των λοσιόν και των ορών εξαρτάται από τις απαιτήσεις αποχρωματισμού, σύσφιξης ή μείωσης της λιπαρότητας.

Piel con arrugas en el cuello.
Ο λαιμός αποκαλύπτει το πέρασμα του χρόνου και τη δερματολογική γήρανση πιο γρήγορα από άλλες περιοχές του δέρματος.

Συστατικά για να φροντίσετε το δέρμα του λαιμού

Όπως ακριβώς αναπτύσσετε τη ρουτίνα του προσώπου σας, αφιερώστε λίγα λεπτά για να περιποιηθείτε το λαιμό σας. Ξεκινήστε με τον καθαρισμό των ακαθαρσιών με μικκυλιακό νερό. Στη συνέχεια, εφαρμόστε έναν ορό, τζελ, λάδι ή κρέμα που περιέχει τα συστατικά που αναφέρονται παρακάτω.

DMAE

Η διμεθυλαμινοαιθανόλη (DMAE) είναι ένα δραστικό συστατικό που διεγείρει τους μύες του προσώπου και του λαιμού. Όταν συγχωνεύεται με άλλα καλλυντικά, καταπολεμά τη χαλάρωση.

Λειτουργεί ως συσφικτικό, ενυδατικό και αντιοξειδωτικό. Ονομάζεται επίσης αμινοαιθανόλη, 2-διμεθυλ, Ν-διμεθυλ, δεανόλη ή διμεθυλαιθανολαμίνη.

Βιταμίνη C

Η βιταμίνη C βοηθά στην εξασθένιση των κηλίδων και στην εξομάλυνση των ρυτίδων. Η σωστή δοσολογία θα πρέπει να καθορίζεται από γιατρό, ανάλογα με την κατάσταση του δέρματός σας. Γενικά, τα προϊόντα περιποίησης του δέρματος έχουν συγκέντρωση μεγαλύτερη από 5% και μικρότερη από 20%.

Υαλουρονικό οξύ

Το υαλουρονικό οξύ είναι ένα συστατικό-σταρ στα καλλυντικά. Έχει πολλαπλά οφέλη.

Για το λαιμό, ενυδατώνει και αποκαθιστά τον δερματικό φραγμό. Η ουσία αυτή βοηθά το δέρμα στο πρόσωπο και το λαιμό να μην διαφέρουν στην υφή.

Προάγει επίσης τη λείανση και τη λάμψη. Ανεξάρτητα από το πόσο ώριμο είναι το δέρμα, αυτό το δερματολογικό συμπλήρωμα υπόσχεται αποτελεσματικότητα.

Αμινοξέα

Οι θεραπείες με πεπτίδια ή αμινοξέα πρέπει να εγκρίνονται από γιατρούς λόγω της πολυπλοκότητας των τύπων. Οι ενώσεις αυτές διεγείρουν τη δημιουργία κολλαγόνου και ελαστίνης, ειδικά όταν συνδυάζονται με άλλα στοιχεία, όπως το υαλουρονικό οξύ.

Ρετινοειδή

Ο Ισπανικός Οργανισμός Φαρμάκων και Προϊόντων Υγείας επισημαίνει ότι τα ρετινοειδή είναι παράγωγα της βιταμίνης Α, χρήσιμα για τη θεραπεία δερματολογικών παθολογιών. Συνιστούν ιατρική παρακολούθηση, δεδομένων ορισμένων αντιδράσεων που θα μπορούσαν να προκαλέσουν, κυρίως σε έγκυες γυναίκες.

Αυτό το φάρμακο με τις ονοματολογίες ακιτρετίνη, αλιτρετινοΐνη και ισοτρετινοΐνη συνταγογραφείται τοπικά για την ενεργοποίηση του κολλαγόνου. Προτείνεται να το χρησιμοποιείτε κάθε δεύτερη μέρα, καθώς στην αρχή τείνει να προκαλεί ερεθισμό ή ξηρότητα.

Αντιοξειδωτικά

Ένα άρθρο στο Chilean Journal of Dermatology τονίζει ότι το οξειδωτικό στρες είναι το κλειδί στη διαδικασία της γήρανσης και, αν και το δέρμα διαθέτει αποτελεσματικά αντιοξειδωτικά, τα συμπληρώματα από το στόμα και τα τοπικά συμπληρώματα θα μπορούσαν να διαδραματίσουν ευεργετικό ρόλο στην αναζωογόνηση του δέρματος.

Οι κρέμες με βιταμίνες C και Ε, εκτός από το φερουλικό οξύ, είναι εξαιρετικά αντιοξειδωτικά. Μπορούν επίσης να βρεθούν σε τροφές όπως το σιτάρι, η βρώμη, τα μήλα, οι χουρμάδες, τα φυτικά έλαια, τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, η καρύδα, τα δαμάσκηνα, τα λαχανικά και τα εσπεριδοειδή.

Copos de avena para la piel.
Η βρώμη είναι μια συνιστώμενη τροφή για την περιποίηση του δέρματος, αλλά και όταν υπάρχει σε τοπικές κρέμες.

Αντηλιακό

Τα αντηλιακά έρχονται τελευταία, μετά τις ενυδατικές κρέμες. Είναι σημαντικό να εφαρμόζετε αντηλιακό τόσο στο πρόσωπο όσο και στο λαιμό, κατά προτίμηση κάθε 4 ώρες, ακόμη και αν βρίσκεστε σε εσωτερικούς χώρους.

Χρησιμοποιήστε εκδόσεις με δείκτη προστασίας 30 ή υψηλότερο. Ελέγξτε ότι τα συστατικά που αναγράφονται στην ετικέτα περιλαμβάνουν οξείδιο του ψευδαργύρου ή διοξείδιο του τιτανίου.

Η παράλειψη αυτού του προϊόντος μπορεί να έχει συνέπειες, όπως ρυτίδες και παχιές πτυχές γύρω από το λαιμό, σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύτηκε από το περιοδικό Farmacia Profesional.

Άλλες εναλλακτικές λύσεις για να φροντίσετε το δέρμα του λαιμού σας

Εκτός από τα καλλυντικά, ορισμένες χρήσιμες συμβουλές βασίζονται στην καλή διατροφή, ώστε οι ιστοί να αναγεννιούνται μόνοι τους, στη δοκιμή φυσικών ελαίων, όπως το λινέλαιο ή το λάδι αβοκάντο και στην εξάσκηση ασκήσεων για το λαιμό.

Τέλος, ορισμένες σύγχρονες θεραπείες, όπως η βοτουλινική τοξίνη, η μεσοθεραπεία, το χημικό πίλινγκ και η διαδερμοθεραπεία, προλαμβάνουν ή προάγουν την αποκατάσταση του ρυτιδωμένου ή ατελούς δέρματος χωρίς να καταφεύγουν σε πιο επεμβατικές διαδικασίες.


Όλες οι παραθέτονται πηγές ελέγχθηκαν προσεκτικά από την ομάδα μας για να διασφαλιστεί η ποιότητα, η αξιοπιστία, η επικαιρότητα και η εγκυρότητά τους. Η βιβλιογραφία αυτού του άρθρου θεωρήθηκε αξιόπιστη και επιστημονικά ακριβής.Αυτό το κείμενο προσφέρεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν αντικαθιστά τη συμβουλή από επαγγελματία. Σε περίπτωση αμφιβολίας, συμβουλευτείτε τον ειδικό σας.