Τα 10 καλύτερα φυσικά αποσυμφορητικά για τη μύτη

Αρκετά με τις δύσκολες νύχτες εξαιτίας αλλεργιών ή γρίπης. Έχω λύση για τα αναπνευστικά σας προβλήματα. Σε αυτό το άρθρο, θα σας μιλήσω για τα δέκα καλύτερα φυσικά αποσυμφορητικά.
Τα 10 καλύτερα φυσικά αποσυμφορητικά για τη μύτη
Maricela Jiménez López

Έχει εξετασθεί και εγκριθεί από: γιατρό Maricela Jiménez López.

Έχει γραφτεί από Thais Guillén Otero

Τελευταία ενημέρωση: 21 Δεκεμβρίου, 2022

Ποια είναι τα καλύτερα φυσικά αποσυμφορητικά; Δεν ξέρω για σας αλλά εγώ τουλάχιστον δεν αισθάνομαι άνετα με βουλωμένη μύτη και συμφόρηση στο στήθος. Με κάνουν και νιώθω σαν να πνίγομαι και κανένα φάρμακο δεν προσφέρει ανακούφιση, απλώς ξεραίνει το βλεννογόνο και με κάνει να αισθάνομαι χειρότερα. Ωστόσο, έχω καλά νέα. Αρκετά με τις δύσκολες νύχτες εξαιτίας αλλεργιών ή γρίπης. Έχω λύση για τα αναπνευστικά σας προβλήματα. Σε αυτό το άρθρο, θα σας μιλήσω για τα δέκα καλύτερα φυσικά αποσυμφορητικά.

Η αναπνευστική οδός

Το αναπνευστικό σας σύστημα περιλαμβάνει τις ρινικές κοιλότητες, το φάρυγγα, το λάρυγγα, την τραχεία, τους βρόγχους και τους πνεύμονες. Ειδικά οι πνεύμονες είναι υπεύθυνοι για την ανταλλαγή αερίων και την απομάκρυνση των τοξικών και των παθογόνων ουσιών από το περιβάλλον. Το διάφραγμα είναι ένας εγκάρσιος μυς που χωρίζει τη θωρακική κοιλότητα από την κοιλιά και προκαλεί έκταση των πνευμόνων αυξάνοντας τη χωρητικότητά τους.

Δυστυχώς, η αναπνοή περιλαμβάνει κινδύνους που δεν είχαμε ποτέ φανταστεί, επειδή τα στερεά σωματίδια εισχωρούν στο σώμα μαζί με τον αέρα, γεγονός που θα μπορούσε να προκαλέσει για παράδειγμα απόφραξη των αναπνευστικών οδών. Τα μεγαλύτερα σωματίδια παγιδεύονται από τις τρίχες και τα προϊόντα του βλεννογόνου στη μύτη και στην αναπνευστική οδό και, μερικές φορές, η κίνηση των κροσσών δεν επαρκεί για να τα απομακρύνει εντελώς, γεγονός που οδηγεί σε συμφόρηση λόγω των συσσωρευμένων εκκρίσεων. Η συμφόρηση αυτή προκαλεί δυσκολία στην αναπνοή, αίσθηση ασφυξίας και, σε σοβαρότερες περιπτώσεις, ακόμα και αναπνευστική ανεπάρκεια.

Υπάρχουν αρκετές μέθοδοι για την αποσυμφόρηση των αναπνευστικών οδών, από φάρμακα όπως η εφεδρίνη μέχρι θεραπείες που απομακρύνουν τις εκκρίσεις. Προτιμώ, ωστόσο, τη χρήση φυσικών ουσιών και γι αυτό θα σας μιλήσω για…

Τα δέκα καλύτερα φυσικά αποσυμφορητικά

Ακολουθούν μερικοί τρόποι αντιμετώπισης για την ανακούφιση από οποιαδήποτε συμφόρηση. Επιλέξτε όποιον σας αρέσει περισσότερο και νιώστε την ανακούφιση.

Τρόπος αντιμετώπισης #1: ευκάλυπτος ένα από τα καλύτερα φυσικά αποσυμφορητικά

Ο ευκάλυπτος αποτελεί ένα εξαιρετικό αποσυμφορητικό. Ζεστάνετε νερό για να κάνετε εισπνοές ατμού. Μόλις το νερό βράσει, απομακρύνετέ το από τη φωτιά και προσθέστε μια χούφτα φύλλα ευκαλύπτου. Θα δείτε αποτελέσματα αφού κάνετε εισπνοές του ατμού για δέκα λεπτά. Για να κοιμηθείτε σαν μωρό, βάλτε φύλλα ευκαλύπτου μέσα στο μαξιλάρι σας έτσι ώστε, όταν ακουμπάτε το κεφάλι σας, να εισπνέετε το άρωμα του φυτού. Αυτό θα απομακρύνει τη συμφόρηση από την αναπνευστική σας οδό. Αντικαταστήστε τα την επόμενη μέρα. Η θεραπεία αυτή επίσης καταπραΰνει το άσθμα.

Τρόπος αντιμετώπισης #2: πεύκο

Οι πευκοβελόνες και τα κουκουνάρια έχουν αντισηπτικές και καταπραϋντικές ιδιότητες. Βράστε μια χούφτα φύτρα πεύκου και πευκοβελόνες σε πέντε λίτρα νερό για πέντε λεπτά. Αδειάστε το περιεχόμενο μέσα σε ένα μπολ και κάντε εισπνοές του ατμού για δέκα λεπτά.

Τρόπος αντιμετώπισης #3: φλοιός δέντρων και orujo (μπράντι από στέμφυλα)

Η θεραπεία αυτή είναι ιδιαίτερα αποτελεσματική για την απομάκρυνση της συμφόρησης από την αναπνευστική σας οδό. Θα χρειαστείτε δύο φλιτζάνια τριών διαφορετικών ειδών φλοιού δέντρων: βελανιδιά, αριά και πεύκο. Βράστε σε σιγανή φωτιά πέντε λίτρα orujo, προσθέστε το φλοιό και βράστε για άλλα δέκα λεπτά. Απομακρύνετε από τη φωτιά και προσθέστε μια πρέζα δεντρολίβανο και τσουκνίδα. Αφήστε το μείγμα να κρυώσει και στραγγίστε. Πιείτε δύο κουταλιές της σούπας μαζί με ζεστό γάλα πριν πάτε για ύπνο και δύο πριν το πρωινό. Αυτό θα απομακρύνει οποιαδήποτε συμφόρηση αισθάνεστε.

Τρόπος αντιμετώπισης #4: μέντα

μέντα ένα από τα καλύτερα φυσικά αποσυμφορητικά

Χάρη στις αντισηπτικές και αντιφλεγμονώδεις της ιδιότητες, η μέντα είναι θαυμάσια για την απομάκρυνση της αναπνευστικής συμφόρησης. Αν θέλετε αποδείξεις, απλώς βάλτε ένα κουταλάκι του τσαγιού φύλλα μέντας μέσα σε ένα φλιτζάνι βραστό νερό και αφήστε το για μερικά λεπτά. Πιείτε δύο ή τρία φλιτζάνια αυτού του εγχύματος κάθε μέρα, ή αν προτιμάτε, ρίξτε τρεις σταγόνες του εγχύματος σε κάθε ρουθούνι σας.

Τρόπος αντιμετώπισης #5: λεμόνι

Τίποτα δεν είναι σαν το ζεστό χυμό λεμονιού για την ανακούφιση από τη γρίπη, από τη φλεγμονή στο λαιμό και στις αμυγδαλές, και από άλλες παθήσεις της αναπνευστικής οδού. Θα μπορούσατε επίσης να κάνετε γαργάρες με το χυμό κάθε δύο ώρες, αφού τον αναμείξετε με μισό ποτήρι ζεστό νερό, αντί να πιείτε ένα γευστικό φλιτζάνι ζεστής λεμονάδας.

Τρόπος αντιμετώπισης #6: αλόη ένα ακόμη από τα φυσικά αποσυμφορητικά

φυσικά αποσυμφορητικά όπως η αλόη βερα

Για να κοιμηθείτε με καθαρή μύτη, προσθέστε μερικές σταγόνες  αλόης μέσα στη μύτη σας. Θα δείτε πόσο αποτελεσματικό είναι αυτό.

Τρόπος αντιμετώπισης #7: ανακουφιστικός συνδυασμός

Η παρακάτω αγωγή όχι μόνο αποσυμφορεί, αλλά και θεραπεύει κρυώματα. Ζεστάνετε ένα φλιτζάνι αμυγδαλέλαιο και αναμείξτε το με μισό κουταλάκι του γλυκού έλαιο μέντας. Χρησιμοποιήστε αυτό το μείγμα για να κάνετε μασάζ στην πλάτη και στο συμφορημένο στήθος σας. Είναι σημαντικό να σκεπαστείτε καλά και να πιείτε ένα ζεστό ρόφημα τσάι μέντας για καλά αποτελέσματα.

Τρόπος αντιμετώπισης #8: κρεμμύδια, ακόμα ένα από τα φυσικά αποσυμφορητικά

κρεμμύδια ένα ακόμα φυσικά αποσυμφορητικά

Μια κινέζικη μέθοδος που θα απομακρύνει τη συμφόρηση από το στήθος εν ριπή οφθαλμού: τεμαχίστε και σοτάρετε πέντε μεγάλα κρεμμύδια. Καλύψτε τα με φυτικό έλαιο και αφήστε τα μέσα σε ζεστό φούρνο, τον οποίο όμως έχετε σβήσει μισή ώρα νωρίτερα. Έπειτα τοποθετήστε τα μέσα σε φανελένιο σάκο, αλείψτε το στήθος σας με ελαιόλαδο και εφαρμόστε το κατάπλασμα από τα κρεμμύδια για τριάντα λεπτά. Καλύψτε το με ένα ύφασμα για να το κρατήσετε ζεστό.

Τρόπος αντιμετώπισης #9: σκόρδο για μακροπρόθεσμη αντιμετώπιση

Για τη μακροπρόθεσμη αποσυμφόρηση της αναπνευστικής σας οδού, πρέπει να τρώτε δύο σκελίδες σκόρδο, τρεις φορές την ημέρα, για μία εβδομάδα. Η μύτη σας θα σας ευγνωμονεί.

Τρόπος αντιμετώπισης #10: πάγος

πάγος έναι ακόμα από τα φυσικά αποσυμφορητικά

Ναι, είναι λίγο παράλογο, όμως απίστευτα αποτελεσματικό αν θέλετε γρήγορη ανακούφιση. Προσθέστε αρκετές παγοθήκες μέσα σε μια μπανιέρα με νερό και έπειτα βυθίστε σε αυτό μόνο τα δάχτυλα των ποδιών σας μέχρι να μουδιάσουν. Και ορίστε!

Για πρόληψη…

φυσικά αποσυμφορητικά

Ελπίζω ότι βρήκατε χρήσιμο αυτό το άρθρο, και κλείνοντας θα σας δώσω μερικές συμβουλές που θα βοηθήσουν στην πρόληψη της αναπνευστικής συμφόρησης:

  • Μην καπνίζετε: οι τοξικές ουσίες που απελευθερώνονται κατά την καύση του τσιγάρου δεν επηρεάζουν μόνο το δέρμα και το στόμα, αλλά προάγουν επίσης τη συσσώρευση υγρού στους πνεύμονες και καταστέλλουν το ανοσοποιητικό σύστημα, οδηγώντας στην εμφάνιση αρκετών παθήσεων.
  • Αποφεύγετε το παθητικό κάπνισμα: μείνετε μακριά από καπνό τσιγάρων και πούρων. Να θυμάστε ότι βλάπτει ιδιαίτερα την υγεία σας, ακόμα και αν δεν εισπνέετε απευθείας.
  • Αποφεύγετε τις απότομες αλλαγές θερμοκρασίας: ντύνεστε καλά τα βράδια και όταν βρέχει. Μην κάθεστε ακριβώς μπροστά στον ανεμιστήρα μετά από άσκηση. Φροντίστε τους πνεύμονές σας.
  • Μείνετε μακριά από χημικά προϊόντα και άλλες ουσίες που θα μπορούσαν να προκαλέσουν αλλεργίες.
  • Κάντε προληπτικά εμβόλια: αυτό είναι σημαντικό, ιδιαίτερα για τα παιδιά και τους ηλικιωμένους.

Φροντίστε την υγεία σας και κρατήστε το αναπνευστικό σας σύστημα σε τέλεια κατάσταση.


Όλες οι παραθέτονται πηγές ελέγχθηκαν προσεκτικά από την ομάδα μας για να διασφαλιστεί η ποιότητα, η αξιοπιστία, η επικαιρότητα και η εγκυρότητά τους. Η βιβλιογραφία αυτού του άρθρου θεωρήθηκε αξιόπιστη και επιστημονικά ακριβής.Αυτό το κείμενο προσφέρεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν αντικαθιστά τη συμβουλή από επαγγελματία. Σε περίπτωση αμφιβολίας, συμβουλευτείτε τον ειδικό σας.