Εσείς ξέρετε ποια είναι τα καλύτερα φυσικά αφροδισιακά;

Μάθετε για μερικά από τα δημοφιλέστερα και καλύτερα φυσικά αφροδισιακά από όλο τον κόσμο.
Εσείς ξέρετε ποια είναι τα καλύτερα φυσικά αφροδισιακά;

Έχει γραφτεί από Yamila Papa Pintor

Τελευταία ενημέρωση: 25 Μαΐου, 2022

Ποια είναι τα καλύτερα φυσικά αφροδισιακά; Σύμφωνα με την ψυχολογία, το αφροδισιακό είναι μια ουσία που ενισχύει τις σεξουαλικές επιθυμίες. Χωρίς να καταφεύγουν στα άκρα, πολλά ζευγάρια χρησιμοποιούν αφροδισιακά για να αναζωπυρώσουν το πάθος. Μάθετε για μερικά από τα δημοφιλέστερα και καλύτερα φυσικά αφροδισιακά από όλο τον κόσμο.

Τι πρέπει να γνωρίζετε

Θεωρητικά, ένα στοιχείο χαρακτηρίζεται αφροδισιακό αν ενισχύει τη σεξουαλική επιθυμία. Η ονομασία προέρχεται από την ελληνική θεά του έρωτα, την Αφροδίτη, που αναδύθηκε από τη θάλασσα όταν ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του και πέταξε τα γεννητικά του όργανα στον ωκεανό. Μερικά αφροδισιακά δρουν διεγείροντας τις αισθήσεις και άλλα καταναλώνονται ως ροφήματα, τροφές ή καρυκεύματα.

Είναι γνωστά σε όλους τους πολιτισμούς, ειδικά στην Ινδία, όπου αναφέρονται στο βιβλίο “Κάμα Σούτρα“. Διαφορετικοί τρόποι για την αύξηση της σεξουαλικής δύναμης των ανδρών με τροφές όπως το μέλι και το γάλα αναφέρονται στις σελίδες αυτού του βιβλίου.

φυσικά αφροδισιακά οπως γιασεμι

Η παραδοσιακή κινεζική ιατρική επίσης χρησιμοποιεί θεραπείες με αφροδισιακά που βασίζονται σε βότανα όπως το τζίνσενγκ, το οποίο θεωρείται ότι αυξάνει τη σεξουαλική μακροβιότητα και δύναμη. Από την πλευρά τους οι Άραβες δίνουν έμφαση στα αρώματα, στις ευωδιές και στα καλλυντικά για να αυξήσουν την ευχαρίστηση στην κρεβατοκάμαρα. Όσο για τους Αγγλοσάξονες, χρησιμοποιούν φυτά όπως τα καρότα και τα σπαράγγια τα οποία, σύμφωνα με τα λεγόμενά τους, χρησιμοποιούνται για τη βελτίωση της σεξουαλικής επίδοσης.

Η σύγχρονη επιστήμη αναγνωρίζει μονάχα κάποιες ουσίες με αφροδισιακές ιδιότητες. Μία από αυτές υπάρχει στην ισπανική μύγα. Αυτή περιέχει ένα αλκαλοειδές που ονομάζεται κανθαριδίνη, μια σημαντική καυστική ουσία η οποία, όταν χρησιμοποιείται σε ελεγχόμενες ποσότητες, διαστέλλει τα αιμοφόρα αγγεία προκαλώντας πρήξιμο (παρατεταμένη στύση στους άνδρες). Θεωρούνταν αφροδισιακό μέχρι το δέκατο έβδομο αιώνα όταν, λόγω ενός αριθμού δηλητηριάσεων με θανατηφόρες συνέπειες, σταμάτησε να χρησιμοποιείται. Επομένως, δεν συνιστούμε την κατανάλωση αυτής της ουσίας επειδή μπορεί να είναι επικίνδυνη και ιδιαίτερα τοξική.

Τα καλύτερα φυσικά αφροδισιακά

Όλο και περισσότεροι άνθρωποι ομολογούν την ύπαρξη κάποιου προβλήματος αναφορικά με τις επιδόσεις τους στην κρεβατοκάμαρα. Αυτό μπορεί να οφείλεται σε κόπωση, προβλήματα, άγχος, ακόμα και σε προβλήματα στις σχέσεις.

Αν δεν οφείλεται σε κάποια νόσο ή σε κάποιο σωματικό πρόβλημα, είναι πιθανό να μπορέσει κανείς να ωφεληθεί από τα παρακάτω φυσικά αφροδισιακά:

 • Τζίνγκο Μπιλόμπα: πρόκειται για ένα από τα καλύτερα αφροδισιακά που υπάρχουν επειδή διατηρεί το ανδρικό σεξουαλικό όργανο σε εξαιρετική κατάσταση και αυξάνει τη σεξουαλική επιθυμία.
 • Βασιλικός πολτός: πρόκειται για ένα διεγερτικό του νευρικού συστήματος καθώς και των γεννητικών οργάνων. Μπορεί να χρειαστεί λίγος χρόνος για να έχει αποτελέσματα, όμως αυτά χαρακτηρίζονται από ασφάλεια και διάρκεια.
 • Καστανή ζάχαρη: υπάρχει λόγος που τρώγεται ως επιδόρπιο μετά από ένα ρομαντικό γεύμα. Ένα ελαφρύ υπεργλυκαιμικό γεύμα είναι καλό για τον έρωτα. Η έλλειψη ζάχαρης, από την άλλη πλευρά, προκαλεί αύξηση στην παραγωγή αδρεναλίνης, η οποία μπλοκάρει τις ορμόνες που είναι υπεύθυνες για τη σεξουαλική επιθυμία.
σκολατα ένα από τα φυσικά αφροδισιακά
 • Σέλινο: δρα στα ουροποιητικά όργανα και αυτό μπορεί να λειτουργήσει ως ήπιο αφροδισιακό, ειδικά αν το πιείτε ως σούπα. Όταν συνδυάζεται με παντζάρια έχει ισχυρότερη επίδραση, όμως δεν πρέπει να το αναμείξετε με μαρούλι επειδή ακυρώνονται οι ωφέλειές του.
 • Φουντούκια: λένε ότι όλοι οι ξηροί καρποί έχουν αφροδισιακές ιδιότητες, όμως τα φουντούκια ιδιαιτέρως, σύμφωνα με μια λαϊκή παράδοση. Σε μερικές κοινότητες τοποθετούνται φουντούκια στο γαμήλιο τραπέζι, και ακόμα και σε καλάθια πλάι στο κρεβάτι των νεόνυμφων για τη νύχτα του γάμου τους.
 • Κρεμμύδι: δεν συνιστούμε να φάτε και οι δύο κρεμμύδι (ή σκόρδο) την ίδια στιγμή, επειδή η έντονη μυρωδιά στην αναπνοή σας μπορεί να παραγκωνίσει οποιαδήποτε ρομαντικά σχέδια. Στις αραβικές χώρες το κρεμμύδι χρησιμοποιείται συχνά στα γεύματα και προφανώς οι σύντροφοι ξέρουν πώς να προσφέρουν ευχαρίστηση ο ένας στον άλλο.
κρεμμύδια επίσης ενα απο τα φυσικά αφροδισιακά
 • Γαρίφαλο: ένα μπαχαρικό με πολύ έντονη γεύση και άρωμα, που όμως αν χρησιμοποιηθεί ως ρόφημα μπορεί να σας δώσει καλά αποτελέσματα.
 • Σμέουρο: θαυμάσιο για τις γυναίκες επειδή ενεργεί ως χαλαρωτικό των μυών στην περιοχή των γεννητικών οργάνων και διευκολύνει τις ρομαντικές συνευρέσεις.
 • Τζίνσενγκ: θεωρείται ως ο “βασιλιάς των αφροδισιακών”. Ένα ζεστό τσάι δεκαπέντε λεπτά πριν πάτε στο κρεβάτι αποτελεί μια καλή δοσολογία. Χρησιμοποιείται από τους Κινέζους και τους Κορεάτες εδώ και αιώνες.
 • Σύκο: ακόμα μια ενδιαφέρουσα επιλογή για επιδόρπιο. Είναι τόσο γλυκό όσο το πάθος που ξυπνά. Οι Αιγύπτιοι και οι Έλληνες θεωρούσαν τη συκιά ιερό δέντρο. Υπάρχουν επίσης πολλά έθιμα που συνδέονται με αυτό το φρούτο, όπως η τοποθέτηση σύκων στις πόρτες των σπιτιών των ανύπαντρων γυναικών για να βρουν γρήγορα σύζυγο.
συκο ενα από τα φυσικά αφροδισιακά
 • Μάκα: πρόκειται για μια τροφή που δεν είναι πολύ γνωστή στη Δύση. Περιέχει μεγάλη ποικιλία θρεπτικών ουσιών, ισορροπεί το νου σας και είναι επίσης ένα ισχυρό αφροδισιακό. Μπορείτε να το φάτε σε μικρές ποσότητες πάνω σε ψωμί, σε κρέμες, σάλτσες, σούπες, κ.λπ..
 • Μολόχα: πρόκειται για ένα χρήσιμο βότανο για τις πρώτες φορές που η ένταση, η ανησυχία και τα νεύρα κυριαρχούν. Πέρα από το ότι σας χαλαρώνει, σας επιτρέπει τα ανεβάσετε τα επίπεδα του πάθους σας.
 • Καρύδι: ακόμα ένας ξηρός καρπός που ακόμα και σήμερα εμφανίζεται τη νύχτα του γάμου σε πολλές κοινότητες, καθώς και σε πολλά κινεζικά επιδόρπια.
 • Πιπεριά: είναι ένα ασφαλές και γρήγορο αφροδισιακό. Μην παραλείψετε να τη συμπεριλάβετε στο δείπνο, μαζί με τομάτες. Να θυμάστε ότι δεν είναι για ευαίσθητα στομάχια, διαφορετικά θα έχει μια εντελώς διαφορετική επίδραση και ίσως καταστρέψει τη βραδιά σας.
 • Μαϊντανός: προσθέστε λίγο από το φυτό αυτό στα πιάτα σας, φρέσκο ή μαγειρεμένο, για να έχετε μια αξέχαστη ερωτική νύχτα.

Μάθετε περισσότερα για τις ιδιότητες του μαϊντανού

μαιντανός ένα από φυσικά αφροδισιακά
 • Φιστίκι Αιγίνης: είναι ακριβό και δυσεύρετο. Μπορείτε να το αναμείξετε με άλλους ξηρούς καρπούς (όπως αμύγδαλα) και σύκα. Προετοιμαστείτε για όσα θα συμβούν μετά.
 • Δεντρολίβανο: μαζί με μέντα λειτουργεί ως “τονωτικό παρασκεύασμα” μετά το δείπνο. Φτιάξτε έγχυμα και με τα δύο φυτά.
 • Χουρμάς: ακόμα ένα ιερό φυτό για τους Άραβες. Περιέχει μεγάλη ποσότητα ενέργειας για να σας κρατήσει ξύπνιους όλη νύχτα.
 • Γύρη: πρόκειται για ένα από τα καλύτερα αφροδισιακά. Η επίδρασή της θα γίνει αισθητή πέντε ημέρες μετά την έναρξη της χρήσης της. Μπορείτε να ξεκινήσετε τη Δευτέρα για ένα ρομαντικό σαββατοκύριακο. Με άδειο στομάχι, φάτε μικρή ποσότητα γύρης αναμεμειγμένη με χυμό πορτοκάλι ή με γιαούρτι. Μπορείτε επίσης να φτιάξετε πολτό με αγνό μέλι στο οποίο θα προσθέσετε κόκκους γύρης.
 • Αβοκάντο: χρησιμοποιείται ως διεγερτικό στο Μεξικό και αποτελεί επίσης ένα από τα βασικά συστατικά των γευμάτων. Μπορεί να συνδυαστεί ιδανικά με πιπεριά για μια νύχτα ηδονής, αν και πρέπει πάντα να είστε προσεκτικοί με την ποσότητα για την αποφυγή προβλημάτων.
 • Σοκολάτα: έχει πολλές ιδιότητες και δράσεις στο νευρικό σας σύστημα και στην παραγωγή ενδορφινών (ορμόνες της ευτυχίας). Γι’αυτό προτείνεται όταν είστε λυπημένοι ή καταβεβλημένοι. Μπορεί να αποτελέσει ένα γευστικό επιδόρπιο ώστε να ακολουθήσει κάτι πολύ καλύτερο μετά.
σοκολάτα ένα από τα φυσικά αφροδισιακά

Τώρα ξέρετε μερικά από τα καλύτερα φυσικά αφροδισιακά!


Όλες οι παραθέτονται πηγές ελέγχθηκαν προσεκτικά από την ομάδα μας για να διασφαλιστεί η ποιότητα, η αξιοπιστία, η επικαιρότητα και η εγκυρότητά τους. Η βιβλιογραφία αυτού του άρθρου θεωρήθηκε αξιόπιστη και επιστημονικά ακριβής.


 • Shamloul, R. (2010). Natural aphrodisiacs. Journal of Sexual Medicine. https://doi.org/10.1111/j.1743-6109.2009.01521.x
 • Ali, J., Ansari, S., & Kotta, S. (2013). Exploring scientifically proven herbal aphrodisiacs. Pharmacognosy Reviews. https://doi.org/10.4103/0973-7847.112832
 • West, E., & Krychman, M. (2015). Natural Aphrodisiacs-A Review of Selected Sexual Enhancers. Sexual Medicine Reviews. https://doi.org/10.1002/smrj.62
 • Singh, B., Gupta, V., Bansal, P., Singh, R., & Kumar, D. (2010). Pharmacological potential of plant used as aphrodisiacs. International Journal of Pharmaceutical Sciences Review and Research.
 • Pratap, S. A., & Rajender, S. (2012). Potent natural aphrodisiacs for the management of erectile dysfunction and male sexual debilities. Frontiers in Bioscience (Scholar Edition).
 • Kim H; Lee G; Kim J. The Effects of Ginseng Saponin on Rabbit Cavernosal Smooth Muscle Relaxation in vitro. Korean Journal of Urology. 1998: 443-449.
 • Castaño Corredor M. Maca (Lepidium peruvianum Chacón): composición química y propiedades farmacológicas. Rev. fitoter. 2008; 8(1): 21-28.

Αυτό το κείμενο προσφέρεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν αντικαθιστά τη συμβουλή από επαγγελματία. Σε περίπτωση αμφιβολίας, συμβουλευτείτε τον ειδικό σας.