Τέσσερα πλεονεκτήματα της εμμηνόπαυσης: ανακαλύψτε τα

Η εμμηνόπαυση δεν αποτελεί "κατάρα", όπως νομίζουν τόσες πολλές γυναίκες. Στην πραγματικότητα, πρόκειται για μια όμορφη εποχή αλλαγών και συνοδεύεται από τα δικά της υπέροχα πλεονεκτήματα.
Τέσσερα πλεονεκτήματα της εμμηνόπαυσης: ανακαλύψτε τα
Maricela Jiménez López

Γράφτηκε και επαληθεύτηκε από γιατρό Maricela Jiménez López.

Τελευταία ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου, 2019

Ποια είναι τέσσερα πλεονεκτήματα της εμμηνόπαυσης; Η εμμηνόπαυση είναι μια πολύ ισχυρή αλλαγή στη ζωή των γυναικών. Σε πολλές περιπτώσεις συνοδεύεται από συμπτώματα όπως εξάψεις, κόπωση και τριχόπτωση.

Επιπλέον, πάνω από όλα, συνοδεύεται από διάφορα συναισθήματα, που μπορεί να προκαλέσουν μεγάλες δυσκολίες, αλλά και από πολλά πλεονεκτήματα, αν γνωρίζουμε πώς να διατηρήσουμε την ισορροπία μας.

Ανακαλύψτε τα πιο σημαντικά τέσσερα πλεονεκτήματα της εμμηνόπαυσης στο παρακάτω άρθρο.

Η εμμηνόπαυση αποτελεί ένα καινούργιο στάδιο κατά το οποίο μαθαίνουμε να αγαπάμε περισσότερο τον εαυτό μας και να τον φροντίζουμε καλύτερα, καθώς και να απολαμβάνουμε την εμπειρία και τη σοφία που έχουμε αποκτήσει. Μη φοβάστε την εμμηνόπαυση, χαρείτε τη!

Τέσσερα πλεονεκτήματα της εμμηνόπαυσης

Αποδοχή της εμμηνόπαυσης

Η εμμηνόπαυση περιλαμβάνει τη διακοπή των καταμήνιων κύκλων στις γυναίκες.

Σε κάθε περίπτωση, αυτό το αναπόφευκτο γεγονός δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται ως τραύμα ή ως κάτι αρνητικό. Κάθε στάδιο της ζωής είναι ξεχωριστό και πρέπει να το απολαμβάνουμε.

Παράλληλα, είναι σημαντικό να αντιμετωπίσουμε τα συμπτώματα της εμμηνόπαυσης όσο το δυνατόν πιο σύντομα. Αντί να παραπονιόμαστε για αυτή την αναπόφευκτη αλλαγή, ας μάθουμε να εστιάζουμε στα καλά και να είμαστε θετικές.

Σας παρουσιάζουμε τέσσερα πλεονεκτήματα της εμμηνόπαυσης και μερικές συμβουλές.

Τέσσερα πλεονεκτήματα της εμμηνόπαυσης

1. Η εμμηνόπαυση είναι μια αφορμή να μάθετε να εκτιμάτε τη ζωή περισσότερο

Τέσσερα πλεονεκτήματα της εμμηνόπαυσης

Ο φόβος των γηρατειών είναι ενσωματωμένος στον τρόπο σκέψης μας. Όλοι έχουμε τη διακαή επιθυμία να παραμείνουμε νέοι, παρά το πέρασμα του χρόνου.

Δυστυχώς, η σκέψη αυτή απλώς προκαλεί σύγκρουση και εσωτερικό πόνο. Καθώς βλέπουμε τις αλλαγές που φέρνει στο σώμα μας η ηλικία, γινόμαστε αμυντικοί και ξεκινάμε τη μάχη κατά της γήρανσης.

Ωστόσο είναι απαραίτητο να μάθουμε να μεγαλώνουμε. Είναι σημαντικό να το αποδεχτούμε και να ζήσουμε τη ζωή μας ήρεμα και με πάθος, όποιο και αν είναι το έτος γέννησής μας.

Το να αναπτύξουμε εμμονή με την ηλικία και το να προσποιούμαστε κάτι που δεν είμαστε δυσκολεύει τα πράγματα. Η αποδοχή της άφιξης της εμμηνόπαυσης θα μας βοηθήσει να την αντιμετωπίσουμε με φυσιολογικό τρόπο, κάτι που με τη σειρά του θα μας βοηθήσει να αντιμετωπίσουμε τα συμπτώματά της πιο εύκολα.

 

Διαβάστε επίσης το άρθρο: Πώς θα φροντίσετε το δέρμα σας στην εμμηνόπαυση.

 

2. Η εμμηνόπαυση μας θυμίζει ότι έχουμε ένα σώμα να φροντίσουμε και να περιποιηθούμε

Τέσσερα πλεονεκτήματα της εμμηνόπαυσης

Η έναρξη της εμμηνόπαυσης αποτελεί την τέλεια στιγμή για να στρέψουμε την προσοχή μας στην υγεία μας. Μπορεί να αποτελεί μια καλή περίοδο για να φροντίσουμε και να περιποιηθούμε τον εαυτό μας. Έτσι θα μάθουμε να αναγνωρίζουμε τα σημάδια της αλλαγής που μας στέλνει το σώμα μας και θα μπορέσουμε να βρούμε εξαιρετικές φυσικές θεραπείες.

Η εμμηνόπαυση είναι μια περίοδος κατά την οποία θα πρέπει να περνάμε περισσότερο χρόνο με τον εαυτό μας. Επιβραδύνετε τους ρυθμούς και κάντε πιο μικρή την ατελείωτη λίστα των καθημερινών υποχρεώσεων για να φροντίσετε καλύτερα τον εαυτό σας.

Τι λέτε για ένα σπα μία φορά την εβδομάδα; Τι λέτε για μερικά μαθήματα γιόγκα; Μαθήματα κολύμβησης; Χορό; Φροντίστε το σώμα σας και διασκεδάστε!

3. Η εμμηνόπαυση σας βοηθάει να μάθετε να ελέγχετε τα συναισθήματά σας

Τέσσερα πλεονεκτήματα της εμμηνόπαυσης

Είναι αλήθεια ότι οι ορμονικές αλλαγές κάνουν τα συναισθήματα να πολλαπλασιάζονται. Όλα γίνονται πιο έντονα… τα καλά και τα όχι και τόσο καλά.

  • Μάθετε να ελέγχετε τη ματαίωση, τις αλλαγές στα σχέδια, τα καταστροφικά συναισθήματα και την ανεξέλεγκτη ευφορία.
  • Προσπαθήστε να καταλάβετε την αλλαγή που προκαλεί η εμμηνόπαυση, έτσι ώστε να μην κάνετε τα προβλήματα μεγαλύτερα από ό,τι είναι. Απολαύστε τη ζωή με χαρά και ηρεμία.

Προσπαθείτε να βλέπετε τα πράγματα μέσα από μια καινούργια προοπτική εστιάζοντας στην κάθε στιγμή. Διατηρήστε την ηρεμία σας και δείξτε υπομονή απέναντι τον εαυτό σας και απέναντι σε όλες τις αλλαγές με τις οποίες ακόμα μαθαίνετε να ζείτε.

 

Σας προτείνουμε να διαβάσετε το άρθρο: Συμβουλές για να μια ευτυχισμένη, υγιή εμμηνόπαυση.

 

4. Η εμμηνόπαυση σας θυμίζει την αυξανόμενη αυτοεκτίμηση που έρχεται με την ηλικία

Τέσσερα πλεονεκτήματα της εμμηνόπαυσης

Πάνω από όλα, αυτά τα τέσσερα πλεονεκτήματα της εμμηνόπαυσης βασίζονται σε όλα όσα έχουμε ζήσει. Ωστόσο, το πέρασμα του χρόνου αφήνει επίσης τα σημάδια του στο σώμα. Δεν είναι πάντα εύκολο να αποδεχτούμε ότι αυτό έχει ήδη συμβεί.

Για τον λόγο αυτό η εμμηνόπαυση αποτελεί επίσης μια ευκαιρία ενίσχυσης της αυτοεκτίμησής μας.

Η ωριμότητα μπορεί να συνοδεύεται από υψηλή αυτοεκτίμηση. Το σώμα είναι σημαντικό, όμως έχετε ήδη μάθει ότι δεν αποτελεί το μόνο σημαντικό μέρος του εαυτού σας. Επομένως, χαλαρώστε και ερωτευτείτε τις καλύτερες αρετές σας, τη συντροφιά σας, τις ιστορίες σας. Όλα όσα έχετε περάσει αποτελούν λόγο για να έχετε την αυτοεκτίμησή σας εκεί που της αξίζει: ψηλά.

Η εμμηνόπαυση αποτελεί επίσης τη στιγμή που μπορείτε να κάνετε ό,τι θέλατε εδώ και χρόνια. Ποιος λέει ότι καθώς μεγαλώνετε δεν μπορείτε να ολοκληρώσετε μια σταδιοδρομία, να μάθετε ένα επάγγελμα, ή να ταξιδέψετε εκεί όπου πάντα επιθυμούσατε;

Τι περιμένετε λοιπόν; Απολαύστε αυτή την εκπληκτική περίοδο της ζωής σας!

 

 


Όλες οι παραθέτονται πηγές ελέγχθηκαν προσεκτικά από την ομάδα μας για να διασφαλιστεί η ποιότητα, η αξιοπιστία, η επικαιρότητα και η εγκυρότητά τους. Η βιβλιογραφία αυτού του άρθρου θεωρήθηκε αξιόπιστη και επιστημονικά ακριβής.


    • Wulf Rössler et al. “Does menopausal transition really influence mental health? Findings from the prospective long‐term Zurich study”, World Psychiatry. 2016 Jun; 15(2): 146–154.
    • Joyce T. Bromberger et al. “Mood and Menopause: Findings from the Study of Women’s Health Across the Nation (SWAN) over ten years”, Obstet Gynecol Clin North Am. 2011 Sep; 38(3): 609–625.
    • Amanda J. Shallcross et al. “”Getting better with age: The relationship between age, acceptance, and negative affect”, J Pers Soc Psychol. 2013 Apr; 104(4): 734–749.
    • National Institute of Aging. ¿Cuáles son las señales y síntomas de la menopausia?. (2017). Recuperado el 22 de mayo de 2020. https://www.nia.nih.gov/health/cuales-son-senales-sintomas-menopausia

Αυτό το κείμενο προσφέρεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν αντικαθιστά τη συμβουλή από επαγγελματία. Σε περίπτωση αμφιβολίας, συμβουλευτείτε τον ειδικό σας.