Θεραπεία Cyclone για την κυτταρίτιδα: Τι είναι;

Η θεραπεία Cyclone είναι μια αισθητική διαδικασία για τη μείωση της κυτταρίτιδας, του όγκου του σώματος και τη βελτίωση της συνολικής κατάστασης του δέρματος. Μάθετε τα πάντα για αυτή τη νέα θεραπεία εδώ.
Θεραπεία Cyclone για την κυτταρίτιδα: Τι είναι;

Έχει γραφτεί από Edith Sánchez

Τελευταία ενημέρωση: 09 Αυγούστου, 2022

Η θεραπεία Cyclone ® είναι μια αισθητική διαδικασία για τη διαμόρφωση της σιλουέτας, την εξάλειψη του λίπους και των περιττών υγρών, τη σύσφιξη του δέρματος και τη μείωση της κυτταρίτιδας. Πρόκειται για μια μη επεμβατική και ευέλικτη μέθοδο που προσαρμόζεται στις ιδιαίτερες ανάγκες και τα χαρακτηριστικά του κάθε ατόμου.

Ένα από τα πιο σημαντικά στοιχεία της θεραπείας Cyclone ® είναι ότι μπορεί να εφαρμοστεί οπουδήποτε στο σώμα και προσφέρει αποτελέσματα από την πρώτη συνεδρία. Το αποτέλεσμα είναι αισθητό στη μείωση του όγκου και στη βελτίωση της εμφάνισης του δέρματος.

Πολλοί άνθρωποι θέλουν να διαμορφώσουν τη σιλουέτα τους και να μειώσουν το τοπικό λίπος χωρίς να χρειαστεί να πάνε στο χειρουργείο. Η θεραπεία Cyclone ® είναι μια εξαιρετική εναλλακτική λύση για το σκοπό αυτό. Συνδυάζει 5 διαφορετικές τεχνικές.

Πώς λειτουργεί η θεραπεία Cyclone ®;

Η θεραπεία Cyclone ® είναι μια διαδικασία που έχει σχεδιαστεί για την εξάλειψη του σωματικού λίπους χωρίς χειρουργείο με προοδευτικό τρόπο. Σε γενικές γραμμές, επικεντρώνεται στην αφαίρεση της κυτταρίτιδας, του τοπικού λίπους και της χαλαρότητας. Τα κάνει όλα αυτά με την ίδια προσέγγιση.

Το μηχάνημα με το οποίο εκτελείται δημιουργήθηκε στην Ισπανία και λειτουργεί εδώ και 8 χρόνια. Ένα από τα πιο σημαντικά στοιχεία του είναι ότι επιτρέπει την εξατομίκευση των διαδικασιών, ώστε να προσαρμόζεται στον τύπο λίπους του κάθε ατόμου.

Ονομάστηκε Cyclone επειδή μοιάζει με κυκλώνα που σαρώνει οτιδήποτε βλάπτει την εμφάνιση του σώματος. Ο εξοπλισμός συγκεντρώνει 5 διαφορετικές τεχνολογίες και μπορεί να εργαστεί σε περιοχές που είναι δύσκολα προσβάσιμες, όπως το εσωτερικό των βραχιόνων και των μηρών και η περιοχή της μέσης.

Οι τεχνικές αλληλοσυμπληρώνονται και επιτρέπουν ένα πολύ ολοκληρωμένο αποτέλεσμα. Ιδού ποιες είναι αυτές.

1. Υπέρηχοι σπηλαίωσης

Οι υπέρηχοι σπηλαίωσης της θεραπείας Cyclone® είναι μια διαδικασία που αποσκοπεί στη μείωση του λίπους και στην αποστράγγιση της κατακράτησης υγρών. Το αποτέλεσμα αυτής της τεχνολογίας είναι ο σχηματισμός και στη συνέχεια η εμφύσηση μικροφυσαλίδων.

Όταν γίνεται η εμφύσηση, απελευθερώνεται μια κρούση ενέργειας που συμβάλλει στη διάσπαση του λίπους. Αυτό ενδείκνυται για την αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας και του τοπικού λίπους.

Piel de naranja en los muslos.

2. Μονοπολική ραδιοσυχνότητα

Η μονοπολική ραδιοσυχνότητα είναι ένα σύστημα που εκπέμπει ενέργεια μέσω ενός ηλεκτροδίου.

Αυτό έρχεται σε επαφή με την προς θεραπεία περιοχή και πυροδοτεί ένα θερμικό αποτέλεσμα που δημιουργεί λιπόλυση ή κινητοποίηση λιπιδίων, η οποία καταστρέφει τις λιπώδεις συσσωρεύσεις. Η μέθοδος διεισδύει βαθύτερα και διεγείρει τη σύνθεση του κολλαγόνου και της ελαστίνης. Αυτό κάνει το δέρμα πιο σφριγηλό.

Μάθετε πώς να αντιμετωπίσετε την κατακράτηση υγρών με γευστικά smoothies.

3. Σύστημα παρακολούθησης με βίντεο

Η θεραπεία Cyclone ® είναι εξοπλισμένη με ένα σύστημα που διαθέτει βιντεοκάμερα υψηλής ευκρίνειας. Αυτό καθιστά δυνατό τον εντοπισμό των σημείων στα οποία πρέπει να επικεντρωθούν οι υπέρηχοι υψηλής συχνότητας. Επίσης, καθιστά δυνατή την οριοθέτηση της προς θεραπεία περιοχής σε πραγματικό χρόνο, ακόμη και αν ο ασθενής κινείται.

4. Υπέρηχοι HIFU

Ο HIFU ή εστιασμένος υπέρηχος υψηλής έντασης είναι μία από τις κρίσιμες τεχνολογίες στη θεραπεία Cyclone®. Πρόκειται για υπερήχους υψηλής συχνότητας που καταστρέφουν τα λιποκύτταρα χωρίς να βλάπτουν τους παρακείμενους ιστούς.

Μπορεί να διεισδύσει στα διάφορα στρώματα του δέρματος. Θεωρείται το πιο ισχυρό μέρος της προσέγγισης, καθώς μπορεί να μειώσει σημαντικά τον όγκο του τοπικού λίπους.

5. Περιστρεφόμενη θεραπεία κενού και διπολική ραδιοσυχνότητα

Τέλος, η περιστροφική θεραπεία με κενό είναι το μέρος της θεραπείας Cyclone® που είναι ειδικά προσανατολισμένο στη μείωση της κυτταρίτιδας. Αρχικά, εφαρμόζεται μια κρέμα κατά της κυτταρίτιδας για την κινητοποίηση του λίπους. Ακολουθεί ένα μασάζ με αναρρόφηση και περιστροφικό μασάζ που σπάει την συνοχή των λιποκυττάρων και εξαλείφει την κυτταρίτιδα.

Εφαρμόζεται συνήθως στην αρχή και στο τέλος της συνολικής διαδικασίας. Συνήθως χρησιμοποιείται ταυτόχρονα με τη διπολική ραδιοσυχνότητα για την τόνωση της παραγωγής κολλαγόνου και ελαστίνης.

Τα πλεονεκτήματα και τα οφέλη της θεραπείας Cyclone ®

Ένα από τα πλεονεκτήματα της θεραπείας Cyclone ® σε σχέση με άλλες διαδικασίες είναι ότι οι 5 θεραπείες που περιγράφονται παραπάνω πραγματοποιούνται σε μία μόνο συνεδρία. Ομοίως, πολλά μέρη του σώματος μπορούν να υποβληθούν σε θεραπεία την ίδια ημέρα.

Επίσης, βοηθά στην πρόληψη της χαλάρωσης του δέρματος που εμφανίζεται όταν υπάρχει μείωση του όγκου. Τα αποτελέσματα είναι ορατά από την πρώτη συνεδρία.

Συνολικά, τα κύρια πλεονεκτήματά της μπορούν να συνοψιστούν ως εξής:

  • Μειώνει την κυτταρίτιδα: είναι δυνατή η σύσφιξη του δέρματος με την προώθηση της σύνθεσης του κολλαγόνου και της ελαστίνης.
  • Μειώνει τη χαλάρωση: καθιστά δυνατή την προσέγγιση των βαθύτερων στρωμάτων του δέρματος και αυτό έχει ως αποτέλεσμα μια πιο σφριγηλή υφή.
  • Αυτή η θεραπεία εξαλείφει το τοπικό λίπος: αποσυνθέτει τα λιποκύτταρα χωρίς να επηρεάζει τους κοντινούς ιστούς.
  • Μειώνει τον όγκο: το συνολικό αποτέλεσμα είναι η μείωση του όγκου στις περιοχές που υποβλήθηκαν σε θεραπεία.
Masaje para la celulitis.
Η θεραπεία αυτή μπορεί να προσφέρει τη δυνατότητα μείωσης του αριθμού των συνεδριών, καθώς συνδυάζει διάφορες τεχνικές σε μία μόνο συσκευή.

Συμβουλές και συστάσεις για τη θεραπεία Cyclone ®

Η θεραπεία Cyclone ® ενδείκνυται για άνδρες και γυναίκες που θέλουν να μειώσουν τον όγκο του σωματικού λίπους και την κυτταρίτιδα και να βελτιώσουν την κατάσταση του δέρματος. Κατά τη διάρκεια του προγράμματος θεραπείας, συνιστάται η διατήρηση μιας υγιεινής διατροφής και η τακτική άσκηση.

Συνήθως απαιτούνται κατά μέσο όρο 8 συνεδρίες, διάρκειας 60 έως 90 λεπτών η καθεμία, μία φορά την εβδομάδα. Η πραγματική αλλαγή είναι συχνά ορατή μετά την έκτη συνεδρία.

Η θεραπεία Cyclone ® δεν είναι επώδυνη, αλλά μπορεί να προκαλέσει κάποια δυσφορία σε ορισμένες περιοχές. Μπορεί να είναι δυσάρεστη για όσους έχουν μεγάλη κατακράτηση υγρών.

Στις πιο σοβαρές περιπτώσεις, μπορεί να χρειαστούν 12 έως 24 συνεδρίες για να επιτευχθεί το αναμενόμενο αποτέλεσμα.

Η διαδικασία αυτή μπορεί να συνδυαστεί με LPG, καρβοθεραπεία ή θεραπεία μασάζ. Δεν είναι απαραίτητο να φορέσετε ένδυμα συμπίεσης ή οποιοδήποτε είδος συμπίεσης μετά. Αυτό που συνιστάται είναι να υιοθετήσετε έναν υγιεινό τρόπο ζωής για να την ενισχύσετε.


Όλες οι παραθέτονται πηγές ελέγχθηκαν προσεκτικά από την ομάδα μας για να διασφαλιστεί η ποιότητα, η αξιοπιστία, η επικαιρότητα και η εγκυρότητά τους. Η βιβλιογραφία αυτού του άρθρου θεωρήθηκε αξιόπιστη και επιστημονικά ακριβής.


  • Illing, R. O., Kennedy, J. E., Wu, F., Ter Haar, G. R., Protheroe, A. S., Friend, P. J., … & Middleton, M. R. (2005). The safety and feasibility of extracorporeal high-intensity focused ultrasound (HIFU) for the treatment of liver and kidney tumours in a Western population. British journal of cancer, 93(8), 890-895.
  • Del Castillo Gómez, M. C. (2006). Piel de naranja. Cambio 16, (1802), 76-76.
  • Serdev, N. P., & Serdev, N. (2011). Ultrasound Assisted Liposculpture–UAL: A Simplified Safe Body Sculpturing and Aesthetic Beautification Technique. Advanced Techniques in Liposuction and Fat Transfer, N. Serdev, ed., InTech, Rijeka, Croatia, 135-150.

Αυτό το κείμενο προσφέρεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν αντικαθιστά τη συμβουλή από επαγγελματία. Σε περίπτωση αμφιβολίας, συμβουλευτείτε τον ειδικό σας.