6 θέσεις για να κάνετε σεξ στα όρθια

Το σεξ στα όρθια είναι ένας τρόπος για να βγείτε από την κανονική σεξουαλική ρουτίνα και να εξερευνήσετε τις διάφορες περιοχές του σπιτιού, να ζήσετε φαντασιώσεις και να απολαύσετε νέες ευχάριστες εμπειρίες.
6 θέσεις για να κάνετε σεξ στα όρθια
Isbelia Esther Farías López

Γράφτηκε και επαληθεύτηκε από απόφοιτο φιλοσοφικής Isbelia Esther Farías López.

Τελευταία ενημέρωση: 11 Ιανουαρίου, 2023

Το σεξ στα όρθια είναι μια πολύ διασκεδαστική και παθιασμένη πρακτική που είναι απαραίτητη για πολλά ζευγάρια. Είναι μια εξαιρετική δικαιολογία για να ξεφύγετε από τη ρουτίνα του σεξ στο κρεβάτι και να αφήσετε τα πάθη σας να χαλαρώσουν σε διάφορα σημεία του σπιτιού. Ένα τέτοιο παράδειγμα είναι το να ακουμπάτε σε έναν τοίχο ή σε μια κολόνα.

Είναι επίσης δυνατό να κάνετε σεξ στα όρθια χωρίς κανένας από τους δύο να ακουμπάει σε τίποτα, κάτι που είναι μια πραγματική πρόκληση για την ισορροπία σας!

Η αδρεναλίνη που απελευθερώνεται όταν κάνετε σεξ όρθιοι μπορεί να κάνει τη συνεύρεση μια πραγματική απόλαυση και για τους δυο σας. Γιατί να μην το εκμεταλλευτείτε για να ζήσετε αυτή την ευχάριστη εμπειρία;

Μερικές στάσεις για να κάνετε υπέροχο σεξ στα όρθια

Ένα ζευγάρι που κάνει σεξ όρθιο.

1. Κόντρα στον τοίχο

Το ζευγάρι θα σταθεί αντικριστά και ο άντρας θα βοηθήσει τη σύντροφό του να «κρεμαστεί» στον κορμό του. Καθώς τη κουβαλάει, πρέπει να κρατιέται με τα πόδια της, ενώ εκείνος την κινεί απαλά στον τοίχο. Με αυτόν τον τρόπο μπορεί να κρατήσει την ισορροπία του και διευκολύνει την έναρξη της διείσδυσης.

Είτε είναι στον κύριο τοίχο της κρεβατοκάμαρας, στον τοίχο του ντους ή σε κάποια άλλη περιοχή του σπιτιού, πολλά ζευγάρια βρίσκουν αυτή τη θέση πολύ συναρπαστική. Χάρη στην κίνηση μπρος-πίσω που δημιουργούν ενώ η γυναίκα κρέμεται στην αγκαλιά του άντρα, μπορούν να επιτύχουν μια πραγματικά βαθιά διείσδυση σε αυτή τη θέση.

Μια παραλλαγή αυτής της θέσης είναι απλώς να την εξασκείτε χωρίς να ακουμπάτε στον τοίχο ή σε άλλη επιφάνεια.

Ένα ζευγάρι στον τοίχο που κάνει σεξ.

2. Doggy style στο πλάι

Πολλά ζευγάρια λένε ότι το doggy style δηλαδή στα τέσσερα είναι μια από τις αγαπημένες τους στάσεις. Είναι πολύ συναρπαστικό και δεν απαιτεί μεγάλη προσπάθεια από τη γυναίκα. Και, φυσικά, η διείσδυση μπορεί να γίνει τόσο μέσω του κόλπου όσο και μέσω του πρωκτού.

Όσον αφορά τον έλεγχο του ρυθμού, οποιοσδήποτε από τους δύο μπορεί να το κάνει. Ωστόσο, όποιος αποφασίσει να αναλάβει την πρωτοβουλία θα έχει απόλυτη ελευθερία να δώσει τη μέγιστη ευχαρίστηση στον άλλο. Αυτή η θέση μπορεί να εξασκηθεί και όρθια. Για να το κάνει αυτό, ο άντρας στέκεται πίσω από τη γυναίκα, ενώ εκείνη λυγίζει τον κορμό της, χωρίς να αγγίζει το πάτωμα με τα χέρια της. Με αυτόν τον τρόπο, αντί να είναι στα τέσσερα, η γυναίκα είναι σκυμμένη μπροστά.

Πιστεύουμε ότι θα σας αρέσει επίσης να διαβάζετε αυτό το άρθρο: Είναι αλήθεια ότι το σεξ καίει περισσότερες θερμίδες από τον αθλητισμό;

3. Πόδια στο πάτωμα

Ο άντρας στέκεται πίσω από τη γυναίκα, για να μπορέσει να κάνει τη διείσδυση και, ταυτόχρονα, τη χαϊδεύει με τα χέρια του σε διάφορα σημεία του σώματός της. Η επαφή δέρμα με δέρμα σε αυτή τη θέση είναι μια πραγματική απόλαυση και για τους δύο. Και το καλύτερο από όλα είναι ότι τα χέρια σας είναι πάντα ελεύθερα να διεγείρουν τον άλλον ακόμη περισσότερο. Η γυναίκα μπορεί επίσης να μετακινήσει το κεφάλι της προς τα πίσω για να τη φιλήσει ο σύντροφός της στο λαιμό.

Για τους άνδρες, ίσως το βασικότερο πλεονέκτημα είναι ότι μπορούν να ελέγξουν την εκσπερμάτιση πιο εύκολα.

4. Το καρότσι

Όσοι έχουν πραγματική ευελιξία μπορούν να δοκιμάσουν αυτή τη θέση. Απαιτεί επίσης μια καλή δόση ισορροπίας.

Η γυναίκα θα πρέπει να τοποθετηθεί σαν να επρόκειτο να κάνει μια στάση γιόγκα που ονομάζεται Sirsasana, αλλά αντί να στηρίζεται στα χέρια της, μπορεί να ακουμπά τα πόδια της στους ώμους του συντρόφου της (ο οποίος θα πρέπει να στέκεται μπροστά της).

Ανάλογα με το ύψος του, θα πρέπει να λυγίσει λίγο τα πόδια του για να ξεκινήσει η διείσδυση. Οι κινήσεις θα είναι σύντομες, αλλά μπορεί να είναι πολύ έντονες και ευχάριστες.

5. Ο «σχοινοβάτης»

Αυτή είναι μια άλλη στάση για να κάνετε σεξ στα όρθια που απαιτεί ορισμένες σωματικές δεξιότητες και καλή επιμονή για να προσπαθήσετε να την τελειοποιήσετε. Ο άντρας στέκεται όρθιος και κρατά τη σύντροφό του κάθετα προς αυτόν, κρατώντας την πίσω του. Θα ακουμπά το ένα χέρι στο πάτωμα και θα κρατά το άλλο στον αέρα, ισορροπώντας όσο γίνεται η διείσδυση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε αυτή τη στάση η διείσδυση μπορεί να είναι κολπική ή πρωκτική, ανάλογα με τα γούστα του ζευγαριού.

Σας προτείνουμε να διαβάσετε το άρθρο: Κάντε το άλμα προς μια ζωή χωρίς φόβο.

6. Ο επισκέπτης

Ένα ζευγάρι που ετοιμάζεται να κάνει σεξ.

Μια άλλη στάση είναι «ο επισκέπτης». Αποτελείται απλώς από το να κοιτάτε ο ένας τον άλλον, να σηκώνεστε και να πλησιάζετε ο ένας τον άλλον μέχρι να τρίβονται μεταξύ τους τα γεννητικά σας όργανα. Ίσως χρειαστεί να λυγίσετε λίγο τα πόδια σας για μέγιστη άνεση, αλλά αυτό είναι όλο. Αυτή η θέση είναι πολύ απλή, αλλά μπορεί να δημιουργήσει μια πραγματικά παθιασμένη συνεύρεση.

Σεξ στα όρθια: όχι μόνο διείσδυση

Το να κάνετε σεξ στα όρθια, δεν έχει να κάνει μόνο με τη διείσδυση, καθώς είναι επίσης δυνατό να εξασκηθείτε σε άλλες δραστηριότητες, όπως ο αυνανισμός από κοινού, ο αυνανισμός του συντρόφου σας, ακόμη και το στοματικό σεξ. Αν η γυναίκα το κάνει στον άντρα, μπορεί να το κάνει λιγάκι ακουμπισμένη ή γονατιστή, ή ακόμα και καθισμένη σε μια καρέκλα, ενώ αυτός παραμένει όρθιος.

Και, με τον ίδιο τρόπο, αν ο άντρας το κάνει στη γυναίκα, μπορεί και να γονατίσει μπροστά της. Μια άλλη επιλογή είναι να κάνετε τη γυναίκα να σκύψει, ακουμπώντας σε κάτι και μετά να τη διεγείρετε με τη γλώσσα σας από πίσω. Μπορεί επίσης να χρησιμοποιήσετε τα δάχτυλά σας για να διεγείρετε τον αιδοίο ή τον πρωκτό της.

Τολμάτε να κάνετε σεξ στα όρθια;

Το σεξ στα όρθια είναι μια εμπειρία που μπορεί να είναι πολύ ευχάριστη και για τους δυο σας. Έτσι, είτε είναι πίσω από μια πόρτα, στο μπάνιο, στην κουζίνα, στο σαλόνι, ή οπουδήποτε μπορείτε και οι δύο να έχετε λίγη ιδιωτικότητα, γιατί να μην ξεφύγετε από τη ρουτίνα του κρεβατιού και να μην δοκιμάσετε να κάνετε έρωτα σε νέα μέρη που δεν έχετε δοκίμασει ποτέ πριν;


Όλες οι παραθέτονται πηγές ελέγχθηκαν προσεκτικά από την ομάδα μας για να διασφαλιστεί η ποιότητα, η αξιοπιστία, η επικαιρότητα και η εγκυρότητά τους. Η βιβλιογραφία αυτού του άρθρου θεωρήθηκε αξιόπιστη και επιστημονικά ακριβής.


  • Everett F. Atrévete a seducir. Barcelona, España: Amat Editorial, 2002.
  • Gallotti A. Kama-sutra del sexo oral. Barcelona, España: Ediciones Martínez Roca, 2005.
  • Moyano N, Sierra J. Fantasías y pensamientos sexuales: Revisión conceptual y relación con la salud sexual- Revista Puertorriqueña de Psicología. 2014; 25(2): 376 – 393.
  • Navarro Bravoa B, Ros Segura L, Latorre Postigo J, et al.Hábitos, Preferencias y Satisfacción Sexual en Estudiantes Universitarios. Rev Clín Med Fam. 2010; 3(3): 150-157.
  • Potts M, Short R. Historia de la sexualidad. Desde Adán y Eva. Madrid: Cambridge University Press, 2001.

Αυτό το κείμενο προσφέρεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν αντικαθιστά τη συμβουλή από επαγγελματία. Σε περίπτωση αμφιβολίας, συμβουλευτείτε τον ειδικό σας.