Τι δείχνουν τα δάχτυλά σας για την υγεία σας;

· 24 Νοεμβρίου 2015
Τα δάχτυλά σας μπορούν να αποκαλύψουν ιδιαίτερες πτυχές της προσωπικότητάς σας όπως επίσης και της υγείας σας. Για παράδειγμα, οι γυναίκες των οποίων ο παράμεσος είναι μεγαλύτερος από το δείκτη τους είναι τυπικά καλύτερες στα αθλήματα.

Όπως και κάθε άλλο μέλος του σώματος, τα δάχτυλά σας παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο στη ζωή σας, στην υγεία σας και στις καθημερινές σας δραστηριότητες. Αλλά εκτός από ένα βασικό εργαλείο, τα δάχτυλά σας μπορούν να αντικατοπτρίσουν την κατάσταση της γενικής σας ευεξίας. Το γνωρίζατε αυτό;

Τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει διάφορες μελέτες οι οποίες κατάφεραν να αποδείξουν ότι τα δάχτυλα αντικατοπτρίζουν πτυχές της σωματικής και της ψυχικής υγείας, της προσωπικότητας ακόμη και των χαρακτηριστικών της συμπεριφοράς. Δεδομένου ότι πιθανότατα θα έχετε αγνοήσει αυτά τα πράγματα που προσπαθούν να σας πουν τα δάχτυλά σας, στο σημερινό άρθρο θα συζητήσουμε για οχτώ πράγματα που αυτά τα σημαντικά άκρα μπορούν να αποκαλύψουν για την υγεία σας.

Τι δείχνουν λοιπόν τα δάχτυλά σας για την υγεία σας;

1. Υψηλά επίπεδα τεστοστερόνης

Αν ο δείκτης σας είναι πιο κοντός από το κανονικό, πιθανότατα έχετε υψηλότερα επίπεδα τεστοστερόνης είτε είστε άντρας είτε γυναίκα. Ο δείκτης των αντρών είναι σχεδόν πάντα πιο κοντός από τον παράμεσο σε αντίθεση με το δείκτη και τον παράμεσο των γυναικών οι οποίοι έχουν παρόμοιο μήκος.

Αυτές οι διαφορές στο μήκος των δαχτύλων συνδέονται με τα επίπεδα τεστοστερόνης όπως επίσης και με τις ορμόνες. Τα επίπεδα τεστοστερόνης είναι συνήθως υψηλότερα στους άντρες και εκείνοι με ασυνήθιστα υψηλή τεστοστερόνη τείνουν επίσης να έχουν χαμηλότερα επίπεδα οιστρογόνων και μειωμένο αριθμό σπερματοζωαρίων.

2. Κίνδυνοι οστεοαρθρίτιδας

dachtila

Μια μελέτη που διεξήχθη στο Πανεπιστήμιο του Nottingham έδειξε ότι οι άνθρωποι που έχουν πιο κοντό δείκτη έχουν μεγαλύτερη πιθανότητα να αντιμετωπίσουν προβλήματα οστεοαρθρίτιδας. Αυτό έχει σχέση με την έλλειψη οιστρογόνων και την ανεπαρκή σωματική δραστηριότητα και προσβάλλει συνήθως τις γυναίκες.

3. Κίνδυνος του καρκίνου του προστάτη

Μια μελέτη του Πανεπιστημίου του Warwick ανακάλυψε ότι οι άντρες των οποίων ο δείκτης είναι πιο μεγάλος σε μήκος από τον παράμεσο αντιμετωπίζουν μεγαλύτερο κίνδυνο να εμφανίσουν στο μέλλον καρκίνο του προστάτη.

4. Ένα γενετικό πλεονέκτημα

Αν ο δείκτης σας είναι πολύ πιο κοντός από τον παράμεσο· αυτό μπορεί να υποδεικνύει ότι έχετε εκτεθεί σε υψηλά επίπεδα τεστοστερόνης ενώ βρισκόσασταν ακόμη στη μήτρα. Μια μελέτη που διεξήγαγε το Kings College του Λονδίνου αποκάλυψε ότι η έκθεση σε ορμόνες κατά τη διάρκεια της κυοφορίας μπορεί να επηρεάσει τα μελλοντικά πρότυπα συμπεριφοράς.

5. Μπορούν να αποκαλύψουν το μέγεθος του πέους

palami

Μια μελέτη που διεξήχθη από ερευνητές του Πανεπιστημίου Gachon στη Νότια Κορέα απέδειξε ότι οι άντρες των οποίων ο δείκτης είναι κοντύτερος από τον παράμεσο έχουν μεγαλύτερο πέος. Αυτή η μελέτη χρησιμοποίησε για δείγμα 144 άντρες που μετρήθηκαν ενώ βρίσκονταν υπό αναισθησία.

6. Απόδειξη του υπερθυρεοειδισμού

Η υψηλή πρόσληψη νατρίου μπορεί να προκαλέσει κατακράτηση υγρών και είναι πολύ πιθανό να οδηγήσει σε προσωρινό πρήξιμο των δαχτύλων. Αυτό μπορεί να εξαλειφθεί χρησιμοποιώντας φυσικές θεραπείες για την καταπολέμηση της κατακράτησης υγρών. Αν παρόλα αυτά τα δάχτυλά σας παραμένουν πρησμένα για μεγάλα χρονικά διαστήματα ή σας συμβαίνει πολύ τακτικά τότε αυτό μπορεί να υποδεικνύει κάποιο πρόβλημα με τη λειτουργία του θυρεοειδούς σας. Αυτό με τη σειρά του μπορεί να επιβραδύνει το μεταβολισμό σας και να οδηγήσει σε μια αύξηση του σωματικού βάρους και της κατακράτησης υγρών.

7. Έχετε άριστες δεξιότητες στον αθλητισμό

athlitismos

Έρευνες έχουν δείξει ότι οι γυναίκες των οποίων οι δείκτες είναι μεγαλύτεροι σε μήκος από τον παράμεσό τους έχουν περισσότερες αθλητικές δεξιότητες από τους άλλους. Μπορεί να έχουν συνολικά μεγαλύτερες αθλητικές ικανότητες και πιο συγκεκριμένα στο τρέξιμο, το τένις και στην άρση βαρών.

8. Είστε καλός στα επιχειρηματικά

Περαιτέρω έρευνες έχουν δείξει ότι οι άνθρωποι που έχουν μεγαλύτερο παράμεσο σε μήκος τείνουν να είναι πιο πετυχημένοι στις επιχειρηματικές δραστηριότητες. Σύμφωνα με μια μελέτη που διεξήχθη στο Πανεπιστήμιο του Cambridge, οι χρηματοοικονομικοί επενδυτές που έχουν μεγαλύτερο σε μήκος παράμεσο απέκτησαν 11 φορές μεγαλύτερο κέρδος από τους υπόλοιπους επενδυτές. Αυτό μπορεί να συνδέεται με τα υψηλότερα επίπεδα τεστοστερόνης.

Να θυμάστε!

Εκτός από τη φροντίδα της εμφάνισής τους θα πρέπει να θυμάστε ότι τα δάχτυλα μπορούν να σας προσφέρουν στοιχεία για τη συνολική σας υγεία και την προσωπικότητά σας. Ίσως σας φανούν χρήσιμες αυτές οι πληροφορίες για τη διάγνωση ορισμένων προβλημάτων ή ανησυχιών ώστε να βρείτε το σωστό τρόπο για να τα διορθώσετε.