Τρυπήματα στα αυτιά: Τύποι και κίνδυνοι

Αυτό το άρθρο είναι ιδανικό για όποιον θέλει να τρυπήσει τα αυτιά και θέλει να μάθει για αυτά τα είδη τρυπήματος και τους αντίστοιχους κινδύνους τους. Συνεχίστε να διαβάζετε για να μάθετε περισσότερα!
Τρυπήματα στα αυτιά: Τύποι και κίνδυνοι
Leidy Mora Molina

Έχει εξετασθεί και εγκριθεί από: νοσοκόμα Leidy Mora Molina.

Έχει γραφτεί από Facundo Martin Desimone

Τελευταία ενημέρωση: 27 Δεκεμβρίου, 2022

Το τρύπημα είναι μια τρύπα που γίνεται στο σώμα με βελόνες για την εισαγωγή κοσμημάτων. Τα μέρη του σώματος που τρυπάνε συχνότερα είναι τα αυτιά, τα ρουθούνια, η γλώσσα, ο ομφαλός, τα μάγουλα και τα χείλη. Σε αυτό το άρθρο, θα εστιάσουμε συγκεκριμένα στα τρυπήματα στα αυτιά.

Τρυπήματα στα αυτιά: 10 είδη

Η διχοτόμηση στους οπαδούς του piercing στο ζήτημα για το τρύπημα των αυτιών βρίσκεται σε μια βασική διαφορά: Λεπτά, που κυμαίνονται μεταξύ 0,6 και 0,8 χιλιοστών και παχύτερα μεταξύ 1 και 1,3 χιλιοστών. Πρέπει να σημειωθεί ότι οποιοσδήποτε τύπος μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε όλες τις διατρήσεις.

Το παρακάτω είναι μια επεξήγηση των διαφορετικών τύπων τρυπήματος αυτιών.

1. Daith τρυπήματα αυτιών

Για αυτόν τον τύπο τρυπήματος, προτείνονται τρυπήματα σε στιλ shripati ή harendra. Εντός του φάσματος του λεπτού τρυπήματος, οι aftan ή venkat τύποι συνιστώνται. Αυτό το τρύπημα βρίσκεται σε μια περιοχή που είναι πρακτικά στο κέντρο του αυτιού, στην εσωτερική πτυχή του χόνδρου.

2. Ρουκ

Τα στυλ που προτείνουμε για αυτόν τον τύπο τρυπήματος είναι το alak, το dristi και το Shyama. Ο λόγος που οι ειδικοί προτείνουν λεπτά σκουλαρίκια για αυτό το είδος τρυπήματος έχει να κάνει με τη θέση τους. Ένα παχύ τρύπημα μπορεί να είναι ενοχλητικό.

3. Τράγκους

Τώρα, το adag, το dharma και το Vasantha είναι για τα όμορφα σκουλαρίκια που πρέπει να φορέσετε σε αυτήν την περιοχή του αυτιού. Λεπτά τρυπήματα με απλά σχήματα είναι ιδανικά.

4. Αντιτραυματικά

Όπως υποδηλώνει το όνομά τους, τα τρυπήματα κατά του τραύματος γίνονται στο άνω μέρος του λοβού, στον χόνδρο απέναντι από τον τραγικό χόνδρο. Για το λόγο αυτό, τα τρυπήματα σε στυλ Sandip και yadu είναι οι καλύτερες επιλογές.

Διατρητικά υλικά.
Τα κοσμήματα για τρύπημα στα αυτιά ποικίλλουν και θα εξαρτηθούν πολύ από το προσωπικό γούστο.

5. Τρυπήματα στο λοβό του αυτιού

Ο λοβός είναι η πιο κοινή περιοχή για το τρύπημα των αυτιών. Αυτές είναι οι τυπικές τρύπες που συχνά γίνονται ακόμη και σε βρέφη και μικρά παιδιά. Για το λόγο αυτό, γνωρίζουμε ότι αυτός ο τύπος τρυπήματος ονομάζεται “σκουλαρίκι εκκίνησης”.

6. Άνω λοβός

Ανεβαίνοντας τον λοβό, πάνω από τη λεγόμενη τρύπα εκκίνησης, είναι δυνατό να κάνετε μεταξύ 3 και 5 διαφορετικών τρυπημάτων. Για αυτήν την περιοχή, συνιστώνται πολύ μικρά σκουλαρίκια ή σκουλαρίκια με πέτρινα ένθετα, όπως το kanira, το chad και το Kishori.

7. Κόγχος

Omana και Pratima είναι τα καλύτερα είδη σκουλαρίκια για αυτό το είδος του piercing. Είναι σκουλαρίκια που αγκαλιάζουν το αυτί. Με άλλα λόγια, είναι κυκλικά τρυπήματα που περνούν γύρω από τον κάτω χόνδρο του αυτιού.

8. Επίπεδο

Για όσους θέλουν να είναι μοντέρνοι και, ταυτόχρονα, να επιδεικνύουν ένα μοναδικό και κομψό στυλ, αυτό είναι το piercing που ψάχνετε. Τα επίπεδα τρυπήματα είναι τρυπήματα που μπαίνουν μέσα στην άνω πτυχή του αυτιού.

9. Έλικα

Όσον αφορά την έλικα του αυτιού, μπορεί να έχει όσα τρυπήματα θέλετε. Ωστόσο, προτείνουμε μεταξύ 1 και 3.

Τα πιο κατάλληλα σκουλαρίκια για αυτόν τον τύπο τρυπήματος είναι συνήθως οι τύποι Jayaram, rati και Jayashree. Αυτοί οι τύποι τρυπήματος μπαίνουν στον εξωτερικό χόνδρο στο πάνω μέρος του αυτιού.

10. Κόντρα έλικα

Όσοι αναζητούν την απόλυτη πρωτοπορία θα πρέπει να επιλέξουν την εναλλακτική στην κόντρα έλικα. Μπορείτε να επιλέξετε τόσο χονδρά όσο και λεπτά σκουλαρίκια σε αυτήν την περίπτωση.

Αυτά τα τρυπήματα πηγαίνουν στον χόνδρο που είναι πιο κοντά στο πρόσωπο, στην πλευρά του αυτιού απέναντι από την έλικα. Τα καλύτερα τρυπήματα για να στολίσουν αυτές τις τρύπες είναι τα τρυπήματα σε στυλ harendra, Jatin και Shakuntala.

Οι κίνδυνοι από τα τρυπήματα στα αυτιά

Τα τρυπήματα στα αυτιά είναι πολύ όμορφα. Ωστόσο, η παρέμβαση με αυτά τα ξένα σώματα ενέχει ορισμένους κινδύνους, τους οποίους θα σας πούμε παρακάτω.

Χηλοειδή και τρυπήματα στα αυτιά

Πρώτα απ ‘όλα, μερικοί άνθρωποι βιώνουν υπερβολικές ουλές, οι οποίες δημιουργούν αυτό που γνωρίζουμε ως χηλοειδείς ουλές. Επομένως, τα τρυπήματα δεν είναι καλή ιδέα για όσους έχουν αυτόν τον τύπο δέρματος.

Ωστόσο, εάν κάποιος έχει αυτή την κατάσταση και παρατηρήσει ότι αυτές οι ουλές σχηματίζονται μετά από τρύπημα, θα πρέπει να αφαιρέσει τα τρυπήματα αμέσως. Στη συνέχεια, θα πρέπει να επισκεφθούν έναν δερματολόγο που εμπιστεύονται.

Ευαισθησία στο Νικέλιο – Αλλεργίες και τρυπήματα στα αυτιά

Ταυτόχρονα, υπάρχουν αλλεργικές αντιδράσεις στα τρυπήματα των υλικών που κατασκευάζονται ή στα εργαλεία που χρησιμοποιούνται για την τοποθέτησή τους. Αυτή είναι μια απόλυτη αντένδειξη για το κόσμημα, καθώς δεν υπάρχει τρόπος να μειωθεί ο αντίκτυπός του στο ανοσοποιητικό σύστημα.

Φλεγμονές του δέρματος, λοιμώξεις και μετάδοση οξέων ασθενειών

Τέλος, δεν μπορούμε να αποκλείσουμε τη μετάδοση ασθενειών, όπως ο ιός HIV ή η ηπατίτιδα Β. Αυτό συμβαίνει λόγω της έλλειψης υγιεινής στα στοιχεία κατά τη στιγμή του τρυπήματος, καθώς και της έλλειψης επαρκούς μετέπειτα φροντίδας.

Συμβουλές για το πώς να φροντίσετε τα τρυπήματα στα αυτιά

Είναι πολύ συνηθισμένο το αυτί να ερεθίζεται μετά το τρύπημα. Για τον έλεγχο αυτής της κατάστασης και την αποφυγή λοιμώξεων, πρέπει να ληφθούν υπόψη οι ακόλουθες οδηγίες:

  • Βρέξτε όλες τις κρούστες και προχωρήστε να τις αφαιρέσετε προσεκτικά.
  • Πλύνετε την περιοχή με νερό και ουδέτερο σαπούνι.
  • Απλώστε κάποια φυσιολογική λύση στην περιοχή, βεβαιωθείτε ότι εισέρχεται στο στόμιο.
  • Τέλος, εάν υποψιάζεστε πιθανή μόλυνση χρησιμοποιήστε κάποιο είδος απολυμαντικού προϊόντος. Το υπεροξείδιο του υδρογόνου και η αιθυλική αλκοόλη δεν συνιστώνται.
Μια γυναίκα με 2 διαφορετικούς τύπους τρυπήματος στο αυτί της.
Οι διαφορετικοί τύποι διάτρησης προσαρμόζονται σε πιο αισθητικές τοποθεσίες και τη δομή της ανατομίας του αυτιού.

Τα τρυπήματα στα αυτιά ενέχουν ορισμένους κινδύνους

Το να φοράτε σκουλαρίκια μπορεί να είναι πολύ εντυπωσιακό και μοντέρνο, αλλά το τρύπημα δεν είναι θέμα που πρέπει να το παίρνουμε ελαφρά. Επομένως, είναι σημαντικό να γνωρίζετε όλους τους κινδύνους πριν πάρετε οποιεσδήποτε αποφάσεις.

Μεταξύ των πιο συχνά επιλεγμένων περιοχών, εκτός από τα αυτιά, είναι η στοματική κοιλότητα. Τα τρυπήματα στο στόμα ενέχουν κινδύνους που είναι πιο σοβαροί. Σύμφωνα με ένα άρθρο στο περιοδικό Advances in Odontostomatology, το μάσημα, η κατάποση και η συνολική υγεία των δοντιών μπορούν να αλλάξουν, μαζί με τη συσσώρευση βακτηριακής πλάκας.

Επομένως, λάβετε υπόψη όλες αυτές τις πληροφορίες πριν αποφασίσετε να κάνετε ένα τρύπημα και εξετάστε προσεκτικά τον επαγγελματία που θα το κάνει. Όποιος κάνει piercing πρέπει να είναι επαγγελματίας και να συμμορφώνεται με τους κανόνες υγιεινής για να μειώσει τους κινδύνους.


Όλες οι παραθέτονται πηγές ελέγχθηκαν προσεκτικά από την ομάδα μας για να διασφαλιστεί η ποιότητα, η αξιοπιστία, η επικαιρότητα και η εγκυρότητά τους. Η βιβλιογραφία αυτού του άρθρου θεωρήθηκε αξιόπιστη και επιστημονικά ακριβής.


  • Avances en Odontoestomatología, Vol. 21, Núm. 5. Algunas consideraciones acerca de los piercings orales. España 2005.
  • Revista de Ciencias Médicas de Pinar del Río, Vol. 18, Núm 2. El uso del piercing en la cavidad bucal de los adolescentes. Cuba 2014.
  • Albert, Prince. “Tipos de piercing.” Alergia 1: 6.
  • Cialzeta, Domingo. “Piercing: controversias y recomendaciones.”
  • Noah, N. “Tatuaje y piercing–la necesidad de recomendaciones europeas.” Eurosurveillance 11.1 (2006): 1-2.

Αυτό το κείμενο προσφέρεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν αντικαθιστά τη συμβουλή από επαγγελματία. Σε περίπτωση αμφιβολίας, συμβουλευτείτε τον ειδικό σας.