Βρώμικο σιφώνι νεροχύτη; 4 κόλπα για να το καθαρίσετε

Θέλετε να απαλλαχτείτε από τη δυσοσμία του νεροχύτη; Σε αυτό το άρθρο θα βρείτε κάποια κόλπα για να απαλλαχτείτε από ένα βρώμικο σιφώνι νεροχύτη.
Βρώμικο σιφώνι νεροχύτη; 4 κόλπα για να το καθαρίσετε

Τελευταία ενημέρωση: 01 Ιουνίου, 2019

Εάν υπάρχει κάτι που μπορεί να σας κλέψει την ευχάριστη εμπειρία στην κουζίνα, είναι η δυσοσμία που προέρχεται από το σιφώνι του νεροχύτη. Είναι ιδιαίτερα κακό όταν προέρχεται από εκεί, γιατί δεν είναι τόσο εύκολο να το αντιμετωπίσει κανείς. Σε αυτό το άρθρο θα βρείτε κάποια κόλπα για να απαλλαχτείτε από ένα βρώμικο σιφώνι νεροχύτη.

Οι κακές μυρωδιές που προέρχονται από τον νεροχύτη της κουζίνας προκαλούνται συνήθως από κατάλοιπα τροφίμων. Όταν πλένετε τα πιάτα σας, τα υπολείμματα κολλάνε στους σωλήνες και με την πάροδο του χρόνου παράγουν αυτή τη φρικτή μυρωδιά. Τα βακτήρια και οι μύκητες προκαλούν επίσης αυτές τις δυσάρεστες οσμές και πολλαπλασιάζονται μέσα στο σιφώνι του νεροχύτη.

Ο ευκολότερος τρόπος αντιμετώπισης αυτού του προβλήματος είναι η χρήση εμπορικών προϊόντων καθαρισμού. Ωστόσο, τα προϊόντα αυτά παρουσιάζουν δύο σημαντικά μειονεκτήματα: Πρώτον, καθαρίζουν τους σωλήνες σας, αλλά επίσης διαβρώνουν τα υδραυλικά στο σπίτι σας εάν χρησιμοποιούνται σε τακτική βάση.

Εκτός από αυτό, εκπέμπουν αέρια και οσμές στα οποία μπορεί ορισμένα άτομα να είναι ευαίσθητα. Ειδικά άτομα που έχουν αλλεργίες ή άσθμα.

4 κόλπα για να απαλλαχτείτε από ένα βρώμικο σιφώνι νεροχύτη!

1. Νερό με ξύδι και μαγειρική σόδα.

Το μόνο που χρειάζεστε για αυτή τη μέθοδο είναι μισό λίτρο ζεστό νερό, λίγο ξύδι και μαγειρική σόδα.

Ακολουθούν τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε:

Όπως μπορείτε να καταλάβετε, αυτός είναι ένας προσιτός και απλός τρόπος για να απαλλαγείτε από κακές μυρωδιές που προέρχονται από τον νεροχύτη της κουζίνας σας. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε αυτό το κόλπο για βρώμικους νιπτήρες και τουαλέτες.

2. Πάγος, αλάτι και λεμόνι για να ένα βρώμικο σιφώνι νεροχύτη

γυναίκα που κρατάει τη μύτη της

Όχι, δεν θα φτιάξουμε ένα κοκτέιλ για να πιείτε όσο περιμένετε να σταματήσει να μυρίζει άσχημα το σιφώνι του νεροχύτη σας. Η συνταγή που ακολουθεί προορίζεται εξ ολοκλήρου για κάτι άλλο.

Χρησιμοποιείστε τον πάγο και το αλάτι για να απομακρύνεται τα υπόλοιπα τροφίμων που μπορεί να έχουν κολλήσει στον νεροχύτη σας. Πώς; Είναι πολύ εύκολο, απλά πετάξτε μερικά παγάκια και χονδρό αλάτι στο σιφώνι. Επαναλάβετε όπως απαιτείται και τέλος προσθέστε φλούδες λεμονιού για να δώσετε μια μυρωδιά εσπεριδοειδών στον νεροχύτη σας.

3. Απαλλαχτείτε από τη δυσοσμία στο σιφώνι του νεροχύτη με νερό και μαγιά

Αυτός ο συνδυασμός έχει συνήθως πολύ καλά αποτελέσματα. Το μόνο που χρειάζεστε είναι λίγο νερό και μαγιά.

  • Βράστε ένα φλιτζάνι νερό. Προσθέστε ένα πακέτο μαγιάς και αφήστε το να διαλυθεί.
  • Ρίξτε αυτό το μείγμα στο σιφώνι του νεροχύτη σας και αφήστε το να δράσει όλη τη νύχτα. Αυτό το απλό και οικονομικό κόλπο μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για τον καθαρισμό των μπάνιων και των πλυντηρίων.

4. Μαγειρική σόδα και λευκό ξύδι

4 κόλπα για να απαλλαχτείτε από ένα βρώμικο σιφώνι νεροχύτη!

Αυτό είναι παρόμοιο με την πρώτη επιλογή, αλλά η διαδικασία είναι λίγο διαφορετική. Ρίξτε ένα φλιτζάνι μαγειρικής σόδας στο σιφώνι του νεροχύτη σας, ενώ είναι στεγνό και βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε καινούργιο πακέτο μαγειρικής σόδας.

Προσθέστε λίγο λευκό ξύδι, το οποίο αμέσως θα αρχίσει να αφρίζει. Μετά από 15 λεπτά, ανοίξτε τη βρύση και αφήστε να πέσει λίγο νερό μέσα στο σιφώνι. Αυτά τα απλά βήματα θα εξαλείψουν τυχόν κακές μυρωδιές από το σιφώνι του νεροχύτη σας.

Τέλος, είναι καλή ιδέα να κάνετε ορισμένα βήματα για να αποφύγετε την συσσώρευση βρωμιάς και δημιουργίας άσχημων μυρωδιών από τον νεροχύτη της κουζίνας σας. Το πιο βασικό και σημαντικό μέρος της συμβουλής μας είναι να αποφεύγετε να ρίχνετε υπολείμματα τροφής στο νεροχύτη.

Θα εκπλαγείτε επίσης αν μάθετε πως ορισμένα σαπούνια που χρησιμοποιούνται για το πλύσιμο των πιάτων μπορούν να προκαλέσουν την συσσώρευση τροφίμων και την προσκόλλησή τους στους σωλήνες του νεροχύτη. Για την αποφυγή αυτού είναι καλύτερο να ακολουθείτε μερικά από τα προαναφερθέντα βήματα σε τακτική βάση. Ο ψεκασμός μαγειρικής σόδας στο σιφώνι του νεροχύτη πού και πού θα βοηθήσει επίσης.

Όπως μπορείτε να δείτε, δεν είναι αδύνατο να μυρίζει όμορφα η κουζίνα σας. Από δω και στο εξής, δεν θα έχετε πλέον μια δικαιολογία για την ύπαρξη βρώμικων σωλήνων. Απλά πάρτε μερικά λεπτά για να εξαλείψετε αυτές τις κακές μυρωδιές με αυτές τις απλές λύσεις.

 


Αυτό το κείμενο προσφέρεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν αντικαθιστά τη συμβουλή από επαγγελματία. Σε περίπτωση αμφιβολίας, συμβουλευτείτε τον ειδικό σας.