Ξηροί αγκώνες και πέλματα: αντιμετώπιση σε μία εβδομάδα

Μπορείτε να αξιοποιήσετε το καθημερινό ντους σας για να κάνετε απολέπιση στις πάσχουσες περιοχές με ένα ειδικό γάντι και έπειτα να απλώσετε μια ενυδατική κρέμα.
Ξηροί αγκώνες και πέλματα: αντιμετώπιση σε μία εβδομάδα
Karla Henríquez

Έχει εξετασθεί και εγκριθεί από: γιατρό Karla Henríquez.

Έχει γραφτεί από Carolina Betancourth

Τελευταία ενημέρωση: 21 Δεκεμβρίου, 2022

Ξηροί αγκώνες και πέλματα. Η αφυδάτωση του δέρματος ως αποτέλεσμα της έκθεσης στον ήλιο ή σε περιβαλλοντικούς ρύπους είναι αναπόφευκτη, όμως μπορείτε να μειώσετε την απώλεια της υγρασίας χρησιμοποιώντας φυσικά προϊόντα και ακολουθώντας μερικά βασικά βήματα φροντίδας του δέρματος.

Ορισμένα σημεία του σώματος όπως τα πέλματα και οι αγκώνες είναι περισσότερο επιρρεπή στην ξηρότητα, λόγω του ρόλου που παίζουν στη στήριξη του σώματος και των επιφανειών με τις οποίες έρχονται σε επαφή. Μάθετε πώς να αντιμετωπίσετε την ξηρότητα στους αγκώνες και στα πέλματα μέσα σε μία εβδομάδα.

Το πρόβλημα με αυτά τα σημεία του δέρματος είναι ότι η αντιμετώπιση είναι δυσκολότερη, καθώς μπορεί με τον καιρό να σκληρύνουν και να ανοίξουν.

Το αποτέλεσμα είναι ένα δέρμα αισθητά ξηρό, κάτι που μπορεί να επηρεάσει τόσο την υγεία όσο και την εμφάνισή σας.

Η επίλυση του συγκεκριμένου προβλήματος δεν χρειάζεται να είναι κάτι δύσκολο όταν έχετε όλα τα φυσικά συστατικά για την ανακούφιση του δέρματος και την αποκατάσταση της υγείας και της εμφάνισής του στο σπίτι σας.

Αυτή τη φορά θα μοιραστούμε μαζί σας μια ολοκληρωμένη θεραπεία βασισμένη σε φυσικά συστατικά, η οποία θα σας βοηθήσει να εξαλείψετε το συγκεκριμένο πρόβλημα μέσα σε μία μόνο εβδομάδα.

Θέλετε να μάθετε περισσότερα; Διαβάστε το άρθρο: Μασάζ για την εξάλειψη της κυτταρίτιδας.

1. Καθημερινός καθαρισμός

αγκώνες και πέλματα- ντους

Αυτό μπορεί να είναι κάπως προφανές, όμως είναι σημαντικό να επισημανθεί ότι παίζει σημαντικό ρόλο στην αντιμετώπιση της ξηρότητας.

Όταν πλένουμε το σώμα σας με νερό και σαπούνι, το δέρμα στα συγκεκριμένα σημεία του σώματος μαλακώνει, έτσι είναι ευκολότερο να απομακρυνθούν τα νεκρά κύτταρα.

Συνιστούμε τη χρήση μιας μικρής βούρτσας ή ενός γαντιού απολέπισης για να αξιοποιήσετε αυτή τη διαδικασία.

2. Ενυδατική κρέμα

Μετά το μπάνιο θα πρέπει να χρησιμοποιείτε κάποιου είδους κρέμα για να ενυδατώνετε το ξηρό δέρμα καθώς και για να του εξασφαλίζετε θρεπτικά συστατικά για την ανάπλασή του.

Μια κρέμα με μέλι, αλόη βέρα ή μήλο βελτιώνει αυτά τα σημεία του σώματος χάρη στις αντιοξειδωτικές και στις αναζωογονητικές ιδιότητες των συστατικών της.

3. Πίνετε περισσότερο νερό

Για την ενυδάτωση του δέρματος από μέσα προς τα έξω δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από το να πίνετε κάθε μέρα άφθονο νερό.

Το νερό παίζει έναν πραγματικά σημαντικό ρόλο στην κυτταρική αναζωογόνηση και μειώνει την ξηρότητα που οφείλεται στην αφυδάτωση.

4. Ενυδατικά έλαια για αγκώνες και πέλματα

αγκώνες και πέλματα - ελαιολαδο

Κάθε νύχτα πριν πάτε για ύπνο μπορείτε να τρίβετε τις πάσχουσες περιοχές με λίγο ελαιόλαδο ή έλαιο καρύδας, έτσι ώστε οι ενυδατικές τους ιδιότητες να δρουν κατά τη διάρκεια της νύχτας.

5. Μέλι για αγκώνες και πέλματα

Το μέλι αποτελεί ακόμα ένα θαυμάσιο ενυδατικό συστατικό που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την ανακούφιση του δέρματος.

Οι αντιοξειδωτικές και αναζωογονητικές του ιδιότητες συμβάλλουν στη διατήρηση της ελαστικότητας του δέρματος και λειτουργούν ως μια καλή μέθοδος αποφυγής του σκληρού δέρματος και των κάλων.

Φυσική θεραπεία για αγκώνες και πέλματα μέσα σε μία εβδομάδα

Αν το πρόβλημα της ξηρότητας του δέρματος αντιμετωπίζεται δύσκολα με τις παραπάνω μεθόδους, τότε θα πρέπει να ετοιμάσετε μια αναζωογονητική συνταγή για την επιτάχυνση της θεραπείας μέσα σε μία μόλις εβδομάδα.

Πρόκειται για ένα συνδυασμό φυσικού γιαουρτιού και αβοκάντο, δημοφιλή συστατικά χάρη στην ικανότητά τους να ενυδατώνουν το δέρμα και να του χαρίζουν απαλότητα με φυσικό τρόπο.

αγκώνες και πέλματα - αβοκαντο

Η θεραπεία αυτή πραγματοποιείται μόνο μία φορά την εβδομάδα και, ακολουθώντας τις παραπάνω συμβουλές, σύντομα θα δείτε αποτελέσματα.

Υλικά

Οδηγίες

  • Κόψτε στη μέση το αβοκάντο, αδειάστε τη σάρκα του σε ένα μπολ και πολτοποιήστε τη με ένα πιρούνι.
  • Αναμείξτε τον πολτό του αβοκάντο με το μισό φλιτζάνι γιαούρτι για να σχηματίσετε μια ομοιογενή κρέμα.

Εφαρμογή

Καθαρίστε τις πάσχουσες περιοχές και κάντε τους απολέπιση, αν είναι δυνατό. Όταν είναι ωραίες και καθαρές, απλώστε ένα ομοιόμορφο στρώμα κρέμας αβοκάντο με απαλές κυκλικές κινήσεις.

Αφήστε την κρέμα στο δέρμα για 45 λεπτά προκειμένου τα συστατικά της να έχουν αρκετό χρόνο για να δράσουν.

Ολοκληρώστε τη θεραπεία ξεπλένοντας με ζεστό νερό και απλώνοντας μια ενυδατική κρέμα.

Μην ξεχάσετε να διαβάσετε το άρθρο: Υγιεινά λιπαρά που δεν παχαίνουν.

Πότε πρέπει να πάτε στο γιατρό

Η ξηρότητα του δέρματος σε διαφορετικά σημεία του σώματος αποτελεί αιτία ανησυχίας όταν δεν φαίνεται να αντιμετωπίζεται με κανέναν τρόπο.

Τα πέλματα και οι αγκώνες ξηραίνονται συχνά και αυτό είναι κάτι φυσιολογικό όταν υπάρχουν αλλαγές στο κλίμα. Ωστόσο, όταν αρχίζουν να σκληραίνουν και να ανοίγουν, η αντιμετώπιση είναι πιο δύσκολη και συχνά χρειάζεται ιατρική φροντίδα για να αποτραπεί η εμφάνιση μόλυνσης ή άλλου σοβαρού προβλήματος.


Όλες οι παραθέτονται πηγές ελέγχθηκαν προσεκτικά από την ομάδα μας για να διασφαλιστεί η ποιότητα, η αξιοπιστία, η επικαιρότητα και η εγκυρότητά τους. Η βιβλιογραφία αυτού του άρθρου θεωρήθηκε αξιόπιστη και επιστημονικά ακριβής.


  • Habif, Thomas P., et al. Enfermedades de la piel: diagnóstico y tratamiento. Elsevier España, 2006.
  • Ledesma, Marcela Lemus. “Natural Elements: cosmética natural y saludable.” Revista Vinculando (2015).
  • Rodrigues, L. M., and P. C. Pinto. “Análisis de la influencia del grado de hidratación de la epidermis en el comportamiento biomecánico de la piel in vivo.” Ars pharmaceutica 45.1 (2004): 59-71.

Αυτό το κείμενο προσφέρεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν αντικαθιστά τη συμβουλή από επαγγελματία. Σε περίπτωση αμφιβολίας, συμβουλευτείτε τον ειδικό σας.