Υγρό eyeliner ή μολύβι ματιών: Ποιο είναι καλύτερο;

Το υγρό eyeliner και το μολύβι ματιών είναι και τα δύο εξαιρετικά εργαλεία για να αναδείξετε τα μάτια σας. Αλλά ποιο από τα δύο είναι η καλύτεεη επιλογή;
Υγρό eyeliner ή μολύβι ματιών: Ποιο είναι καλύτερο;

Έχει γραφτεί από Luz Marina Carpio Hernández

Τελευταία ενημέρωση: 18 Απριλίου, 2023

Το υγρό eyeliner και τα μολύβια ματιών έχουν διαφορές που υπερβαίνουν το φινίρισμα και τη σύνθεση. Είναι απαραίτητα καλλυντικά για το  μακιγιάζ σας, επειδή μεταμορφώνουν την ένταση των ματιών σας.

Πολλά συμβατικά eyeliner περιέχουν συντηρητικά και αρώματα, αλλά η αγορά τα προσφέρει και εντελώς βιολογικά, για τα πρόσωπα με ευαίσθητο δέρμα.

Καθένα από τα δύο είναι ιδανικό για να ορίσετε, να επεκτείνετε ή να διαφοροποιήσετε το στυλ, συνδυάζοντάς τα με σκιές και glitter. Αφού λοιπόν και τα δύο εξυπηρετούν την ίδια λειτουργία, πώς ξέρετε ποια είναι η καλύτερη επιλογή; Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε την απάντηση.

Υγρό eyeliner και μολύβι ματιών: βασικά εργαλεία μακιγιάζ

Liquid eyeliner and eye pencil are both excellent tools to bring out your eyes
Με εξάσκηση, μπορείτε να έχετε εξαιρετικά αποτελέσματα χρησιμοποιώντας υγρό eyeliner.

Ο χρωματισμός του περιγράμματος των ματιών με υγρό eyeliner ή με μολύβι δεν είναι μια νέα τάση. Πρόκειται για τεχνικές που χρησιμοποιούνται εδώ και πολύ καιρό, με τη διαφορά ότι οι ειδικοί έχουν τελειοποιήσει τόσο τις φόρμουλες όσο και τα εργαλεία για να απλοποιήσουν την εφαρμογή τους.

Οι χρωστικές ουσίες βάφουν τα βλέφαρα και τις βλεφαρίδες, γεγονός που καθιστά απαραίτητο τον άνετο και σωστό χειρισμό τους, ώστε να αποφεύγονται τα δυσάρεστα περιστατικά σε μια τόσο ευαίσθητη περιοχή όπως το περίγραμμα των ματιών.

Μια ανάλυση στο περιοδικό Offarm διευκρινίζει ότι η υγρή έκδοση του καλλυντικού έχει χρωστικές ουσίες παρόμοιες με αυτές της μάσκαρα, ουσίες που σχηματίζουν φιλμ στο δέρμα και καθόλου έλαια για μεγαλύτερη σταθεροποίηση. Τα μολύβια, από την άλλη πλευρά, είναι αρκετά λιπαρά ώστε να κατανέμονται λεπτά και ομοιόμορφα.

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα από το υγρό eyeliner;

Το υγρό eyeliner παρέχει μια έντονη και ακριβής γραμμή. Το πινέλο του είναι παρόμοιο με στυλό με λεπτή μύτη.  Το υγρό περιέχεται σε μπουκαλάκια παρόμοια με μπουκαλάκια βερνικιού νυχιών. Είναι σκόπιμο να γίνεται δοκιμή πριν από τη χρήση, καθώς ορισμένα από τα συστατικά που χρησιμοποιούνται για τη σταθεροποίηση αυτών των χρωστικών μπορεί να επηρεάσουν την ευαισθησία των ματιών.

Η εφαρμογή του μακιγιάζ με αυτό το είδος eyeliner απαιτεί εξάσκηση και είναι αρχικά λίγο επίπονη. Η συνοχή του προϊόντος και η ανάγκη να χειρίζεστε το πινέλο κοντά στο μάτι δυσκολεύουν μερικές φορές τη διαδικασία.

Το κλειδί είναι να κάνετε σύντομες και γρήγορες κινήσεις και να μην τρέμει το χέρι σας. Η κατάκτηση της τεχνικής είναι θέμα συνήθειας, όσο περισσότερο χρησιμοποιείτε υγρό eyeliner, τόσο καλύτερο είναι το αποτέλεσμα.

Αυτό το καλλυντικό θεωρείται μακράς διάρκειας, ακόμη και σε λιπαρό δέρμα. Υπάρχουν αδιάβροχες και απλές φόρμουλες, αλλά και οι δύο είναι λίγο δύσκολες στην αφαίρεσή τους.

Χρησιμοποιούνται συνήθως για το περίγραμμα του άνω βλεφάρου. Δεν συνηθίζεται η χρήση του στη γραμμή των δακρύων, αλλά δεν υπάρχει ούτε αντένδειξη, αρκεί να ελέγχετε την τεχνική.

Για τις πρώτες φορές που βάφετε με υγρό eyeliner, το να σημαδεύετε τελείες στο βλέφαρο και στη συνέχεια να τις ενώνετε μεταξύ τους βοηθάει στην καθοδήγηση της γραμμής.

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα των μολυβιών eyeliner;

Dot eyeliner
Τα μολύβια eyeliner συνιστώνται συνήθως σε άτομα χωρίς εμπειρία στο μακιγιάζ.

Τα μολύβια eyeliner στην εμφάνιση είναι ακριβώς ίδια με αυτά που έχετε για γραφή και σχέδιο, με τη διαφορά ότι το μολύβι τους είναι αρκετά κρεμώδες. Αποτελούν τα πιο συχνά μολύβια eyeliner επειδή είναι πιο εύκολα στην εφαρμογή.

Το καθημερινό μακιγιάζ βρίσκει ένα τέλειο εργαλείο σε αυτό το είδος eyeliner, καθώς σας επιτρέπει να δοκιμάσετε όσα στυλ θέλετε. Αν γίνει κάποιο λάθος κατά τη διάρκεια του contouring, λίγο μικκυλιακό νερό ή ντεμακιγιάζ είναι αρκετό για να το σβήσετε και να ξεκινήσετε από την αρχή.

Η ένταση του χρώματος καθορίζεται από τον αριθμό των κινήσεων, καθώς το μολύβι δημιουργεί μια πιο ανοιχτή γραμμή.

Σε λιπαρό δέρμα, η λιπαρή σύσταση ορισμένων μολυβιών eyeliner είναι αντιπαραγωγική, επειδή το μακιγιάζ μπορεί να τρέξει. Για αυτά τα δέρματα, τα eyeliners με υδατοδιαλυτή μορφή είναι τα καλύτερα.

Επιπλέον, η διάρκεια ζωής αυτών των καλλυντικών είναι μεγαλύτερη από την υγρή έκδοση. Το μείγμα μολυβιών έχει διάρκεια ζωής έως και ένα χρόνο, ενώ τα υγρά λήγουν στο μισό χρόνο.

Τα μολύβια είναι πιο πρακτικά για τη γραμμή των δακρύων και συμπληρώνουν επίσης το smoky eye.

Δείτε ακόμα: 5 θεραπείες για τους μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια

Ποιο από τα δύο λοιπόν να επιλέξετε;

Όταν επιλέγετε μεταξύ υγρού eyeliner και μολυβιού ματιών, θυμηθείτε τα βασικά χαρακτηριστικά. Το πρώτο ενδείκνυται όταν υπάρχει μεγαλύτερη επιδεξιότητα στο eyeliner γιατί μειώνετε τις πιθανότητες λάθους και δεν θα χάνετε χρόνο επαναλαμβάνοντας τις κινήσεις. Στην περίπτωση των μολυβιών, λειτουργούν τέλεια για όσους δεν έχουν τόσο μεγάλη εμπειρία.

Ένας άλλος σημαντικός παράγοντας είναι να λάβετε υπόψη σας τη σύνθεση των καλλυντικών, ώστε να επιλέξετε αυτό με τις λιγότερες αρνητικές επιπτώσεις στο δέρμα. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι πολλές από τις χρωστικές ουσίες που εμπλέκονται στη διαδικασία παρασκευής περιέχουν παραφαινυλενοδιαμίνη και άλλα αλλεργιογόνα.

Όπως αναφέρει η Ισπανική Ένωση Ενωμένων Οπτομετρών, καλό είναι να συμβουλευτείτε έναν γιατρό σχετικά με τις λιγότερο επιθετικές εναλλακτικές λύσεις μακιγιάζ για την περιοχή των ματιών, προκειμένου να αποφύγετε αλλεργίες, δάκρυα, οιδήματα και επιπεφυκίτιδα.


Όλες οι παραθέτονται πηγές ελέγχθηκαν προσεκτικά από την ομάδα μας για να διασφαλιστεί η ποιότητα, η αξιοπιστία, η επικαιρότητα και η εγκυρότητά τους. Η βιβλιογραφία αυτού του άρθρου θεωρήθηκε αξιόπιστη και επιστημονικά ακριβής.Αυτό το κείμενο προσφέρεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν αντικαθιστά τη συμβουλή από επαγγελματία. Σε περίπτωση αμφιβολίας, συμβουλευτείτε τον ειδικό σας.