Πώς να καθαρίζετε τα πινέλα για τα νύχια

Τα πινέλα για τα νύχια απαιτούν ειδικό καθαρισμό ανάλογα με το υλικό και τη χρήση τους. Σε αυτό το άρθρο, θα σας δώσουμε μερικές συστάσεις.
Πώς να καθαρίζετε τα πινέλα για τα νύχια

Έχει γραφτεί από Maria Jimena Freytes

Τελευταία ενημέρωση: 03 Οκτωβρίου, 2022

Σήμερα, τα μανικιούρ έχουν γίνει πραγματικά έργα τέχνης. Υπό αυτή την έννοια, είναι όλο και πιο συνηθισμένο να βλέπουμε νύχια – αληθινά ή ψεύτικα – που είναι βαμμένα με διαφορετικά χρώματα, σχέδια και αξεσουάρ που απαιτούν τη χρήση διαφορετικών εργαλείων. Γνωρίζετε όμως πώς να καθαρίζετε τα πινέλα για τα νύχια;

Από όλα τα στοιχεία που χρησιμοποιούνται για τον καλλωπισμό των νυχιών, τα πινέλα απαιτούν ιδιαίτερη συντήρηση. Η επαφή τους με διάφορα προϊόντα μπορεί να τα αλλοιώσει και να μειώσει τη διάρκεια ζωής τους. Ωστόσο, με τη σωστή φροντίδα, είναι δυνατόν να τα διατηρήσετε περισσότερο και να εξασφαλίσετε τη βέλτιστη λειτουργία τους. Ακολουθούν ορισμένες συστάσεις.

Πώς να καθαρίζετε τα πινέλα για τα νύχια

Αυτά τα πινέλα είναι πολύ συγκεκριμένα και, ταυτόχρονα, πολύ ευαίσθητα. Χρησιμοποιούνται για να κάνετε μικρές λεπτομέρειες στα νύχια. Δηλαδή, αν δεν καθαριστούν σωστά, το παραμικρό υπόλειμμα μπογιάς μπορεί να αλλοιώσει την απόδοσή τους.

Το πρώτο πράγμα που μπορείτε να κάνετε είναι να βάλετε ασετόν σε ένα μικρό γυάλινο βάζο. Αυτό το προϊόν συνήθως αφαιρεί αποτελεσματικά τα υπολείμματα σμάλτου. Ωστόσο, αν προτιμάτε μια πιο ήπια λύση, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα καθαριστικό χωρίς ασετόν ή ένα που έχει ειδική σύνθεση για φυσικές ή συνθετικές τρίχες.

Στη συνέχεια, βουτήξτε το πινέλο για 10 έως 20 δευτερόλεπτα. Αν το σμάλτο στη βούρτσα είναι ακόμα φρέσκο, θα παρατηρήσετε πώς ξεκολλάει και λερώνει το καθαριστικό. Από την άλλη πλευρά, αν το χρώμα έχει αρχίσει να στεγνώνει, ίσως χρειαστεί να το μετακινήσετε απαλά μέσα στο υγρό για να το βοηθήσετε να βγει εντελώς.

Για τα εργαλεία λεπτομερειών που δεν έχουν τρίχες, συνιστούμε να εμποτίσετε μια μπατονέτα με βαμβάκι στο καθαριστικό και να τρίψετε απαλά το εργαλείο για να μην το καταστρέψετε. Για να στεγνώσετε τα πινέλα, τοποθετήστε τα σε μια χαρτοπετσέτα ή σε έναν δίσκο από βαμβάκι. Μετακινήστε τα προσεκτικά μέχρι να δείτε ότι δεν υπάρχουν υπολείμματα remover.

Τέλος, βρέξτε τις τρίχες με ένα καλό λάδι για την επιδερμίδα (θα χρειαστείτε μόνο μερικές σταγόνες) και στεγνώστε τα ξανά σε μια καθαρή χαρτοπετσέτα για να αφαιρέσετε την περίσσεια.

how to clean nail art brushes
Το κλειδί για τον εύκολο καθαρισμό των πινέλων μανικιούρ είναι να τον κάνετε πριν το βερνίκι στεγνώσει στην επιφάνεια του πινέλου.

Πώς να καθαρίσετε τα πινέλα βερνικιών τζελ για τα νύχια

Σε αυτή την περίπτωση θα χρησιμοποιήσουμε ισοπροπυλική αλκοόλη και βαμβάκι. Θυμηθείτε να τοποθετήσετε μια επιφάνεια εργασίας στο τραπέζι για να διευκολύνετε το έργο του καθαρισμού. Στη συνέχεια, μουλιάστε το βαμβάκι στο οινόπνευμα.

Πιθανότατα θα βρείτε 71% και 99% ισοπροπυλική αλκοόλη αλλά και οι δύο είναι εξίσου αποτελεσματικές για αυτή την εργασία. Δεδομένου ότι οι τρίχες των πινέλων βερνικιού τζελ είναι συνθετικές, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα στον καθαρισμό τους με αυτό το προϊόν.

Τοποθετήστε τα πινέλα στο βαμβάκι και τρίψτε τα απαλά μεταξύ τους. Δεν πρέπει να περιμένετε να ολοκληρώσετε τη βαφή όλων των νυχιών, επειδή το βερνίκι θα στεγνώσει πάνω στο πινέλο. Το κλειδί είναι να το καθαρίζετε σε κάθε δύο ή τρία βαμμένα νύχια. Θα μπορούσατε επίσης να χρησιμοποιήσετε την ίδια μπατονέτα για να βρέξετε τη λαβή του πινέλου για να αφαιρέσετε την κολλώδη ουσία.

Μόλις βάψετε όλα τα νύχια σας, αφιερώστε λίγο χρόνο για να καθαρίσετε καλά τα πινέλα πριν συνεχίσετε. Διαφορετικά, μπορεί να είναι πολύ αργά και το πινέλο να καταστραφεί.

Για να το κάνετε αυτό, βάλτε μια μικρή ποσότητα οινοπνεύματος σε ένα μικρό γυάλινο βάζο και βουτήξτε τα πινέλα σε αυτό. Περιστρέψτε το απαλά για να βεβαιωθείτε ότι το καθαριστικό μπαίνει σε όλες τις γωνίες και τις σχισμές των τριχών.

Στη συνέχεια, ακουμπήστε τα σε ένα στεγνό βαμβάκι για να απομακρύνετε την περίσσεια οινοπνεύματος. Μόλις στεγνώσουν, βάλτε το καπάκι και αποθηκεύστε τα επίπεδα ή με τις τρίχες προς τα πάνω.

Πώς να καθαρίζετε τα πινέλα για τα νύχια με ακρυλικά

Για να καθαρίσετε τα πινέλα που χρησιμοποιείτε με ακρυλικά, χρησιμοποιήστε μονομερές. Ρίξτε μια μικρή ποσότητα αυτού του καθαριστικού σε ένα μικρό γυάλινο ποτήρι ή στα ειδικά δοχεία που πωλούνται στα καταστήματα με είδη νυχιών.

Θυμηθείτε να κάνετε τον καθαρισμό αμέσως μόλις τελειώσετε το βάψιμο των νυχιών σας. Ανακατέψτε το πινέλο μέσα στο υγρό μέχρι να μην μείνουν ίχνη βερνικιού. Στη συνέχεια, στεγνώστε τα με ένα βαμβάκι ή μια χαρτοπετσέτα.

Αν υπάρχουν ακόμα ίχνη προϊόντος, επαναλάβετε τον καθαρισμό με μονομερές ή χρησιμοποιήστε λίγο ασετόν. Μια άλλη επιλογή είναι να χρησιμοποιήσετε γάντια για να τρίψετε το πινέλο με το χέρι για να ολοκληρώσετε τη διαδικασία καθαρισμού.

how to clean nail brushes
Μετά τον καθαρισμό των πινέλων, καλό είναι να τα στεγνώσετε και να τα αποθηκεύσετε σε ένα καθαρό δοχείο.

Τι πρέπει να έχετε κατά νου

Ο καθαρισμός των πινέλων είναι το κλειδί για να διατηρηθούν σε καλή κατάσταση για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Σε γενικές γραμμές, η διαδικασία αυτή πρέπει να γίνεται αμέσως μετά το τέλος του μανικιούρ. Με τον τρόπο αυτό αποτρέπεται η σκλήρυνση των υπολειμμάτων του βερνικιού στην επιφάνεια.

Ωστόσο, μόλις ολοκληρωθεί ο καθαρισμός, είναι καλύτερο να τα αποθηκεύετε σε καθαρά, στεγνά κουτιά. Αυτά μπορεί να έχουν το σχήμα μολυβοθηκών ή οριζόντιων δοχείων που μοιάζουν με μικρά συρτάρια. Η επιλογή του ενός ή του άλλου εξαρτάται από τις προτιμήσεις σας.

Το σημαντικό είναι να εξασφαλίσετε την υγιεινή αποθήκευση για να μην λερωθούν ή καταστραφούν τα εργαλεία σας.


Όλες οι παραθέτονται πηγές ελέγχθηκαν προσεκτικά από την ομάδα μας για να διασφαλιστεί η ποιότητα, η αξιοπιστία, η επικαιρότητα και η εγκυρότητά τους. Η βιβλιογραφία αυτού του άρθρου θεωρήθηκε αξιόπιστη και επιστημονικά ακριβής.Αυτό το κείμενο προσφέρεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν αντικαθιστά τη συμβουλή από επαγγελματία. Σε περίπτωση αμφιβολίας, συμβουλευτείτε τον ειδικό σας.