10 πράγματα που πρέπει να κάνετε πριν το πρωινό

Οι πρώτες ώρες του πρωινού είναι μια στιγμή για να αναπτύξετε δραστηριότητες που απαιτούν μεγάλη συγκέντρωση. Η αφιέρωση αυτού του χρόνου σε ορισμένες εργασίες σας προδιαθέτει να αντιμετωπίσετε το υπόλοιπο της ημέρας με θετικό τρόπο. Εδώ είναι 10 πράγματα που πρέπει να κάνετε πριν το πρωινό.
10 πράγματα που πρέπει να κάνετε πριν το πρωινό
Leonardo Biolatto

Έχει εξετασθεί και εγκριθεί από: γιατρό Leonardo Biolatto.

Έχει γραφτεί από Jonatan Menguez

Τελευταία ενημέρωση: 22 Δεκεμβρίου, 2022

Κατά τη διάρκεια της ημέρας, πρέπει να αντιμετωπίσετε κάθε είδους προκλήσεις και εργασίες. Το να ξεκινήσετε το πρωί με οργανωμένο τρόπο και να δημιουργήσετε υγιεινές συνήθειες πριν το πρωινό είναι ο καλύτερος τρόπος για να αντιμετωπίσετε την υπόλοιπη μέρα με ενέργεια και παραγωγικότητα.

Τις πρωινές ώρες, το μυαλό είναι έτοιμο να λύσει πολύπλοκες δραστηριότητες, έτσι πολλοί διευθυντές μεγάλων εταιρειών χρησιμοποιούν αυτόν τον χρόνο για τις προτεραιότητές τους. Άλλοι το χρησιμοποιούν για σωματική άσκηση ή στενή οικογενειακή επαφή.

Με αυτά κατά νου, εδώ είναι μια σειρά από συνήθειες για να αξιοποιήσετε καλύτερα τις ώρες πριν από το πρωινό.

1. Πίνετε νερό πριν το πρωινό

Η ενυδάτωση του σώματος πριν από το πρωινό είναι ένα σημαντικό βήμα για να ξεκινήσετε το πρωί με υγιεινές συνήθειες. Τα οφέλη του πόσιμου νερού κυμαίνονται από τη βελτίωση της συνολικής πρόσληψης θερμίδων έως την τόνωση της λειτουργίας των νεφρών. Βοηθά επίσης στην ελαστικότητα του δέρματος και βοηθά στην πρόληψη της δυσκοιλιότητας. Μερικοί άνθρωποι προσθέτουν λεμόνι.

2. Σηκωθείτε νωρίς

Μπορεί να φαίνεται σαν μια από τις πιο δύσκολες συνήθειες, αλλά το να σηκώνεστε νωρίς μπορεί να επιτευχθεί με εξάσκηση και επιμονή. Μετά από μερικές εβδομάδες το σώμα συνηθίζει και καταλαβαίνει ότι αυτή είναι η κατάλληλη στιγμή.

Πολλοί επιτυχημένοι άνθρωποι εκμεταλλεύονται τις πρώτες στιγμές της ημέρας, από τις 5 ή τις 6 το πρωί, για να εκτελέσουν εργασίες ή σωματική δραστηριότητα χωρίς διακοπή. Στη συνέχεια ξεκινούν την υπόλοιπη ρουτίνα τους.

3. Αποφύγετε τη συνήθεια “5 λεπτά ακόμη” πριν από το πρωινό

Η πρώτη επαφή που έχουν πολλοί όταν ανοίγουν τα μάτια τους είναι με το ξυπνητήρι ή το ξυπνητήρι του τηλεφώνου τους. Αυτά τα αντικείμενα προσφέρουν μια δελεαστική, αλλά όχι συνιστώμενη επιλογή: να πατήσετε αναβολή για άλλα 5 λεπτά.

Μόλις ξυπνήσει το σώμα σας, δημιουργώντας έναν νέο κύκλο ύπνου, έστω και σύντομο, προκαλεί υπνηλία για το υπόλοιπο της ημέρας. Το φαινόμενο είναι γνωστό ως αδράνεια ύπνου.

Μια γυναίκα που ξυπνά το ξυπνητήρι της.
Πολλοί μισούν το ξυπνητήρι ή το ξυπνητήρι του κινητού τους, αλλά πρέπει να μάθουμε να τα διαχειριζόμαστε για να μην χρονοτριβούμε.

4. Ασκηθείτε πριν το πρωινό

Η πιο προτεινόμενη δραστηριότητα πριν από το πρωινό είναι η σωματική άσκηση. Το να τρέχετε, να κάνετε μια αναερόβια ρουτίνα ή να πηγαίνετε γυμναστήριο εκείνη τη στιγμή βοηθά στον έλεγχο των θερμίδων και την ενεργοποίηση του σώματος.

5. Διαλογιστείτε ή κάντε γιόγκα

Μια άλλη δραστηριότητα για να αντικαταστήσετε ή να συνοδεύσετε τη σωματική άσκηση είναι να αφιερώσετε 15 ή 20 λεπτά για να χαλαρώσετε και να εξασκηθείτε στο διαλογισμό. Η επίτευξη αποσύνδεσης με τις σκέψεις σας και τις συνεχείς εκκρεμείς εργασίες βοηθά στην αποφυγή του άγχους, εκτός από τη βελτίωση της απόδοσής σας στην μετέπειτα επίλυση προβλημάτων.

Μερικοί άνθρωποι επιλέγουν ρουτίνες γιόγκα. Οι τεχνικές βαθιάς αναπνοής ή προσοχής είναι επίσης εξαιρετικές επιλογές.

6. Σταματήστε, σκεφτείτε και σχεδιάστε

Οι ρυθμοί εργασίας είναι συχνά γρήγοροι αλλά πρέπει να σταματήσετε και να πάρετε αποφάσεις. Οι απαιτήσεις για γρήγορες απαντήσεις γίνονται όλο και πιο άμεσες, γεγονός που καθιστά δύσκολη την καλύτερη επεξεργασία τους.

Το να αφιερώσετε λίγα λεπτά για να αναλογιστείτε και να σχεδιάσετε την ημέρα σας είναι μια συνήθεια που συμβάλλει στην ψυχική οργάνωση. Η δημιουργία μιας λίστας με ημερήσιους, εβδομαδιαίους ή ακόμη και μηνιαίους στόχους σας βοηθά να έχετε μια σαφή ιδέα για το πού να καταβάλετε την προσπάθεια.

7. Εργασία σε σημαντικά έργα

Υπάρχουν διάφοροι λόγοι για να αντιμετωπίσετε εργασίες προτεραιότητας πριν από το πρωινό. Από τη μία πλευρά, συνήθως υπάρχει περισσότερη ησυχία τις πρώτες πρωινές ώρες, κάτι που ευνοεί τη συγκέντρωση.

Σε γενικές γραμμές, το μυαλό έτοιμο για τις πολύπλοκα ζητήματα.

8. Εργασία σε προσωπικά θέματα

Άλλοι άνθρωποι προτιμούν να χρησιμοποιούν το πρωί για θέματα που έχουν να κάνουν με την προσωπική ανάπτυξη, πέρα από τις εργασιακές απαιτήσεις. Για παράδειγμα, η συγγραφή ενός ιστολογίου ή ενός βιβλίου, η εξάσκηση ενός οργάνου ή η εκμάθηση γλωσσών. Αυτές οι δραστηριότητες είναι πιο πιθανό να αναβληθούν το απόγευμα ή το βράδυ, λόγω των απαιτήσεων της εργάσιμης ημέρας.

9. Οικογενειακός χρόνος

Διαφορετικές δουλειές, σχολείο ή λύκειο μπορεί να κρατήσουν μια οικογένεια μακριά. Όταν έρχεται το βράδυ, η ψυχική κόπωση σας επιτρέπει μόνο να παρακολουθήσετε μια ταινία, να φάτε δείπνο και να κοιμηθείτε.

Για το λόγο αυτό, πολλοί επιλέγουν να περνούν χρόνο με αγαπημένα πρόσωπα, είτε με σύντροφο είτε με παιδιά, πριν από το πρωινό. Η σύνδεση με την οικογένειά σας, η δημιουργία ποιοτικών σχέσεων, είναι πιο εύκολες χωρίς τις σκέψεις και την κούραση της ημέρας.

Ένας σύζυγος και μια γυναίκα μιλούν πριν από το πρωινό.
Εάν αρκετοί άνθρωποι στην οικογένεια ξυπνήσουν νωρίς, μπορούν να εκμεταλλευτούν τη στιγμή και να μιλήσουν.

10. Διαβάστε τις ειδήσεις πριν από το πρωινό

Η ενημέρωση για πρόσφατα γεγονότα μέσω της εφημερίδας, των ειδήσεων ή των μέσων κοινωνικής δικτύωσης είναι μια δραστηριότητα που πολλοί άνθρωποι επιλέγουν τις πρώτες πρωινές ώρες. Ωστόσο, αυτό είναι μια προσωπική συνήθεια. Ενώ για μερικούς, είναι υγιές να ξεκινούν την ημέρα ενημερωμένοι, άλλοι προτιμούν να αποφεύγουν την επίδραση της αρνητικότητας που φέρνουν τα τρέχοντα γεγονότα.

Σας προτείνουμε να διαβάσετε: Πώς να χάσετε βάρος με παπάγια εύκολα

Ανακαλύψτε τις δικές σας συνήθειες!

Φυσικά, ένα πρωινό δεν αρκεί για να αναπτύξετε όλες αυτές τις δραστηριότητες. Είναι σημαντικό να προσπαθήσετε και να προσδιορίσετε ποιες συνήθειες σας ταιριάζουν περισσότερο.

Είναι επίσης δυνατό να προγραμματίσετε ένα εβδομαδιαίο πρόγραμμα που περιλαμβάνει άσκηση, οικογενειακό χρόνο, διαλογισμό και αφοσίωση σε προσωπικά θέματα. Ακόμα κι αν δεν μπορείτε να το ακολουθήσετε, είναι χρήσιμο ως αναφορά.


Όλες οι παραθέτονται πηγές ελέγχθηκαν προσεκτικά από την ομάδα μας για να διασφαλιστεί η ποιότητα, η αξιοπιστία, η επικαιρότητα και η εγκυρότητά τους. Η βιβλιογραφία αυτού του άρθρου θεωρήθηκε αξιόπιστη και επιστημονικά ακριβής.Αυτό το κείμενο προσφέρεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν αντικαθιστά τη συμβουλή από επαγγελματία. Σε περίπτωση αμφιβολίας, συμβουλευτείτε τον ειδικό σας.