3 φράσεις για να αρχίσετε να αγαπάτε τον εαυτό σας σε μόλις 3 λεπτά

Μάθετε να αγαπάτε τον εαυτό σας. Εξάλλου, είναι ο καλύτερος τρόπος να φροντίσετε για τη δική σας ευημερία, και εκείνοι που σας αγαπούν θα καταλάβουν.
3 φράσεις για να αρχίσετε να αγαπάτε τον εαυτό σας σε μόλις 3 λεπτά

Τελευταία ενημέρωση: 26 Φεβρουαρίου, 2019

Μάθετε να αγαπάτε τον εαυτό σας!! Μερικές φορές αφήνετε την αυτοεκτίμησή σας στα χέρια των άλλων. Ξεχνάτε τι αξίζετε και τι αξίζετε να έχετε.

Είναι αλήθεια ότι οι ρίζες αυτών των ψυχολογικών φαινομένων που αποτελούν την προσωπικότητά σας, βρίσκονται στην παιδική ηλικία και τις εμπειρίες του παρελθόντος.

Ωστόσο, πρέπει να καταλάβετε ότι όταν αναφερόμαστε στην αγάπη προς τον εαυτό σας, είναι κάτι που θα πρέπει να φροντίζετε καθημερινά. Δεν πρέπει ποτέ να την παραμελείτε.

Η αγάπη για τον εαυτό σας δεν σημαίνει να γίνετε ναρκισσιστής ή εγωιστής. Κάθε άλλο.

Σημαίνει να είστε ικανοί, σοφοί και διαισθητικοί, γνωρίζοντας τα όριά σας, τα δικαιώματά σας, τα δικαιώματα των άλλων ανθρώπων.

Φανταστείτε ότι η αγάπη προς τον εαυτό σας είναι ένα λεπτό κρύσταλλο. Όσο περισσότερο το γυαλίζετε, τόσο πιο όμορφο θα είναι και τόσο περισσότερο θα σας εμπνέει.

Ωστόσο, υπάρχουν δύο πράγματα που πρέπει να προσέξετε σχετικά με αυτό το πολύτιμο κόσμημα: μην το αφήνετε σε κανέναν άλλο και μην επιτρέψετε σε κανέναν να το σπάσει.

Παρακάτω, θα σας εμπνεύσουμε με 3 φράσεις που θα σας προβληματίσουν και θα σας βοηθήσουν να φροντίσετε αυτό το πολύτιμο κόσμημα όπως πρέπει.


1. Το να επιτρέπω στον εαυτό μου αυτό που μου αξίζει δεν είναι εγωιστικό! Αγαπάτε τον εαυτό σας!!

αγαπάτε τον εαυτό σας

Μπορεί η φράση “Πρέπει να αγαπάτε τον εαυτό σας, γιατί αλλιώς κανείς δεν θα σας σέβεται” να ακούγεται κλισέ. Ωστόσο, όταν τελικά κάνετε το βήμα και ξεκινάτε να προσέχετε τον εαυτό σας λίγο περισσότερο, κάτι συμβαίνει: οι άνθρωποι μπορεί να αρχίσουν να λένε ότι έ χετε αλλάξει ή ότι έχετε γίνει λίγο πιο εγωιστές.

Πρώτα απ ‘όλα, θα πρέπει να καταλάβετε ότι υπάρχει μεγάλη απόσταση μεταξύ της αγάπης προς τον εαυτό σας και του εγωισμού, που ένα ώριμο και ισορροπημένο άτομο δεν θα διανύσει.

Η εκτίμηση προς τον εαυτό σας είναι συχνά κάτι που παραμελείται, αλλά κοινωνικά είναι κάπως παρακινδυνευμένο.

Το να πείτε σε κάποιον: “Όχι, δεν έχω διάθεση να είμαστε μαζί γιατί έχω την ανάγκη να μείνω μόνος μου σήμερα το απόγευμα, έχω ανάγκη να κάνω μια βόλτα και να σκεφτώ κάποια πράγματα”, μπορεί να φαίνεται περίεργο σε μερικούς ανθρώπους, αγενές ή ακόμη και προσβλητικό. Ωστόσο, το να επιτρέπετε στον εαυτό σας αυτό που του αξίζει και χρειάζεται μια δεδομένη στιγμή δεν είναι ποτέ εγωιστικό.

Στην πραγματικότητα, όποιος το βλέπει με αυτόν τον τρόπο δεν είναι καλός φίλος. Οι καλύτεροι φίλοι και τα στενότερα μέλη της οικογένειας είναι εκείνοι που είναι σε θέση να σας στηρίξουν κατανοώντας, σεβόμενοι την απόφασή σας.


2. «Πρέπει να θέσω όρια για να προστατεύσω την αξιοπρέπεια μου, την ταυτότητά μου και την ανεκτίμητης αξίας ουσία μου».

αγαπάτε τον εαυτό σας

Όποιος περνάει τη ζωή του χωρίς να θέτει όρια μεταξύ των ίδιων και όσων μπορεί να τους βλάψουν, θα επιτρέψει στη ζωή και τη μοίρα να τους φέρει οτιδήποτε, είτε καλό είτε κακό.

Επομένως… Τι θα συμβεί αν είστε πιο επιλεκτικοί ή αν αποφασίσετε να είστε σοφότεροι και να δεχτείτε μόνο το καλό;

Ούτε κάτι τέτοιο θα ήταν εγωιστικό. Είναι πραγματικά ένα εξαιρετικό βήμα προς την καλή ψυχική και συναισθηματική υγεία και προς μια αίσθηση ευεξίας που θα επηρεάσει άμεσα ακόμα και τη φυσική σας ισορροπία.

Μη διστάσετε να υψώσετε τείχη και να θέσετε όρια εναντίον ανθρώπων που σας πλησιάζουν με διάθεση κακοποίησης και χειραγώγηση.

Μπορεί να είναι πολύ εύκολο να βελτιώσετε την ποιότητα ζωής σας αν αρχίσετε να βάζετε όρια.


3. “Η αγάπη προς τον εαυτό μου είναι ανεκτίμητης αξίας και δεν θα μειωθεί.”

αγαπάτε τον εαυτό σας

Η αγάπη για τον εαυτό σας είναι κάτι πολύ περισσότερο από απλή προστασία και από το να γνωρίζετε πού είναι το όριο μεταξύ του τι ανήκει στους άλλους και τι είναι δικό σας.

Η αγάπη για τον εαυτό σας είναι η αξιοπρέπεια σας, η απαραβίαστη και μοναδική ουσία από την οποία αποτελείστε και διαμορφώνει το πώς βλέπετε τον εαυτό σας. Είναι η δύναμη μέσα σε σας για να αντιμετωπίσετε σκληρά πράγματα, να επιτύχετε τα όνειρά σας και να δημιουργήσετε μια πραγματικότητα που ταιριάζει σε αυτό που είστε.

Κανένα από τα παραπάνω δεν είναι εύκολο. Πρέπει να καταλάβετε ότι η αγάπη προς τον εαυτό σας σημαίνει επίσης συνεχή ανάπτυξη. Μερικές φορές αυτή αποδυναμώνεται, αρρωσταίνει ή καταβάλλεται.

Άλλες φορές μπορείτε να ξεχάσετε να την τροφοδοτήσετε, επειδή αυτή η πτυχή της απαιτεί νέες γνώσεις, νέες φιλίες, προοπτικές και εμπειρίες.

Καταλάβετε, λοιπόν, ότι η αγάπη σας δεν έχει τίμημα. Είναι ανεκτίμητης αξίας να αγαπάτε τον εαυτό σας. 

Μην την προσφέρετε σε κανέναν: είναι κάτι δικό σας. Προσφέρετε σε άλλους αυτό που προσφέρετε στον εαυτό σας: σεβασμό, αγάπη, ειρηνική συνύπαρξη και αρμονία. Μην σταματάτε να αγαπάτε τον εαυτό σας!

Η κύρια εικόνα είναι μια ευγενική χορηγία του wikiHow.com


Όλες οι παραθέτονται πηγές ελέγχθηκαν προσεκτικά από την ομάδα μας για να διασφαλιστεί η ποιότητα, η αξιοπιστία, η επικαιρότητα και η εγκυρότητά τους. Η βιβλιογραφία αυτού του άρθρου θεωρήθηκε αξιόπιστη και επιστημονικά ακριβής.Αυτό το κείμενο προσφέρεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν αντικαθιστά τη συμβουλή από επαγγελματία. Σε περίπτωση αμφιβολίας, συμβουλευτείτε τον ειδικό σας.