3 τρόποι για υγιές και εύκολο αδυνάτισμα

Αναζητάτε συμβουλές και φυσικούς τρόπους να χάσετε βάρος πιο γρήγορα; Μάθετε τρεις τρόπους για εύκολο αδυνάτισμα!
3 τρόποι για υγιές και εύκολο αδυνάτισμα
Elisa Morales Lupayante

Έχει εξετασθεί και εγκριθεί από: παιδαγωγο και διατροφολόγο Elisa Morales Lupayante.

Έχει γραφτεί από Equipo Editorial

Τελευταία ενημέρωση: 21 Δεκεμβρίου, 2022

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για εύκολο αδυνάτισμα. Στους πιο δημοφιλείς περιλαμβάνονται οι ρουτίνες ασκήσεων και οι δίαιτες. Αν και οι τρόποι αυτοί είναι οι πλέον συνιστώμενοι, υπάρχουν και κάποιες εναλλακτικές που μπορείτε να λάβετε υπόψη σας.

Έχετε υπόψη σας ότι αυτοί οι τρεις τρόποι για εύκολο αδυνάτισμα είναι καλό να υποστηρίζονται από μια καλή διατροφή και από μια ρουτίνα ασκήσεων, όμως αυτό δεν είναι απαραίτητο. Αν θέλετε να αδυνατίσετε, δώστε προσοχή σε αυτά που πρέπει να κάνετε. Επίσης υιοθετήστε και άλλες υγιεινές συνήθειες ζωής.

Παράγοντες που πρέπει να λάβετε υπόψη όταν προσπαθείτε να αδυνατίσετε

Τι αναζητάτε στην προσπάθειά σας να αδυνατίσετε;

  • Ευκολία;
  • Αποτελεσματικότητα;
  • Ευεξία;
  • Ταχύτητα;

Να θυμάστε ότι είναι σχεδόν αδύνατον να πετύχετε όλα τα παραπάνω ταυτόχρονα. Δώστε προτεραιότητα στον παράγοντα που έχει τη μεγαλύτερη σημασία για σας.

Τρεις τρόποι για εύκολο αδυνάτισμα

1. Αναπνοή

Εύκολο αδυνάτισμα - Γυναίκα αναπνέει

Ναι, η αναπνοή είναι ένας από τους πιο εύκολους τρόπους να αδυνατίσετε. Αν και αυτό μοιάζει αδύνατον, ωστόσο αναπνέοντας συνειδητά και βαθιά ασκούμε το σώμα μας με ήπιο αλλά αποτελεσματικό τρόπο. Σύμφωνα με τον Δρ. Sato K η άσκηση αναπνοής “Σινόμπι” βρίσκεται στην πρώτη γραμμή για την αντιμετώπιση της παχυσαρκίας.

Για τον λόγο αυτό είναι σημαντικό να αναπνέετε σωστά στο γυμναστήριο. Αναπνέετε με την κοιλιά αντί με το στήθος σας και εισπνέετε και εκπνέετε με ρυθμικό τρόπο.

Η βαθιά αναπνοή συνεισφέρει στην ενδυνάμωση των κοιλιακών και λεπταίνει τη μέση.

2. Εναλλαγή ζεστού και κρύου νερού στο ντους

Εύκολο αδυνάτισμα - Γυναίκα κάνει μπάνιο

Αυτός είναι ακόμα ένας τρόπος για εύκολο αδυνάτισμα. Γιατί; Καταρχάς, μπορείτε να τον εφαρμόσετε στην άνεση του σπιτιού σας. Δεν χρειάζεται να καταφύγετε σε ειδικά μέτρα ή στις συνηθισμένες μεθόδους.

Αν προσθέσετε τη συνήθεια αυτή στην καθημερινή ρουτίνα σας, γρήγορα θα δείτε ωφέλειες. Βοηθάει το σώμα σας να κάψει λίπος. Φυσικά, αν τη συνδυάσετε με άλλες μεθόδους, τα αποτελέσματα θα είναι περισσότερα και καλύτερα.

Η τεχνική αυτή περιλαμβάνει την εναλλαγή της θερμοκρασίας του νερού ανάμεσα σε πολύ κρύα και πολύ ζεστά. Αυτό γίνεται μέσα σε δευτερόλεπτα όταν κάνετε το ντους σας.

Θα πρέπει να χρησιμοποιείτε τρία με τέσσερα δευτερόλεπτα πολύ ζεστό νερό (στη μέγιστη θερμοκρασία που μπορείτε να ανεχτείτε). Στη συνέχεια, μειώστε τη θερμοκρασία του νερού μέχρι να είναι κρύο. Έπειτα, χρησιμοποιήστε το για το ίδιο χρονικό διάστημα.

Αυτό σημαίνει ότι η θερμοκρασία του νερού θα πρέπει να είναι πάνω από 40 βαθμούς Κελσίου και μέχρι και 23 με 24 βαθμούς Κελσίου. Φυσικά, μιλάμε για δευτερόλεπτα.

Το ντους αυτό, πέρα από το ότι σας βοηθάει να αδυνατίσετε και να κάψετε θερμίδες και λίπος, βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος.

Από την άλλη πλευρά, θα μπορέσετε επίσης να αντιμετωπίσετε τα εξής:

3. Μασάζ

Εύκολο αδυνάτισμα - Γυναίκα κάνει μασάζ

Ο τρίτος τρόπος για εύκολο αδυνάτισμα είναι το να κάνετε (ή να σας κάνουν) μασάζ. Ο στόχος είναι η εξάλειψη του λίπους με το μασάζ.

Το μασάζ σε όλο το σώμα μπορεί επίσης να γίνει με βεντούζες. Μπορείτε επίσης να κάνετε μασάζ με αιθέρια έλαια, χαλαρωτικά άλατα κ.λπ..

Αυτοί οι διαφορετικοί τύποι μασάζ έχουν τον ίδιο σκοπό: τη διάσπαση των μικρών αποθέσεων λίπους που τείνουν να συσσωρεύονται σε ορισμένα μέρη του σώματος. Σε αυτά περιλαμβάνονται η κοιλιά, οι μηροί, οι βραχίονες, οι γοφοί και οι γλουτοί.

Χάρη στο μασάζ με βεντούζες, ή τσιμπώντας απαλά, βοηθάμε την κυκλοφορία του αίματος στις συγκεκριμένες περιοχές. Το μασάζ μπορεί επίσης να βοηθήσει τις εντερικές κινήσεις.

Η βελτίωση των εντερικών κινήσεων βοηθάει επίσης το σώμα σας να εξαλείψει ένα μέρος του περιττού λίπους. Αυτό το είδος μασάζ μπορεί να γίνει εύκολα στο σπίτι ή σε κάποιο κέντρο ευεξίας.

Θα πρέπει να καταλάβετε ότι οι συνεδρίες μασάζ πρέπει να είναι συστηματικές και συνεχιζόμενες. Πρόκειται για έναν απλό τρόπο για εύκολο αδυνάτισμα, αν ακολουθήσετε τις παραπάνω συμβουλές.

Όπως βλέπετε, υπάρχουν τρόποι για εύκολο αδυνάτισμα τους οποίους μπορείτε να δοκιμάσετε αμέσως. Το παν είναι η θέληση και η θετική στάση. Μπορείτε να τα καταφέρετε!


Όλες οι παραθέτονται πηγές ελέγχθηκαν προσεκτικά από την ομάδα μας για να διασφαλιστεί η ποιότητα, η αξιοπιστία, η επικαιρότητα και η εγκυρότητά τους. Η βιβλιογραφία αυτού του άρθρου θεωρήθηκε αξιόπιστη και επιστημονικά ακριβής.


  • Ans AH., Anjum I., Satija V., Inayat A., et al., Neurohormonal regulation of appetite and its relationship with stress: a mini literature review. Cureus, 2018.
  • Ajjimaporn A., Chaunchaiyakul R., Pitsamai S., Widjaja W., Effect of cold shower on recovery from high intensity cycling in the heat. J Strength Cond Res, 2019. 33 (8): 2233-2240.

Αυτό το κείμενο προσφέρεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν αντικαθιστά τη συμβουλή από επαγγελματία. Σε περίπτωση αμφιβολίας, συμβουλευτείτε τον ειδικό σας.