3 βήματα για να ξεχάσετε μια αδύνατη σχέση

Πολλές φορές πολεμάμε με τον εαυτό μας μέσα στα πλαίσια μιας αδύνατης σχέσης λόγω των δικών μας αναγκών και της ανάγκης να γεμίσουμε το κενό που αυτή αφήνει μέσα μας.
3 βήματα για να ξεχάσετε μια αδύνατη σχέση

Τελευταία ενημέρωση: 10 Μαΐου, 2019

Μια αδύνατη σχέση μπορεί να είναι πολύ οδυνηρή αν δεν ξέρετε πώς να την ξεπεράσετε. Αρχίζετε να σκέφτεστε ότι η ευτυχία δεν θα είναι ποτέ για σας μια πραγματικότητα.

Προφανώς μερικά πράγματα λέγονται πιο εύκολα από ό,τι γίνονται.

Αν και μπορεί να είναι δύσκολο, όταν είμαστε σε μια αδύνατη ή τοξική σχέση, πρέπει να βρούμε το λόγο για τον οποίο δεν μπορούμε να την τερματίσουμε.

Σε πολλές περιπτώσεις πεισμώνουμε και δεν αφήνουμε το πρόσωπο που αγαπάμε να φύγει. “Αν το θέλεις, άντε να το πάρεις” είναι η φράση που χρησιμοποιούν πολλοί.

Ωστόσο με αυτόν τον τρόπο ανοίγουμε μια πληγή στην καρδιά μας, η οποία τελικά θα κλείσει με δυσκολία. Θα ταλαιπωρηθούμε πολύ και θα βλάψουμε τον ίδιο μας τον εαυτό εξαιτίας της επιθυμίας μας να κρατήσουμε το συγκεκριμένο πρόσωπο κοντά μας.

Βήματα για να ξεχάσετε μια αδύνατη σχέση

1. Κοιτάξτε μέσα σας

πινακας

Μερικές φορές ξεχνάμε να κοιτάξουμε μέσα μας και οδηγούμαστε στα προφανή προβλήματα και στις καταστάσεις που προκαλεί αυτή η εμμονή μας -τα προβλήματα που προκύπτουν όταν αγαπάμε κάποιον που δεν μας αγαπάει.

Λίγη αυτοανάλυση μπορεί να σας βοηθήσει να ανακαλύψετε ότι ίσως να έχετε κάποιο πρόβλημα συναισθηματικής εξάρτησης που μπορεί να σας εμποδίζει να αφήσετε το συγκεκριμένο πρόσωπο, με το οποίο δεν προορίζεστε να είστε.

Επίσης είναι πιθανό να εκπλαγείτε από κάποια προσωπική σας πλευρά. Για παράδειγμα, αυτή θα μπορούσε να είναι η ανάγκη σας να αποκτάτε όλα όσα αποφασίζετε να επιδιώξετε. Ίσως αυτή η ανάγκη να οφείλεται σε κάποια αρνητική κατάσταση στο παρελθόν, που θα μπορούσε να είναι μια εγκατάλειψη ή μια μεταβατική σχέση.

Είναι σημαντικό να διαπιστώσετε αν συνηθίζετε να ερωτεύεστε ανθρώπους που δεν μπορείτε να έχετε. Αν ισχύει κάτι τέτοιο, μπορεί να αντιμετωπίζετε πρόβλημα αυτοεκτίμησης.

Μερικές φορές είναι πιθανό να ερωτευόμαστε ανθρώπους με τους οποίους δεν μπορούμε ποτέ να έχουμε σχέση επειδή δεν είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε μια σχέση.

Κοιτάξτε μέσα σας για να ανακαλύψετε τι πραγματικά συμβαίνει.

 

Διαβάστε επίσης: Η χαμηλή αυτοεκτίμηση: όταν γίνεστε εχθροί του εαυτού σας

 

2. Είστε ευχαριστημένοι με τον εαυτό σας;

άνδρας σε σκίτσο

Όταν κοιτάξετε μέσα σας, θα μπορέσετε να απαντήσετε σε αυτήν την πολύ σημαντική ερώτηση. Και αυτό επειδή πολλές φορές πιστεύουμε ότι αισθανόμαστε καλά, όμως στην πραγματικότητα μέσα μας είμαστε καταρρακωμένοι.

Ίσως να είμαστε λυπημένοι και να χρειαζόμαστε συντροφιά. Ή ίσως να είμαστε άνθρωποι που τους αρέσει να είναι συνεχώς ερωτευμένοι.

Σιγουρευτείτε ότι δεν αναζητάτε την έγκριση κάποιου άλλου. Αυτό μπορεί να σας οδηγήσει στην παγίδα μιας αδύνατης σχέσης.

Τα πράγματα γίνονται πολύ δύσκολα όταν αυτός γίνεται ένας τρόπος να πληγώνουμε τον εαυτό μας. Υπάρχουν μερικοί άνθρωποι που γίνονται αυτοκαταστροφικοί όταν δεν είναι ευχαριστημένοι με τον εαυτό τους.

Δεν χρειάζεται αυτό να είναι ορατό: δεν χρειάζεται να προκαλούν σωματική βλάβη. Οι διατροφικές διαταραχές και οι τοξικές σχέσεις είναι άλλοι τρόποι για να προκαλέσει κάποιος κακό στον εαυτό του.

3. Ένας καινούργιος πόνος δεν θα σας κάνει να ξεχάσετε τον παλιό

αδύνατη σχέση

Όλοι έχουμε περάσει κάποια ερωτική απογοήτευση. Επίσης όλοι έχουμε ακούσει τη φράση “ένας καινούργιος πόνος σε κάνει να ξεχνάς τον παλιό”. Πρόκειται για ψεύτικα λόγια.

Το να προσπαθήσετε να ξεχάσετε κάποιον αντικαθιστώντας τον με κάποιο άλλο πρόσωπο είναι απλώς ένας τρόπος να βλάψετε την καινούργια σας σχέση. Επηρεάζει και εσάς και τον νέο σας σύντροφο.

Είναι αλήθεια ότι είναι εύκολο να αγνοήσετε κάποιον με τον οποίο ήσασταν στο παρελθόν όταν είστε με έναν καινούργιο σύντροφο. Όμως, δεν νιώθετε ότι δεν είστε πραγματικά ερωτευμένοι; Δεν συνειδητοποιείτε ότι με κάποιον τρόπο ενεργείτε χειριστικά;

Η φράση αυτή έχει και μια πολύ πιο βαθιά σημασία. Δείχνει ότι δεν μπορείτε να μείνετε μόνοι και ότι φοβάστε πως δεν θα βρείτε καινούργιο σύντροφο. Λόγω αυτού αναζητάτε απεγνωσμένα καινούργιο σύντροφο.

Πρόκειται για προσωρινή παρηγοριά επειδή δεν θέλετε να είστε μόνοι. Και πρόκειται για προσωρινή παρηγοριά επειδή δεν θέλετε να αντιμετωπίσετε τον κόσμο χωρίς έναν σύντροφο δίπλα σας.

 

Θα σας ενδιαφέρει: Άνθρωποι που απολαμβάνουν τον χρόνο με τον εαυτό τους

 

Μια αδύνατη σχέση σας παραλύει

αδύνατη σχέση

Μια αδύνατη σχέση δεν σας επιτρέπει να δημιουργήσετε μια αληθινή, υγιή σχέση με κάποιον. Σας δεσμεύει. Μερικές φορές μπορεί να παραμείνετε σε αυτήν την κατάσταση για πολύ καιρό ελπίζοντας ότι κάτι θα συμβεί. Μιλάμε για χρόνια.

Το να ερωτευτείτε ένα άτομο με το οποίο η σχέση είναι αδύνατη θα σας κάνει να χάσετε ευκαιρίες. Οι ευκαιρίες αυτές θα σας προσπεράσουν και δεν θα μπορέσετε να τις δείτε επειδή είστε τυφλοί.

Είναι σημαντικό να θυμάστε ότι μια αδύνατη σχέση θα σας πληγώσει. Δεν ξεκινάει καλά και θα αισθάνεστε πάντα απογοητευμένοι.

Αν ενδίδετε συνεχώς στην επιθυμία για μια τέτοια σχέση, χρειάζεται να ανοίξετε τα μάτια σας.

Αγαπήστε τον εαυτό σας. Μην κρέμεστε από μια αδύνατη σχέση λόγω φόβου.


Αυτό το κείμενο προσφέρεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν αντικαθιστά τη συμβουλή από επαγγελματία. Σε περίπτωση αμφιβολίας, συμβουλευτείτε τον ειδικό σας.