5 ασκήσεις για να φτιάξετε τη σιλουέτα σας στο σπίτι

Είναι πολύ σημαντικό να βρείτε μια μέτρια ένταση ώστε, αν δεν είστε συνηθισμένοι στο να ασκείστε, υιοθετήστε μια ολοκληρωμένη ρουτίνα που σας επιτρέπει να βλέπετε τα αποτελέσματα σιγά-σιγά χωρίς να τραυματίζετε τον εαυτό σας.
5 ασκήσεις για να φτιάξετε τη σιλουέτα σας στο σπίτι

Τελευταία ενημέρωση: 13 Φεβρουαρίου, 2019

5 ασκήσεις για να φτιάξετε τη σιλουέτα σας στο σπίτι. Η σωματική άσκηση είναι απαραίτητη για να διαμορφώσετε τη σιλουέτα σας και να έχετε καλή υγεία. Ωστόσο, είναι επίσης απαραίτητο αν θέλετε να διαμορφώσετε την εικόνα σας για να έχετε υγιείς και όμορφες καμπύλες. Με αυτόν τον τρόπο, θα επιτύχετε την τέλεια ισορροπία μεταξύ λεπτού και με καμπύλες σώματος.

Σε αυτό το άρθρο, θα ανακαλύψετε τις καλύτερες ασκήσεις για να διαμορφώσετε τη σιλουέτα σας. Με αυτή τη ρουτίνα, θα είστε σε θέση να τονίζετε τόσο το πάνω όσο και το κάτω μέρος του σώματός σας.

Το αποτέλεσμα θα είναι πιο τονισμένοι μύες, λιγότερο λίπος, μεγαλύτερη ευελιξία, έλλειψη χαλαρότητας και μεγαλύτερη αντοχή, ζωτικότητα και – φυσικά – αυτοεκτίμηση.

Εκτελέστε ασκήσεις ρουτίνας για να φτιάξετε τη σιλουέτα σας

ασκήσεις φτιάξετε τη σιλουέτα

Η ρουτίνα που σας παρουσιάζουμε παρακάτω είναι απλή αλλά πολύ αποτελεσματική. Μπορείτε να την κάνετε στο σπίτι ανά πάσα στιγμή και δύσκολα θα χρειαστεί να κάνετε κάτι έξτρα. Ναι, ένα στρώμα μπορεί να είναι χρήσιμο, καθώς και βάρη, αν θέλετε να αυξήσετε την ένταση (μπορεί αυτά να είναι μπουκάλια νερού), και η μουσική βοηθά επίσης στο να διατηρήσετε την ενέργειά σας.

Ο αριθμός επαναλήψεων και της έντασης θα αποφασιστεί από εσάς. Πρέπει να τα αυξήσετε σταδιακά για να αποφύγετε τη δυσκαμψία ή τον τραυματισμό.

Συνολικά, το ιδανικό είναι να αυξήσετε ρυθμό προοδευτικά μέχρι να φτάσετε στο στόχο μας. Στη συνέχεια, μπορείτε να σταματήσετε να αυξάνετε το ρυθμό για να παραμείνετε σε επίπεδο συντήρησης.


1. Καθίσματα για να φτιάξετε τη σιλουέτα

Πρώτα απ ‘όλα, τα καθίσματα είναι μία από τις κλασικές ασκήσεις που διαμορφώνουν το σώμα σας.

Είναι απλά στην πράξη, δεν χρειάζονται μηχανές και μπορείτε να τα κάνετε ανά πάσα στιγμή. Επιπλέον, είναι πολύ αποτελεσματικά στο να ενισχύσουν και να δώσουν μια ωραία μορφή στους γλουτούς, τους μηρούς και τους γοφούς σας.


Πώς κάνετε καθίσματα;

 • Για να κάνετε καθίσματα, σταθείτε όρθιοι και ανοίξτε τα πόδια σας στο ίδιο πλάτος με τους γοφούς σας.
 • Στη συνέχεια, λυγίστε τα γόνατά σας σιγά-σιγά. Με αυτόν τον τρόπο, χαμηλώστε τους γλουτούς σας προς το πάτωμα όσο μπορείτε χωρίς να σηκώνετε τα πόδια σας από το έδαφος.
 • Θυμηθείτε να κρατάτε πάντα την πλάτη σας ευθεία.


2. Άλματα για να φτιάξετε τη σιλουέτα σας

φτιάξετε τη σιλουέτα

Εάν εκτός από την τόνωση των ποδιών, θα πρέπει επίσης να εξαλείψετε το λίπος, θα πρέπει να εκτελείτε και μια αερόβια άσκηση. Με αυτό τον τρόπο, θα αυξήσετε επίσης την αντοχή και την αναπνευστική σας ικανότητα.

Ένας εξαιρετικός τρόπος για να επιτευχθεί αυτό είναι η εκτέλεση διαφορετικών τύπων από άλματα.

 • Μια άσκηση που μπορείτε να κάνετε στο σπίτι είναι να πηδάτε με σχοινάκι. Αυτή η απλή πρακτική καίει πολλές θερμίδες και λίπος.
 • Μια άλλη επιλογή για όσους πάσχουν από πόνο στις αρθρώσεις είναι το να χρησιμοποιήσετε ένα τραμπολίνο. Στις μέρες μας, μπορείτε να προμηθευτείτε ατομικά τραμπολίνο για να κάνετε την πρακτική στο σπίτι.

Ωστόσο, πάντα να έχετε κατά νου ότι πρέπει να πηδάτε πατώντας στις άκρες των ποδιών σας και φυσικά όχι στα τακούνια σας.


3. Σανίδα για να φτιάξετε τη σιλουέτα σας

σανίδα για να φτιάξετε τη σιλουέτα

Το σώμα φαίνεται αν είναι σε φόρμα. Είναι συνηθισμένο να συσσωρεύεται λίπος στην κοιλιά, οπότε μην ξεχνάτε να δουλεύετε με αυτήν την περιοχή. Ωστόσο, μια καλή και υγιεινή διατροφή είναι επίσης απαραίτητη για να διαμορφώσετε την εικόνα σας, ειδικά τη μέση σας.

Η σανίδα είναι μια έντονη και αποτελεσματική άσκηση για την ενίσχυση της κοιλιάς σας:

 • Ξαπλώστε προς τα κάτω και στηρίξτε το βάρος σας στους αγκώνες και τα άκρα των ποδιών.
 • Κρατήστε το σώμα σας ανυψωμένο από το έδαφος, παράλληλα με αυτό, χωρίς να σηκώνετε τους γλουτούς σας πολύ ψηλά και κρατώντας την κοιλιά σας σφιχτή.
 • Κρατήστε αυτή τη στάση όσο μπορείτε.

4. Πους-απς

πους απ για φτιάξετε τη σιλουέτα

Το άνω μέρος του σώματος είναι η γοητεία των ανδρών και μια μεγάλη ανησυχία για τις γυναίκες. Είτε επειδή θέλετε να αποφύγετε τα χαλαρά μπράτσα, είτε επειδή θέλετε να πετύχετε ένα σταθερό και όμορφο στήθος, πρέπει να ασκείστε κάνοντας τις παραδοσιακές ωθήσεις.

Υπάρχουν πολλές παραλλαγές push-up. Η αρχική θέση είναι παρόμοια με τη θέση της σανίδας που συζητήσαμε στο προηγούμενο σημείο. Ωστόσο, αντί για τους αγκώνες, φέρτε το βάρος σας στα χέρια σας.

Μπορείτε επίσης να τα κάνετε μόνο με ένα χέρι και στη συνέχεια με το άλλο. Όλα εξαρτώνται από την αντίσταση και τις προτιμήσεις σας.

 


5. Διατάσεις στην πλάτη σας

φτιάξετε τη σιλουέτα

Για να διαμορφώσετε την φιγούρα σας, πρέπει όχι μόνο να τονίζετε μυς αλλά και να καίτε λίπος. Είναι επίσης απαραίτητο να έχετε μια καλή στάση. Μια ωραία στάση δεν πρέπει να είναι με το στήθος προς τα αριστερά ή με την πλάτη λυγισμένη.

Ως εκ τούτου, πρέπει να κάνετε ασκήσεις για να τεντώσετε την πλάτη σας.

 • Ξαπλώστε στην πλάτη σας και αγκαλιάστε τα γόνατά σας με τα χέρια σας.
 • Εκτελέστε μια απαλή κίνηση από τη μια πλευρά στην άλλη για να κάνετε μασάζ στη σπονδυλική σας στήλη.
 • Στη συνέχεια, χαμηλώστε τα γόνατά σας από κάθε πλευρά και τεντώστε. Θα παρατηρήσετε ένα τέντωμα στην αντίθετη πλευρά της πλάτης σας. Στη συνέχεια, επαναλάβετε την ίδια κίνηση από την άλλη πλευρά.

 


Όλες οι παραθέτονται πηγές ελέγχθηκαν προσεκτικά από την ομάδα μας για να διασφαλιστεί η ποιότητα, η αξιοπιστία, η επικαιρότητα και η εγκυρότητά τους. Η βιβλιογραφία αυτού του άρθρου θεωρήθηκε αξιόπιστη και επιστημονικά ακριβής.Αυτό το κείμενο προσφέρεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν αντικαθιστά τη συμβουλή από επαγγελματία. Σε περίπτωση αμφιβολίας, συμβουλευτείτε τον ειδικό σας.