5 είδη ασκήσεων που θα βελτιώσουν τη ζωή σας σημαντικά

Ορισμένες από αυτές τις ασκήσεις για τη βελτίωση της ζωής σας, όπως είναι το ανέβασμα σκαλοπατιών ή το περπάτημα, δεν είναι καθόλου έντονες και μπορούν εύκολα να συμπεριληφθούν στην καθημερινή σας ρουτίνα χωρίς να κάνετε μεγάλες αλλαγές.
5 είδη ασκήσεων που θα βελτιώσουν τη ζωή σας σημαντικά
Carlos Fabián Avila

Έχει εξετασθεί και εγκριθεί από: γιατρό Carlos Fabián Avila.

Έχει γραφτεί από Raquel Lemos Rodríguez

Τελευταία ενημέρωση: 22 Δεκεμβρίου, 2022

Υπάρχουν κάποια είδη ασκήσεων που θα βελτιώσουν τη ζωή σας χωρίς να το συνειδητοποιήσετε. Δεν υπάρχει λόγος να πάτε σε γυμναστήριο, εκτός αν νιώθετε ότι πρέπει να το κάνετε, τότε και αυτό φυσικά είναι ευπρόσδεκτο!

Είτε έτσι είτε αλλιώς, σήμερα πρόκειται να μιλήσουμε για μερικά είδη ασκήσεων που θα βελτιώσουν τη ζωή σας και θα αυξήσουν την ευημερία σας.

 Έρχεστε αντιμέτωποι με ανησυχίες, στρες και ανθυγιεινά τρόφιμα, επομένως η άσκηση είναι κάτι που τείνει να σας κάνει να τρώτε πιο υγιεινά. Όταν ασκείστε, αισθάνεστε πιο θετικοί, πιο κινητοποιημένοι και πιο ευτυχισμένοι. Αλλά πώς μπορείτε να την ενσωματώσετε στις καθημερινές σας συνήθειες;


Δείτε αλλαγές στην ποιότητα της ζωής σας με αυτές τις ασκήσεις

Είναι σημαντικό να επιλέξετε τα πιο κατάλληλα είδη ασκήσεων. Σε αυτό το άρθρο, θα μοιραστούμε μαζί σας μερικά από αυτά που ελπίζουμε ότι θα σας βοηθήσουν.

 


1. Είδη ασκήσεων που θα βελτιώσουν τη ζωή σας: Ανέβασμα σκαλοπατιών

ανθρωποι ανεβαίνουν σκάλες σε εταιρια

 

Το ανέβασμα σκαλοπατιών είναι μια μορφή άσκησης που θα σας βοηθήσει να ενισχύσετε τα πόδια και τους γλουτούς σας. Παράλληλα, αυξάνετε τη δύναμη και την αντοχή σας. Αν και πολλοί άνθρωποι ζουν σε πολυκατοικίες που έχουν σκάλες, οι περισσότεροι από εσάς πάντα παίρνετε το ασανσέρ.

Παίρνοντας τη συνειδητή απόφαση να πάρετε τις σκάλες, είτε ανεβαίνοντας είτε κατεβαίνοντας, θα σας επιτρέψει να το συμπεριλάβετε αυτό ως μια υγιή συνήθεια που θα οδηγήσει μακροπρόθεσμα σε αλλαγές. Θα βρείτε τον εαυτό σας να αισθάνεται πιο δυνατός, πιο ευέλικτος και, πάνω απ ‘όλα, πιο αισιόδοξος.

 

2. Περπάτημα ή τρέξιμο στη φύση

Αν δεν σας αρέσει να τρέχετε ή δεν είστε ακόμα αρκετά δυνατοί, το περπάτημα είναι μια εξαιρετική επιλογή και είναι ένα από τα είδη ασκήσεων που θα βελτιώσουν τη ζωή σας. Ακόμη και αν έχετε εγγραφεί σε ένα γυμναστήριο, είναι ιδανικό να βρείτε χρόνο ώστε να συμπεριλάβετε τη φύση στη ρουτίνα σας.

Αυτό συμβαίνει επειδή, όταν είστε στη φύση, αποστασιοποιείστε από την πόλη, όπου όλα γίνονται πολύ γρήγορα, οι άνθρωποι ζουν με αυτόματο τρόπο και μπορείτε να μυρίσετε το άγχος στον αέρα.

Το περπάτημα ή το τρέξιμο για 30 λεπτά ή μια ώρα την ημέρα είναι αρκετό. Θα σας επιτρέψει να καθαρίσετε το μυαλό σας, να αισθανθείτε ενεργοί, να απελευθερώσετε το άγχος και, χωρίς αμφιβολία, να ζήσετε με μεγαλύτερη ευεξία.


3.
Είδη ασκήσεων που θα βελτιώσουν τη ζωή σας: Κοιλιακοί

γυναίκα που κάνει κοιλιακούς, είδη ασκήσεων ασκήσεων που θα βελτιώσουν τη ζωή σας

 

Οι ασκήσεις κοιλιακών είναι ένα είδος ασκήσεων που μπορεί να βελτιώσει τη ζωή σας, για έναν απλό λόγο.

Πόσο συχνά βρεθήκατε στο κρεβάτι ή στο πάτωμα και είχατε δυσκολία να σηκωθείτε επειδή οι κοιλιακοί σας δεν είναι ισχυροί; Πόσο συχνά έχετε διαμαρτυρηθεί για την ύπαρξη μιας αδύναμης κοιλιάς;

Με το να παραπονιέστε ή να αισθάνεστε λύπηση για τον εαυτό σας, δεν έρχεστε σε καμία περίπτωση κοντά στη λύση. Αυτό το είδος άσκησης θα βοηθήσει στην ενίσχυση και την τόνωση των κοιλιακών μυών σας, και θα σας κάνει να νιώσετε πολύ καλύτερα. Υπάρχουν πολλά διαφορετικά είδη ασκήσεων:

  • Ψαλίδια
  • Σανίδα
  • Βασικοί κοιλιακοί
  • Ρώσικα στριψίματα

 

Υπάρχουν πολλά περισσότερα είδη ασκήσεων για κοιλιακούς. Το ιδανικό είναι να επιλέξετε αυτό που σας αρέσει περισσότερο και που σας επιτρέπει να κάνετε πρόοδο προς τα οφέλη τους σιγά-σιγά.


4. Κάντε ασκήσεις για τα χέρια

Ένα άλλο είδος ασκήσεων που θα βελτιώσει τη ζωή σας είναι οι ασκήσεις για τα χέρια. Όχι μόνο επειδή είναι μια καλή μορφή άσκησης, αλλά και επειδή θα σας κάνουν να φαίνεστε πολύ πιο ωραίοι. Τα δυνατά χέρια χωρίς λίπος θα σας κάνουν να αισθάνεστε πολύ καλύτερα με τον εαυτό σας.

Για να επιτευχθεί αυτό, μπορείτε να κάνετε διατάσεις ή ακόμα και να αγοράσετε κάποια βάρη. Με αυτά, θα κάνετε μια σειρά ασκήσεων που όχι μόνο θα τονώσουν το άνω μέρος των χεριών σας αλλά και τις πλευρές τους και τους τρικέφαλους.

 

 

5. Κάντε γιόγκα

γυναίκα που κάνει γιογκα

 

Η γιόγκα είναι ένα από τα είδη άσκησης που δεν θα βελτιώσουν μόνο τη ζωή σας αλλά θα οδηγήσουν τη ζωή σας και σε ριζικές μεταβολές. Η γιόγκα όχι μόνο αυξάνει την ευελιξία αλλά και σας βοηθά να βελτιώσετε την αναπνοή σας και να χαλαρώσετε το μυαλό σας.

Πολλές συνεδρίες γιόγκα περιλαμβάνουν και τον διαλογισμό. Ο διαλογισμός μπορεί να σας βοηθήσει να είστε περισσότερο συνειδητοί στην παρούσα στιγμή, να διαχειρίζεστε τις εμμονικές σκέψεις  και τα συναισθήματά σας με πιο υγιεινό τρόπο. Χωρίς αμφιβολία, η γιόγκα είναι μια εξαιρετική επιλογή.

Ποιες από αυτές τις δραστηριότητες έχετε κάνετε ήδη; Έχουν φέρει κάποια αλλαγή στη ζωή σας; Αυτά τα είδη ασκήσεων που θα βελτιώσουν τη ζωή σας είναι μόνο μερικά από αυτά που θα μπορούσατε να δοκιμάσετε να συμπεριλάβετε στη ζωή σας.

Μην ξεχνάτε ότι η άσκηση έχει πάντοτε θετικό αντίκτυπο για την ευημερία σας. Ξεκινήστε με την ενσωμάτωσή της στη ρουτίνα σας.


Όλες οι παραθέτονται πηγές ελέγχθηκαν προσεκτικά από την ομάδα μας για να διασφαλιστεί η ποιότητα, η αξιοπιστία, η επικαιρότητα και η εγκυρότητά τους. Η βιβλιογραφία αυτού του άρθρου θεωρήθηκε αξιόπιστη και επιστημονικά ακριβής.Αυτό το κείμενο προσφέρεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν αντικαθιστά τη συμβουλή από επαγγελματία. Σε περίπτωση αμφιβολίας, συμβουλευτείτε τον ειδικό σας.