6 χαρακτηριστικά των δυναμικών γυναικών

Ακόμα κι αν η συντροφιά τις κάνει να αισθάνονται όμορφα, οι δυναμικές γυναίκες δεν χρειάζονται κάποιον για να νιώσουν ολοκληρωμένες και μπορούν να ζήσουν μόνες τους, αν χρειαστεί. Ξέρουν ότι αξίζουν το καλύτερο.
6 χαρακτηριστικά των δυναμικών γυναικών

Τελευταία ενημέρωση: 05 Ιανουαρίου, 2019

Οι δυναμικές γυναίκες είναι σε θέση να εμπνεύσουν κοινωνικές αλλαγές και να επηρεάσουν την πορεία της δικής τους ζωής αλλά και των άλλων. Τα χαρακτηριστικά των δυναμικών γυναικών τις κάνουν ικανές να θεωρούν τους εαυτούς τους ως άξιους και ικανούς να κατακτήσουν οτιδήποτε βάλουν στο μυαλό τους.

Η φράση “το ασθενέστερο φύλο” έχει προ πολλού πάψει να αντιπροσωπεύει το γυναικείο φύλο και αντανακλά έναν όρο άκρως μειωτικό και σεξιστικό.

Είναι βέβαιο πως υπολείπονται ακόμα να γίνουν πολλά και να αλλάξουν πολλά σε όλα τα επίπεδα. Όμως, είναι αδιαμφισβήτητο ότι ο κόσμος αλλάζει και μαζί με αυτόν και η θέση των γυναικών.

Είναι, ωστόσο, απαραίτητο να εξηγήσουμε τι εννοούμε με τον όρο “δυναμικές γυναίκες”.

Η πραγματική δύναμη δεν έχει καμιά σχέση με το πόσο βάρος μπορεί να σηκώσει κάποιος, πόση μυϊκή μάζα έχει ή πόσο ψηλός είναι.

Οι ισχυρές γυναίκες αναγνωρίζονται και τις περιγράφει ένα άλλο σύνολο χαρακτηριστικών. Αυτά τα χαρακτηριστικά των δυναμικών γυναικών θα δούμε σήμερα. Πρόκειται για μια αντικειμενική λίστα στην οποία, αναμφισβήτητα, πολλές αναγνώστριές μας θα αναγνωρίσουν τον εαυτό τους.

Τα χαρακτηριστικά των δυναμικών γυναικών

1. Η αποδοχή των αδυναμιών

Χαρακτηριστικά των δυναμικών γυναικών - Γυναικείο πρόσωπο
Όταν αναγνωρίζουμε και αποδεχόμαστε τις αδυναμίες μας σημαίνει πως γνωρίζουμε πώς να επικοινωνούμε με τα συναισθήματά μας. Αυτό σημαίνει επίσης ότι αποδεχόμαστε αυτό που είμαστε, γνωρίζουμε τα δυνατά μας σημεία και όσα είναι σημαντικά για την αποδοχή του εαυτού μας αλλά και για τη συνύπαρξή μας με τους άλλους ανθρώπους.
 • Το ζήτημα της αποδοχής των αδυναμιών μας δεν είναι συνώνυμο της ηττοπάθειας. Είναι ακριβώς το αντίθετο. Για παράδειγμα, σκεφτείτε τους ανθρώπους που αποκρύπτουν συνέχεια τα συναισθήματά τους. Επιλέγουν να μη βλέπουν, να μη δέχονται ή να μην αντιμετωπίζουν τα πράγματα που τους βλάπτουν.
 • Σιγά σιγά, χτίζουν ένα τείχος γύρω τους και προσπαθούν να μείνουν κρυμμένοι πίσω από αυτό. Κάνουν τα πάντα να διασφαλίσουν ότι κανείς δεν γνωρίζει τα προσωπικά τους προβλήματα. Αποφεύγουν τη διαχείριση ή την αντιμετώπιση των πραγματικών εσωτερικών αναγκών τους.

Αυτό το είδος δυναμικής είναι πηγή τρομερών δεινών και ανωριμότητας. Όσοι κρύβουν ή επιλέγουν να κοιτάξουν αλλού όταν κάτι τους πονάει, δεν είναι ισχυροί.

Δυναμικοί άνθρωποι είναι εκείνοι που επιτρέπουν στον εαυτό τους να είναι ευάλωτος, ενθαρρύνοντας έτσι την αποδοχή, την κατανόηση και την εξέλιξη του εαυτού τους.

2. Η ελευθερία των επιλογών

Ένα ακόμη από τα χαρακτηριστικά των δυναμικών γυναικών είναι να επιλέγουν, να αποφασίζουν και να προχωρούν χωρίς φόβο. Δεν είναι προτεραιότητά τους να ευχαριστήσουν τους άλλους. Κάθε βήμα τους προέρχεται από μια καθαρά προσωπική τους απόφαση.

 • Δεν σταματούν ποτέ να επιδιώκουν τη βελτίωση του εαυτού τους. Φυσικά, ακούνε όλα όσα θέλει να τους πει το περιβάλλον τους. Αποδέχονται τις διαφορετικές γνώμες, αναζητούν και εκτιμούν τις συμβουλές. Τελικά, όμως, η οριστική απόφαση εξαρτάται από τις ίδιες.
 • Παράλληλα, ενώ δεν φοβούνται να χαράξουν τον δικό τους δρόμο, δεν φοβούνται να εγκαταλείψουν πράγματα που δεν τους αρέσουν.

Δεν είναι επίσης άνθρωποι που δεν βάζουν στόχο την κορυφή, που επιλέγουν να ψαλιδίσουν τα όνειρά τους ή να κάνουν εκπτώσεις στα θέλω και στην αυτοεκτίμησή τους.

3. Οι δυναμικές γυναίκες επιτρέπουν στον εαυτό τους να αγαπά τη μοναξιά

Χαρακτηριστικά των δυναμικών γυναικών - Γυναίκα περπατά στην εξοχή
Μια γυναίκα δεν χρειάζεται να είναι σε μια σχέση για να αισθάνεται ολοκληρωμένη. Είναι από μόνη της πλήρης και γνωρίζει τι είναι αυτό που τη γεμίζει και της δίνει ικανοποίηση.

 • Έχοντας αυτό ως αφετηρία, οι δυναμικές γυναίκες δομούν με αυτόν τον τρόπο υγιέστερες και πιο ευτυχισμένες ερωτικές σχέσεις. Δεν χρειάζονται κάποιον άλλον να τους αναπληρώσει τα κενά ή να τους γιατρέψει τις πληγές. Είναι σε θέση να δώσουν στον σύντροφό τους το καλύτερο για να φτιάξουν μαζί του ισορροπημένες, ευτυχισμένες και ώριμες σχέσεις.
 • Ταυτόχρονα, κάτι που τις χαρακτηρίζει είναι η ευχαρίστηση να απολαμβάνουν το πέρασμα του χρόνου.
 • Αυτό είναι ένα χάρισμα που έχουν έμφυτο οι ισχυρές γυναίκες. Με αυτό, μπορούν να ενθαρρύνουν έναν υγιή εσωτερικό διάλογο, να σκεφτούν το παρόν τους και να ονειρευτούν το μέλλον τους.

4. Η επένδυση στην προσωπική ανάπτυξη

Οι γυναίκες που έχουν επικεντρωθεί πλήρως στο να λαμβάνουν την προσοχή των άλλων, αφήνουν πίσω τον εαυτό τους. Ξεχνούν τις δικές τους ανάγκες, ακόμη και τη δική τους υγεία και δεν φροντίζουν να τροφοδοτούν σωστά τη δική τους αυτοεκτίμηση.

 • Ένα ακόμη από τα χαρακτηριστικά των δυναμικών γυναικών είναι το εξής: Νιώθουν σημαντικές, πολύτιμες και ότι αξίζουν όλη την αγάπη του κόσμου, ειδικά από τον ίδιο τους τον εαυτό.
 • Αυτό συμβαίνει επειδή χωρίς την αγάπη για τον εαυτό τους, τίποτα δεν έχει νόημα. Αν δεν επενδύσετε χρόνο, ενέργεια και προσοχή στην προσωπική σας ζωή, τίποτα δεν έχει αξία.

Το να σκέφτεται κανείς έτσι δεν έχει να κάνει σε τίποτα με την εγωπάθεια και τον εγωκεντρισμό. Στον αντίποδα, έχει να κάνει με το πόσο ψυχολογικά και συναισθηματικά ισορροπημένος είναι.

5. Έχουν άποψη για όσα συμβαίνουν

Χαρακτηριστικά των δυναμικών γυναικών - Μαμά και κόρη
Οι ισχυρές γυναίκες είναι αποφασιστικές και έχουν γνώμη. Πρόκειται για ένα χαρακτηριστικό που τις κάνει να υπερασπίζονται τα δικαιώματά τους, ενώ σέβονται παράλληλα των άλλων.

Το να ζει κάποιος σύμφωνα με τα δικά του ιδανικά είναι συνώνυμο της ελευθερίας και της ευτυχίας. Αυτό σημαίνει πως η συμβίωση με κάποιον άλλο θα είναι ισορροπημένη και χωρίς προσπάθειες εξαπάτησης ή χειραγώγησης.

Είναι σημαντικό να μπορούν να εκφράσουν τις απόψεις τους χωρίς φόβο και χωρίς να ανησυχούν για την κριτική που θα δεχθούν. Τίποτα δεν είναι τόσο σημαντικό όσο η αναγνώριση της ισότητάς τους και πως η γνώμη τους μετρά όσο όλων των άλλων.

6. Αγαπούν και αγαπιούνται

Οι δυναμικές γυναίκες αγαπούν και το κάνουν αυτό με την ένταση, την αυθεντικότητα και την ωριμότητα που τις διακρίνουν. Την ίδια στιγμή, η αγάπη που δίνουν είναι η κινητήριος δύναμη στη ζωή των συντρόφων τους, της οικογένειας και των φίλων τους.

 • Πρόκειται για μια γενναία αγάπη που αγκαλιάζει, εμπνέει, περιβάλλει και δίνει αξία στον άλλον.
 • Ταυτόχρονα, δεν ξεχνούν ότι αξίζουν και οι ίδιες την καλύτερη αγάπη. Αγάπη που τις βοηθά να εξελίσσονται και δεν είναι τοξική ώστε να τις βλάπτει.

Για να συνοψίσουμε, είμαστε βέβαιοι ότι πολλές από τις αναγνώστριές μας αναγνωρίζουν ότι έχουν υπάρξει, είναι και θα είναι δυναμικές στη ζωή τους.

Ξέρουν τι έχουν περάσει, καταλαβαίνουν πόση δύναμη κρύβουν μέσα στην καρδιά τους και πόση γενναιότητα έχει ο εαυτός τους ώστε να μην τους προδώσει ποτέ.

Αν δεν ανήκετε σε αυτή την κατηγορία τότε αυτά τα χαρακτηριστικά των δυναμικών γυναικών θα σας βοηθήσουν να αλλάξετε τον τρόπο σκέψης σας.


Αυτό το κείμενο προσφέρεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν αντικαθιστά τη συμβουλή από επαγγελματία. Σε περίπτωση αμφιβολίας, συμβουλευτείτε τον ειδικό σας.