Πώς είναι οι άνθρωποι οι οποίοι δεν φοβούνται να είναι μόνοι;

Παρότι φαίνεται εξωπραγματικό σε εμάς, υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι δε φοβούνται να είναι μόνοι τους. Επιπλέον, απολαμβάνουν εκείνες τις στιγμές που έχουν μόνο για τον εαυτό τους με έναν εκπληκτικό τρόπο.
Πώς είναι οι άνθρωποι οι οποίοι δεν φοβούνται να είναι μόνοι;
Bernardo Peña

Έχει εξετασθεί και εγκριθεί από: ψυχολόγο Bernardo Peña.

Έχει γραφτεί από Raquel Lemos Rodríguez

Τελευταία ενημέρωση: 22 Δεκεμβρίου, 2022

Πώς είναι οι άνθρωποι οι οποίοι δεν φοβούνται να είναι μόνοι; Πολλοί από εμάς έχουμε διδαχθεί πως το να είμαστε μόνοι είναι αποτυχία, το να πάμε για έναν καφέ ή έναν περίπατο χωρίς κάποιον μπορεί να φανεί “περίεργο”.

Οι πεποιθήσεις αυτές έχουν δημιουργήσει μεγάλη ζημιά και έχουν προκαλέσει σε πολλούς την εξάρτηση σε άλλους για να μπορούν να βγουν, να διασκεδάσουν ή να αισθανθούν ότι η ζωή τους έχει κάποιο νόημα.

Γι’ αυτόν τον λόγο, σήμερα θα μάθουμε πώς μοιάζει η προσωπικότητα των ανθρώπων οι οποίοι δε φοβούνται να είναι μόνοι τους. Εξάλλου, υπάρχουν πολλοί μύθοι γύρω απ’ αυτούς οι οποίοι δεν αληθεύουν.

Άνθρωποι οι οποίοι δεν φοβούνται να είναι μόνοι τους δεν είναι αντικοινωνικοί

Πώς είναι οι άνθρωποι οι οποίοι δε φοβούνται να είναι μόνοι, δεν είναι αντικοινωνικοί

Υπάρχει μια πεποίθηση ότι οι άνθρωποι οι οποίοι δεν φοβούνται να είναι μόνοι τους είναι αντικοινωνικοί.

Τους αρέσει να περνούν χρόνο απομονωμένοι, να πάνε ταξίδια χωρίς κανέναν άλλον και αυτό, στην κοινωνία μας, έχει την ταμπέλα του “αντικοινωνικού προσώπου“.

Ωστόσο, κάτι τέτοιο απέχει πάρα πολύ από την πραγματικότητα. Άνθρωποι οι οποίοι δε φοβούνται να είναι μόνοι τους δεν εξαρτώνται από κανέναν για να είναι ευτυχισμένοι.

Όμως, αυτό δε σημαίνει ότι δεν έχουν φίλους ή ότι δεν τους αρέσει να συναντούν καινούργιους ανθρώπους.

Απολαμβάνουν πολύ την κοινωνικοποίηση με άλλους. Επιπλέον, μπορούν να διατηρήσουν πιο υγιεινές σχέσεις καθώς γνωρίζουν ότι δε χρειάζεται να γαντζωθούν από κανέναν.

Με αυτόν τον τρόπο, δεν προσπαθούν να ευχαριστήσουν κάποιον. Δείχνουν τον εαυτό τους όπως είναι, χωρίς να περιορίζονται ή να προσαρμόζονται με κάποιον τρόπο.

Αυτό τους κάνει περισσότερο ελκυστικούς στα μάτια των άλλων, επειδή είναι άνθρωποι ασφαλείς και δεν ντρέπονται για τον τρόπο ζωής τους. Ίσως να είναι πολύ πρόσχαροι, να κάνουν πλάκες ή να είναι σαρκαστικοί. Έτσι είναι όμως!

Ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός πως οι άνθρωποι οι οποίοι δε δρουν όπως εκείνοι θα ήθελαν επειδή θέλουν την έγκριση των άλλων, δεν συνειδητοποιούν ότι αν το αφήσουν αυτό κατά μέρος τότε οι άλλοι θα τους αποδεχθούν όπως και να είναι.

Δεν φοβούνται να δοκιμάζουν νέες εμπειρίες

Πώς είναι οι άνθρωποι οι οποίοι δε φοβούνται να είναι μόνοι, εξερευνούν

Οι άνθρωποι οι οποίοι δε φοβούνται να είναι μόνοι τους έχουν αποκοπεί από την ανάγκη να προσκολλούν στον σύντροφό τους, τον πατέρα ή τη μητέρα τους, ή σε κάποια φιλία.

Έτσι, απολαμβάνουν πραγματικά να εγκαταλείπουν την ασφαλή τους περιοχή.

Όσοι εξαρτώνται από άλλους για να είναι ευτυχείς ή πιστεύουν ότι το να έχεις σύντροφο είναι κάτι πολύ σημαντικό, αυτό το βλέπουν ως κάτι που τους παρέχει ασφάλεια.

Ωστόσο, οι άνθρωποι οι οποίοι δε φοβούνται να είναι μόνοι γνωρίζουν ότι η ασφάλεια πηγάζει από τον εαυτό τους. Δε φοβούνται ν’ αφήσουν τον περίγυρό τους για να εξερευνήσουν καινούργιες περιοχές.

Αυτό τους εμπλουτίζει με απίστευτο τρόπο. Τους επιτρέπει να ωριμάσουν, να αισθανθούν καλύτερα για τον εαυτό τους ακόμη και να γνωρίσουν τον εαυτό τους καλύτερα.

Γι’ αυτό, δεν είναι καθόλου παράξενο ν’ ανακαλύψετε ότι οι άνθρωποι οι οποίοι δε φοβούνται να είναι μόνοι τους είναι πιο υπεύθυνοι, καθώς έχουν αναλάβει την ευθύνη της ίδιας τους της ζωής.

Είναι οι καπετάνιοι του ίδιου τους του πλοίου.

Το να έχουν σύντροφο δεν ήταν ποτέ στόχος τους

Πώς είναι οι άνθρωποι οι οποίοι δε φοβούνται να είναι μόνοι, δεν είναι σκοπός ένας σύντροφος

Για τους περισσότερους ανθρώπους, το να έχουν σύντροφο είναι κάτι που μπορεί να τους προκαλέσει πολύ άγχος. Αν σε μια συγκεκριμένη ηλικία δεν έχουμε ακόμη σύντροφο, νομίζουμε ότι θα είμαστε μόνοι μας για το υπόλοιπο της ζωής μας.

Φαίνεται πως μπορούμε να είμαστε ευτυχισμένοι μόνο ως ζευγάρι. Όμως, αυτό είναι κάτι που οι άνθρωποι οι οποίοι δε φοβούνται να είναι μόνοι δε μοιράζονται μαζί μας.

Γνωρίζουν ότι το να έχεις σύντροφο είναι μια εκπληκτική εμπειρία, αλλά δεν το προσπαθούν αναγκαστικά, ούτε εξιδανικεύουν αυτή την κατάσταση.

Κατ’ επέκταση, διαθέτουν τον εαυτό τους να βρεθεί αντί να ψάχνουν απεγνωσμένα για κάποιο άτομο που μπορεί να τους παρέχει αυτή την πολυπόθητη ευτυχία. Οι άνθρωποι οι οποίοι δε φοβούνται να είναι μόνοι το παρέχουν ήδη αυτό στον εαυτό τους.

Η μοναξιά δεν είναι καθόλου αρνητικήΣας επιτρέπει να γνωρίσετε καλύτερα τον εαυτό σας και να σας απαλλάξει από το βάρος εκείνο που σας κάνει να εξαρτάστε από άλλους για να είστε χαρούμενοι και ευτυχισμένοι.

Πιστεύουμε ότι οι άλλοι μας παρέχουν με την ασφάλεια που μας κάνει να αισθανόμαστε σα να “είμαστε σπίτι”. Αν όμως είστε ήδη σπίτι;


Όλες οι παραθέτονται πηγές ελέγχθηκαν προσεκτικά από την ομάδα μας για να διασφαλιστεί η ποιότητα, η αξιοπιστία, η επικαιρότητα και η εγκυρότητά τους. Η βιβλιογραφία αυτού του άρθρου θεωρήθηκε αξιόπιστη και επιστημονικά ακριβής.Αυτό το κείμενο προσφέρεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν αντικαθιστά τη συμβουλή από επαγγελματία. Σε περίπτωση αμφιβολίας, συμβουλευτείτε τον ειδικό σας.