Εύκολες ασκήσεις για να βελτιώσετε τη διάθεσή σας

Προσαρμόστε αυτές τις εύκολες ασκήσεις στις δυνατότητές σας και κάντε τες κάθε μέρα για να σας βοηθήσουν ν' απαλλαγείτε από το άγχος και να βελτιώσετε τη διάθεσή σας. Το πνεύμα και το σώμα σας θα σας ευχαριστούν!
Εύκολες ασκήσεις για να βελτιώσετε τη διάθεσή σας

Τελευταία ενημέρωση: 11 Αυγούστου, 2021

Κάνοντας εύκολες ασκήσεις για είκοσι λεπτά μόνο την ημέρα μπορείτε να απαλλαγείτε από το άγχος και να νιώσετε καλύτερα.

Στο blog μας έχουμε προτείνει διαφορετικές ομάδες ασκήσεων για την ενδυνάμωση των κοιλιακών, των γλουτιαίων μυών ή ακόμα και για την παραπάνω τόνωση των μυών στα χέρια.

Ένα δυνατότερο, πιο σφιχτό και περισσότερο ευλύγιστο σώμα είναι κάτι που επιθυμεί μια μεγάλη μερίδα του πληθυσμού. Όμως, σήμερα θα θέλαμε να επικεντρωθούμε στα συναισθήματά μας, στο να βρούμε, μέσω επαρκών ασκήσεων, ανακούφιση από το άγχος και τις έννοιες.

Κάτι που γνωρίζουμε όλοι είναι πως δεν έχουμε όλοι τον χρόνο να βγούμε έξω και να τρέξουμε, να περπατήσουμε ή να διασκεδάσουμε λίγο στην πισίνα για να φροντίσουμε τα κόκαλα, τους μυς και τις αρθρώσεις μας όσο θα ηρεμούμε το πνεύμα μας.

Ίσως, γι’ αυτό να μην είναι ποτέ υπερβολικό να γνωρίζουμε τι είδους ασκήσεις μπορούμε να κάνουμε στο σπίτι μας και να βελτιώσουμε λίγο τη διάθεσή μας.

Η ρουτίνα αυτή είναι εύκολη, δεν απαιτεί συνδρομή σε γυμναστήριο και θα σας παρέχει τεράστια οφέλη.

Θα χρειαστείτε μόνο τέσσερα πράγματα: ένα μικρό χαλί ή ένα στρώμα για γιόγκα, μαξιλάρια, άνετα ρούχα και θέληση.

Εύκολες ασκήσεις για να απαλλαγείτε από το άγχος

Είκοσι λεπτά θα χρειαστούν μονάχα για να νιώσετε καλύτερα. Οι εύκολες ασκήσεις που θα δείξουμε απαιτούν συγκέντρωση και να είστε ένα με το σώμα, την αναπνοή και τα συναισθήματά σας.

Θα δουλέψουμε την ευελιξία σας μέσα από επαρκείς διατάσεις οι οποίες θα σας επιτρέψουν να αφήσετε τα βάρη που όλοι συσσωρεύουμε κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Αν προσέχετε την αναπνοή σας και συγκεντρωθείτε πλήρως στο σώμα σας και στην κάθε σας κίνηση, θα βρείτε εσωτερική ισορροπία η οποία θα σας επιτρέψει ν’ ανακουφιστείτε από το καθημερινό σας άγχος.

Δεν περιμένουμε να εξαντληθείτε κατά τη διάρκεια και πολύ περισσότερο να φτάσετε στα όρια τη δύναμή σας για να κάψετε λίπος. Δεν είναι αυτός ο σκοπός αυτής της ρουτίνας ασκήσεων.

Το μοναδικό πράγμα που ψάχνουμε είναι να βρούμε έναν ήπιο συντονισμό ανάμεσα στο σώμα και τα συναισθήματά σας.

Αξίζει να δοκιμάσετε αυτές τις εύκολες ασκήσεις.

1. Χαλαρώστε την πλάτη, χαλαρώστε το μυαλό

Εύκολες ασκήσεις για να βελτιώσετε τη διάθεσή σας

Όπως πρόκειται να δείτε, αυτές είναι χαλαρωτικές και εύκολες ασκήσεις. Η πρώτη άσκηση που θα κάνουμε απαιτεί δύο μαξιλάρια (ή ένα μαξιλάρι και μία πετσέτα).

Έπειτα ακολουθήστε αυτή τη σειρά:

 • Ξαπλώστε ίσια στο πάτωμα.
 • Βάλτε ένα μαξιλάρι κάτω από την πλάτη σας, ώστε να φτάνει την περιοχή της οσφυϊκής σας μοίρας. (Το στήθος σας πρέπει να είναι σε μεγαλύτερο ύψος από τα πόδια σας).
 • Βάλτε άλλο ένα μαξιλάρι κάτω από το κεφάλι σας.
 • Τεντώστε προς τα έξω τα χέρια σας.
 • Σταυρώστε τα πόδια σας όπως ακριβώς βλέπετε στην παραπάνω εικόνα, βεβαιώνοντας ότι τα γόνατά σας είναι στην κάθε πλευρά.
 • Θα παρατηρήσετε κάποια ένταση στην περιοχή της μέσης και της πλάτης σας.

Τώρα, εισπνεύστε για 10 δευτερόλεπτα και κρατήστε την αναπνοή σας για 5 δευτερόλεπτα, εκπνέοντας έπειτα δυνατά. Διατηρήστε αυτή τη στάση για 5 λεπτά.

2. Εύκολες ασκήσεις: Σηκώστε την κοιλιά σας

Εύκολες ασκήσεις - εισπνοή

Και αυτή η άσκηση είναι χαλαρωτική. Θα χρειαστείτε ένα μικρό σκαμπό ή λίγα σκληρά μαξιλάρια που θα σας επιτρέψουν να ανυψώσετε τους γλουτιαίους μύες και την κοιλιά σας.

 • Μόλις υποστηρίξετε αυτή την περιοχή, φέρτε μαζί τα γόνατά σας.
 • Έπειτα, τεντώστε προς τα έξω, τα χέρια σας.
 • Τώρα, κλείστε τα μάτια σας και αναπνεύστε βαθιά.
 • Αυτή η στάση, όπου το κεφάλι σας είναι σε χαμηλότερο επίπεδο από το υπόλοιπο σώμα σας, θα διευκολύνει την καλύτερη κυκλοφορία προς τον εγκέφαλο.
 • Μείνετε σε αυτή τη στάση για 5 λεπτά και συνεχίστε να κάνετε την άσκηση αναπνοής: εισπνεύστε για 10 δευτερόλεπτα, κρατήστε τη για 5 δευτερόλεπτα και εκπνεύστε δυνατά.

3. Λίγη ισορροπία: τα πόδια ψηλά

Εύκολες ασκήσεις - διατάσεις

Για να κάνετε την ακόλουθη άσκηση θα χρειαστείτε ένα μαξιλάρι και ένα πανί για να καλύψετε τα μάτια σας και να διευκολύνετε την αναπνοή.

 • Σταθείτε μπροστά από ένα τοίχο και ξαπλώστε με τέτοιον τρόπο που να μπορείτε να απλώσετε τα πόδια σας πάνω του.
 • Βάλτε ένα μαξιλάρι κάτω από την πλάτη σας.
 • Για ακόμη μία φορά, το στήθος σας θα είναι σε ψηλότερο επίπεδο από το κεφάλι σας.
 • Τώρα, καλύψτε τα μάτια σας με το πανί ενώ τεντώνετε τα χέρια σας προς τα έξω.
 • Χαλαρώστε για 5 λεπτά, κάντε το ακόμη μία φορά και κάντε τις ασκήσεις αναπνοής που αναφέραμε πιο πάνω (εισπνοή-κράτημα-εκπνοή)

4. Εύκολες διατάσεις για τις διατάσεις χεριών

Εύκολες ασκήσεις χαλάρωσης

Τελειώνουμε τη ρουτίνα ασκήσεων με μία ιδιαίτερη και ταυτόχρονα ωφέλιμη διάταση για την πλάτη, τον λαιμό και τα χέρια.

Αυτό θα το κάνουμε μέσα στο πλαίσιο των δυνατοτήτων μας και χωρίς να υπερβάλλουμε. Κάντε τα ακόλουθα:

 • Γονατίστε στο χαλάκι ή το στρώμα της γιόγκα.
 • Βάλτε ένα μαξιλάρι πάνω από τους αστραγάλους σας και λυγίστε προσεκτικά τον κορμό σας προς τα πίσω με τρόπο τέτοιο που να μπορείτε να πιάσετε με τα χέρια σας, το μαξιλάρι που βρίσκεται στους αστραγάλους σας.
 • Διατηρήστε αυτή τη στάση για ένα λεπτό ενώ παρατηρείτε το τέντωμα στα χέρια σας.
 • Έπειτα, χαλαρώστε, επιστρέψτε στη φυσιολογική σας στάση και επαναλάβετε την άσκηση.

Τελικώς, αυτή η ρουτίνα ασκήσεων θα σας πάρει 20 λεπτά για να την ολοκληρώσετε.

Δεν υπάρχει λόγος να εξαντληθείτε: ο σκοπός είναι κάνοντας αυτές τις διατάσεις και αναπνέοντας επαρκώς να μπορέσετε να χαλαρώσετε το σώμα σας και ν’ ανυψώσετε την πνευματική σας κατάσταση.

Αξίζει σίγουρα να τις δοκιμάσετε!


Όλες οι παραθέτονται πηγές ελέγχθηκαν προσεκτικά από την ομάδα μας για να διασφαλιστεί η ποιότητα, η αξιοπιστία, η επικαιρότητα και η εγκυρότητά τους. Η βιβλιογραφία αυτού του άρθρου θεωρήθηκε αξιόπιστη και επιστημονικά ακριβής.


 • Kuipera, N. A. (2012). Humor and resiliency: Towards a process model of coping and growth. Europe’s Journal of Psychology. https://doi.org/10.5964/ejop.v8i3.464
 • Seaward, B. L. (1992). Humor’s Healing Potential. Health Progress.
 • Mayer, D. P. (2008). Overcoming school anxiety: How to help your child deal with separation, tests, homework, bullies, math phobia, and other worries. Amacom.
 • Hultman, T. (2009). Mindfulness-Based Elder Care: A CAM Model for Frail Elders and Their Caregivers. Journal of Palliative Medicine. https://doi.org/10.1089/jpm.2009.9564

Αυτό το κείμενο προσφέρεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν αντικαθιστά τη συμβουλή από επαγγελματία. Σε περίπτωση αμφιβολίας, συμβουλευτείτε τον ειδικό σας.