8 φυτά που καθαρίζουν τον αέρα του σπιτιού σας

3 Νοεμβρίου 2017
Ψάχνετε ένα ωραίο φυτό για το σπίτι σας που θα σας βοηθήσει να διατηρήσετε τον αέρα φρέσκο και καθαρό; Κοιτάξτε αυτά τα 8 υπέροχα φυτά!

Τα οικιακά φυτά έχουν γίνει φανταστικό διακοσμητικό στοιχείο. Κι αυτό όχι μόνο επειδή φαίνονται ωραία και προσθέτουν χρώμα, αλλά επίσης επειδή καθαρίζουν τον αέρα.

Αν και μερικοί θα τα κρατούσαν στον κήπο, πολλοί άνθρωποι ανακαλύπτουν τα οφέλη των φυτών μέσα στο σπίτι.

Ωστόσο, είναι σημαντικό να ξέρετε ότι μερικές ποικιλίες δεν κάνουν για κλειστούς χώρους. Έχει αποδειχτεί ότι κάποια είδη φυτών είναι πολύ καλά για την υγεία σας.

Ποια φυτά καθαρίζουν τον αέρα του σπιτιού σας και είναι ιδανικά για εσωτερικούς χώρους;

Το καλύτερο είναι ότι είναι εύκολο να τα φυτέψετε και να τα φροντίσετε αν το κάνετε σωστά.

Πολλοί από σας ίσως θα θέλατε να μάθετε για τα καλύτερα οικιακά φυτά. Γιʹ αυτό σήμερα θα μιλήσουμε για 8 φυτά που τα συνιστούμε για τον καθαρισμό του αέρα.

 1. Φοίνικας αρέκα

χαλαρωτική επίδραση, φυτά που καθαρίζουν τον αέρα του σπιτιού σας

Ο φοίνικας αρέκα είναι ένα όμορφο φυτό για εσωτερικούς χώρους. Η όμορφη ροή των φύλλων του έχει μια χαλαρωτική επίδραση στο δωμάτιό σας.

Επίσης, είναι πολύ εύκολο να τον φυτέψτε και να τον συντηρήσετε. Το πιο βασικό είναι ότι εξαλείφει τις τοξίνες που συσσωρεύονται από τη σκόνη και τα βλαβερά σωματίδια του περιβάλλοντος.

 

Θα σας ενδιαφέρει και αυτό: 7 συμβουλές για να μειώσετε τα ακάρεα στο σπίτι

 

 1. Φοίνικας μπαμπού

Αν και μοιάζει με τον προηγούμενο φοίνικα, ο φοίνικας μπαμπού είναι αρκετά διαφορετικός και πολύ καλός για τον καθαρισμό του αέρα σε εσωτερικούς χώρους.

Έχει αποδειχθεί ότι μπορεί να βοηθήσει να απαλλαγούμε από τις τοξικές ουσίες όπως βενζόλιο, τριχλωροαιθυλένιο και άλλους ρύπους.

Επίσης χαρακτηρίζεται για την ιδιότητά του να εναρμονίζει το σπίτι σας και να δίνει την αίσθηση της ειρήνης που χρειάζεστε για να χαλαρώσετε.

Και πάνω από όλα, έχει μια όμορφη εμφάνιση και δίνει μια τροπική αίσθηση σε οποιοδήποτε μέρος και να το βάλετε.

 1. Φτέρη

φυτό, διακόσμηση, φυτά που καθαρίζουν τον αέρα του σπιτιού σας

Η φτέρη είναι ένα πολύ δημοφιλές φυτό που φυτρώνει σχεδόν σαν ένα ζιζάνιο. Ωστόσο, μην το αφήστε να σας ξεγελάσει: υπάρχουν πολύ ενδιαφέρουσες ποικιλίες.

Η φτέρη είναι ένα γνωστό φυτό εδώ και πολλά χρόνια. Λόγω του σχήματός του, έχει πλέον γίνει μια τέλεια επιλογή για την διακόσμηση του σπιτιού.

Έχει μαλακά, ελαφριά φύλλα που καθαρίζουν τον αέρα από τις ουσίες όπως τολουόλιο και ξυλόλιο. Αυτές οι δυο ουσίες βρίσκονται συνήθως στην κόλλα, στο βερνίκι νυχιών και σε άλλα χημικά προϊόντα.

Αν και η φροντίδα της φτέρης δεν είναι δύσκολη, είναι σημαντικό να θυμάστε ότι απαιτεί λίγο περισσότερη προσοχή από άλλα φυτά.

 1. Κισσός

Ο κισσός είναι ένα φυτό που μπορεί να επιβιώσει παντού. Ευτυχώς, είναι επίσης ιδανικό για εσωτερικούς χώρους όπως το σπίτι σας, καθώς είναι από τα φυτά που καθαρίζουν τον αέρα.

Μεταξύ των πλεονεκτημάτων αξίζει να επισημάνουμε ότι μεγαλώνει πολύ εύκολα, προσαρμόζεται εύκολα στο περιβάλλον και βοηθάει στο φενγκ σούι του σπιτιού σας.

Ωστόσο, δεν είναι καλή ιδέα να βάλετε τον κισσό σε χώρους με υψηλή θερμοκρασία, διότι μπορεί να ξεραθεί.

 1. Ορχιδέες

λευκή ορχιδέα, φυτά που καθαρίζουν τον αέρα του σπιτιού σας

Παρά τη φήμη ότι είναι δύσκολο να τις φροντίσεις, η αλήθεια είναι πως δεν είναι τόσο δύσκολο φυτό όσο νομίζουν οι άνθρωποι.

Ενώ είναι όντως πιο ευαίσθητα σε σχέση με άλλα λουλούδια, το μυστικό για την συντήρησή τους είναι να παίρνουν ακριβώς την ποσότητα του νερού και του ήλιου που χρειάζονται.

Η παρουσία τους στο σπίτι σας μπορεί να βοηθήσει στην εξάλειψη ξυλόλιου, μιας μολυσματικής ουσίας η οποία έχει βρεθεί σε χρώματα τοίχων και στα έπιπλα.

Το πιο ενδιαφέρον είναι ότι αυτά τα λουλούδια αναπνέουν και παράγουν οξυγόνο τις νυχτερινές ώρες, γεγονός που τα καθιστά ιδανικά για τις κρεβατοκάμαρες.

 1. Πόθος

Αυτό το φυτό είναι πολύ δημοφιλές και είναι εύκολο να το βρείτε. Δεν χρειάζεται κάποια ειδική φροντίδα και είναι πολύ δημοφιλές για την διακόσμηση γραφείων, δημόσιων χώρων, αιθουσών εκδηλώσεων και εμπορικών κέντρων.

Προσαρμόζεται εύκολα στο περιβάλλον με θερμοκρασίες μεταξύ 15 και 30 βαθμούς. Ωστόσο, αυτό που πρέπει να έχετε υπόψη είναι πως το χώμα του πρέπει να διατηρείται ελαφρώς υγρό.

Παραδόξως, έχει την ικανότητα να απορροφά μεθανάλη, ξυλόλιο και βενζόλιο.

 1. Σπαθίφυλλο

κρίνος της ειρήνης, φυτά που καθαρίζουν τον αέρα του σπιτιού σας

Ένας από τους λόγους που οι άνθρωποι προτιμάνε να έχουν το σπαθίφυλλο στα σπίτια τους είναι γιατί αυτό το ανθεκτικό φυτό ευδοκιμεί στη σκιά και σε χαμηλές θερμοκρασίες.

Επιπλέον, είναι μια τέλεια διακόσμηση. Δεν απαιτεί ιδιαίτερη συντήρηση και βοηθά στην εξάλειψη τοξικών προσμείξεων όπως:

 • Ακετόνη
 • Αιθανικός αιθυλεστέρας
 • Αμμωνία
 • Βενζόλιο
 • Μεθυλική αλκοόλη
 • Ξυλόλιο
 • Μεθανάλη
 • Τριχλωροαιθυλένιο

 

Διαβάστε επίσης: 8 εύκολα χειροποίητα καθαριστικά ξύλου

 

 1. Σανσεβιέρια

Τέλος, η σανσεβιέρια ή «γλώσσα της πεθεράς» ή «φυτό φίδι» είναι πολύ δημοφιλής στην διακόσμηση εσωτερικών χώρων. Αυτό το υπέροχο φυτό μπορεί να επιβιώσει σχεδόν σε όλες τις θερμοκρασίες.

Εάν καλλιεργείται έξω, μπορεί να ζήσει σε θερμοκρασίες έως 40 βαθμούς κι ακόμα σε θερμοκρασίες χαμηλότερες από -5 βαθμούς.

Λένε ότι μπορεί να μειώσει τα επίπεδα  βενζολίου, ξυλολίου και τολουολίου στον αέρα.

Υπάρχει κάτι που θα θέλατε να προσθέσετε στην λίστα; Ρωτήστε για τα φυτά που καθαρίζουν τον αέρα στο αγαπημένο σας κέντρο κήπου ή φυτώριο και απολαύστε καθαριότητα και ισορροπία στο σπίτι σας.