8 πράγματα που κάνουν μια γυναίκα ελκυστική

Αναρωτηθήκατε ποτέ τι πραγματικά έλκει τους άνδρες; Είτε το πιστεύετε είτε όχι, δεν είναι απλώς η εμφάνισή σας. Μάθετε για τα οχτώ γνωρίσματα που οι άνδρες βρίσκουν πιο ελκυστικά σε μια γυναίκα.
8 πράγματα που κάνουν μια γυναίκα ελκυστική

Έχει γραφτεί από Okairy Zuñiga

Τελευταία ενημέρωση: 21 Δεκεμβρίου, 2022

Αναρωτιέστε τι κάνει μια γυναίκα ελκυστική; Πιθανότατα έχετε διαβάσει πολυάριθμα άρθρα πάνω στο τι βρίσκουν ελκυστικό οι άνδρες σε μια γυναίκα.

Στο σημερινό κόσμο υπερβολικά πολλές από μας πιστεύουμε ότι, για να έχουμε επιτυχία στον έρωτα, το μόνο που χρειάζεται είναι μια σέξι κόμμωση και ένα ωραίο σώμα.

Φυσικά αυτά τα πράγματα ελκύουν πολλούς ανθρώπους, όμως πρέπει να έχετε υπόψη σας ότι η εμφάνιση δεν είναι το παν.

Αν και είναι αδύνατον να γενικεύσουμε και να βάλουμε όλους τους άνδρες στο ίδιο στερεοτυπικό καλάθι όσον αφορά στις προτιμήσεις, θέλουμε να σας μιλήσουμε για οχτώ μη σωματικά γνωρίσματα που πολλοί άνδρες θεωρούν πως κάνουν μια γυναίκα ελκυστική.

1. Καλοσύνη

Αν και αυτό μπορεί να ακούγετε τετριμμένο, έχετε υπόψη σας ότι η καλοσύνη είναι μια αρετή υπερβολικά σπάνια σήμερα.

Δεν πρόκειται απλώς για καλοσύνη προς τους ανθρώπους που είναι σημαντικοί για σας, αλλά για καλοσύνη ακόμα και προς εκείνους που δεν γνωρίζετε και ίσως έχουν ανάγκη από βοήθεια.

Οι άνδρες θέλουν στο πλάι τους μια γυναίκα που μπορεί να φωτίσει ένα δωμάτιο με το χαμόγελό της.

Σύμφωνα με διάφορες μελέτες, οι άνδρες έλκονται περισσότερο από μια γυναίκα που είναι συμπαθητική και χαμογελαστή.

Το φυσικό χαμόγελο μεταφέρει ένα μήνυμα αισιοδοξίας και σταθερότητας, δύο ιδιότητες που πολλοί άνθρωποι αναζητούν στους συντρόφους τους.

2. Θετική στάση και αίσθηση του χιούμορ

Γυναίκα ελκυστική - Γυναίκα που γελά

Ακόμα ένα από τα πιο σημαντικά μη σωματικά γνωρίσματα των συντρόφων, ερωτικών ή μη, είναι η ικανότητά τους να μοιράζονται ευτυχισμένες στιγμές με γέλιο και χαρά.

Η φροντίδα της συναισθηματικής σταθερότητας και της διάθεσής σας θα πρέπει να αποτελεί πάντα προτεραιότητα. Αυτός είναι ο μόνος τρόπος να αντιμετωπίζετε τις προκλήσεις της ζωής με θετικότητα και με μια υγιή δόση χιούμορ.

Δεν λέμε να συμπεριφέρεστε σαν κωμικός κάθε δευτερόλεπτο, αλλά μάλλον να μάθετε να ζείτε τη ζωή σας κάθε μέρα αποδεχόμενες όσα σας φέρνει και διατηρώντας μια καλή νοητική στάση.

Αυτό θα σας κάνει πολύ πιο ελκυστικές στα μάτια των άλλων και θα βελτιώσει ταυτόχρονα την αυτοεκτίμησή σας.

3. Πάθος

Αυτό μπορεί να μοιάζει κάπως απαιτητικό, όμως πολλοί άνδρες αναζητούν μια σύντροφο που θα τους εμπνέει συνεχώς.

Τίποτα δεν τους ενθουσιάζει περισσότερο από μια γυναίκα που παθιάζεται με όσα κάνει, που ακολουθεί τα όνειρά της και επιτυγχάνει τους στόχους της.

Αυτό δεν έχει καθόλου να κάνει με το επάγγελμα που επιλέγετε να ακολουθήσετε. Όταν είστε μια γυναίκα με πάθος, τα μάτια σας λάμπουν όταν μιλάτε για όσα θέλετε να επιτύχετε στη ζωή.

Πολλοί άνδρες έλκονται από αυτήν την ιδιότητα επειδή ξέρουν ότι στο πλάι μιας γυναίκας με πάθος δεν θα βαρεθούν ποτέ.

4. Τα πηγαίνει καλά με τους φίλους του

Αν και μπορεί να ακούγεται παράξενο, αυτό είναι ένα από τα πιο επιθυμητά μη φυσικά γνωρίσματα της έλξης.

Είναι πάντα καλό για έναν άνδρα να είναι με μια γυναίκα που μπορεί να τα πηγαίνει καλά με τους φίλους του και να γίνεται “μέρος της παρέας” όταν το απαιτούν οι περιστάσεις.

Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να περνάτε κάθε λεπτό μαζί. Να θυμάστε ότι, σε μια σχέση, κάθε άτομο χρειάζεται τον δικό του προσωπικό χώρο.

5. Αυτοπεποίθηση

Γυναίκα ελκυστική - Γυναίκα χαρούμενη

Αυτό αποτελεί ίσως ακόμα ένα από τα μη σωματικά γνωρίσματα που κάνει μια γυναίκα ελκυστική για έναν άνδρα. Εξάλλου είναι πάντα καλύτερο να έχει στο πλάι του μια γυναίκα που είναι πρόθυμη να είναι ο εαυτός της.

Δεν έχει να κάνει απλώς με το να θεωρείτε τον εαυτό σας δυνατή γυναίκα ενώπιον του συντρόφου σας, αλλά μάλλον με το να είστε ο εαυτός σας, να υπερασπίζεστε τις απόψεις σας και να μην ακολουθείτε απλώς το ρεύμα όταν πρόκειται για τις προτιμήσεις σας.

6. Αισθάνεται άνετα με τη σεξουαλικότητά της: κάνει μια γυναίκα ελκυστική

Μάλλον δεν είναι απαραίτητο να αναφέρουμε ότι αυτό είναι ακόμα ένα μη σωματικό γνώρισμα που κάνει μια γυναίκα ελκυστική στους άνδρες.

Δεν έχει να κάνει με το τι μπορείτε να κάνετε στο κρεβάτι. Το να αισθάνεστε άνετα με το σώμα σας και τη σεξουαλικότητά σας δείχνει σε έναν άνδρα ότι γνωρίζετε ότι η σεξουαλική σας ενέργεια είναι το μόνο που χρειάζεστε.

Είναι πολύ πιο διασκεδαστικό να είναι κανείς με ένα άτομο που γνωρίζει ότι η ερωτική συνεύρεση είναι κάτι που απολαμβάνεται, όχι κάτι που δημιουργεί ντροπή.

7. Ικανότητα λήψης αποφάσεων: κάνει μια γυναίκα ελκυστική

Γυναίκα ελκυστική - Άνδρας μπροστά σε πολλές διαδρομές

Όταν μια γυναίκα δεν ξέρει τι θέλει και αφήνει τα πάντα στα χέρια του συντρόφου της, αυτό μπορεί να γίνει βαρετό. Στους περισσότερους ανθρώπους αρέσει να συζητούν πού θα βγουν για φαγητό ή ποια ταινία θα δουν.

Όταν μπορείτε να εκφράζεστε σε μια συζήτηση και να είστε δυνατή και αποφασιστική, αυτό είναι ένα από τα πιο ελκυστικά μη σωματικά γνωρίσματα.

Η συμπεριφορά αυτή δείχνει στον άνδρα ότι δεν χρειάζεται πάντα να φροντίζει για όλα εκείνος και ότι μπορείτε να κάνετε τα πράγματα μαζί, πλάι-πλάι.

8. Έχετε το δικό σας στυλ: κάνει μια γυναίκα ελκυστική

Οι άνδρες είναι περισσότερο “οπτικά” πλάσματα από τις γυναίκες. Αυτό οφείλεται σε γενετικό προγραμματισμό λόγω εξέλιξης.

Μερικές γυναίκες ακολουθούν μια συγκεκριμένη τάση της μόδας αλλά δεν συνειδητοποιούν ότι αυτό μπορεί να γίνει κάπως βαρετό για όσους τις βλέπουν.

Πολλοί άνδρες βρίσκουν μια γυναίκα ελκυστική όταν είναι μοναδική και έχει το δικό της στυλ χωρίς να παρασύρεται από τη μόδα.

Μη σωματικές ιδιότητες που έλκουν και άνδρες και γυναίκες

Αν και σε αυτό το άρθρο εστιάσαμε σε αυτό που έλκει τους άνδρες, η αλήθεια είναι ότι οι γυναίκες επίσης προτιμούν να επιλέγουν ως φίλες τις γυναίκες που έχουν τις παραπάνω μη σωματικές ιδιότητες.

Ποιες από αυτές τις ιδιότητες πιστεύετε ότι έχετε εσείς;


Όλες οι παραθέτονται πηγές ελέγχθηκαν προσεκτικά από την ομάδα μας για να διασφαλιστεί η ποιότητα, η αξιοπιστία, η επικαιρότητα και η εγκυρότητά τους. Η βιβλιογραφία αυτού του άρθρου θεωρήθηκε αξιόπιστη και επιστημονικά ακριβής.Αυτό το κείμενο προσφέρεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν αντικαθιστά τη συμβουλή από επαγγελματία. Σε περίπτωση αμφιβολίας, συμβουλευτείτε τον ειδικό σας.