7 αιθέρια έλαια για να απαλλαγείτε από τα θηλώματα

Αν και συνήθως δεν υπάρχουν δυσάρεστες παρενέργειες, αν παρουσιαστεί οδυνηρή αίσθηση καύσου όταν εφαρμόσετε το αιθέριο έλαιο για να απαλλαγείτε από τα θηλώματα, θα πρέπει αμέσως να το ξεπλύνετε με άφθονο νερό.
7 αιθέρια έλαια για να απαλλαγείτε από τα θηλώματα
Nelton Abdon Ramos Rojas

Έχει εξετασθεί και εγκριθεί από: γιατρό Nelton Abdon Ramos Rojas.

Έχει γραφτεί από Daniela Echeverri Castro

Τελευταία ενημέρωση: 22 Δεκεμβρίου, 2022

7 αιθέρια έλαια για να απαλλαγείτε από τα θηλώματα.  Τα θηλώματα είναι μικρές αλλοιώσεις στο δέρμα που οφείλονται σε δερματική μόλυνση. Ο ιός που ευθύνεται για τα θηλώματα είναι ένας τύπος του ιού των ανθρωπίνων θηλωμάτων (HPV).

Ο ιός αυτός αναπαράγεται γρήγορα. Σιγά-σιγά προκαλεί μη φυσιολογική ανάπτυξη των κυττάρων μέχρι που οδηγεί σε ιδιαίτερα μεταδοτικές αλλοιώσεις στο δέρμα.

Το ανοσοποιητικό σύστημα παράγει τα απαραίτητα αντισώματα για να καταπολεμήσει τον ιό. Επομένως, η εμφάνιση θηλωμάτων μπορεί να αποτελεί ένδειξη εξασθενημένου ανοσοποιητικού συστήματος.

Ωστόσο η εμφάνιση θηλωμάτων δεν σημαίνει απαραίτητα ότι υπάρχει σοβαρό πρόβλημα υγείας. Τα θηλώματα είναι ανώδυνα και συνήθως αντιμετωπίζονται εύκολα με φυσικές θεραπείες.

Ξέρουμε ότι τα θηλώματα μπορεί να εμφανιστούν οποτεδήποτε και σχεδόν οπουδήποτε στο σώμα, έτσι σήμερα θέλουμε να σας παρουσιάσουμε εφτά αιθέρια έλαια που θα σας βοηθήσουν να τα αντιμετωπίσετε!

Έλαια για να απαλλαγείτε από τα θηλώματα

1. Αιθέριο έλαιο ρίγανης

έλαια για να απαλλαγείτε από τα θηλώματα- ριγανη

Αυτό είναι ένα από τα πιο δημοφιλή αντιικά και αντιβακτηριακά αιθέρια έλαια και μπορεί να προστατέψει το δέρμα σας από τις μολύνσεις.

Η εφαρμογή αυτού του ελαίου στην πάσχουσα περιοχή σταδιακά μειώνει το μέγεθος των θηλωμάτων. Επιπλέον αποδυναμώνει τον ιό που κάνει τα θηλώματα μεταδοτικά.

Τρόπος χρήσης

 • Εφαρμόστε αρκετές σταγόνες αιθέριο έλαιο ρίγανης στην πάσχουσα περιοχή και αφήστε το να δράσει χωρίς να το ξεπλύνετε.
 • Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία τουλάχιστον δύο φορές τη μέρα, κάθε μέρα.

 

Διαβάστε επίσης το άρθρο: 4 αιθέρια έλαια που θεραπεύουν τα μαλλιά.

 

2. Αιθέριο έλαιο μέντας, ένα από τα έλαια για να απαλλαγείτε από τα θηλώματα

Οι αντιικές ιδιότητες του αιθέριου ελαίου μέντας μπορούν να αξιοποιηθούν για να συμπληρώσουν μια θεραπεία για απαλλαγή από τα θηλώματα.

Οι φυσικές ιδιότητες του αιθέριου ελαίου μέντας αναστέλλουν την αναπαραγωγή του ιού και προλαμβάνουν την εμφάνιση νέων θηλωμάτων σε άλλα σημεία του δέρματος.

Τρόπος χρήσης

 • Βάλτε μια γενναιόδωρη ποσότητα ελαίου μέντας σε ένα κομμάτι βαμβάκι και εφαρμόστε το στο θήλωμα.
 • Μετά την εφαρμογή του ελαίου, τοποθετήστε ένα τσιρότο πάνω από το θήλωμα και αφήστε το έλαιο να δράσει όλη τη νύχτα.
 • Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία μία φορά τη μέρα μέχρι το θήλωμα να εξαφανιστεί.

3. Αιθέριο έλαιο τεϊόδεντρου

έλαια για να απαλλαγείτε από τα θηλώματα τειοδεντρο

Το αιθέριο έλαιο τεϊόδεντρου, γνωστό για τις αντισηπτικές και αντιβακτηριακές του ιδιότητες, είναι μια από τις συχνότερα χρησιμοποιούμενες φυσικές θεραπείες για απαλλαγή από τα θηλώματα.

Περιέχει ουσίες όπως η τερπινολένη και η άλφα-τερπινένη, των οποίων τα αντιικά χαρακτηριστικά καταπολεμούν αποτελεσματικά τη μόλυνση που οφείλεται στον ιό των ανθρωπίνων θηλωμάτων (HPV).

Τρόπος χρήσης

 • Εφαρμόστε αρκετές σταγόνες αιθέριου ελαίου τεϊόδεντρου στο θήλωμα και αφήστε το να δράσει. Το δέρμα σας θα το απορροφήσει.
 • Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία δύο ή τρεις φορές τη μέρα, κάθε μέρα, για να δείτε αποτελέσματα.

4. Αιθέριο έλαιο ευκαλύπτου, ακόμα ένα από τα έλαια για να απαλλαγείτε από τα θηλώματα

Αν και συνήθως χρησιμοποιείται για την αντιμετώπιση αναπνευστικών λοιμώξεων, το αιθέριο έλαιο ευκαλύπτου είναι επίσης μια αποτελεσματική θεραπεία για να απαλλαγείτε από τα θηλώματα.

Η εφαρμογή του “καίει” τις προεκβολές στο δέρμα και καταπολεμά τον ιό που ευθύνεται για τη μόλυνση. Για περισσότερες πληροφορίες διαβάστε σχετικό άρθρο των Δρ. Ramon et. al.

Τρόπος χρήσης

 • Τρίψτε απαλά μερικές σταγόνες αιθέριου ελαίου ευκαλύπτου πάνω στο θήλωμα και καλύψτε το με έναν επίδεσμο.
 • Αφήστε το έλαιο να δράσει για δύο με τρεις ώρες. Έπειτα αφαιρέστε τον επίδεσμο και επαναλάβετε ξανά τη διαδικασία, αφήνοντας το έλαιο να δράσει για άλλες δύο με τρεις ώρες.

5. Αιθέριο έλαιο γαρίφαλου

Απαλλαγείτε από τα θηλώματα με γαρίφαλο

Οι αντιικές βιοδραστικές χημικές ουσίες που περιέχει το αιθέριο έλαιο γαρίφαλου (όπως η καρβακόλη και η ευγενόλη) είναι πολύ αποτελεσματικές για την καταπολέμηση του ιού των ανθρωπίνων θηλωμάτων, μειώνοντας την εμφάνιση θηλωμάτων στο δέρμα.

Η απευθείας εφαρμογή του αιθέριου ελαίου γαρίφαλου στα θηλώματα συμβάλλει στη μείωση του μεγέθους τους και έχει θεραπευτική δράση.

Τρόπος χρήσης

 • Απλώστε μερικές σταγόνες αιθέριου ελαίου γαρίφαλου στο θήλωμα και αφήστε το έλαιο να δράσει χωρίς να το ξεπλύνετε.
 • Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία τρεις φορές τη μέρα μέχρι να ελέγξετε το πρόβλημα.

6. Αιθέριο έλαιο θυμαριού

Το αιθέριο έλαιο θυμαριού διαθέτει αντιβιοτικές και αντιικές ιδιότητες που διευκολύνουν την αντιμετώπιση αυτής της πάθησης, ακόμα και όταν τα θηλώματα έχουν αποκτήσει σημαντικό μέγεθος.

Οι παραπάνω ιδιότητες δίνουν τέλος στη συνεχή ανάπτυξη προεκβολών στο δέρμα και ελέγχουν τη δραστηριότητα του ιού αποτρέποντας την εξάπλωσή του σε άλλα σημεία του δέρματος.

Τρόπος χρήσης

 • Βάλτε μια γενναιόδωρη ποσότητα αιθέριου ελαίου γαρίφαλου σε ένα βαμβάκι και εφαρμόστε το πάνω στο θήλωμα. Στη συνέχεια σκεπάστε το με έναν επίδεσμο.
 • Αφήστε το έλαιο να δράσει για δύο ώρες και έπειτα αφαιρέστε τον επίδεσμο και επαναλάβετε τη διαδικασία.

 

Διαβάστε επίσης το άρθρο: Οι θεραπευτικές ιδιότητες του αιθέριου ελαίου κανέλας και πώς να το φτιάξετε.

 

7. Αιθέριο έλαιο τζίντζερ, ένα από τα έλαια για να απαλλαγείτε από τα θηλώματα

έλαια για να απαλλαγείτε από τα θηλώματα

Η τζιντζερόλη, η κύρια βιοενεργή ουσία στο τζίντζερ, έχει αντιβιοτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. Οι ιδιότητες αυτές διευκολύνουν την εξάλειψη των ενοχλητικών προεκβολών από το δέρμα.

Όταν εφαρμόζεται απευθείας, το αιθέριο έλαιο τζίντζερ δίνει μάχη σώμα με σώμα με τον ιό, τελικά νικώντας τον και απομακρύνοντας το δέρμα που σχηματίζει το θήλωμα.

Τρόπος χρήσης

 • Τρίψτε μερικές σταγόνες αιθέριο έλαιο τζίντζερ πάνω στο θήλωμα. Έπειτα αφήστε το δέρμα σας να απορροφήσει το έλαιο.
 • Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία τρεις με τέσσερις φορές τη μέρα μέχρι να απαλλαγείτε από τα θηλώματα.

Θα πρέπει να αξιοποιήσετε τις θαυμάσιες ιδιότητες των αιθέριων ελαίων, που αποτελούν μια λύση για τα θηλώματα. Μην επιτρέπετε σε αυτά τα ενοχλητικά δερματικά εξογκώματα να καταστρέφουν την ομορφιά του δέρματός σας!

Σε αυτό το άρθρο σας παρουσιάζουμε πολλές εξαιρετικές επιλογές. Χρησιμοποιήστε όποια σας αρέσει περισσότερο ή κερδίζει την προσοχή σας. Θα έχετε εντυπωσιακά αποτελέσματα!

 

 

 

 


Όλες οι παραθέτονται πηγές ελέγχθηκαν προσεκτικά από την ομάδα μας για να διασφαλιστεί η ποιότητα, η αξιοπιστία, η επικαιρότητα και η εγκυρότητά τους. Η βιβλιογραφία αυτού του άρθρου θεωρήθηκε αξιόπιστη και επιστημονικά ακριβής.Αυτό το κείμενο προσφέρεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν αντικαθιστά τη συμβουλή από επαγγελματία. Σε περίπτωση αμφιβολίας, συμβουλευτείτε τον ειδικό σας.