Ασκήσεις για τόνωση των μυών και γράμμωση στα πόδια

21 Νοεμβρίου 2018
Εάν επιμείνετε, πίνετε πολύ νερό και ακολουθείτε σωστή διατροφή, θα χάσετε πόντους από την περιοχή. Τα αποτελέσματα θα τα δείτε πολύ γρήγορα.

Θέλετε να πετύχετε τη γράμμωση στα πόδια; Κάντε αυτές τις απλές ασκήσεις για να τονώσετε τους μύες και να δώσετε ομορφότερο σχήμα στους γοφούς και στους μηρούς σας και να αποχαιρετίσετε μια για πάντα την αντιαισθητική κυτταρίτιδα. Εάν επιμείνετε, πίνετε πολύ νερό και ακολουθείτε σωστή διατροφή, θα χάσετε πόντους από την περιοχή. Τα αποτελέσματα θα τα δείτε πολύ γρήγορα.

Δυναμώστε και δώστε γράμμωση στα πόδια

Αν θέλετε να είστε εκθαμβωτική στην παραλία, μην διστάσετε να δοκιμάσετε τις εξαιρετικές αυτές ασκήσεις το συντομότερο. Να έχετε υπόψη πως αυτές οι ασκήσεις πρέπει να συνοδεύονται από μια διατροφή χαμηλή σε θερμίδες και πολύ νερό (τουλάχιστον δύο λίτρα την ημέρα). Το καλό είναι πως όταν έχει ζέστη οι σαλάτες, τα φρούτα, οι χυμοί και τα smoothies είναι ακόμα πιο ευχάριστα.

Σκοπός σας είναι να ενεργοποιήσετε τον μεταβολισμό και να τονώσετε τους μύες, ειδικά στα προβληματικά σημεία, όπως τα πόδια και τους μύες τους. Το λίπος έχει μανία να συσσωρεύεται ακριβώς εκεί και εξαιτίας του χάνεται η όψη των τονωμένων μυών.

γράμμωση στα πόδια

Έχει αποδειχθεί πως το μυώδες σώμα καίει πολλή περισσότερη ενέργεια από ένα συνηθισμένο σώμα, ακόμα και όταν κάθεται. Αυτό συμβαίνει επειδή η μυϊκή μάζα (δηλαδή ό,τι δεν είναι λίπος) είναι ενεργός ιστός, από άποψη ενέργειας. Εάν θέλετε να καυχιέστε για την σιλουέτα σας και να τραβήξετε τα βλέμματα αυτό το καλοκαίρι, επικεντρώστε στους μύες των ποδιών και ξεκινήστε να καίτε θερμίδες.

Σίγουρα έχετε ήδη δοκιμάσει διάφορες ασκήσεις και δίαιτες, αλλά παραμένετε δυσαρεστημένη με το σώμα σας, ειδικά το κάτω του μισό. Πολλές γυναίκες έχουν την ίδια μοίρα, αλλά δεν χρειάζεται να απελπίζεστε και να τα παρατάτε. Υπάρχουν ειδικές ασκήσεις που χαρίζουν γράμμωση στα πόδια. Το πιθανότερο είναι πως μέχρι τώρα απλά δεν κάνατε την κατάλληλη γυμναστική.

Ασκήσεις για τόνωση και αδυνάτισμα

Για να αρχίσετε να βλέπετε αποτελέσματα σε λίγες μόνο μέρες, αρχίστε να κάνετε αυτή τη σειρά ασκήσεων 3 με 5 φορές την εβδομάδα. Η διαφορά δεν θα αργήσει να φανεί, μιας που τα πόδια σας θα αρχίσουν να δυναμώνουν, να αδυνατίζουν, να δείχνουν τη γράμμωσή τους και να αποβάλλουν την ενοχλητική κυτταρίτιδα. Χρειάζεστε μόνο 15 λεπτά. Μην ξεχνάτε να ακολουθείτε τις ασκήσεις με ένα καλό περπάτημα ή μισή ώρα στο ποδήλατο (ακόμα και το ποδήλατο γυμναστικής).

Μάθετε περισσότερα για ασκήσεις για να μειώσετε τον πόνο στον αυχένα

  • Βαθιά καθίσματα: Είναι μια από τις καλύτερες ασκήσεις για να δυναμώσετε τα πόδια και τους μύες τους. Ξεκινήστε όρθια, με τα πόδια σας λίγο ανοιχτά. Τεντώστε τα χέρια προς τα μπρος και λυγίστε τα πόδια. Αφήστε το πίσω μέρος του σώματος να κινηθεί προς τα πίσω, σαν να ετοιμάζεστε να κάτσετε και σταματήστε όταν οι μύες σας είναι παράλληλοι με το έδαφος, ενώ τα χέρια παραμένουν τεντωμένα μπροστά. Μείνετε σε αυτήν τη θέση για λίγα δευτερόλεπτα και ξανασταθείτε όρθια. Κάντε δέκα επαναλήψεις και ξεκουραστείτε για λίγο. Επαναλάβετε άλλες δέκα φορές μέχρι να είστε σίγουρες για την τεχνική σας. Μετά μπορείτε να κάνετε κάποια άλλη γυμναστική, όπως περπάτημα, για ποικιλία. Δοκιμάστε την ίδια άσκηση σε παραλλαγές, όπως με τα πόδια πιο ανοιχτά (έτσι θα πιέσετε περισσότερο τους μύες σας), με την πλάτη στον τοίχο, με μια μπάλα γυμναστικής ανάμεσα στην πλάτη σας και τον τοίχο, με μπάρα με βάρη (βάλτε και τα δύο χέρια σας πίσω από το κεφάλι στο ύψος των ώμων και ξεκινήστε με ελαφρύ βάρος), με βαράκια σε κάθε χέρι κλπ.

γράμμωση στα πόδια

  • Διατάσεις: Αυτή η άσκηση θα λεπτύνει τα πόδια σας και θα τους χαρίσει γράμμωση, ενώ θα σφίξει και τους γλουτούς. Χρειάζεται, βέβαια, λίγη προσπάθεια, αλλά τα εξαιρετικά αποτελέσματά της αξίζουν τον κόπο. Η βασική άσκηση έχει ως εξής: Σταθείτε με ίσια πλάτη, προτεταμένο στήθος και ίσιους τους ώμους. Τα χέρια σας πρέπει να είναι ίσια, δίπλα στα πλευρά. Τώρα κάνετε ένα βήμα προς τα μπροστά, με το δεξί σας πόδι και λυγίστε τα γόνατα μέχρι το αριστερό γόνατο να ακουμπήσει στο έδαφος (ή να πλησιάσει όσο μπορείτε). Μείνετε ακίνητη σε αυτήν την στάση για μερικά δευτερόλεπτα και επιστρέψτε στην αρχική θέση. Επαναλάβετε, κάνοντας αυτή τη φορά το βήμα με το αριστερό πόδι, ενώ το δεξί γόνατο ακουμπά στο έδαφος. Κάντε δέκα επαναλήψεις, εναλλάσσοντας το πόδι που βγαίνει μπροστά. Ξεκουραστείτε για ένα-δύο λεπτά και κάντε άλλες δέκα. Μπορείτε να τροποποιήσετε την άσκηση κρατώντας ένα βαράκι σε κάθε χέρι, ή βάρος σε μπάρα και στα δύο ή να περπατάτε όσο κάνετε την άσκηση, αντί να στέκεστε στο ίδιο σημείο. Οι παραλλαγές αυτές είναι πιο κουραστικές, οπότε δοκιμάστε τες μόνο όταν συνηθίσετε την βασική εκδοχή της άσκησης. Ξεκινήστε το περπάτημα αρχίζοντας με τη βασική στάση, αλλά αντί να επανέλθετε σε αυτήν, κάντε ένα βήμα με το αντίθετο πόδι σε κάθε αλλαγή, σαν να προσπαθείτε να σκύψετε για να αποφύγετε κάτι που είναι ψηλά.

Μάθετε περισσότερα σχετικά με ασκήσεις με καρέκλα για επίπεδο στομάχι

γράμμωση στα πόδια

  • Σήκωμα των ποδιών: Ξαπλώστε στο πλάι σε ένα χαλί, μια κουβέρτα ή ένα στρωματάκι γιόγκα. Ο δεξής σας αγκώνας πρέπει να ακουμπά στο έδαφος και το δεξί χέρι να κρατά το κεφάλι, στο ύψος περίπου του αυτιού. Σηκώστε το αριστερό πόδι όσο ψηλά μπορείτε, με σκοπό να δείχνει στο ταβάνι. Έπειτα, κατεβάστε σιγά-σιγά το πόδι στην αρχική θέση, χωρίς να ακουμπήσουν μεταξύ τους τα γόνατα. Κάντε δέκα επαναλήψεις χωρίς παύση, ξεκουραστείτε και κάντε άλλες δέκα. Μετά ξαπλώστε αριστερά και κάντε την ίδια άσκηση με το δεξί πόδι. Σαν παραλλαγή, μπορείτε να βάλετε βάρη στους αστραγάλους σας, για μεγαλύτερη δυσκολία, ή να κάνετε πως ανεβαίνετε σκάλες, με διαλείμματα.
  • Τεντώματα: Ξαπλώστε μπρούμυτα σε ένα χαλί, κουβέρτα ή στρωματάκι. Μπορείτε να έχετε τα χέρια παράλληλα με το σώμα ή τεντωμένα μπροστά. Με τη βοήθεια των γλουτιαίων μυών σας, τεντώστε τα πόδια και σηκώστε τα όσο πιο ψηλά μπορείτε. Κρατήστε τα ακίνητα για μερικά δευτερόλεπτα και επανέρθετε στην αρχική θέση της άσκησης. Κάντε δύο σετ επαναλήψεων, με δέκα τεντώματα στο κάθε ένα.

Θέλετε να πετύχετε γράμμωση στα πόδια; Ακολουθήστε αυτές τις ασκήσεις για γράμμωση στα πόδια!