BodyTite, η τεχνολογία για τη μείωση της χαλαρότητας του σώματος

Το τοπικό λίπος και η χαλάρωση του σώματος ήταν πάντα μεταξύ των μεγάλων προκλήσεων της αισθητικής ιατρικής. Η καταπολέμησή τους δεν υπήρξε εύκολη υπόθεση
BodyTite, η τεχνολογία για τη μείωση της χαλαρότητας του σώματος
Diego Pereira

Έχει εξετασθεί και εγκριθεί από: γιατρό Diego Pereira.

Έχει γραφτεί από Rafael Victorino Muñoz

Τελευταία ενημέρωση: 09 Ιανουαρίου, 2023

Το τοπικό λίπος και η χαλάρωση του σώματος ήταν πάντα μεταξύ των μεγάλων προκλήσεων της αισθητικής ιατρικής. Η καταπολέμησή τους δεν υπήρξε εύκολη υπόθεση. Ευτυχώς, σήμερα υπάρχει μια μεγάλη ποικιλία διαδικασιών στις οποίες χρησιμοποιούνται διαφορετικές τεχνικές. Μεταξύ αυτών είναι και το BodyTite.

Πρόκειται για μια καινοτόμο τεχνολογία που βασίζεται στη λιπόλυση με ραδιοσυχνότητες, σκοπός της οποίας είναι η εξάλειψη των εναποθέσεων λίπους σε διάφορες περιοχές του σώματος με οριστικό και μη επεμβατικό τρόπο. Θα θέλατε να μάθετε περισσότερα; Εδώ είναι όλες οι λεπτομέρειες!

Τι είναι το “BodyTite”;

Η χαλάρωση είναι η απώλεια της σφριγηλότητας του δέρματος. Προκαλείται από τη μείωση του κολλαγόνου και της ελαστίνης, είτε λόγω των αλλαγών της γήρανσης είτε λόγω παραγόντων όπως η παχυσαρκία και η απώλεια βάρους.

Το BodyTite είναι μια νέα και πρόσφατη τεχνολογία που εντάσσεται στο σύνολο των αισθητικών διαδικασιών που χρησιμοποιούνται για τη μείωση της χαλάρωσης του σώματος και την εξάλειψη του τοπικού λίπους. Συγκεκριμένα, πρόκειται για μια προηγμένη θεραπεία για την αναδιαμόρφωση του σώματος και του προσώπου.

Βασίζεται στη λιπόλυση με ραδιοσυχνότητες, δηλαδή χρησιμοποιεί ραδιοκύματα υψηλής συχνότητας για αισθητικούς σκοπούς. Με αυτό, είναι δυνατή η αναδιαμόρφωση του σώματος και η εργασία σε περιοχές όπου η χαλάρωση και το συσσωρευμένο λίπος είναι πιο εμφανή. Για παράδειγμα, είναι χρήσιμη για πράγματα όπως το διπλοσάγονο, τα χέρια, η κοιλιά, οι γλουτοί και οι γοφοί.

Η θερμότητα που παράγεται από τα κύματα ραδιοσυχνότητας διεγείρει την παραγωγή ελαστίνης και κολλαγόνου, τα οποία είναι εξαιρετικά σημαντικά για το δέρμα, καθώς είναι αυτά που το διατηρούν σφριγηλό. Αυτό οδηγεί στην τόνωση του δέρματος και, γενικά, σε μια πιο λεπτή σιλουέτα.

Πώς λειτουργεί το “BodyTite”;

BodyTite
Το BodyTite έχει κάποιες ομοιότητες με την κλασική λιποαναρρόφηση, αλλά δεν είναι η ίδια διαδικασία.

Το BodyTite είναι λιποαναρρόφηση με τη βοήθεια ραδιοσυχνοτήτων. Η διαδικασία περιλαμβάνει την παροχή μιας συγκεκριμένης ελεγχόμενης ποσότητας ενέργειας απευθείας στον ιστό που πρόκειται να υποβληθεί σε θεραπεία. Αυτό οδηγεί στη ρευστοποίηση του λίπους, το οποίο στη συνέχεια αναρροφάται.

Στο ίδιο το BodyTite , αυτό που γίνεται είναι ότι οι ειδικοί εισάγουν μικρές, πολύ λεπτές κάνουλες, λεπτότερες από αυτές που χρησιμοποιούνται στην παραδοσιακή λιποαναρρόφηση. Η διαδικασία είναι η εξής:

 • Πρώτα εφαρμόζεται αναισθησία.
 • Στη συνέχεια, γίνεται μια μικρή τομή περίπου 2 χιλιοστών.
 • Η κάνουλα εισάγεται μέχρι να φτάσει στον υποδόριο λιπώδη ιστό.
 • Με ένα εσωτερικό ηλεκτρόδιο, διεγείρεται για να στείλει θερμικά σήματα. Αυτό γίνεται προκειμένου να “λιώσουν” τα λιποκύτταρα.
 • Με τη θερμότητα των κυμάτων ραδιοσυχνότητας, το λίπος θερμαίνεται μέχρι να λιώσει.
 • Το λίπος αφαιρείται με την ίδια κάνουλα.

Η συνολική διαδικασία διαρκεί περίπου μία ώρα και το άτομο μπορεί να επιστρέψει στο σπίτι του χωρίς ταλαιπωρία.

Ποια είναι τα οφέλη και τα πλεονεκτήματα του “BodyTite”;

Μελέτες έχουν δείξει ότι το BodyTite είναι μια ασφαλής και αποτελεσματική διαδικασία ως τεχνική λιποαναρρόφησης και μείωσης του λίπους στο σώμα.

Τα οφέλη

Το BodyTite παρέχει διάφορα πλεονεκτήματα σε σχέση με την αντιμετώπιση του τοπικού λίπους. Τα σημαντικότερα από αυτά παρατίθενται παρακάτω:

 • Τα αποτελέσματα είναι ορατά από την πρώτη στιγμή.
 • Μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση των ραγάδων.
 • Είναι ελάχιστα επεμβατική διαδικασία.
 • Δεν απαιτεί ράμματα ή ουλές.
 • Είναι μια θεραπεία που δεν απαιτεί νοσηλεία.
 • Υπάρχει άμεση ανάρρωση, δεν απαιτεί ξεκούραση.
 • Είναι μια ασφαλής θεραπεία.
 • Απαιτείται μόνο μία συνεδρία ανά θεραπευόμενη περιοχή.
 • Τα αποτελέσματα είναι μόνιμα με την πάροδο του χρόνου και μάλιστα συνεχίζουν να βελτιώνονται κατά τους επόμενους μήνες.
 • Είναι συμβατή με άλλες θεραπείες.
 • Υπάρχουν μόνο μικρές παρενέργειες: μικρό πρήξιμο και κάποιοι μώλωπες που εξαφανίζονται με την πάροδο των ημερών.

Τα πλεονεκτήματα

Σε σύγκριση με άλλες μεθόδους και τεχνικές, το BodyTite έχει αρκετά πλεονεκτήματα. Για παράδειγμα, μπορεί να αντιμετωπιστεί βαθύτερα εντοπισμένο λίπος. Επιπλέον, δεν αφαιρεί μόνο το λίπος, αλλά διεγείρει επίσης την ελαστίνη και το κολλαγόνο για να επιτευχθεί αισθητή μείωση της χαλάρωσης του σώματος.

Επιπλέον, χρησιμοποιούνται πολύ λεπτότερες και ακριβέστερες κάνουλες από ό,τι στην παραδοσιακή λιποαναρρόφηση. Εξαιτίας αυτού, μπορεί να εφαρμοστεί σε ευαίσθητες περιοχές, όπως ο λαιμός και οι γνάθοι. Και το καλύτερο; Είναι μια ελάχιστα επεμβατική θεραπεία και έχει μικρότερο κίνδυνο επιπλοκών.

Το BodyTite  παρέχει τα αποτελέσματα της χειρουργικής επέμβασης, αλλά χωρίς νυστέρι.

Γνωρίστε: Ποιες ασκήσεις περιλαμβάνει η Jennifer Lopez στη ρουτίνα της για να διατηρεί μια λεπτή σιλουέτα;

Φροντίδα και προφυλάξεις που πρέπει να έχετε κατά νου

BodyTite
Είναι σημαντικό να λάβετε συμβουλές από έναν καλό γιατρό. Το να ζητάτε διαπιστευτήρια είναι απαραίτητο.

Παρόλο που η θεραπεία BodyTite είναι ελάχιστα επεμβατική, έχει λίγες παρενέργειες και η ανάρρωση είναι σχεδόν άμεση, απαιτείται κάποια φροντίδα.

 • Ο ειδικός μπορεί να συνταγογραφήσει τη χρήση ενός ενδύματος συμπίεσης για ένα χρονικό διάστημα, ενώ το δέρμα συσφίγγεται.
 • Συνιστάται να αποφεύγονται τα σπορ και γενικά η έντονη σωματική δραστηριότητα τις ημέρες μετά τη θεραπεία.

Δεν αναφέρονται αντενδείξεις. Άτομα κάθε ηλικίας μπορούν να κάνουν BodyTite, ακόμη και εκείνοι για τους οποίους αντενδείκνυται η λιποαναρρόφηση.

Τι άλλο πρέπει να έχετε υπόψη σας;

Όπως με κάθε θεραπεία, ακόμη και αν είναι εξωνοσοκομειακή και ελάχιστα επεμβατική, συνιστάται η διαδικασία να εκτελείται από έμπειρο πλαστικό χειρουργό .

Ενώ οι μελέτες δείχνουν ότι το BodyTite είναι αποτελεσματικό στην καταπολέμηση του τοπικού λίπους και της χαλάρωσης, έχει ορισμένους περιορισμούς. Για παράδειγμα, δεν πρόκειται για μια θεραπεία που ενδείκνυται για περιπτώσεις παχυσαρκίας.

Θα πρέπει επίσης να θυμόμαστε ότι, ανεξάρτητα από την αισθητική θεραπεία, τα αποτελέσματα είναι μόνιμα μόνο αν γίνουν αλλαγές στον τρόπο ζωής. Οι καλύτεροι σύμμαχοι είναι η καλή διατροφή και η τακτική σωματική άσκηση.


Όλες οι παραθέτονται πηγές ελέγχθηκαν προσεκτικά από την ομάδα μας για να διασφαλιστεί η ποιότητα, η αξιοπιστία, η επικαιρότητα και η εγκυρότητά τους. Η βιβλιογραφία αυτού του άρθρου θεωρήθηκε αξιόπιστη και επιστημονικά ακριβής.


 • Chia C, Theodorou S. 1,000 consecutive cases of laser-assisted liposuction and suction-assisted lipectomy managed with local anesthesia. Aesthetic Plast Surg. 2012; 36 (4):795-802.
 • Cohen S, Dominsky O, Artzi O, Dayan E, Eckstein J. Deep Layer Radiofrequency Thermo-coagulative Technology for Cervicofacial Contouring: Sonographic and Clinical Results. Plast Reconstr Surg Glob Open. 2020; 8(12): e3286. doi: 10.1097/GOX.0000000000003286.
 • Dayan E, Rovatti P, Aston S, Chia CT, Rohrich R, Theodorou S. Multimodal Radiofrequency Application for Lower Face and Neck Laxity. Plast Reconstr Surg Glob Open. 2020; 8(8): e2862. doi: 10.1097/GOX.0000000000002862.
 • Galván H. Uso de radiofrecuencia y cavitación. Prevención de complicaciones. Act Terap Dermatol 2012; 35: 202-206.
 • Ion L, Raveendran S, Fu B. Body-contouring with radiofrequency-assisted liposuction. J Plast Surg Hand Surg. 2011; 45(6): 286-293.
 • Leal-Silva H, Carmona-Hernández E, López-Sánchez N, et al. Reducción de grasa subcutánea, técnicas invasivas y no invasivas. Dermatol Rev Mex. 2016; 60(2): 129-141.

Αυτό το κείμενο προσφέρεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν αντικαθιστά τη συμβουλή από επαγγελματία. Σε περίπτωση αμφιβολίας, συμβουλευτείτε τον ειδικό σας.