Η Clea Shearer νικά τον καρκίνο: Πώς αντιμετωπίστηκε εγκαίρως;

Το 2021, η σταρ του Netflix είχε μια υποψία που ένα χρόνο αργότερα άλλαξε τη ζωή της. Τώρα, η Clea Shearer είναι υγιής και επικεντρώνεται στην προώθηση της πρόληψης του καρκίνου.
Η Clea Shearer νικά τον καρκίνο: Πώς αντιμετωπίστηκε εγκαίρως;
Leonardo Biolatto

Έχει εξετασθεί και εγκριθεί από: γιατρό Leonardo Biolatto.

Έχει γραφτεί από Luz Marina Carpio Hernández

Τελευταία ενημέρωση: 17 Οκτωβρίου, 2023

Η Clea Shearer ξεκινά μια νέα σελίδα στη ζωή της και ένα θεμελιώδες μέρος αυτού του σταδίου είναι η ευαισθητοποίηση των γυναικών σχετικά με τη διάγνωση και την έγκαιρη θεραπεία κατά του καρκίνου του μαστού. Η σταρ του Netflix επέζησε από την ασθένεια, που εντοπίστηκε ένα χρόνο μετά την παρατήρηση ενός συμπτώματος που αγνόησε τότε.

Έχουν περάσει 7 μήνες από τότε που η παρουσιάστρια του The home edit ενημέρωσε το κοινό για την ασθένεια και ξεκίνησε τη μάχη για να απαλλαγεί από τον καρκίνο του μαστού. Το ταξίδι περιελάμβανε χειρουργικές επεμβάσεις, αντικαρκινικά φάρμακα και ακτινοβολία.

Αν και η βεβαιότητα του καρκινώματος ήταν μια καταστροφική είδηση, η παρουσιάστρια αποφάσισε να πάρει τον έλεγχο και να σώσει τη ζωή της:

Αν δεν το είχα πάρει πάνω μου, θα ήμουν σε εντελώς διαφορετική κατάσταση.

~ Clea Shearer στο Instagram ~

Η υποψία της Clea Shearer επιβεβαιώθηκε σε διάγνωση

Το καλοκαίρι του 2021, το σώμα της αποκάλυψε ένα πρώτο σημάδι, αλλά η προειδοποίηση δεν είχε γίνει κατανοητή για την παρουσιάστρια της πλατφόρμας. Θεωρούσε ότι το εξόγκωμα στο στήθος της δεν αποτελούσε λόγο ανησυχίας, άλλωστε, δεν υπήρχαν άλλες ενδείξεις ότι κάτι δεν πήγαινε καλά με την υγεία της.

Στα τέλη Φεβρουαρίου του 2022, μια αυτοεξέταση του στήθους χτύπησε τον κώδωνα του κινδύνου στην 40χρονη. Δεν ήταν πλέον 1, αλλά 2 τα εξογκώματα. Για να αποκλείσει κάθε υποψία, το συζήτησε με τον γιατρό της και αμέσως ξεκίνησε τις διαδικασίες.

Αρχικά, θα έκαναν μαστογραφία, αλλά ήταν απαραίτητο να τη συμπληρώσουν με υπερηχογράφημα. Η έκθεση του υπερηχογραφήματος έδειξε ανησυχητικές εικόνες, οδηγώντας έτσι σε επείγουσα τριπλή βιοψία. Όλα συνέβησαν την ίδια ημέρα: Στις 8 Μαρτίου, όταν οι εξετάσεις επιβεβαίωσαν ότι είχε καρκίνο.

Καρκίνος του μαστού: αυτός που πλήττει περισσότερο τις γυναίκες

Η ανεξέλεγκτη ανάπτυξη των κυττάρων του μαστού προκαλεί καρκίνο του μαστού. Έτσι το εξηγεί η Αμερικανική Αντικαρκινική Εταιρεία, αναφερόμενη στο ψηλαφητό εξόγκωμα που είναι ορατό σε μια ακτινογραφία.

Υπάρχουν διάφοροι τύποι κακοήθων όγκων στο μαστό και διάφορα στάδια. Το καρκίνωμα του πόρου in situ (DCIS) και το διηθητικό καρκίνωμα είναι οι πιο συνηθισμένοι τύποι.

Υπάρχουν επίσης λιγότερο συνηθισμένοι τύποι, όπως το αγγειοσάρκωμα και τα γιγαντιαία ινοαδενώματα. Το πρώτο παρουσιάζει ανώδυνα πορφυρά οζίδια και το δεύτερο είναι όγκος με κίνδυνο νέκρωσης και εξέλκωσης, σύμφωνα με την Revista Venezolana de Oncología και την Revista Chilena de Radiología.

Η βιβλιογραφία που σχετίζεται με την παθολογία τονίζει ότι ο καρκίνος του μαστού καταλαμβάνει τη δεύτερη θέση θνησιμότητας μεταξύ των γυναικών. Από την πλευρά του, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) είχε επισημαίνει ότι, έως το 2020, το ποσοστό των θανάτων που σχετίζονταν με αυτή τη νόσο θα μειωνόταν κατά 40% σε ορισμένες χώρες.

Ακόμα να γίνει!

Στο πλαίσιο αυτό, μια εκστρατεία του ΠΟΥ προωθεί την έγκαιρη ανίχνευση, την έγκαιρη διάγνωση και την ολοκληρωμένη αντιμετώπιση του καρκίνου του μαστού. Όλα αυτά με στόχο τη μείωση του ετήσιου ποσοστού θανάτων που οφείλονται σε αυτή την αιτία.

Clea Shearer and breast cancer
Η περιοδική μαστογραφία, σύμφωνα με τις ιατρικές κατευθυντήριες γραμμές, είναι μια αποτελεσματική μέθοδος για την έγκαιρη ανίχνευση του καρκίνου του μαστού.

Ανίχνευση

Η έγκαιρη ανακάλυψη του καρκίνου του μαστού είναι ο καλύτερος τρόπος πρόληψής του. Παρόλο που η αυτοεξέταση δεν έχει αποδειχθεί αποτελεσματική στη μείωση της θνησιμότητας, αναφέρεται ως διαγνωστική μέθοδος που συχνά ευθύνεται για την πρώτη ειδοποίηση.

Η μαστογραφία, ο υπέρηχος και η μαγνητική τομογραφία αναφέρονται από την Revista Médica Sinergia ως άλλες μέθοδοι για ιατρική γνωμάτευση σχετικά με τον καρκίνο.

Σε περιβάλλοντα με επαρκείς πόρους, ο Παναμερικανικός Οργανισμός Υγείας (PAHO) προτείνει τον προγραμματισμό του μαστογραφικού ελέγχου κάθε 2 χρόνια. Για περιβάλλοντα των οποίων οι πόροι περιορίζουν την απεικόνιση, η κλινική εξέταση αποτελεί επιλογή. Οι ηλικίες έναρξης για αυτές τις διαβουλεύσεις ποικίλλουν ανάλογα με τις κατευθυντήριες γραμμές υγείας κάθε χώρας.

Παράγοντες κινδύνου

Τα εξογκώματα του μαστού τείνουν να θεωρούνται φυσιολογικά, επειδή τα περισσότεροι είναι καλοήθη και δεν εξαπλώνονται εκτός του μαστού. Ωστόσο, αυτά τα εξογκώματα αυξάνουν την πιθανότητα ογκολογικών καταστάσεων.

Οι συνθήκες που αυξάνουν τον κίνδυνο περιλαμβάνουν την ηλικία, το οικογενειακό ιστορικό, τις γενετικές μεταλλάξεις και άλλες προηγούμενες παθολογικές καταστάσεις του μαστού, σύμφωνα με πληροφορίες από τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων.

Ο καρκίνος του μαστού είναι πιο συχνός στις γυναίκες, αλλά και οι άνδρες μπορούν να νοσήσουν.

Συμπτώματα που δεν πρέπει να περνούν απαρατήρητα

Η έλλειψη οικογενειακού ιστορικού και η ηλικία της Shearer την έκαναν να πιστεύει ότι η διάγνωση καρκίνου ήταν αδύνατη. Αλλά από την ανίχνευση και μετά, τα συμπτώματα έγιναν πιο εμφανή.

Αναφορές από την Κλινική Mayo και το περιοδικό ARBOR περιλαμβάνουν τα ακόλουθα μεταξύ των συμπτωμάτων του καρκίνου του μαστού:

 • Μασχαλιαία εξογκώματα.
 • Αναστροφή των θηλών.
 • Πρήξιμο του βραχίονα.
 • Εκκρίσεις από τη θηλή.
 • Ογκίδια ή πάχυνση του μαστού.
 • Ερυθρότητα και τρύπες στο δέρμα του μαστού.
 • Κρούστα και απολέπιση της θηλής και του δέρματος του μαστού.

Ωστόσο, οι γιατροί συμφωνούν στην πιθανότητα η ασθενής να συγχέει τα σημάδια, λαμβάνοντας υπόψη τους καλοήθεις όγκους στους μαστούς πριν από την εμμηνόπαυση.

Clea Shearer and self breast exam
Η αυτοεξέταση του μαστού επιτρέπει την ανίχνευση ανωμαλιών.

Ποια ήταν η θεραπεία που έλαβε η Clea Shearer κατά του καρκίνου του μαστού;

Ένα μήνα μετά την ανίχνευση, η Clea Shearer υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση 9 ωρών κατά την οποία πραγματοποιήθηκε αμφοτερόπλευρη μαστεκτομή. Μια εβδομάδα αργότερα, εισήχθη ξανά στο χειρουργείο για άλλη μια επέμβαση, επειδή το δέρμα άρχισε να νεκρώνεται.

Ακολούθησαν 20 εβδομάδες χημειοθεραπείας με Αδριαμυκίνη ® και πακλιταξέλη. Αυτή συμπληρώθηκε από 5 εβδομάδες ακτινοβολίας και ορμονοθεραπείας, οι οποίες μαζί προκάλεσαν ισχυρές παρενέργειες.

Το Εθνικό Ινστιτούτο Καρκίνου αναφέρει λεπτομερώς ότι τέτοιες αντιδράσεις εμφανίζονται όταν η θεραπεία επηρεάζει υγιή όργανα και ιστούς. Σε γενικές γραμμές, οι ασθενείς τείνουν να βιώνουν τα εξής:

 • Πόνος.
 • Κόπωση.
 • Αναιμία.
 • Αλωπεκία.
 • Δυσκοιλιότητα.
 • Έλλειψη όρεξης.
Εν μέσω της θεραπείας, μολύνθηκε επίσης με COVID-19.

Σας άρεσε αυτό το άρθρο; Μπορεί επίσης να σας αρέσει να διαβάσετε: Καρκίνος των όρχεων: Η ασθένεια που έχει ο Sebastien Haller της Borussia Dortmund

Η ασθένεια νικήθηκε, η Clea Shearer είναι έτοιμη για τη νέα της ζωή

Η Clea Shearer είναι πλέον απαλλαγμένη από τον καρκίνο. Ήταν μια δύσκολη χρονιά και η καλλιτέχνιδα γνωρίζει ότι ο αγώνας δεν έχει τελειώσει, ότι τώρα περισσότερο από ποτέ είναι απαραίτητο να προσέξουμε τις προειδοποιήσεις.

Θέλει να κάνει την περίπτωσή της μια χρήσιμη εμπειρία, η οποία θα ενθαρρύνει τις γυναίκες να αφιερώνουν περισσότερο χρόνο στην υγεία. Για το σκοπό αυτό, ίδρυσε το Clea Shearer Breast Cancer Research Fund, έναν οργανισμό που προωθεί την έγκαιρη διάγνωση μέσω προσβάσιμων υπηρεσιών.


Όλες οι παραθέτονται πηγές ελέγχθηκαν προσεκτικά από την ομάδα μας για να διασφαλιστεί η ποιότητα, η αξιοπιστία, η επικαιρότητα και η εγκυρότητά τους. Η βιβλιογραφία αυτού του άρθρου θεωρήθηκε αξιόπιστη και επιστημονικά ακριβής.Αυτό το κείμενο προσφέρεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν αντικαθιστά τη συμβουλή από επαγγελματία. Σε περίπτωση αμφιβολίας, συμβουλευτείτε τον ειδικό σας.