5 σημάδια που δείχνουν ότι δεν ταιριάζετε με τον σύντροφό σας

Είναι δυνατόν να μην είστε συμβατοί με τον σύντροφό σας; Κάτι λείπει από τη σχέση σας αν το σκέφτεστε αυτό και είναι σημαντικό να το επιλύσετε. Αυτό συμβαίνει επειδή αυτού του είδους η δυσφορία μπορεί να επηρεάσει βαθιά τη σχέση σας.
5 σημάδια που δείχνουν ότι δεν ταιριάζετε με τον σύντροφό σας
Elena Sanz

Έχει εξετασθεί και εγκριθεί από: ψυχολόγο Elena Sanz.

Έχει γραφτεί από Raquel Lemos Rodríguez

Τελευταία ενημέρωση: 22 Δεκεμβρίου, 2022

Είναι δυνατόν να μην ταιριάζετε με τον σύντροφό σας; Κάτι λείπει αν αναρωτιέστε και είναι σημαντικό να το λύσετε. Κι αυτό γιατί αυτού του είδους η δυσφορία μπορεί να επηρεάσει βαθιά τη σχέση σας με τον σύντροφό σας.

Είναι σαφές ότι όταν είστε ερωτευμένοι μπορεί να υπάρχουν πράγματα που δεν βλέπετε. Φράσεις όπως “ο έρωτας είναι τυφλός” καθιστούν σαφές ότι μπορεί να σας διαφεύγουν κάποια σημάδια που δείχνουν ότι δεν ταιριάζετε με τον σύντροφό σας.

Η σημασία του να ταιριάζετε με τον σύντροφό σας

“Τα αντίθετα έλκονται“, λένε. Αυτή είναι μια φράση που προέρχεται από εκείνη τη ρομαντική και εξιδανικευμένη αγάπη που έχει προκαλέσει τόσες πολλές πικρές στιγμές σε ορισμένα ζευγάρια. Το να είστε ερωτευμένοι με ένα άλλο άτομο και να θέλετε να μείνετε μια ζωή μαζί δεν χρειάζεται να είναι τέλειο, ιδανικό ή μαγικό. Πρέπει απλώς να είναι αληθινό.

Όπως εξηγεί η ψυχολόγος Silvia Congost, η ανθυγιεινή προσκόλληση μπορεί να προκληθεί από το γεγονός ότι δεν ξέρετε πώς να αναγνωρίζετε τα σημάδια που δείχνουν ότι δεν είστε συμβατοί με το άλλο άτομο. Αυτό σημαίνει ότι δεν έχετε σχεδόν τίποτα κοινό και ότι οι προσωπικότητές σας συγκρούονται.

5 σημάδια που δείχνουν ότι δεν ταιριάζετε με τον σύντροφό σας

Έχετε σκεφτεί ποτέ τι σας έκανε να αποφασίσετε να μοιραστείτε τη ζωή σας με το άλλο άτομο; Είναι πολύ πιθανό να μην είστε σίγουροι και να δυσκολεύεστε να απαντήσετε σε αυτό το ερώτημα.

Αν σε όλα αυτά προσθέσετε και το γεγονός ότι βρίσκεστε σε μια στιγμή αμφιβολίας για τη συμβατότητά σας, ίσως θα πρέπει να σκεφτείτε τι είναι αυτό που σας έχει ενώσει. Ας δούμε μερικά σημάδια:

Discusión en pareja.
Οι διαφωνίες είναι αναμενόμενες σε κάθε σχέση. Τι συμβαίνει όμως όταν ολόκληρη η σχέση βασίζεται σε αυτές;

1. Δεν έχετε τους ίδιους στόχους ως ζευγάρι

Αν ο σύντροφός σας θέλει να κάνει παιδιά, αλλά εσείς όχι (και αυτό είναι κάτι που σας είναι ξεκάθαρο και δεν πρόκειται να αλλάξει με την πάροδο του χρόνου), δεν ταιριάζετε. Είναι αδύνατο να χτίσετε μια σχέση όταν ο καθένας θέλει κάτι διαφορετικό. Τελικά, ίσως σε αρκετά χρόνια, ο σύντροφός σας θα αρχίσει να σας πιέζει να κάνετε παιδιά και αυτό θα προκαλέσει μια πολύ δυσάρεστη ατμόσφαιρα και έναν αναμενόμενο χωρισμό.

2. Έχετε διαφορετική αντίληψη για τη σχέση

Ο σύντροφός σας θέλει να έχετε μια ανοιχτή σχέση, αλλά εσείς όχι; Λοιπόν, αυτό είναι άλλο ένα σημάδι που προειδοποιεί για μεγάλη ασυμβατότητα στο ζευγάρι.

Αν κάποια στιγμή ενδώσετε, θα περάσετε πολύ άσχημα. Οπότε είναι καλύτερα να αφήσετε αυτή τη σχέση ώστε να δημιουργηθεί χώρος για μια καινούργια όπου θα βρείτε κάποιον που θα σκέφτεται όπως εσείς.

3. Στο σεξ συγκρούεστε πολύ

Ένα άλλο σημάδι που δείχνει ότι εσείς και ο σύντροφός σας δεν ταιριάζετε είναι το σεξ. Εσείς μπορεί να θέλετε να κάνετε σεξ κάθε μέρα, αλλά ο άλλος όχι.

Αυτό δεν θα δημιουργήσει μόνο διαφωνίες και έλλειψη κατανόησης αλλά και απογοητεύσεις. Ακόμη και αν καθίσετε και διαπραγματευτείτε, αυτή η ασυμβατότητα είναι πιθανό να χειροτερέψει. Να είστε λοιπόν προετοιμασμένοι να πάρετε μια απόφαση.

4. Δεν σκέφτεστε με τον ίδιο τρόπο για τα χρήματα

Αυτό είναι ένα σημαντικό σημείο για να προχωρήσει μια σχέση. Φανταστείτε ότι ο σύντροφός σας δεν αποταμιεύει ποτέ- μέχρι το τέλος του μήνα έχει ξοδέψει ολόκληρο το μισθό του.

Ωστόσο, εσείς κάνετε το αντίθετο- τόσο πολύ που σας περισσεύουν χρήματα όταν ξεκινάει ο επόμενος μήνας. Λοιπόν, αν ανοίξετε έναν κοινό λογαριασμό, ξέρετε τι θα συμβεί. Αν και μπορείτε να έχετε ξεχωριστούς λογαριασμούς.

5. Οι αξίες σας δεν είναι ίδιες

Αν και δεν χρειάζεται να σκέφτεστε με τον ίδιο τρόπο με τον σύντροφό σας, υπάρχουν κάποια πράγματα στα οποία πρέπει να συμφωνείτε. Για παράδειγμα, αν εσείς πιστεύετε ότι το να πάτε σε ψυχολόγο είναι απαραίτητο, αλλά ο σύντροφός σας το θεωρεί τρελό, αυτό είναι ένα προειδοποιητικό σημάδι για να μην συνεχίσετε. Το ίδιο ισχύει και για θέματα όπως τα ναρκωτικά, ο τρόπος επίλυσης των συγκρούσεων και ο τρόπος διαφωνίας.

Pareja que no es compatible.
Μερικές φορές είναι προτιμότερο να πάρετε την απόφαση να απομακρυνθείτε όταν η ασυμβατότητα είναι μεγαλύτερη.

Τι να κάνετε αν δεν ταιριάζετε με τον σύντροφό σας;

Αν έχετε ταυτιστεί με κάποια από τα παραπάνω σημάδια, είναι πιθανό να μην ταιριάζετε με τον σύντροφό σας. Μπορεί να αισθάνεστε λίγο χαμένοι, με αμφιβολίες για το τι πρέπει να κάνετε σε αυτή την περίπτωση, οπότε αν μπορείτε να απευθυνθείτε σε έναν επαγγελματία θα ήταν πολύ καλό.

Με τη βοήθεια ενός ψυχολόγου ειδικού στα ζευγάρια, μπορείτε να ξεκαθαρίσετε τις ιδέες σας. Αν το άλλο άτομο θέλει να πάει μαζί σας, τόσο το καλύτερο. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να αναλύσετε τι συμβαίνει και αν υπάρχουν δυνατότητες επίλυσης αυτού του ασυμβίβαστου.

Το ασυμβίβαστο με τον σύντροφό σας δεν χρειάζεται πάντα να σημαίνει τη ρήξη της σχέσης, αν και είναι αλήθεια ότι υπάρχουν ορισμένα σημάδια στα οποία θα είναι αδύνατο να διαπραγματευτείτε. Εάν μια συμφωνία δεν σας αρκεί, θα πρέπει να πάρετε μια άλλη απόφαση.


Όλες οι παραθέτονται πηγές ελέγχθηκαν προσεκτικά από την ομάδα μας για να διασφαλιστεί η ποιότητα, η αξιοπιστία, η επικαιρότητα και η εγκυρότητά τους. Η βιβλιογραφία αυτού του άρθρου θεωρήθηκε αξιόπιστη και επιστημονικά ακριβής.


  • Arias, D. Q., García, L. M. C., Restrepo, M. B., & Moreno, P. A. H. (2020). Pareja y familia. Construcciones en contexto. Poiésis, (38).
  • Flores Fonseca, V. M. (2019). Mecanismos en la construcción del amor romántico. La ventana. Revista de estudios de género6(50), 282-305.

Αυτό το κείμενο προσφέρεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν αντικαθιστά τη συμβουλή από επαγγελματία. Σε περίπτωση αμφιβολίας, συμβουλευτείτε τον ειδικό σας.