Εύκολες σπιτικές θεραπείες για την κυτταρίτιδα

Πριν εφαρμόσετε οποιαδήποτε θεραπεία κατά της κυτταρίτιδας, είναι σημαντικό να κάνετε πρώτα απολέπιση στην περιοχή με απαλό μασάζ, προκειμένου να διασπαστούν οι τοξίνες και το λίπος που έχουν συσσωρευτεί.
Εύκολες σπιτικές θεραπείες για την κυτταρίτιδα
Carlos Fabián Avila

Έχει εξετασθεί και εγκριθεί από: γιατρό Carlos Fabián Avila.

Έχει γραφτεί από Okairy Zuñiga

Τελευταία ενημέρωση: 22 Δεκεμβρίου, 2022

Θεραπείες για την κυτταρίτιδα! Μην παραιτείστε αποδεχόμενες να ζήσετε με την κυτταρίτιδα. Μπορείτε να απαλλαγείτε από αυτή! Και δεν χρειάζεται να ξοδέψετε παράλογα χρηματικά ποσά σε ακριβά προϊόντα που θα αδειάσουν το πορτοφόλι σας. Όχι, κάτι τέτοιο είναι εντελώς περιττό, επειδή υπάρχουν πολλές φυσικές θεραπείες κατά της κυτταρίτιδας, που συμβάλλουν στη μείωση της εμφάνισής της.

Στο σημερινό άρθρο θα σας πούμε όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για να φτιάξετε μερικές αποτελεσματικές σπιτικές συνταγές κατά της κυτταρίτιδας. Όμως πρέπει να έχετε υπόψη σας κάτι πολύ σημαντικό: για να λειτουργήσουν αποτελεσματικά αυτές οι θεραπείες, πρέπει να κάνετε καλή απολέπιση στο δέρμα σας πριν τις εφαρμόσετε.

Η συχνή απολέπιση των περιοχών όπου έχετε κυτταρίτιδα βοηθάει στη διάσπαση του λίπους που έχει συσσωρευτεί κάτω από το δέρμα σας καθώς και των τοξινών που πιθανώς υπάρχουν στην περιοχή. Έτσι απορροφώνται ευκολότερα στην κυκλοφορία του αίματος και έπειτα το σώμα μπορεί να τις αποβάλλει.

Το μήνυμα, λοιπόν, εδώ είναι το εξής: οι σπιτικές θεραπείες για την κυτταρίτιδα πρέπει πάντα να συνοδεύονται από απολεπιστικό μασάζ.

Πρώτο βήμα: απολέπιση, μια από τις θεραπείες για την κυτταρίτιδα

θεραπείες για την κυτταρίτιδα

Είναι απλό. Το μόνο που χρειάζεστε είναι λίγο ελαιόλαδο ή ηλιέλαιο, για να τρίψετε τις περιοχές που έχουν κυτταρίτιδα. Αφήστε το έλαιο να δράσει για δεκαπέντε λεπτά και μετά κάντε ντους χρησιμοποιώντας το πιο ζεστό νερό που αντέχετε (εκτός αν έχετε ευρυαγγείες ή κιρσούς· σε αυτή την περίπτωση το νερό που χρησιμοποιείτε δεν πρέπει να είναι πολύ ζεστό). Τρίψτε καλά την περιοχή χρησιμοποιώντας ήπιο σαπούνι και  βούρτσα με φυσικές τρίχες.

Το συγκεκριμένο απολεπιστικό μασάζ απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα του δέρματος και ανοίγει τους πόρους σας. Αυτό βοηθάει τις ουσίες κατά της κυτταρίτιδας να εισχωρήσουν ευκολότερα στα στρώματα του δέρματος. Και να θυμάστε, μετά την απολέπιση πρέπει πάντα να κάνετε ενυδάτωση.  Τα αναζωογονητικά έλαια, όπως της ελιάς ή του αγριοτριαντάφυλλου, είναι ιδανικά για το σκοπό αυτό.

Δεύτερο βήμα (επιλογή 1): λεμόνι και ελαιόλαδο

θεραπείες για την κυτταρίτιδα -λεμόνι και ελαιόλαδο

Ξεφλουδίστε μερικά λεμόνια και βάλτε τις φλούδες μέσα σε ένα βάζο, καλύπτοντάς τες με ελαιόλαδο. Σφραγίστε το βάζο και αφήστε το σε ένα δροσερό, σκοτεινό μέρος για μία εβδομάδα. Βεβαιωθείτε ότι έχετε προηγουμένως αποστειρώσει το βάζο ή το μπουκάλι, που χρησιμοποιείτε, για να μη μολυνθεί το λάδι σας με ίχνη άλλων ουσιών.

Μετά από μία εβδομάδα μπορείτε να ανοίξετε το βάζο, να στραγγίσετε το λάδι και να προσθέσετε λίγο φυσικό ελαιόλαδο για να το αραιώσετε.

Θυμηθείτε ότι το λεμόνι πρέπει πάντα να αραιώνεται, επειδή είναι ιδιαίτερα καυστικό λόγω των στυπτικών ιδιοτήτων του, επομένως θα μπορούσε να ερεθίσει το δέρμα σας. Θα πρέπει επίσης να το χρησιμοποιείτε μόνο τη νύχτα, επειδή τα έλαια των εσπεριδοειδών είναι φωτοευαίσθητα και μπορούν να κάνουν το δέρμα να καεί ευκολότερα, αν εκτεθείτε απευθείας στο ηλιακό φως.

Δεύτερο βήμα (επιλογή 2): κουκούτσι αβοκάντο

θεραπείες για την κυτταρίτιδα -αβοκάντο

Μπορείτε επίσης να φτιάξετε ένα έλαιο για την αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας χρησιμοποιώντας το κουκούτσι του αβοκάντο. Κόψτε τέσσερα μεγάλα κουκούτσια αβοκάντο σε μικρά κομμάτια -όσο μικρότερα, τόσο καλύτερα. Να θυμάστε ότι το κουκούτσι του αβοκάντο είναι πολύ σκληρό και θα πρέπει να το κόψετε σε πολύ μικρά κομμάτια για να μην προκαλέσετε ζημιά στον επεξεργαστή τροφίμων σας. Αν δεν έχετε επεξεργαστή τροφίμων, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έναν τρίφτη τυριού.

Τώρα βάλτε τα κομμένα ή τριμμένα κουκούτσια σε ένα βάζο και προσθέστε λίγο ελαιόλαδο, αμυγδαλέλαιο ή ηλιέλαιο -ό,τι προτιμάτε ή ό,τι έχετε πρόχειρο. Σκεπάστε το μείγμα και αφήστε το για τρεις ημέρες σε σκοτεινό, δροσερό μέρος. Μόλις περάσει αυτό το διάστημα, μπορείτε να το βάλετε στο ψυγείο για να μη μουχλιάσει.

Τρίτο βήμα για τις θεραπείες για την κυτταρίτιδα

Το τελευταίο βήμα είναι να εφαρμόζετε αυτές τις θεραπείες στα σημεία του δέρματός σας όπου εμφανίζεται κυτταρίτιδα για μερικά λεπτά και να τις επαναλαμβάνετε συχνά -τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα.

Τώρα που ξέρετε πώς να φτιάχνετε αυτές τις απλές συνταγές κατά της κυτταρίτιδας, διαθέτετε μερικά πολύτιμα όπλα που θα σας βοηθήσουν να βελτιώσετε πολύ τη σωματική σας εμφάνιση. Όπως βλέπετε, λοιπόν, μπορείτε να καταπολεμήσετε την κυτταρίτιδα …το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι να ξεκινήσετε σήμερα.

Δοκιμάστε σήμερα τις σπιτικές θεραπείες για την κυτταρίτιδα!


Όλες οι παραθέτονται πηγές ελέγχθηκαν προσεκτικά από την ομάδα μας για να διασφαλιστεί η ποιότητα, η αξιοπιστία, η επικαιρότητα και η εγκυρότητά τους. Η βιβλιογραφία αυτού του άρθρου θεωρήθηκε αξιόπιστη και επιστημονικά ακριβής.Αυτό το κείμενο προσφέρεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν αντικαθιστά τη συμβουλή από επαγγελματία. Σε περίπτωση αμφιβολίας, συμβουλευτείτε τον ειδικό σας.