Έξυπνες νέες χρήσεις για τα παλιά παντελόνια τζιν σας

Οι τσέπες από τα παλιά τζιν μπορούν να επαναχρησιμοποιηθούν για να φτιάξετε πρακτικά πορτοφόλια ή καλύμματα για να αποθηκεύετε διάφορα αντικείμενα, ανάλογα με το μέγεθός τους.
Έξυπνες νέες χρήσεις για τα παλιά παντελόνια τζιν σας

Έχει γραφτεί από Daniela Echeverri Castro

Τελευταία ενημέρωση: 21 Δεκεμβρίου, 2022

Ανεξάρτητα από την επωνυμία τους, τα τζιν είναι γενικά ένα από τα πιο χρήσιμα και πρακτικά ρούχα. Ίσως μερικές φορές να βγαίνουν εκτός μόδας, αλλά μπορεί τα παλιά παντελόνια τζιν που έχετε ήδη στη ντουλάπα σας να είναι σε καλή κατάσταση.

Σίγουρα, μπορείτε να τα προσφέρετε σε άλλους αν δεν τα θέλετε ή δεν τα χρησιμοποιείτε πλέον. Ωστόσο, υπάρχουν και άλλες ιδέες που θα σας βοηθήσουν να συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε το ύφασμά τους.

Με αυτό τον τρόπο όχι μόνο θα δοκιμάσετε τη δημιουργικότητά σας αλλά παράλληλα θα καταφέρετε να επαναχρησιμοποιείτε προϊόντα που θα βοηθήσουν και το περιβάλλον.

Και ακόμη και αν δεν το πιστεύετε, τα τζιν μπορούν να χρησιμοποιηθούν με διάφορους χρήσιμους τρόπους ακόμη και για το σπίτι.

Παρακάτω θα μοιραστούμε μαζί σας 11 ενδιαφέρουσες ιδέες που θα σας βοηθήσουν να δώσετε καινούργια ζωή στα παλιά παντελόνια τζιν σας.

Θα τις λατρέψετε!

1. Τσάντα ή πορτοφόλι

Έξυπνες νέες χρήσεις για τα παλιά παντελόνια τζιν σας

Υπάρχουν πολλές εξαιρετικές ιδέες για να φτιάξετε τσάντα ή πορτοφόλι με τα παλιά παντελόνια τζιν σας.

Το κόβετε στο μέγεθος που επιθυμείτε, στο σχήμα που θέλετε και μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πέτρες, κομμάτια από άλλα υφάσματα, κουμπιά και άλλα πράγματα για να προσφέρετε στη δημιουργία σας μια εξατομικευμένη πινελιά.

Αν έχετε περισσότερο χρόνο, μπορείτε να κόψετε αρκετά κομμάτια από υφάσματα και να τα ράψετε μαζί για να φτιάξετε ένα πιο τολμηρό, καθημερινό και απλό σχέδιο.

2. Τσαντάκι φόρτισης κινητού

νέες χρήσεις για τα παλιά παντελόνια τζιν σας - τσαντάκι φόρτισης

Ένα μειονέκτημα όταν φορτίζουμε το κινητό μας είναι ότι δεν υπάρχει πάντα αρκετός χώρος για να το αφήσουμε όσο χρειάζεται.

Ένας πρακτικός και διασκεδαστικός τρόπος για να λύσετε αυτό το πρόβλημα είναι να χρησιμοποιήσετε την πίσω τσέπη του τζιν για να φτιάξετε μια μικρή θήκη που θα κρατά το κινητό σας.

Φροντίστε να φτιάξετε ένα μικρό λουράκι ώστε να μπορείτε να το κρεμάτε στον τοίχο.

Θα βρείτε ενδιαφέρον το άρθρο: Είναι κακό να κοιμόμαστε κοντά στο κινητό;

3. Οργάνωση τοίχου από παλιά παντελόνια τζιν

νέες χρήσεις για τα παλιά παντελόνια τζιν σας - οργάνωση τοίχου

Αν έχετε αρκετά παλιά παντελόνια τζιν, μπορείτε να κόψετε όλες τις πίσω τσέπες και να τις ράψετε πάνω σε ένα λείο και μεγάλο κομμάτι ύφασμα.

Μπορείτε να προσθέσετε οτιδήποτε άλλο σας αρέσει όπως επίσης κι ένα λουράκι για να το κρεμάτε. Έπειτα κρεμάστε το στο δωμάτιο ραπτικής ή στο δωμάτιο χειροτεχνιών.

Είναι όμορφο και διακοσμητικό και λειτουργεί άψογα για τη φύλαξη πολλών μικροαντικειμένων.

4. Θήκη για μπουκάλια

νέες χρήσεις για τα παλιά παντελόνια τζιν σας - θήκη μπουκαλιού

Μήπως θέλετε να διακοσμήσετε τα μπουκάλια κρασιού με έναν διαφορετικό τρόπο; Χρησιμοποιήστε αυτή την ιδέα και μερικά παλιά παντελόνια τζιν και χαρίστε στα μπουκάλια κρασιού μια μοντέρνα και μοναδική εμφάνιση.

Μπορείτε επίσης να τη χρησιμοποιήσετε για να φυλάξετε το ανοιχτήρι ή παρόμοια πράγματα που μπορεί να έχετε στο σπίτι.

5. Ποδιά

νέες χρήσεις για τα παλιά παντελόνια τζιν σας - ποδιά

Είναι εύκολο να φτιάξετε μια ποδιά για τις δουλειές του σπιτιού όταν έχετε παλιά τζιν, αρκετά μεγάλου μεγέθους.

Κόψτε το τζιν και φτιάξτε το σχήμα της ποδιάς ανάλογα με τις προτιμήσεις σας. Να θυμάστε πόσο μεγάλη θέλετε να είναι. Έπειτα ράψτε τα κομμάτια μαζί.

Αν δεν έχετε ένα αρκετά μεγάλο κομμάτι, μπορείτε να ράψετε αρκετά κομμάτια μαζί μέχρι να φτάσει στο μέγεθος που θέλετε.

Εφόσον αποκτήσετε το σωστό σχήμα, αν θέλετε, μπορείτε να προσθέσετε μερικά κορδόνια μαζί με κουμπιά, ρετάλια ή επιπρόσθετα διακοσμητικά.

6. Προσωπικό σημειωματάριο

νέες χρήσεις για τα παλιά παντελόνια τζιν σας - σημειωματάριο

Επειδή είναι μοντέρνα και στυλάτα, τα τζιν αποτελούν τον πιο ιδανικό τρόπο για να καλύψετε και να κάνετε ξεχωριστά τα σημειωματάρια για τις εργασίες ή το πανεπιστήμιο.

Κόψτε τα παλιά σας τζιν σε κατάλληλο μέγεθος και χρησιμοποιήστε μια κόλλα υψηλής ποιότητας για να το κολλήσετε και στις δυο πλευρές του εξώφυλλου.

7. Οργάνωση πολλαπλών χρήσεων

νέες χρήσεις για τα παλιά παντελόνια τζιν σας - οργάνωση

Άλλη μια μέθοδος οργάνωσης στο σπίτι είναι να ενώσετε αρκετά μεγάλα κομμάτια υφάσματος για να φτιάξετε ένα είδος τσάντας.

Μπορείτε να τη χρησιμοποιείτε για να αποθηκεύετε μεγαλύτερα αντικείμενα ή και άλλα κομμάτια ενδυμασίας.

8. Μικρή τσάντα

νέες χρήσεις για τα παλιά παντελόνια τζιν σας - τσαντάκι

Κόβοντας ένα από τα σκέλη του παλιού σας τζιν, ακόμη και το πάνω μέρος, μπορείτε να φτιάξετε μια μικρή τσάντα για να φυλάτε αντικείμενα που χάνετε γενικά εύκολα.

Κόψτε ένα κομμάτι, όσο μεγάλο θέλετε, ράψτε τις δυο άκρες και αφήστε μια μικρή τρύπα για να χωράει το λουράκι της.

9. Θήκη κερμάτων

νέες χρήσεις για τα παλιά παντελόνια τζιν σας - κερματοθήκη

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια παλιά τσέπη τζιν ή μεγαλύτερα κομμάτια για να φτιάξετε μια όμορφη θήκη κερμάτων που θα μπορείτε να την έχετε πάντα μαζί σας.

Δοκιμάστε τη δημιουργικότητά σας προσθέτοντας διακοσμητικά αξεσουάρ όπως κουμπιά ή χρωματιστά φερμουάρ.

10. Ρούχα για το κατοικίδιό σας

νέες χρήσεις για τα παλιά παντελόνια τζιν σας - κατοικίδιο

Πώς σας φαίνεται η ιδέα να χρησιμοποιήσετε τα παλιά σας τζιν για να φτιάξετε ρούχα για το κατοικίδιό σας; Αν και αυτό μπορεί να πάρει λίγο χρόνο, μπορείτε να φτιάξετε σχέδια που θα είναι μοναδικά για το σκύλο ή τη γάτα σας.

Δείτε το άρθρο: Τα οφέλη του να έχετε κατοικίδιο στο σπίτι. Εσείς έχετε;

11. Μαξιλάρια

νέες χρήσεις για τα παλιά παντελόνια τζιν σας - μαξιλάρια

Ανανεώστε τα παλιά μαξιλάρια του καναπέ σας κόβοντας αρκετά κομμάτια και φτιάχνοντας νέα καλύμματα.

Ράψτε τα σύμφωνα με το μαξιλάρι, παίξτε με διάφορα χρωματιστά υφάσματα και προσθέστε οποιοδήποτε είδος αξεσουάρ ή διακοσμητικά της επιλογής σας.

Είστε έτοιμοι να δοκιμάσετε τη δημιουργικότητά σας στις χειροτεχνίες; Επιλέξτε όποια ιδέα σας αρέσει περισσότερο και επαναχρησιμοποιήστε τα παλιά σας τζιν.


Όλες οι παραθέτονται πηγές ελέγχθηκαν προσεκτικά από την ομάδα μας για να διασφαλιστεί η ποιότητα, η αξιοπιστία, η επικαιρότητα και η εγκυρότητά τους. Η βιβλιογραφία αυτού του άρθρου θεωρήθηκε αξιόπιστη και επιστημονικά ακριβής.


  • Muñoz, G. (2017). 3 manualidades fáciles para Halloween.
  • [email protected], C. © 2016 cositasconmesh. (2015). Manualidades ingeniosas con tapas de botellas.
  • Bermudez, S. (1994). Tijeras, aguja y dedal: elementos indispensables en la vida del bello sexo en el hogar. Historia Crítica.
  • García, M. A., & Hombrados, M. I. (2002). Intervención psicosocial con personas mayores: los talleres de ocio como recurso para incrementar su apoyo social y control percibidos. Intervención Psicosocial.

Αυτό το κείμενο προσφέρεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν αντικαθιστά τη συμβουλή από επαγγελματία. Σε περίπτωση αμφιβολίας, συμβουλευτείτε τον ειδικό σας.