Στοπ στις κακές οσμές από μικρούς χώρους με δύο συστατικά

Μπορείτε γρήγορα να απαλλαγείτε από την υγρασία και τις κακές μυρωδιές από το σπίτι σας με αυτά τα δύο κοινά και φυσικά συστατικά. Θα εντυπωσιαστείτε από την αποτελεσματικότητά τους!
Στοπ στις κακές οσμές από μικρούς χώρους με δύο συστατικά

Τελευταία ενημέρωση: 10 Ιουλίου, 2019

Η είσοδος στο σπίτι ή το δωμάτιό σας, όταν υπάρχει μια δυσάρεστη οσμή, μπορεί να είναι πραγματικά μια άσχημη εμπειρία. Δεν είναι μόνο άβολο, αλλά μπορεί επίσης να είναι επιβλαβές για την υγεία σας. Ωστόσο, υπάρχουν δύο φυσικά συστατικά που μπορούν να σας βοηθήσουν να εξαλείψετε τις κακές οσμές από μικρούς και κλειστούς χώρους.

Είναι μια απλή εξίσωση. Οι κακές μυρωδιές στα σπίτια προκαλούνται συνήθως από την υγρασία. Διαφορετικά, μπορεί να προέρχονται από αντικείμενα μέσα στο σπίτι σας.

Φυσικά, αυτό δημιουργεί ένα περιβάλλον όπου πολλαπλασιάζονται βακτήρια και ακάρεα σκόνης. Μερικές φορές, αυτοί οι μικροοργανισμοί είναι οι χειρότεροι εχθροί ατόμων με αλλεργίες ή άσθμα.

Είναι εύκολο να καταλάβετε, λοιπόν, πώς μπορεί αυτό να επηρεάσει την υγεία σας. Ωστόσο, ένας άλλος σημαντικός λόγος για την αντιμετώπιση των κακών οσμών είναι αυτός: είναι απλά δυσάρεστες.

Για την άνεση και τις ανάγκες των καλεσμένων σας, θα θέλαμε να σας παρουσιάσουμε δύο μαγικά συστατικά. Χρησιμοποιώντας τα, θα απαλλαγείτε από τις κακές οσμές σε μικρούς χώρους με πολύ λίγη προσπάθεια.

κακή οσμή ψυγείου

Εξαλείψτε τις κακές οσμές από τους κλειστούς χώρους χρησιμοποιώντας αυτά τα δύο συστατικά

Οι δυσάρεστες μυρωδιές τείνουν να εμφανίζονται ενώ βρίσκεστε σε διακοπές ή έχετε παραμείνει για μεγάλο χρονικό διάστημα εκτός σπιτιού. Αυτό συμβαίνει επίσης εάν δεν αερίζετε το σπίτι σας κατά τη διάρκεια της ημέρας ή εάν δεν αφήνετε καθόλου ηλιακό φως να μπει στα δωμάτια.

Η υγρασία συσσωρεύεται και εγκαθίσταται όπου μπορεί. Μπορεί να επηρεάσει τους τοίχους σας και τα ρούχα – ιδιαίτερα τα βρώμικα ρούχα-, βρώμικα παπούτσια και κουρτίνες.

Ως εκ τούτου, το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε για να εξαλείψετε τις κακές μυρωδιές σε κλειστούς χώρους είναι να τους αερίσετε και να τους καθαρίσετε. Κάνετε τα αποσμητικά χώρου και τα καθαριστικά δαπέδων τους καλύτερους φίλους σας.

Μόλις το κάνετε αυτό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε δύο φυσικά αντικείμενα για να αποτρέψετε την επιστροφή της κακής μυρωδιάς από το σπίτι σας.

Φυσικός ξυλάνθρακας

φυσικός ξυλάνθρακας για να εξαλείψετε τις κακές οσμές από μικρούς χώρους

Ο φυσικός ξυλάνθρακας είναι ιδανικός για την απομάκρυνση της κακοσμίας του χώρου. Δεν είναι μόνο φυσικός – δεν μολύνει κιόλας! Επιπλέον, με τη χρήση του, μπορείτε να αποφύγετε να χρησιμοποιείτε βιομηχανικά προϊόντα.

Μπορείτε να προμηθευτείτε φυσικό ξυλάνθρακα – δηλαδή κάρβουνο – σε οποιοδήποτε σούπερ μάρκετ. Στη συνέχεια, μπορείτε εύκολα να το χρησιμοποιήσετε σε δωμάτια, ψυγεία, ντουλάπες ή σε οποιονδήποτε άλλο χώρο όπου υπάρχει κακή οσμή.

Ένα γραμμάριο φυσικού άνθρακα ισούται με 250 τετραγωνικά μέτρα ως προς την απορροφητική του ικανότητα. Ευτυχώς, αυτό ισχύει όχι μόνο για τις άσχημες οσμές, αλλά και για άλλες ουσίες που είναι επιβλαβείς για την υγεία και οι οποίες δεν συνειδητοποιείτε ότι υπάρχουν. Όλα αυτά είναι χάρη σε αυτό το απλό φυσικό συστατικό.

Ο φυσικός ξυλάνθρακας προέρχεται από μια βελανιδιά που ονομάζεται Quercus phillyraeoides. Η βελανιδιά αυτή περνάει από μια διαδικασία μέτριας απανθρακώσεως και αναμειγνύεται με άμμο, χώμα και τέφρα.

Τώρα, αναρωτιέστε πιθανώς τι να κάνετε με τον ξυλάνθρακα μόλις εξαφανιστούν οι μυρωδιές. Μπορείτε εύκολα να τον “ανανεώσετε”  αφήνοντάς τον στον ήλιο για λίγες ώρες. Εκεί, θα στεγνώσει, θα αποβάλει την υγρασία και τις ουσίες που έχει απορροφήσει από το σπίτι σας και θα είναι έτοιμος για να τον επαναχρησιμοποίησετε.

Συναρπαστικό, έτσι δεν είναι;

Καμφορά για να αποβάλλετε τις κακές οσμές από τους μικρούς χώρους

καμφορά

Η καμφορά είναι μια υπόλευκη ουσία που είναι παρόμοια με το αλάτι. Προέρχεται από την Camphora Laurus, γνωστή και ως δάφνη καμφοράς.

Η καμφορά είναι μια ουσία που έχει πολλές χρήσεις και εξαλείφει τις οσμές, αποτρέποντας πολλές ασθένειες. Επιπλέον, είναι αναλγητική και αντιφλεγμονώδης.

Πώς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την καμφορά για να εξαλείψετε τις οσμές σε κλειστούς χώρους;

  • Πρώτον, μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε σε οποιαδήποτε από τις μορφές της. Αυτό περιλαμβάνει αιθέρια έλαια, υγρή ή στερεά μορφή, ακόμη και ως σκόνη ή μπάλες.
  • Μια επιλογή είναι να την αναμείξετε με το νερό και το καθαριστικό δαπέδου σας. Η καμφορά έχει υπέροχο άρωμα και δημιουργεί μια χαλαρωτική ατμόσφαιρα στο χώρο μόλις τελειώσετε τον καθαρισμό.
  • Επιπλέον, μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε ως σπρέι προσθέτοντας λίγη σε ένα μπουκάλι ψεκασμού. Απλά συνδυάστε λίγο νερό μαζί με αιθέριο έλαιο καμφοράς.
  • Τέλος, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε μπάλες καμφοράς στη ντουλάπα σας. Απλά τοποθετήστε τις στο ντουλάπι σας και πείτε αντίο στις οσμές που προκαλούνται από την υγρασία και τους κλειστούς χώρους.

Θυμηθείτε, το μέτρο είναι το παν. Η εισπνοή μεγάλων ποσοτήτων μπορεί να είναι επιβλαβής για την υγεία σας. Έτσι, είναι σημαντικό να χρησιμοποιήσετε μόνο μερικές σταγόνες.

Τώρα, η εξάλειψη των κακών οσμών από τους κλειστούς χώρους δεν θα είναι πρόβλημα. Σε λίγα λεπτά, το νοικοκυριό σας θα μυρίζει υπέροχα και η επιστροφή στο σπίτι θα είναι πολύ πιο ευχάριστη.


Όλες οι παραθέτονται πηγές ελέγχθηκαν προσεκτικά από την ομάδα μας για να διασφαλιστεί η ποιότητα, η αξιοπιστία, η επικαιρότητα και η εγκυρότητά τους. Η βιβλιογραφία αυτού του άρθρου θεωρήθηκε αξιόπιστη και επιστημονικά ακριβής.


  • Rutala, W. (1996). Desinfectantes de uso hospitalario. In Mayhall Hospital Epidemiology and Infection Control. Maryland: G. Baltimore.
  • Carrasco, S. (2017). 5 objetos en casa que acumulan millones de bacterias : Su Médico.
  • Adams, H. S. (1956). UN PROYECTO DE PROGRAMA DE PROTECCION DE LOS ALIMENTOS PARA LOS PAISES QUE NO LO TIENEN. PSP.
  • Analiza Calidad. (2006). Microorganismos indicadores. Microbiología de Los Alimentos.

Αυτό το κείμενο προσφέρεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν αντικαθιστά τη συμβουλή από επαγγελματία. Σε περίπτωση αμφιβολίας, συμβουλευτείτε τον ειδικό σας.