Εξάσκηση γιόγκα με το άλλο σας μισό: Τα οφέλη

Η γιόγκα δεν ωφελεί μόνο σε ατομικό επίπεδο. Για την ακρίβεια, η εξάσκηση γιόγκα με το άλλο σας μισό θα κάνει καλό και στους δύο σε σωματικό και ψυχολογικό επίπεδο!
Εξάσκηση γιόγκα με το άλλο σας μισό: Τα οφέλη
Bernardo Peña

Έχει εξετασθεί και εγκριθεί από: ψυχολόγο Bernardo Peña.

Έχει γραφτεί από Virginia Martínez

Τελευταία ενημέρωση: 21 Δεκεμβρίου, 2022

Έχετε σκεφτεί ποτέ την εξάσκηση γιόγκα με το άλλο σας μισό;

Για όσους/ες δε γνωρίζουν ακόμη τι είναι η γιόγκα, πρόκειται για μια χαλαρωτική και τονωτική πρακτική η οποία ωφελεί ιδιαίτερα αν θέλετε να ξεφύγετε από το άγχος. Μπορεί να βελτιώσει τη σωματική και πνευματική σας υγεία. Συνεχίστε την ανάγνωση για να μάθετε όλα τα οφέλη που μπορεί να προσφέρει και στους δύο.

Η εξάσκηση γιόγκα με το άλλο σας μισό ωφελεί σε πολλά επίπεδα. Είναι μια εξαιρετική δραστηριότητα για να κάνετε μαζί και να αποκομίσετε πολλά από την πειθαρχεία που απαιτεί.

Εξάσκηση γιόγκα με το άλλο σας μισό

Ζούμε σε μια εποχή συνεχούς άγχους και σπάνια έχουμε χρόνο για τον εαυτό μας. Γι’ αυτό δεν έχουμε συχνά αρκετό χρόνο για τις ρομαντικές σχέσεις μας. Έτσι, συσσωρεύουμε το άγχος το οποίο μπορεί να ζημιώσει τη σχέση μας.

Είναι καλό να κάνετε κάτι θετικό μαζί καθώς θα απολαύσετε τα ίδια οφέλη που θα απολαμβάνατε σε ατομικό επίπεδο. Έτσι, η γιόγκα μπορεί να είναι ιδανική και για τους δυο. Για την ακρίβεια, είναι μια πρακτική η οποία βελτιώνει τη σωματική και την πνευματική ευεξία.

Εδώ έχουμε ορισμένα από τα οφέλη:

  • Βοηθά στη βελτίωση της πνευματικής υγείας και βελτιώνει τη συγκέντρωσή σας. Αυτό οδηγεί στη χαλάρωση και την εσωτερική γαλήνη.
  • Παρέχει πολλά σωματικά οφέλη καθώς βελτιώνει την καρδιαγγειακή υγεία, την ευελιξία, τη δύναμη, και την αντοχή.

Επίσης, η εξάσκηση γιόγκα με το άλλο σας μισό μπορεί να δυναμώσει τη σχέση σας με πολλούς τρόπους.

Εξάσκηση γιόγκα με το άλλο σας μισό – Τα οφέλη

1. Η γιόγκα προάγει την εμπιστοσύνη και την ομαδική δουλειά

Γυναίκα τεντώνεται πάνω στην πλάτη άνδρα
Κάνοντας γιόγκα ως ζευγάρι θα επικεντρωθείτε και οι δύο στη στάση γιόγκα και θα λειτουργήσετε σαν ομάδα.

Κάθε φορά που κάνετε γιόγκα θα πρέπει να στηρίζεστε ο ένας στον άλλο. Γι’ αυτό, προκειμένου να πετύχετε τη σωστή στάση χρειάζεται ομαδική προσπάθεια. Αυτός είναι ένας από τους τρόπους με τους οποίους η γιόγκα σάς βοηθά να συμπληρώνετε ο ένας τον άλλο. Θα πρέπει επίσης να εμπιστεύεστε τον/η σύντροφό σας για να σας στηρίζει. Τέλος, θα επιτύχετε και οι δύο τον ίδιο στόχο.

Αυτό μεταφράζεται σε μια άσκηση αμοιβαίας εμπιστοσύνης και ασφάλειας, η οποία δυναμώνει τη σχέση σας.

Ακόμη, μπορείτε να αφήσετε εκτός τις διαφορές σας όταν κάνετε γιόγκα μαζί. Θα είστε μία ομάδα που εργάζεται για τον ίδιο στόχο. Για να γίνει αυτό θα πρέπει να χαλαρώσετε, να συγκεντρωθείτε, να έχετε ενσυναίσθηση, και να αφήσετε πίσω σας τον θυμό ώστε να πετύχετε τον στόχο σας.

2. Βελτιώνει τη μη λεκτική επικοινωνία

Η αμοιβαία κατανόηση είναι απαραίτητη όταν κάνετε γιόγκα ως ζευγάρι. Εξάλλου, θα πρέπει να υπάρχει επικοινωνία και κατανόηση για να γίνει αυτό. Η γιόγκα θα σας βοηθήσει να αναπτύξετε ή να ενισχύσετε τη μη λεκτική επικοινωνία.

Αυτά είναι απαραίτητα στοιχεία που θα χρειαστείτε για να πετύχετε το στόχο σας. Επίσης, θα έχουν θετική επίδραση στον κοινό σας βίο.

3. Θα ενισχύσει τους στενούς δεσμούς

Ζευγάρι στέκεται στο ένα πόδι
Η εξάσκηση γιόγκα προάγει την επικοινωνία και τη σωματική επαφή.

Η χαλάρωση που θα νιώσετε σε όλα τα επίπεδα κατά την εξάσκηση της γιόγκα θα δημιουργήσει και ένα μοναδικό περιβάλλον το οποίο θα σας προσκαλέσει, χωρίς αμφιβολία, να δυναμώσετε τους δεσμούς σας. Έτσι, θα νιώσετε ηρεμία και γαλήνη μετά τη συνεδρία γιόγκα, και θα έχετε μεγαλύτερη ενσυναίσθηση καθώς θα είστε χαλαροί/ες.

Όπως βλέπετε, η επίτευξη αυτού του σταδίου με το άλλο σας μισό θα σας κάνει να νιώσετε πιο κοντά ο ένας στον άλλο. Πρόκειται για ένα στάδιο πνευματικής και σωματικής χαλάρωσης ιδανικό για την ενίσχυση της σχέσης σας.

4. Η εξάσκηση γιόγκα με το άλλο σας μισό προάγει τη σωματική επαφή

Όλοι χρειαζόμαστε σωματική επαφή με τα άτομα που αγαπάμε. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο είναι ιδανική η γιόγκα για ζευγάρια. Διευκολύνει τη σωματική επαφή όταν βρίσκεστε και οι δύο σε ένα στάδιο ιδιαίτερης χαλάρωσης.

Επίσης, αυτή η επαφή βασίζεται στο δέσιμό σας, καθώς είναι απαραίτητο για να εξασκήσετε με επιτυχία ορισμένες στάσεις της γιόγκα. Αυτή η επαφή σάς βοηθά να κατανοήσετε το σώμα σας και το σώμα του/ης συντρόφου σας. Κατ’ επέκταση θα συνδεθείτε σε σωματικό επίπεδο.

Τι περιμένετε;

Αυτά είναι μονάχα τέσσερα από τα πολλά οφέλη που θα προσφέρει η εξάσκηση γιόγκα με το άλλο σας μισό στη σχέση σας. Υπάρχουν πολλά ακόμη. Εξάλλου, τα οφέλη που λαμβάνετε σε ατομικό επίπεδο μεταφράζονται στον τρόπο που αλληλεπιδράτε με άλλα άτομα.

Η γιόγκα είναι μια πρακτική χωρίς όρια. Έτσι, μπορεί να την εξασκήσει ο καθένας. Δεν έχει σημασία η ηλικία ή αν έχετε καλή φυσική κατάσταση. Όλα τα ζευγάρια μπορούν να ωφεληθούν και να δυναμώσουν τη σχέση τους (και τα σώματά τους)!


Όλες οι παραθέτονται πηγές ελέγχθηκαν προσεκτικά από την ομάδα μας για να διασφαλιστεί η ποιότητα, η αξιοπιστία, η επικαιρότητα και η εγκυρότητά τους. Η βιβλιογραφία αυτού του άρθρου θεωρήθηκε αξιόπιστη και επιστημονικά ακριβής.


  • Ross, A., Friedmann, E., Bevans, M., & Thomas, S. (2013). National survey of yoga practitioners: Mental and physical health benefits. Complementary Therapies in Medicine. https://doi.org/10.1016/j.ctim.2013.04.001
  • Ross, A., & Thomas, S. (2010). The Health Benefits of Yoga and Exercise: A Review of Comparison Studies. The Journal of Alternative and Complementary Medicine. https://doi.org/10.1089/acm.2009.0044
  • Smith, C., Hancock, H., Blake-Mortimer, J., & Eckert, K. (2007). A randomised comparative trial of yoga and relaxation to reduce stress and anxiety. Complementary Therapies in Medicine. https://doi.org/10.1016/j.ctim.2006.05.001
  • Büssing, A., Michalsen, A., Khalsa, S. B. S., Telles, S., & Sherman, K. J. (2012). Effects of yoga on mental and physical health: A short summary of reviews. Evidence-Based Complementary and Alternative Medicine. https://doi.org/10.1155/2012/165410
  • Jayasinghe, S. R. (2004). Yoga in cardiac health (A Review). European Journal of Cardiovascular Prevention & Rehabilitation. https://doi.org/10.1097/00149831-200410000-00002

Αυτό το κείμενο προσφέρεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν αντικαθιστά τη συμβουλή από επαγγελματία. Σε περίπτωση αμφιβολίας, συμβουλευτείτε τον ειδικό σας.