4 συμβουλές για την επιλογή των σωστών γυαλιών ηλίου

Ψάχνετε για μερικές συμβουλές για να αγοράσετε ποιοτικά γυαλιά ηλίου; Αν λάβετε υπόψη σας αυτές τις συμβουλές, θα βρείτε τα κατάλληλα γυαλιά ηλίου που θα σας αρέσει να φοράτε και που πραγματικά θα παρέχουν την καλύτερη προστασία για τα μάτια σας.
4 συμβουλές για την επιλογή των σωστών γυαλιών ηλίου

Έχει γραφτεί από Raquel Lemos Rodríguez

Τελευταία ενημέρωση: 27 Δεκεμβρίου, 2022

Το καλοκαίρι είναι προ των πυλών, το ίδιο και η ζήτηση για τα κατάλληλα γυαλιά ηλίου που πραγματικά προστατεύουν τα μάτια σας. Γι’ αυτό είναι σημαντικό να κάνετε τη σωστή επιλογή γυαλιών ηλίου. Ακολουθούν μερικές συμβουλές που θα σας βοηθήσουν πολύ!

Όπως ακριβώς προστατεύουμε το δέρμα μας από τις υπεριώδεις ακτίνες με ποιοτικό αντηλιακό, το ίδιο πρέπει να κάνουμε και με τα μάτια μας. Ανησυχείτε για την ασφάλεια και την προστασία που μπορούν να παρέχουν τα γυαλιά ηλίου σας ή επικεντρώνεστε μόνο στην αισθητική, αγνοώντας τα υπόλοιπα;

Αν ναι, τότε αυτό το άρθρο είναι για εσάς.

4 συμβουλές για την επιλογή των σωστών γυαλιών ηλίου που προστατεύουν πραγματικά τα μάτια σας

Hat, sunglasses, and sunblock tube sitting on the sand.
Υπάρχουν πολλά πράγματα που πρέπει να έχετε κατά νου όταν επιλέγετε τα σωστά γυαλιά ηλίου που προστατεύουν πραγματικά τα μάτια σας.

1. Η χρήση που θα κάνετε

Η πρώτη από τις συμβουλές για την επιλογή γυαλιών ηλίου είναι να προσδιορίσετε για ποιο ακριβώς λόγο θα τα χρησιμοποιήσετε. Άλλωστε, δεν είναι το ίδιο αν τα χρησιμοποιούμε μόνο για να πηγαίνουμε στη δουλειά κάθε μέρα με το να τα φοράμε αν είμαστε συνεχώς εκτεθειμένοι στον ήλιο.

Αν φοράτε γυαλιά ηλίου μόνο τα Σαββατοκύριακα ή μερικές φορές την εβδομάδα σποραδικά, το μοντέλο που θα επιλέξετε θα είναι πολύ διαφορετικό από ό,τι αν βρίσκεστε σε κάποιες από τις παρακάτω περιπτώσεις:

  • Είστε σκιέρ ή αυτό είναι ένα χόμπι που εξασκείτε σχετικά συχνά.
  • Αγαπάτε το ψάρεμα και το κάνετε αρκετές φορές την εβδομάδα ή και λίγο κάθε μέρα, αν έχετε χρόνο.
  • Οδηγείτε κάθε μέρα είτε πολύ πρωί είτε κατά το ηλιοβασίλεμα.

Όπως μπορείτε να δείτε, οι ανάγκες σε κάθε περίπτωση είναι πολύ διαφορετικές. Επομένως, ας δούμε μερικές συμβουλές για την επιλογή γυαλιών ηλίου για να αποκτήσετε αυτό που ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες σας.

2. Το χρώμα των γυαλιών

Το χρώμα των φακών των γυαλιών δεν έχει καμία σχέση με τον αισθητικό σκοπό τους. Ανάλογα με τη χρήση που πρόκειται να κάνετε, θα πρέπει να διαλέξετε τον τόνο που χρειάζεται για να καλύψετε τις ανάγκες των ματιών σας.

Συνολικά, αυτά είναι μερικά από τα χρώματα που μπορείτε να βρείτε και οι χρήσεις τους:

  • Καφέ: Αυτό το χρώμα φακών είναι απαραίτητο για τους ανθρώπους με μυωπία, καθώς μειώνει την κόπωση των ματιών.
  • Πράσινο: Αυτή είναι μια επιλογή για τα άτομα με μυωπία, αλλά και για όσους έχουν έφεση στα θαλάσσια σπορ.
  • Γκρι: Αυτό το χρώμα είναι κατάλληλο για οδηγούς ταξί ή για άτομα που εργάζονται με φορτηγά και πρέπει να οδηγούν πολύ.

3. Το μέγεθος των γυαλιών ηλίου

woman in sunglasses
Η εύρεση των ιδανικών γυαλιών ηλίου μπορεί να πάρει αρκετό χρόνο. Ωστόσο, είναι προτιμότερο να πάρετε το χρόνο σας και να επιλέξετε το σωστό, παρά να επιλέξετε ένα γρήγορα και να συνειδητοποιήσετε ότι σας ενοχλεί ή δεν ταιριάζει στα χαρακτηριστικά σας.

Το να δίνετε προσοχή στο μέγεθος όταν επιλέγετε γυαλιά ηλίου είναι επίσης σημαντικό. Το μεγαλύτερο μέγεθος μπορεί να παρέχει μεγαλύτερη προστασία, αν αυτό είναι που χρειάζεστε. Ωστόσο, θα πρέπει να ληφθούν υπόψη και άλλοι παράγοντες.

Για παράδειγμα, θα πρέπει να δώσετε προσοχή στο πώς τα γυαλιά εφαρμόζουν στη μύτη σας. Μήπως είναι πολύ σφιχτά; Γλιστράνε; Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε δυσφορία και μπορεί να σας κάνει να μη φοράτε τα γυαλιά ηλίου όσο θα έπρεπε. Επομένως, θα ήταν μια χαμένη επένδυση.

Πρέπει επίσης να δώσετε προσοχή στο αν τα γυαλιά ακουμπούν στα μάγουλά σας όταν χαμογελάτε ή αν οι βλεφαρίδες σας ακουμπούν στο φακό. Η εύρεση των τέλειων γυαλιών μπορεί να πάρει αρκετό χρόνο. Ωστόσο, είναι προτιμότερο να αφιερώσετε χρόνο και να επιλέξετε το σωστό, παρά να επιλέξετε ένα γρήγορα και να συνειδητοποιήσετε ότι σας ενοχλεί ή δεν ταιριάζει στα χαρακτηριστικά σας.

4. Ένας οπτικός μπορεί να σας βοηθήσει να επιλέξετε τα σωστά γυαλιά ηλίου

Η τελευταία από τις συμβουλές για την επιλογή γυαλιών ηλίου είναι να πάτε σε έναν οπτικό. Μερικές φορές, αγοράζουμε φθηνά γυαλιά ηλίου σε μια αγορά ή σε ένα τοπικό κατάστημα. Ωστόσο, αυτά που κατασκευάζονται από οπτικούς θα είναι πάντα η καλύτερη επιλογή, αφού μπορούμε να είμαστε σίγουροι ότι με αυτόν τον τρόπο θα αποκτήσουμε γυαλιά που θα μας προστατεύουν πραγματικά από τον ήλιο.

Ένας οπτικός θα μας καθοδηγήσει στην επιλογή των γυαλιών που ταιριάζουν καλύτερα στις ανάγκες μας. Επιπλέον, τα γυαλιά ηλίου που θα μας προμηθεύσουν θα έχουν όλες τις εγγυήσεις ότι τα φίλτρα του ήλιου εξασφαλίζουν τη βέλτιστη προστασία των ματιών μας.

Τέλος, αν λάβουμε υπόψη όλες αυτές τις συμβουλές, θα βρούμε τα κατάλληλα γυαλιά ηλίου που θα φοράμε πάντα και που πραγματικά θα παρέχουν την καλύτερη προστασία για τα μάτια μας. Είστε λοιπόν έτοιμοι να ακολουθήσετε αυτές τις συμβουλές για να αγοράσετε γυαλιά ηλίου;


Αυτό το κείμενο προσφέρεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν αντικαθιστά τη συμβουλή από επαγγελματία. Σε περίπτωση αμφιβολίας, συμβουλευτείτε τον ειδικό σας.