Εξαλείψτε τα υπολείμματα χοληστερόλης από τα αιμοφόρα αγγεία

Το λεμόνι δρα ως καθαριστικό και προωθεί την εξάλειψη λιπαρών και τοξικών ουσιών που βρίσκονται στην κυκλοφορία του αίματος.
Εξαλείψτε τα υπολείμματα χοληστερόλης από τα αιμοφόρα αγγεία
Nelton Abdon Ramos Rojas

Έχει εξετασθεί και εγκριθεί από: γιατρό Nelton Abdon Ramos Rojas.

Έχει γραφτεί από Daniela Echeverri Castro

Τελευταία ενημέρωση: 27 Δεκεμβρίου, 2022

Σήμερα θα σας δείξουμε πώς να εξαλείψετε τα υπολείμματα χοληστερόλης από τα αιμοφόρα αγγεία. Η χοληστερόλη είναι ένα είδος λιπαρού που προσκολλάται στα τοιχώματα των αρτηριών θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία του ανθρώπου. Επειδή το σώμα χρειάζεται μια συγκεκριμένη ποσότητα χοληστερόλης για να λειτουργεί φυσιολογικά, η υπερβολική ποσότητα κακής χοληστερόλης, μεταξύ άλλων προβλημάτων του καρδιαγγειακού συστήματος, αυξάνει τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιακής νόσου ή ενός εγκεφαλικού επεισοδίου.

Ο έλεγχος των επιπέδων χοληστερόλης εξαρτάται κυρίως από το είδος των τροφών που καταναλώνουμε. Μια υγιεινή διατροφή που είναι πλούσια σε φρούτα, λαχανικά, σιτηρά και νερό μπορεί να βοηθήσει στη μείωση των υπολειμμάτων της κακής χοληστερόλης και περιορίζει τον κίνδυνο εμφάνισης άλλων σοβαρών προβλημάτων υγείας. Συνεπώς, είναι απαραίτητο να εξαλείψει κανείς από τη διατροφή του τις τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε χοληστερόλη όπως και εκείνες που προκαλούν τη συγκέντρωση λίπους στις αρτηρίες.

Εκτός από τις καλές συνήθειες που θα πρέπει να συμπεριλάβετε στην καθημερινότητά σας, υπάρχουν ορισμένες φυσικές θεραπείες που μπορούν να βοηθήσουν στον έλεγχο των υπολειμμάτων της χοληστερόλης και συμβάλλουν στην εξάλειψη λιπαρών και τοξικών ουσιών που βρίσκονται στην κυκλοφορία του αίματος. Παρακάτω, θα μοιραστούμε μαζί σας μια εξαιρετική φυσική θεραπεία με σκόρδο και λεμόνι που θα σας βοηθήσει να καθαρίσετε τις αρτηρίες σας και να βελτιώσετε το κυκλοφορικό σας.

Πώς ενεργεί αυτή η θεραπεία για τα υπολείμματα χοληστερόλης;

Υπολείμματα χοληστερόλης - Σκόρδα

Αν και στις μέρες μας υπάρχουν πολλά και διάφορα είδη φαρμάκων για τη μείωση και τον έλεγχο των υψηλών επιπέδων χοληστερόλης, πολλοί ειδικοί συνεχίζουν να προτείνουν φυσικές θεραπείες για τον έλεγχο αυτού του προβλήματος. Έχει αποδειχτεί ότι τα φάρμακα και οι φαρμακευτικές αγωγές μπορούν να έχουν πολλές αρνητικές επιδράσεις ενώ οι φυσικές θεραπείες στην πραγματικότητα προσφέρουν πολλά υγιεινά οφέλη.

Σε αυτή την περίπτωση, η φυσική θεραπεία για τον καθαρισμό των αρτηριών και τη μείωση των επιπέδων της χοληστερόλης αποτελείται από σκόρδο και λεμόνι. Και τα δυο υλικά διαθέτουν βασικά θρεπτικά συστατικά που προωθούν την εξάλειψη όλων των άχρηστων προϊόντων που μπορούν να επηρεάσουν την υγεία σας.

Τα οφέλη του σκόρδου

Το σκόρδο είναι πασίγνωστο ως το καλύτερο φυσικό αντιβιοτικό που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε. Αναλυτικές πληροφορίες μας δίνει και η ερευνήτρια Leyla Bayan στη μελέτη της εδώ. Αυτή η τροφή αποτελεί μέρος της διατροφής μας εδώ και πάρα πολλά χρόνια καθώς, πέρα από το ότι προσφέρει γεύση στα φαγητά μας, διαθέτει βασικά θρεπτικά συστατικά που θα ωφελήσουν την υγεία μας.

Σε μελέτες που διεξήχθησαν στην Ινδία και σε άλλες χώρες του κόσμου αποδείχτηκε ότι η κατανάλωση σκόρδου μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο ανάπτυξης της αρτηριοσκλήρωσης, της υπέρτασης και επιπλέον ανακαλύφτηκε ότι διαθέτει και άλλα σημαντικά οφέλη για την υγεία της καρδιάς.

  • Είναι φυσικό αντιφλεγμονώδες.
  • Δρα ως αγγειοδιασταλτικό, αντιπηκτικό και αποτοξινωτικό.
  • Διαθέτει αντισηπτικές και αντιβιοτικές ιδιότητες.
  • Συμβάλλει στη διαστολή των αρτηριών, προωθεί την εξάλειψη της χοληστερόλης και βελτιώνει το κυκλοφορικό σύστημα.
  • Προστατεύει την καρδιά.
  • Ενδυναμώνει το ανοσολογικό σύστημα.
  • Βοηθά στην αύξηση των επιπέδων της ινσουλίνης και κατά συνέπεια μειώνει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα.

Τα οφέλη του λεμονιού

Το λεμόνι είναι μια ιδιαίτερα θεραπευτική τροφή χάρη στην υψηλή του περιεκτικότητα σε θρεπτικά συστατικά τα οποία προλαμβάνουν και θεραπεύουν πολλές ασθένειες. Το λεμόνι είναι πασίγνωστο για την υψηλή του περιεκτικότητα σε βιταμίνη C ενώ παράλληλα διαθέτει άλλα αντιοξειδωτικά και θρεπτικά συστατικά όπως σύμπλεγμα βιταμινών Β, βιταμίνη Ε και πολλά μεταλλικά στοιχεία όπως: κάλιο, μαγνήσιο, ασβέστιο, φώσφορο, χαλκό, ψευδάργυρο, σίδηρο και μαγγάνιο.

Όσον αφορά στη χοληστερόλη και στην υγεία των αρτηριών, το λεμόνι δρα ως αποτοξινωτικό καθώς προωθεί την εξάλειψη λιπαρών και τοξικών ουσιών που βρίσκονται στην κυκλοφορία του αίματος. Τα κιτρικά οξέα βοηθούν στην οξείδωση και στην εξάλειψη λιπαρών που βρίσκονται στις φλέβες, εμποδίζοντάς τα να προσκολληθούν στα τοιχώματα των αρτηριών που προκαλούν τη φραγή τους. Σύμφωνα με την εργαστηριακή μελέτη του Δρ. Omar M.E. Abdel-Salam σε ποντίκια, τα κιτρικά οξέα βοηθούν και σε ασθένειες του εγκεφάλου, αλλά και του ήπατος.

Θεραπεία για τον καθαρισμό των αιμοφόρων αγγείων από τα υπολείμματα χοληστερόλης

Υπολείμματα χοληστερόλης - Σκόρδα καθαρισμένα

Αυτή η θεραπεία με σκόρδο και λεμόνι έχει γίνει γνωστή σε όλο τον κόσμο τα τελευταία χρόνια χάρη στα εξαιρετικά της αποτελέσματα: μειώνει τα υπολείμματα χοληστερόλης και ενδυναμώνει το ανοσολογικό σύστημα. 

Υλικά

  • 4 σκελίδες σκόρδο
  • 4 μικρά λεμόνια
  • 3 λίτρα βραστό και απεσταγμένο νερό

Οδηγίες

Αρχικά καθαρίζετε το σκόρδο και το ψιλοκόβετε. Κόβετε τα λεμόνια σε φέτες και τα αναμειγνύετε μαζί με το σκόρδο σε ένα μπολ. Ρίχνετε το χλιαρό νερό πάνω από το μείγμα του σκόρδου με λεμόνι και τα αναμειγνύετε σε ένα μπλέντερ μέχρι να σχηματιστεί ένα πιο ρευστό μείγμα. Όταν είναι έτοιμο αδειάζετε το μείγμα σε γυάλινα δοχεία και το φυλάσσετε στο ψυγείο για 3 μέρες. Μετά από 3 μέρες το στραγγίζετε και αρχίζετε να το χρησιμοποιείτε.

Αναλογίες

Ιδανικά θα πρέπει να πίνετε 50 ml από αυτή τη συνταγή, 3 φορές την ημέρα πριν από κάθε γεύμα. Ωστόσο, συνιστάται να αρχίσετε να το καταναλώνετε σταδιακά, πίνοντας 1 ή 2 κουταλιές της σούπας πριν από κάθε γεύμα.

Κάνετε αυτό το καθαρισμό μια φορά το χρόνο και ακολουθείτε αυτή τη θεραπεία καθημερινά για 40 συνεχόμενες ημέρες αν θέλετε και εσείς να εξαλείψετε τα υπολείμματα χοληστερόλης.

Μπορεί να σας ενδιαφέρει ...
Αντιμετωπίστε με φυσικό τρόπο το ροχαλητό και την άπνοια ύπνου
Με Υγεία
Διαβάστε το Με Υγεία
Αντιμετωπίστε με φυσικό τρόπο το ροχαλητό και την άπνοια ύπνου

Υπάρχουν φυσικές θεραπείες για ροχαλητό και την άπνοια ύπνου; Το ροχαλητό είναι ένας δυσάρεστος ήχος και εμφανίζεται όταν φράζονται οι αεραγωγοί σα...
Τα περιεχόμενα αυτής της δημοσίευσης είναι μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να χρησιμεύσουν για να διευκολύνουν ή να αντικαταστήσουν τις διαγνώσεις, τις θεραπείες ή τις συστάσεις ενός επαγγελματία. Συμβουλευτείτε το γιατρό σας εάν έχετε οποιεσδήποτε αμφιβολίες και ζητήστε την έγκρισή του πριν ξεκινήσετε οποιαδήποτε διαδικασία.