Θεραπείες για τις μυρμηγκιές με φυσικό τρόπο

Τα κρεμμύδια είναι ένας πολύ αποτελεσματικός τρόπος για να αντιμετωπίσετε τις μυρμηγκιές, αρκεί να αποφεύγετε τις περιοχές με ευαίσθητο δέρμα καθώς μπορεί να προκαλέσει ερεθισμούς.
Θεραπείες για τις μυρμηγκιές με φυσικό τρόπο
Maricela Jiménez López

Έχει εξετασθεί και εγκριθεί από: γιατρό Maricela Jiménez López.

Έχει γραφτεί από Carolina Betancourth

Τελευταία ενημέρωση: 21 Δεκεμβρίου, 2022

Θεραπείες για τις μυρμηγκιές. Οι μυρμηγκιές μπορούν να επηρεάσουν ενήλικες και παιδιά και στην πραγματικότητα αποτελεί μια αρκετά κοινή πάθηση. Είναι μικρές προεξοχές που μπορούν να σχηματιστούν σε οποιοδήποτε σημείο του σώματος και συχνά για άγνωστους λόγους. Μερικές φορές εμφανίζονται ως μικρές ενοχλήσεις και δεν αποτελούν παράγοντα κινδύνου για την υγεία αλλά θα πρέπει να κάνετε ό,τι καλύτερο μπορείτε για να αντιμετωπίσετε και να εξαλείψετε τις μυρμηγκιές πριν αρχίσουν να εξαπλώνονται στα υπόλοιπα σημεία του σώματός σας ή πριν μεγαλώσουν σε μέγεθος, όπως συμβαίνει συνήθως.

Αν ψάχνετε για μερικές απλές και φυσικές θεραπείες για τις μυρμηγκιές τότε βρίσκεστε στο σωστό μέρος! Παρακάτω θα βρείτε μερικές από τις πιο προσιτές και κοινές σπιτικές θεραπείες για να αντιμετωπίσετε και να εξαλείψετε τις μυρμηγκιές.

Καστορέλαιο, μια από τις θεραπείες για τις μυρμηγκιές

Το καστορέλαιο ή λάδι ρίκκινου μπορεί να αποφέρει εξαιρετικά αποτελέσματα όσον αφορά σε αυτά τα αντιαισθητικά σημάδια της μυρμηγκιάς. Κάθε βράδυ εφαρμόζετε λίγο λάδι στην περιοχή με ένα βαμβάκι, με απαλές κινήσεις και θα δείτε πόσο γρήγορα θα εξαφανιστούν.

Σύκα

συκα μια από τις θεραπείες για τις μυρμηγκιές

Για να εξαφανίσετε τις μυρμηγκιές μπορείτε να δοκιμάσετε τα σύκα. Τα σύκα παράγουν μια γαλακτώδη ουσία όταν είναι φρέσκα. Μπορείτε να την εφαρμόζετε απευθείας πάνω στην πληγείσα περιοχή, αρκετές φορές την ημέρα. Χρησιμοποιήστε τα μέχρι να δείτε αποτελέσματα και χωρίς παρενέργειες.

Πατάτες, μια από τις θεραπείες για τις μυρμηγκιές

Οι ωμές πατάτες αποτελούν μια από τις καλύτερες φυσικές θεραπείες για τις μυρμηγκιές. Απλώς ξεφλουδίζετε μια ωμή πατάτα και την τρίβετε σε μικρά κομμάτια. Μπορείτε να τα απλώσετε άμεσα πάνω στη μυρμηγκιά. Σας προτείνουμε να τα αφήνετε στο δέρμα σας όλο το βράδυ. Για να αποφύγετε τυχόν κολλώδεις καταστάσεις, μπορείτε να τυλίξετε την περιοχή με τις μυρμηγκιές με έναν επίδεσμο ή πετσέτα για να διατηρούνται σταθερά τα κομμάτια της πατάτας. Το πρωί, ξετυλίγετε και ξεπλένετε την περιοχή με κρύο νερό.

Κρεμμύδια, μια από τις θεραπείες για τις μυρμηγκιές

κρεμμύδι μια από τις θεραπείες για τις μυρμηγκιές

Αν μπορείτε να αντέξετε τα συνεπακόλουθα δάκρυα τότε τα κρεμμύδια αποτελούν μια εξαιρετική φυσική σπιτική θεραπεία για να αντιμετωπίσετε τις μυρμηγκιές. Αφαιρείτε το χυμό από ένα κρεμμύδι και εφαρμόζετε αυτή τη γαλακτώδη ουσία απευθείας πάνω στη μυρμηγκιά και την αφήνετε να στεγνώσει. Καλό είναι να την αφήνετε να δράσει όλο το βράδυ και το πρωί απλά ξεπλένεστε. Σας προτείνουμε να χρησιμοποιείτε αυτή τη θεραπεία μόνο σε μυρμηγκιές που έχουν αναπτυχθεί στα χέρια ή τα πόδια σας καθώς ο χυμός του κρεμμυδιού μπορεί να προκαλέσει ερεθισμούς σε ευαίσθητο δέρμα. Να αποφεύγετε την περιοχή του προσώπου.

Μπανάνες

Αν έχετε μυρμηγκιές και ψάχνετε για μια απλή και γευστική λύση τότε πρέπει να δοκιμάσετε τις μπανάνες. Δοκιμάστε να φάτε μια μπανάνα πριν ξαπλώσετε το βράδυ και στη συνέχεια εφαρμόστε τη φλούδα της στην πληγείσα περιοχή με έναν επίδεσμο. Θα δείτε ότι με αυτή τη θεραπεία οι μυρμηγκιές θα εξαφανιστούν πολύ γρήγορα.

Διαβάστε περισσότερα για τις μπανάνες Αντίλλων

Σκόρδο

σκόρδο μια από τις θεραπείες για τις μυρμηγκιές

Πρώτα, καθαρίστε καλά την περιοχή γύρω από τη μυρμηγκιά με νερό και σαπούνι. Αφήνετε την περιοχή να στεγνώσει και στη συνέχεια εφαρμόζετε ένα λεπτό στρώμα από πάστα σκόρδου πάνω στη μυρμηγκιά. Αφήνετε την πάστα να δράσει όλο το βράδυ και ακολουθείτε την ίδια διαδικασία για 15 ημέρες. Θα παρατηρήσετε ότι η μυρμηγκιά θα αρχίσει να διαχωρίζεται από το δέρμα με αργό ρυθμό. Με αυτή τη θεραπεία θα αποκτήσετε απαλό δέρμα, χωρίς ουλές.

Τι πρέπει να θυμάστε

Θα πρέπει να επισκεφθείτε το δερματολόγο σας ή τον οικογενειακό σας γιατρό αν οι μυρμηγκιές επιστρέφουν ή έχουν εξαπλωθεί σε μεγάλο μέρος του σώματός σας καθώς αυτή η κατάσταση μπορεί να υποδεικνύει ένα μεγαλύτερο κίνδυνο υγείας ή κάποιο πρόβλημα που χρειάζεται ειδική μεταχείριση. Τώρα που ξέρετε τις θεραπείες για τις μυρμηγκιές, μπορείτε να τις εφαρμόσετε.


Όλες οι παραθέτονται πηγές ελέγχθηκαν προσεκτικά από την ομάδα μας για να διασφαλιστεί η ποιότητα, η αξιοπιστία, η επικαιρότητα και η εγκυρότητά τους. Η βιβλιογραφία αυτού του άρθρου θεωρήθηκε αξιόπιστη και επιστημονικά ακριβής.Αυτό το κείμενο προσφέρεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν αντικαθιστά τη συμβουλή από επαγγελματία. Σε περίπτωση αμφιβολίας, συμβουλευτείτε τον ειδικό σας.