5 κόλπα για να φωτίσετε τους σκοτεινούς χώρους χωρίς ρεύμα

Η ανάγκη για εξοικονόμηση ενέργειας έχει γίνει εντονότερη τα τελευταία χρόνια. Γι' αυτό, θα ήταν καλό να μάθετε ορισμένα κόλπα για να φωτίσετε τους σκοτεινούς χώρους χωρίς ρεύμα.
5 κόλπα για να φωτίσετε τους σκοτεινούς χώρους χωρίς ρεύμα

Έχει γραφτεί από Daniela Echeverri Castro

Τελευταία ενημέρωση: 22 Δεκεμβρίου, 2022

Για να φωτίσετε τους σκοτεινούς χώρους στα περισσότερα σπίτια απαιτείται συνεχής φωτισμός. Αν και αυτό το πρόβλημα μπορείτε να το λύσετε με λάμπες, πολλοί άνθρωποι αναζητούν εναλλακτικές λύσεις όπου το ρεύμα δεν είναι απαραίτητοΘέλετε να μάθετε πώς μπορείτε να φωτίσετε τους σκοτεινούς χώρους χωρίς ρεύμα;

Σε αυτό το άρθρο, θα μοιραστούμε μια σειρά από κόλπα που θα σας μάθουν πώς να φωτίσετε το σπίτι σας χωρίς τη χρήση λαμπτήρων ή άλλων πηγών τεχνητού φωτός. Με ορισμένα βασικά κόλπα διακόσμησης, μπορείτε να πετύχετε τον σκοπό σας ακόμη και αν οι φυσικές πηγές φωτός είναι περιορισμένες.

Δοκιμάστε τα σήμερα!

Κόλπα για να φωτίσετε τους σκοτεινούς χώρους χωρίς ρεύμα

Είναι σημαντικό να εξασφαλίζετε επαρκές φως για όλα τα μέρη του σπιτιού σας, προκειμένου να διατηρήσετε ένα ήρεμο και άνετο περιβάλλον. Όμως, ο φωτισμός των σκοτεινών χώρων μπορεί να γίνει μια βαρετή, δύσκολη, και δαπανηρή διαδικασία.

Ευτυχώς, υπάρχουν ορισμένα κόλπα για να φωτίσετε αυτές τις περιοχές του σπιτιού χωρίς να βασίζεστε στο ρεύμα. Ρίξτε τους μια ματιά παρακάτω!

1. Επιλέξτε ανοιχτά χρώματα

Γυναίκα βάφει τοίχο

Το λευκό και τα παστέλ χρώματα κάνουν τους κλειστούς χώρους να δείχνουν μεγαλύτεροι και πιο φωτεινοί.

Ένα από τα καλύτερα κόλπα για να φωτίσετε τους κλειστούς χώρους είναι η χρήση ανοιχτών χρωμάτων όπως είναι το λευκό ή οι παστέλ αποχρώσεις. Αυτοί οι τόνοι κάνουν όλους τους χώρους μεγαλύτερους και πιο φωτεινούς. Αντιθέτως, τα σκούρα χρώματα κάνουν τους χώρους μικρότερους και σκοτεινούς.

Γι’ αυτό, οι τοίχοι και τα έπιπλα θα πρέπει να έχουν ανοιχτά χρώματα. Για να μη το παρακάνετε, μπορείτε να προσθέσετε λίγο χρώμα σε μικρά έπιπλα ή αξεσουάρ όπως μαξιλάρια, χαμηλά τραπέζια, και χαλιά.

2. Χρησιμοποιήστε καθρέφτες για να φωτίσετε τους σκοτεινούς χώρους

Οι καθρέφτες βοηθούν αυξάνοντας την αντανάκλαση του φυσικού φωτός στους σκοτεινούς χώρους. Επιπλέον, βοηθούν στην αρμονία όλων των τύπων διακόσμησης. Εξαιτίας αυτού, είναι καλύτερο να επιλέξετε έναν μεγάλο με ανοιχτόχρωμο πλαίσιο.

Μπορείτε επίσης να παίξετε με διαφορετικά σχέδια. Για παράδειγμα, αντί να πάρετε έναν μεγάλο καθρέφτη, προσπαθήστε να πάρετε αρκετούς μικρούς. Μπορείτε επίσης να τοποθετήσετε δύο καθρέφτες σε στρατηγικά σημεία. Το σημαντικό είναι να κάνουν τους χώρους να δείχνουν φωτεινοί και μεγάλοι.

3. Εγκαταστήστε γυάλινες πόρτες

Έχετε σκεφτεί ότι ένας τρόπος για να φωτίσετε τους σκοτεινούς χώρους είναι να αλλάξετε τις πόρτες σας; Αν και λίγο βαρετό και ακριβό, είναι τέλειο για μέρη χωρίς πηγές φυσικού φωτός. Οι γυάλινες πόρτες αφήνουν το φως να περάσει από τους εξωτερικούς χώρους.

Με άλλα λόγια, εκπληρώνουν τον σκοπό ενός παραθύρου. Το καλύτερο είναι πως υπάρχουν αρκετές εναλλακτικές, όπως κλασικό γυαλί ή ημιδιαφανείς γυάλινες πόρτες. Καθώς το τελευταίο μπορεί να είναι λίγο ακριβότερο, μια ακόμη εξαίσια λύση είναι να χρησιμοποιήσετε κουρτίνα προκειμένου να μη φαίνεται τίποτα μέσα από το γυαλί.

4. Πατώματα που λάμπουν

Λαμπερό πάτωμα

Τα λαμπερά πατώματα κάνουν τους σκοτεινούς ή κλειστούς χώρους να δείχνουν φωτεινότεροι. Μπορείτε να επιλέξετε το λευκό, τα παστέλ χρώματα, ή ανοιχτόχρωμο ξύλο.

Αυτά τα πατώματα είναι της μόδας και ένας εξαιρετικός τρόπος για να φωτίσετε τους σκοτεινούς χώρους του σπιτιού σας. Όπως με τους τοίχους και τα έπιπλα, δοκιμάστε το λευκό και τα παστέλ χρώματα. Επιπροσθέτως, θα πρέπει να επιλέξετε φωτεινά υλικά.

5. Πώς να φωτίσετε τους σκοτεινούς χώρους με φεγγίτη

Νοιάζεστε για το περιβάλλον και θέλετε λύσεις με τις οποίες ελαχιστοποιείται η χρήση ρεύματος;

Αν ναι, τότε σημειώστε και αυτή την ιδέα. Για να φωτίσετε τους σκοτεινούς χώρους, λάβετε υπόψιν σας τον φεγγίτη, ένα είδος παραθύρου που εγκαθίσταται στο ταβάνι για να διευκολύνει τη διέλευση του φυσικού φωτός.

Για την ακρίβεια, αφήνει να περάσει τόσο πολύ φως που δε θα χρειάζεστε ρεύμα για το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας.

Συμπέρασμα

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να φωτίσετε τους σκοτεινούς χώρους και να μειώσετε την ανάγκη χρήσης ρεύματος. Αν και ορισμένοι απαιτούν περισσότερη προσπάθεια από άλλους, είναι όλοι τους καταπληκτικοί για να φωτίσετε τους χώρους.

Αν γνωρίζετε και άλλα κόλπα, μη διστάσετε να τα μοιραστείτε μαζί μας!


Αυτό το κείμενο προσφέρεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν αντικαθιστά τη συμβουλή από επαγγελματία. Σε περίπτωση αμφιβολίας, συμβουλευτείτε τον ειδικό σας.