Ποια είναι η σημασία του "Glow Up", της τάσης του TikTok;

Πιστεύετε ότι ήρθε η ώρα να κάνετε αλλαγές στη ζωή σας; Μπορεί να είστε έτοιμοι να ακολουθήσετε το Glow up trend - θα σας πούμε για αυτή την τάση και πώς να την αγκαλιάσετε!
Ποια είναι η σημασία του "Glow Up", της τάσης του TikTok;
Elena Sanz

Έχει εξετασθεί και εγκριθεί από: ψυχολόγο Elena Sanz.

Έχει γραφτεί από Maria Fernanda Ramirez Ramos

Τελευταία ενημέρωση: 21 Δεκεμβρίου, 2022

Αν είστε συχνός χρήστης των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, θα γνωρίζετε ότι πολλά trends εμφανίζονται κάθε τόσο. Τις τελευταίες εβδομάδες, για παράδειγμα, οι άνθρωποι μιλούν για το“glow up” στο TikTok και το Instagram. Σε αυτό το άρθρο, θα εξηγήσουμε τι ακριβώς είναι.

Η έκφραση glow up μεταφράζεται κυριολεκτικά ως “να λάμπεις πάρα πολύ“. Αναφέρεται στις μεταμορφώσεις στις οποίες υποβάλλονται οι άνθρωποι για να αναδείξουν άλλες εκδοχές του εαυτού τους. Στα κοινωνικά δίκτυα, χρησιμοποιείται για να μιλήσουμε για τις σωματικές αλλαγές που παρουσιάζουν καλλιτέχνες και influencers.

Ωστόσο, υπάρχουν κάποιοι που έχουν επικρίνει αυτή την τάση επειδή επικεντρώνεται μόνο στην απώλεια βάρους και στοχεύει σε δίαιτες που δεν μπορούν να ακολουθήσουν όλοι. Ωστόσο, δεν θα πρέπει να αναφέρεται πάντα σε αυτή την πτυχή.

Στην πραγματικότητα, ένα πραγματικό glow up έχει ως στόχο να αναδείξει τον καλύτερο εαυτό σας και να κάνει αλλαγές στη σωματική σας διάπλαση ή τη νοοτροπία σας για να ενδυναμωθείτε. Ως εκ τούτου, θα πρέπει να δημιουργεί ευεξία και να μην αποτελεί πηγή άγχους.

Τι είναι το glow up

Ένα glow up είναι μια αξιοσημείωτη μεταμόρφωση στη ζωή σας. Ωστόσο, οι αλλαγές προϋποθέτουν πράξεις.

Παρακάτω, θα σας δώσουμε κάποιες συστάσεις, ώστε να αναδείξετε τον εαυτό σας και να δείχνετε και να αισθάνεστε όπως πάντα θέλατε. Αν και το να μοιραζόμαστε τις αλλαγές μας στα κοινωνικά δίκτυα με τους φίλους, την οικογένεια και τους followers μας είναι ωραίο, να θυμάστε ότι υπάρχει μια ζωή πέρα από αυτούς τους ψηφιακούς χώρους.

Ξεκινήστε να δουλεύετε για ένα πετύχετε ένα φανταστικό glow up με αυτές τις συστάσεις!

Πώς να ξεχωρίσετε τη θλίψη από την κατάθλιψη.

Στόχος είναι το glow up να ξεπερνά την απώλεια βάρους

Αρκετά ιδρύματα και ειδικοί λένε ότι η ψυχική υγεία αποτελεί ζήτημα προτεραιότητας. Σε γενικές γραμμές, τα θέματα ψυχικής υγείας επηρεάζουν τη μεγάλη πλειοψηφία του πληθυσμού.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τον Παναμερικανικό Οργανισμό Υγείας (PAHO), τα ποσοστά άγχους, κατάθλιψης και μετατραυματικού στρες έχουν εκτοξευθεί στα ύψη. Υπό αυτή την έννοια, είναι σημαντικό να δίνεται προτεραιότητα στη συναισθηματική ευεξία και να μην εστιάζουμε μόνο στην απώλεια βάρους.

Παρά την ανάγκη για αυτοφροντίδα, άσκηση και υγιεινή διατροφή, η υπερβολική ανησυχία για την εμφάνιση δεν είναι υγιής. Να θυμάστε ότι το πραγματικό glow up είναι αυτό που σας κάνει να αισθάνεστε καλύτερα με τον εαυτό σας και δεν πρέπει να αποτελεί πίεση που επιβάλλουν οι τάσεις.

Redes sociales promueven el glow up.
Αν και τα κοινωνικά δίκτυα προώθησαν αυτή την ιδέα, δεν πρέπει να την κάνετε υπό την πίεση του διαδικτύου.

Θέστε στόχους και κάντε ένα σχέδιο

Μόλις αποφασίσετε ότι θέλετε να κάνετε αλλαγές στη ζωή σας για να αναδείξετε τον εαυτό σας, θα πρέπει να θέσετε τους στόχους που θέλετε να επιτύχετε. Δεν αρκεί να το εύχεστε απλώς. Θα πρέπει να αναρωτηθείτε γιατί και για ποιο λόγο θέλετε να μεταμορφωθείτε.

Επανεξετάστε ποιες είναι οι πραγματικές σας επιθυμίες και, αφού τις καθορίσετε, φτιάξτε ένα σχέδιο. Να θυμάστε ότι είναι πάντα καλό να ζητάτε βοήθεια.

Δηλαδή, αν θέλετε να αλλάξετε κάποια πτυχή της προσωπικότητάς σας με την οποία δεν αισθάνεστε καλά, θα πρέπει να απευθυνθείτε σε έναν θεραπευτή. Ωστόσο, αν θέλετε να έχετε μια σωματική μεταμόρφωση, μπορείτε να πάτε σε ένα διατροφολόγο ή, αν θέλετε να αλλάξετε τη σύσταση του σώματός σας, θα πρέπει να επισκεφθείτε και έναν γυμναστή.

Τρώτε καλύτερα

Όποιοι και αν είναι οι λόγοι που σας οδηγούν να επιδιώξετε μια αλλαγή, μια καλή διατροφή θα σας βοηθήσει. Να θυμάστε ότι για να δείχνετε και να αισθάνεστε καλά εξωτερικά, πρέπει να ξεκινήσετε φροντίζοντας τον εαυτό σας από μέσα. Αυτό αναφέρεται επίσης στην προώθηση υγιεινών συνηθειών.

Με αυτή την έννοια, η καλή διατροφή, με καλή πρόσληψη λαχανικών, φρούτων, υγιεινών λιπαρών και πρωτεϊνών είναι η βάση αυτής της ευεξίας. Αποφύγετε τα εξαιρετικά επεξεργασμένα τρόφιμα. Υπάρχουν ολοένα και περισσότερες ενδείξεις ότι υπάρχει στενή σχέση μεταξύ ψυχικής υγείας και διατροφής.

Δουλέψτε στην αυτοεκτίμηση και την αυτοφροντίδα σας

Το πιο βασικό σημείο για οποιαδήποτε αλλαγή στη ζωή σας είναι να καλλιεργήσετε την αυτοαγάπη. Να θυμάστε ότι η αλλαγή ξεκινάει από μέσα.

Μπορείτε να τροποποιήσετε τις αρνητικές σας σκέψεις και να κάνετε μια λίστα με όλα τα πράγματα που σας αρέσουν στον εαυτό σας. Μην εστιάζετε στα κακά πράγματα που θέλετε να αλλάξετε, αλλά στα καλά που θέλατε να πετύχετε.

Αν θέλετε να αλλάξετε τις διατροφικές σας συνήθειες και να ασκηθείτε για να χάσετε βάρος, είναι καλύτερο να το κάνετε για την υγεία σας και για την αγάπη του σώματός σας. Από την άλλη πλευρά, είναι επίσης χρήσιμο να καθιερώσετε ρουτίνες αυτοφροντίδας για να κάνετε δραστηριότητες που σας προσφέρουν ευεξία, όπως να κάνετε μια βραδιά σπα στο σπίτι, να ακούτε μουσική και να χορεύετε ή να ασχολείστε με ένα χόμπι.

Άσκηση

Αναμφίβολα, η άσκηση είναι μια θετική συνήθεια που όλοι πρέπει να εντάξουν στην καθημερινότητά τους. Έχει αποδειχθεί ότι βελτιώνει τη διάθεση και συμβάλλει στην πρόληψη διαφόρων ασθενειών. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας αναφέρει ότι σε παγκόσμιο επίπεδο, 1 στους 4 ενήλικες δεν φτάνει τα συνιστώμενα επίπεδα σωματικής δραστηριότητας.

Θα πρέπει επίσης να κάνετε μυϊκή ενδυνάμωση 2 ή 3 ημέρες την εβδομάδα, καθώς και αεροβική για τουλάχιστον 30 λεπτά την ημέρα. Για να ξεπεράσετε την καθιστική ζωή και να πετύχετε αλλαγές που σας κάνουν να λάμπετε, είναι υπέροχο να περπατάτε. Είναι επίσης χρήσιμο να εξασκηθείτε σε κάποιο άθλημα, να γραφτείτε σε ένα γυμναστήριο ή να εγγραφείτε σε δραστηριότητες όπως ο χορός.

Ejercicios al aire libre.
Ασκηθείτε σε εξωτερικούς χώρους. Αυτό μπορεί να σας βοηθήσει να συνδυάσετε την άσκηση με την επαφή με τη φύση.

Μάθετε πώς να βελτιώσετε την εικόνα σας με το glow up

Όλοι μας έχουμε σημεία της σωματικής μας εμφάνισης που μας αρέσουν περισσότερο και άλλα που δεν μας αρέσουν τόσο πολύ. Αυτό είναι φυσιολογικό.

Ωστόσο, η εκμάθηση του μακιγιάζ και του styling μπορεί να σας βοηθήσει να βελτιώσετε την εικόνα σας. Υπό αυτή την έννοια, είναι καλό να μάθετε πώς να ντύνεστε, να χρησιμοποιείτε μακιγιάζ (αν θέλετε) και να επιλέγετε το κούρεμά σας ανάλογα με την ηλικία, το ύψος και το σχήμα του σώματός σας.

Δεν πρόκειται για περιορισμό του εαυτού σας εξαιτίας της εμφάνισής σας. Αντιθέτως, πρόκειται για την ενίσχυση των χαρακτηριστικών σας για να τα κάνετε να λάμπουν περισσότερο.

Υπάρχουν χρώματα ρούχων που κάνουν ορισμένους τόνους δέρματος να ξεχωρίζουν περισσότερο, για παράδειγμα. Μη φοβάστε να συμβουλευτείτε ειδικούς και να κάνετε αλλαγές που σας δίνουν μια νέα εμφάνιση. Μερικές φορές ένα απλό κούρεμα και μια αλλαγή στο χρώμα μαλλιών μπορεί να σας αναζωογονήσει και να σας ανανεώσει.

Maquillarse para tener un glow up.
Θα πρέπει να χρησιμοποιείτε μακιγιάζ για να έχετε μια ιδιαίτερη λάμψη, όχι επειδή δεν σας αρέσει η σωματική σας διάπλαση. Αναδείξτε τα καλύτερα προσόντα σας!

Μάθετε περισσότερα σχετικά με το πώς να καταπολεμήσετε την αϋπνία.

Φροντίστε το περιβάλλον σας και θα πετύχετε το glow up

Για να έχουμε ένα πραγματικό glow up, το περιβάλλον στο οποίο ζούμε είναι σημαντικό. Πρέπει να φροντίζετε τους χώρους γύρω σας.

Ένα καθαρό και τακτοποιημένο σπίτι, γραφείο ή ντουλάπα φέρνει πολλά οφέλη. Επιπλέον, η μουσική και οι μυρωδιές που προάγουν τη χαρά και τη ζωτικότητα είναι σημαντικά στοιχεία για να επιδιώξετε θετικές μεταμορφώσεις.

Επίσης, αν περιβάλλεστε από αρνητικούς ανθρώπους, είναι πολύ πιθανό να καταλήξετε και εσείς να είστε λίγο αρνητικοί. Για το λόγο αυτό, αν θέλετε να έχετε μια σημαντική μεταμόρφωση στη ζωή σας, καλό είναι να αναζητήσετε σχέσεις και ανθρώπους που συμβάλλουν και σας κάνουν να αναπτυχθείτε. Ελέγξτε πώς είναι το περιβάλλον σας και πόσο γόνιμο είναι για να αναδείξετε τη λάμψη σας!


Όλες οι παραθέτονται πηγές ελέγχθηκαν προσεκτικά από την ομάδα μας για να διασφαλιστεί η ποιότητα, η αξιοπιστία, η επικαιρότητα και η εγκυρότητά τους. Η βιβλιογραφία αυτού του άρθρου θεωρήθηκε αξιόπιστη και επιστημονικά ακριβής.Αυτό το κείμενο προσφέρεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν αντικαθιστά τη συμβουλή από επαγγελματία. Σε περίπτωση αμφιβολίας, συμβουλευτείτε τον ειδικό σας.