5 φθηνές ιδέες για να διακοσμήσετε το σαλόνι σας

Θα θέλατε να μάθετε πώς μπορείτε να διακοσμήσετε το σαλόνι σας με ανακυκλωμένα υλικά; Σε αυτό το άρθρο, θα μοιραστούμε μερικές πολύ δημιουργικές ιδέες.
5 φθηνές ιδέες για να διακοσμήσετε το σαλόνι σας

Τελευταία ενημέρωση: 16 Ιουλίου, 2020

Το σαλόνι σας είναι πιθανώς το δωμάτιο που χρησιμοποιείτε εσείς και η οικογένειά σας. Ευτυχώς, μπορείτε να προσθέσετε λίγη από τη δική σας δημιουργικότητα σε αυτό το δωμάτιο όπου η οικογένειά σας συγκεντρώνεται και μοιράζεται μοναδικές στιγμές. Γι ‘αυτό αποφασίσαμε να μοιραστούμε πέντε ιδέες για το πώς να διακοσμήσετε το σαλόνι σας με ανακυκλωμένα υλικά.

Δεν χρειάζεται να επενδύσετε μεγάλα χρηματικά ποσά για να έχετε το σαλόνι των ονείρων σας. Με λίγη πρωτοτυπία, μπορείτε να ανακυκλώσετε κάποια υλικά και, ταυτόχρονα, να κάνετε το σαλόνι σας πρωτότυπο.

Ακολουθούν μερικές ιδέες για να ξεκινήσετε!

Πέντε ιδέες για να διακοσμήσετε το σαλόνι σας με ανακυκλωμένα υλικά

1. Ανακυκλωμένα ξύλινα κουτιά

Για αρχή, εάν θέλετε να εξοικονομήσετε χρήματα για την αγορά ενός ραφιού ή ενός διαχωριστικού δωματίου, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ξύλινα κιβώτια και να τα στοιβάξετε τόσο ψηλά όσο χρειάζεστε. Απλώς βεβαιωθείτε ότι τα έχετε τρίψει πολύ καλά για να αποφύγετε να τραυματίσετε τον εαυτό σας με το ξύλο.

Αυτή η επιλογή σάς επιτρέπει επίσης να βάψετε τα κουτιά σε όποιο χρώμα θέλετε. Με αυτόν τον τρόπο, θα έχετε μερικά ράφια ή βιβλιοθήκες όπου μπορείτε να επιδείξετε τα διακοσμητικά σας αντικείμενα. Εάν σκέφτεστε να στοιβάξετε τα ανακυκλωμένα κουτιά, απλώς θυμηθείτε να τα βάζετε μαζί για μεγαλύτερη ασφάλεια.

2. Θέλετε να διακοσμήσετε το σαλόνι με παλέτες;

Να διακοσμήσετε το σαλόνι με παλέτες
Οι παλέτες είναι κλασικές όταν πρόκειται για διακόσμηση με ανακυκλωμένα υλικά. Μπορείτε να τις χρησιμοποιήσετε για να φτιάξετε διάφορα είδη επίπλων.

Χιλιάδες άνθρωποι αποφάσισαν να διακοσμήσουν τα σπίτια και τις επιχειρήσεις τους με παλέτες. Αυτός ο τρόπος αποτελεί πραγματικό παράδειγμα του τρόπου ανακύκλωσης με στιλ δημιουργώντας ταυτόχρονα άνετα περιβάλλοντα. Αυτή η προσιτή πρόταση έχει ατελείωτες εφαρμογές και χρήσεις.

Μπορείτε να φτιάξετε έναν καναπέ με παλέτες για να κάνετε το σαλόνι σας πιο μοντέρνο. Επίσης, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε παλέτες για να φτιάξετε ράφια τοίχου ή ένα τραπέζι για τις πολυθρόνες σας.

Τέλος, μην ξεχνάτε τις άπειρες δυνατότητες σχετικά με τα παιδιά σας. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτά τα υλικά για να φτιάξετε ράφια, κρεβάτια ή ακόμη και σπίτια παιχνιδιών ή κάστρα για αυτά.

3. Ξύλο

Το ξύλο είναι ένα ευγενές υλικό που ποτέ δεν γερνά. Έχει επίσης την ποιότητα να μετατρέπει οποιοδήποτε χώρο σε μοναδικό.

Ένας τέλειος τρόπος για να προσθέσετε χαρακτήρα σε ένα σαλόνι με ανακυκλωμένα υλικά είναι να επαναχρησιμοποιήσετε μια αναπαλαιωμένη δοκό οροφής.

Επίσης, με αυτό το υλικό, μπορείτε να φτιάξετε vintage κορνίζες ή να ανακυκλώσετε μια παλιά σκάλα για να την χρησιμοποιήσετε ξανά ως ράφι, για παράδειγμα.

Μπορείτε επίσης να καλύψετε έναν ολόκληρο τοίχο με παλιές ανακυκλωμένες λωρίδες ξύλου.

4. Ανακυκλωμένες καρέκλες για το σαλόνι σας

Σαλόνι με περίεργες καρέκλες
Όταν διακοσμείτε με καρέκλες διαφορετικού στιλ, κάθε μέλος της οικογένειας μπορεί να επιλέξει πού θα κάτσει σύμφωνα με τα γούστα και την προσωπικότητά του.

Εάν θέλετε να διακοσμήσετε το τραπέζι του καθιστικού σας πρωτότυπα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ανακυκλωμένες καρέκλες. Υπάρχουν πολλά καταστήματα με αντίκες και καταστήματα με μεταχειρισμένα όπου μπορείτε να βρείτε μια μεγάλη ποικιλία από καρέκλες για ανακύκλωση. Επομένως, είναι καλή ιδέα να επισκεφθείτε μερικά από αυτά και να επιλέξετε τις καρέκλες που σας αρέσουν περισσότερο.

Επίσης, μια διασκεδαστική ιδέα να διακοσμήσετε το σαλόνι σας με ανακυκλωμένα υλικά είναι να αγοράσετε εντελώς διαφορετικές καρέκλες, μια από κάθε στυλ. Αυτός ο απλός τρόπος προσαρμογής αυτού του χώρου επιτρέπει σε κάθε μέλος της οικογένειας να έχει τη δική του αγαπημένη καρέκλα σύμφωνα με τα γούστα του.

5. Πλαίσια και λαμπτήρες

Τέλος, στον κόσμο των διακοσμητικών τεχνών, όλες οι ιδέες εξαρτώνται από τα προσωπικά γούστα και τα κριτήρια, που σημαίνει ότι αυτό που μερικοί άνθρωποι μπορεί να βρουν άσχημο, άλλοι μπορεί να το θεωρήσουν γοητευτικό. Επίσης, η διακόσμηση του καθιστικού σας με ανακυκλωμένα πλαίσια για φωτογραφίες μπορεί να ανοίξει τις πόρτες στην πιο δημιουργική και ευφάνταστη πλευρά σας.

  • Μπορείτε να κάνετε κολάζ ή να χρησιμοποιήσετε υφάσματα.
  • Μια άλλη επιλογή είναι να βάλετε σε πλαίσια αντικείμενα που είναι σημαντικά για την οικογένειά σας.
  • Μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε πλαίσια φτιαγμένα με φύλλα ή οποιοδήποτε υλικό που σας εμπνέει και ταιριάζει με τον χώρο που θα διακοσμήσετε.
  • Επίσης, οποιοδήποτε πλαίσιο που περιλαμβάνει οικογενειακές φωτογραφίες μαζί με προσωπικές αναμνήσεις είναι ένας πολύ συναισθηματικός τρόπος για να διακοσμήσετε το σαλόνι.

Αυτές είναι μερικές ιδέες για τη διακόσμηση του καθιστικού σας με ανακυκλωμένα υλικά.

Η μαγεία της ανακύκλωσης συνίσταται στην ικανότητα επαναχρησιμοποίησης αντικειμένων. Επομένως, οτιδήποτε δεν χρησιμοποιείτε πια είναι πιθανό να δώσει στο σαλόνι σας μια προσωπική πινελιά.

Δοκιμάστε αυτές και άλλες ιδέες!


Όλες οι παραθέτονται πηγές ελέγχθηκαν προσεκτικά από την ομάδα μας για να διασφαλιστεί η ποιότητα, η αξιοπιστία, η επικαιρότητα και η εγκυρότητά τους. Η βιβλιογραφία αυτού του άρθρου θεωρήθηκε αξιόπιστη και επιστημονικά ακριβής.


  • Borreguero-sanchez. (2015). Arquitectura low tech. Arquitectura Low Tech.
  • Money, A. (2007). Material culture and the living room: The appropriation and use of goods in everyday life. Journal of Consumer Culture. https://doi.org/10.1177/1469540507081630
  • Turney, J. (2004). Here’s One I Made Earlier: Making and Living with Home Craft in Contemporary Britain. Journal of Design History. https://doi.org/10.1093/jdh/17.3.267

Αυτό το κείμενο προσφέρεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν αντικαθιστά τη συμβουλή από επαγγελματία. Σε περίπτωση αμφιβολίας, συμβουλευτείτε τον ειδικό σας.