Καθαρισμός των αρτηριών με νερό καναρόσπορου και κανέλας

Έχετε ακουστά τις ωφέλειες που έχει το νερό καναρόσπορου και κανέλας για τον καθαρισμό των αρτηριών; Μάθετε περισσότερα στο παρακάτω άρθρο!
Καθαρισμός των αρτηριών με νερό καναρόσπορου και κανέλας
Nelton Abdon Ramos Rojas

Έχει εξετασθεί και εγκριθεί από: γιατρό Nelton Abdon Ramos Rojas.

Έχει γραφτεί από Equipo Editorial

Τελευταία ενημέρωση: 21 Δεκεμβρίου, 2022

Οι τροφές που καταναλώνουμε σήμερα μπορεί να βλάψουν την υγεία μας. Η υπερβολική λήψη ορισμένων συστατικών επηρεάζει τις αρτηρίες με τρόπους που δύσκολα φανταζόμαστε. Ο καθαρισμός των αρτηριών γίνεται κάτι πραγματικά απαραίτητο και πρέπει να μάθουμε ποιες συνήθειες μας βλάπτουν προκειμένου να αποφύγουμε την απόφραξη των αρτηριών μας.

Μία από τις καλύτερες θεραπείες για την αντιμετώπιση αυτού του προβλήματος είναι η κατανάλωση νερού καναρόσπορου και κανέλας. Στο παρακάτω άρθρο θα σας πούμε γιατί είναι καλό να καθαρίζετε τις αρτηρίες σας.

Τι είναι οι αρτηρίες

Οι αρτηρίες είναι τα αγγεία που ευθύνονται για τη μεταφορά του αίματος στο ανθρώπινο σώμα. Μεταξύ των επικίνδυνων συνεπειών της απόφραξής τους είναι η άντληση μικρής ποσότητας αίματος από την καρδιά. Είναι ουσιαστικό να προλάβουμε κάτι τέτοιο, αφού οι συνέπειες μπορεί να είναι μοιραίες.

Τα συμπτώματα της απόφραξης των αρτηριών μπορεί να είναι πραγματικά ενοχλητικά και ανησυχητικά σε ορισμένες περιπτώσεις. Μεταξύ αυτών είναι τα εξής:

Τι προκαλεί την απόφραξη των αρτηριών;

Μεταξύ των πιο προφανών παραγόντων είναι τα υψηλά επίπεδα χοληστερίνης, η υπέρταση, ο διαβήτης και το άγχος. Η παχυσαρκία και το κάπνισμα μπορούν επίσης να επιδεινώσουν το πρόβλημα.

Η φλεγμονή των αρτηριών, από την άλλη πλευρά, οφείλεται στην υπερβολική κατανάλωση ορισμένων ουσιών. Μεταξύ αυτών είναι τα οινοπνευματώδη ποτά, οι λιπαρές τροφές και η ζάχαρη, που οδηγούν σε υπερβολική κατανάλωση θερμίδων.

Καθαρισμός των αρτηριών

Από την άλλη πλευρά, μερικές τροφές που καταναλώνονται καθημερινά επίσης συμβάλλουν στη φλεγμονή των αρτηριών. Μερικές από τις τροφές αυτές είναι οι εξής:

 • Κρέατα
 • Αβγά
 • Γαλακτοκομικά προϊόντα
 • Τρανς λιπαρά

Επίσης είναι σημαντικό να αναφέρουμε ότι η ισορροπημένη κατανάλωση αυτών των τροφών δεν επηρεάζει άμεσα τις αρτηρίες.

 

Διαβάστε επίσης το άρθρο: Φραγμένες αρτηρίες: Καθαρίστε τις με ένα απλό ρόφημα .

 

Με ποιους τρόπους μπορούμε να αποφύγουμε την απόφραξη των αρτηριών;

Προφανώς το πρώτο βήμα για τη βελτίωση της υγείας των αρτηριών είναι η αφαίρεση των βλαβερών τροφών από την καθημερινή διατροφή μας.

Σε αυτή την κατηγορία περιλαμβάνονται και όλες οι τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε συντηρητικά. Από την άλλη, η κατανάλωση τροφών με υγιεινά λιπαρά μπορεί να αποτελέσει μια εξαιρετική εναλλακτική.

Η τακτική άσκηση και οι επισκέψεις στον γιατρό αποτελούν επίσης απαραίτητες συνήθειες για την αποφυγή της απόφραξης των αρτηριών. Κάθε συνήθεια που βελτιώνει την υγεία ωφελεί την κατάσταση του κυκλοφορικού συστήματος του σώματος.

Από την άλλη πλευρά, ορισμένες φυσικές ουσίες προάγουν την υγεία των αρτηριών.

 • Το ρόδι, η βρώμη και τα σμούθι με διάφορα υγιεινά συστατικά βοηθούν στην καλή λειτουργία των αρτηριών.
 • Τα εγχύματα επίσης συμβάλλουν στην αποφυγή της απόφραξης των αγγείων και μειώνουν τον κίνδυνο για φλεγμονή.

 

Σας προτείνουμε να διαβάσετε το άρθρο: Εξαλείψτε τα υπολείμματα χοληστερόλης από τα αιμοφόρα αγγεία.

 

Καθαρισμός των αρτηριών με νερό καναρόσπορου και κανέλας

Ο καναρόσπορος (φαλαρίδα) είναι μια τροφή γνωστή για τις θεραπευτικές της ιδιότητες. Χάρη στις ιδιότητές του διατηρεί σε καλή κατάσταση τα αιμοφόρα αγγεία, το συκώτι και τα νεφρά.

Από την άλλη πλευρά, η κανέλα, πέρα από την ωραία γεύση της, διαθέτει πολλές ιδιότητες ωφέλιμες για την υγεία. Συνεισφέρει στη μείωση της χοληστερίνης και του σακχάρου στο αίμα, έτσι ωφελεί και τις αρτηρίες. Για να μάθετε περισσότερα για την ωφέλιμη δράση της κανέλας για τα αιμοφόρα αγγεία, διαβάστε το άρθρο των Khan et al. εδώ.

Καθαρισμός των αρτηριών

Ο συνδυασμός και των δύο συστατικών σε ένα έγχυμα αποτελεί έναν χρήσιμο τρόπο για να εξασφαλιστεί η καλή υγεία των αρτηριών. Πρέπει να επισημανθεί ότι το νερό καναρόσπορου από μόνο του έχει δυσάρεστη γεύση. Όμως η προσθήκη κανέλας δίνει στο έγχυμα μια πολύ πιο ευχάριστη γεύση.

Υλικά

 • μισή κουταλιά της σούπας καναρόσπορο (7 γραμμάρια)
 • 1 ποτήρι νερό (200 ml)
 • μισό ξυλάκι κανέλας

Οδηγίες

 • Πρώτα βράστε το νερό.
 • Όταν βράσει, προσθέστε τον καναρόσπορο και αφήστε τον να εκχυλιστεί για 5 λεπτά.
 • Στη συνέχεια προσθέστε την κανέλα και αφήστε το μείγμα να βράσει για 10 λεπτά.
 • Έπειτα απομακρύνετε το έγχυμα από την εστία και αφήστε το στην άκρη για λίγο.
 • Πρέπει να πίνετε το ρόφημα αφού μείνει για λίγο στην άκρη και έρθει σε θερμοκρασία δωματίου. Συνιστάται η επανάληψη της διαδικασίας τουλάχιστον 3 φορές την εβδομάδα.

Η φροντίδα των αρτηριών είναι ουσιαστική για να απολαμβάνετε μια καλή γενική υγεία και για να προλάβετε τα σοβαρά προβλήματα. Η διατήρηση του κυκλοφορικού συστήματος σε καλή κατάσταση, το οποίο παίζει τόσο ουσιαστικό ρόλο στο ανθρώπινο σώμα, πρέπει να αποτελεί πρωταρχική φροντίδα.

Ο καθαρισμός των αρτηριών με νερό καναρόσπορου και κανέλας είναι εύκολος και συμβάλλει στην υγεία των αρτηριών.

 

 


Όλες οι παραθέτονται πηγές ελέγχθηκαν προσεκτικά από την ομάδα μας για να διασφαλιστεί η ποιότητα, η αξιοπιστία, η επικαιρότητα και η εγκυρότητά τους. Η βιβλιογραφία αυτού του άρθρου θεωρήθηκε αξιόπιστη και επιστημονικά ακριβής.Αυτό το κείμενο προσφέρεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν αντικαθιστά τη συμβουλή από επαγγελματία. Σε περίπτωση αμφιβολίας, συμβουλευτείτε τον ειδικό σας.