Οι 7 πιο κοινές σεξουαλικές φαντασιώσεις

Οι σεξουαλικές φαντασιώσεις είναι αναπαραστάσεις που κάνουμε στο μυαλό μας για το σεξ. Σε αυτό το άρθρο, μάθετε για τις πιο συνηθισμένες σεξουαλικές φαντασιώσεις.
Οι 7 πιο κοινές σεξουαλικές φαντασιώσεις
Elena Sanz

Έχει εξετασθεί και εγκριθεί από: ψυχολόγο Elena Sanz.

Έχει γραφτεί από Josberth Johan Benitez Colmenares

Τελευταία ενημέρωση: 28 Μαΐου, 2023

Σεξουαλικές φαντασιώσεις είναι εκείνες οι νοητικές αναπαραστάσεις που δημιουργούμε σχετικά με το σεξ. Οι άνδρες και οι γυναίκες τις αναπτύσσουν εξίσου και είναι πιο συχνές από ό,τι νομίζετε. Στην πραγματικότητα, όλοι φαντασιωνόμαστε κάποια στιγμή μια σεξουαλική εμπειρία. Υπάρχουν πολλοί τύποι, αλλά σήμερα συγκεντρώσαμε 7 από τις πιο συνηθισμένες σεξουαλικές φαντασιώσεις.

Υπάρχουν πολλές παρεξηγήσεις σχετικά με το τι είναι μια σεξουαλική φαντασίωση. Συχνά συνδέεται με την απιστία, τις ανήθικες σκέψεις ή ότι είναι όλες βρώμικες ή πονηρές. Τίποτα δεν θα μπορούσε να απέχει περισσότερο από την αλήθεια. Ξεκινούν στην εφηβεία και επεκτείνονται καθ’ όλη τη διάρκεια της ενήλικης ζωής. Μπορείτε να τις έχετε όταν βρίσκεστε σε μια σχέση ή όταν είστε single. Θα σας πούμε περισσότερα γι’ αυτές παρακάτω.

Ποιες είναι οι πιο συνηθισμένες σεξουαλικές φαντασιώσεις;

Δεν είναι εύκολο να προσδιορίσουμε τι ακριβώς είναι μια ασυνήθιστη φαντασίωση. Σύμφωνα με τους ερευνητές, η συζήτηση θα πρέπει να επικεντρώνεται όχι τόσο στο περιεχόμενό της όσο στην επίδραση που έχει στο άτομο. Γι’ αυτό και η καταγραφή των πιο κοινών σεξουαλικών φαντασιώσεων δεν είναι εύκολη, ειδικά αν λάβουμε υπόψη ότι οι άνδρες και οι γυναίκες αναπτύσσουν διαφορετικές αναπαραστάσεις.

Οι ειδικοί έχουν διαπιστώσει ότι οι φαντασιώσεις των ανδρών είναι πιο ενεργητικές, ενώ των γυναικών είναι πιο δεκτικές ή παθητικές. Τις έχουν χωρίσει σε τέσσερις κύριες ομάδες:

  • Διερευνητικές: όπως το ομαδικό σεξ, εμπειρίες με φύλα διαφορετικού σεξουαλικού προσανατολισμού κ.ο.κ.
  • Εσωστρεφείς: όπως τα φιλιά, το στοματικό σεξ, το σεξ στην ύπαιθρο και τα παρόμοια.
  • Απρόσωπη: όπως η χρήση αντικειμένων για την επίτευξη της απόλαυσης ή η παρατήρηση άλλων σε μια σεξουαλική πράξη.
  • Σαδομαζοχιστική: ξυλοδαρμός ή βία και άλλες εμπειρίες με ίδιο περιεχόμενο.

Όλες αυτές οι σεξουαλικές φαντασιώσεις θεωρούνται φυσιολογικές. Τα στοιχεία δείχνουν ότι πολιτισμικές πτυχές, όπως η θρησκεία, μπορούν να καθορίσουν το είδος της φαντασίωσης που μπορεί να έχουν οι άνθρωποι σε μια κοινωνία. Με όλα αυτά ως προοίμιο, παρουσιάζουμε τις 7 πιο συνηθισμένες φαντασιώσεις.

1. Συνηθισμένες σεξουαλικές φαντασιώσεις: Ομαδικό σεξ

Το ομαδικό σεξ είναι μία από τις πιο κοινές σεξουαλικές φαντασιώσεις. Με τον όρο αυτό, αναφερόμαστε τόσο στα όργια (δηλαδή στις συναντήσεις περισσότερων από τέσσερα άτομα) όσο και στα τρίο. Στην πραγματικότητα, όταν κάποιος έχει μια σεξουαλική φαντασίωση, συνήθως σκέφτεται ένα τρίο ή ένα όργιο.

Πρόκειται για μια φαντασίωση που μοιράζονται τόσο οι άνδρες όσο και οι γυναίκες, η οποία σπάνια υλοποιείται στην πραγματικότητα. Ο φόβος της κοινωνικής κρίσης, η απόρριψη του συντρόφου και άλλες μεταβλητές αποτελούν εμπόδιο στη συνέπεια της φαντασίωσης. Ωστόσο, να θυμάστε ότι αυτό είναι κοινό σε όλες: προορίζονται κυρίως για περιπλάνηση στο μυαλό.

2. Σεξ σε δημόσιο χώρο

Las fantasías sexuales incluyen el sexo en público
Λόγω της πιθανότητας να σας πιάσουν τσακωτούς, το σεξ σε δημόσιο χώρο προσδίδει μια κάποια αδρεναλίνη στην εμπειρία.

Στα αγγλικά, η πρακτική αυτή ονομάζεται dogging. Συγκεντρώνει κάθε σεξουαλική ή ομαδική δραστηριότητα που γίνεται στα μάτια της κοινωνίας, έτσι ώστε να προστεθεί στον παράγοντα της κλιμάκωσης του να βλέπεις και να κρίνεσαι.

Στην πραγματικότητα, το τελευταίο είναι αυτό που τροφοδοτεί τη φαντασίωση. Η έξαρση της αδρεναλίνης που εμφανίζεται στο σώμα μεταφράζεται από πολλούς ως ευχαρίστηση. Ένας θάλαμος αεροπλάνου, μια απομονωμένη περιοχή μιας παραλίας, ένα αυτοκίνητο παρκαρισμένο στο κέντρο μιας πόλης κ.ο.κ. αποτελούν ιδανικό χώρο για όσους ποντάρουν σε αυτή τη φαντασίωση. Είναι επίσης γνωστό ως cruising.

3. Να κυριαρχείς ή να κυριαρχείσαι

Ο σαδομαζοχισμός είναι από τις πιο δημοφιλείς σεξουαλικές φαντασιώσεις. Το σαδομαζοχιστικό σεξ, περισσότερο ή λιγότερο, συνίσταται στην απόλαυση του να κυριαρχείς ή να κυριαρχείσαι.

Πολλοί πιστεύουν ότι οι φαντασιώσεις αυτού του τύπου συνεπάγονται έναν ορισμένο βαθμό εξτρεμισμού, αλλά αυτό δεν ισχύει πάντα. Το σαδομαζοχιστικό σεξ έχει διαφορετικούς βαθμούς, έτσι ώστε και οι λιγότερο έντονοι βαθμοί εμπίπτουν σε αυτό. Οτιδήποτε έχει να κάνει με έναν ορισμένο τύπο υποταγής ή κυριαρχίας και περιλαμβάνει ένα ποσοστό πόνου, μπορεί να θεωρηθεί σαδομαζοχιστικό.

Έτσι, δεν είναι σωστό να συσχετίζεται αυτή η πρακτική με καταστάσεις βίας, επιθετικότητας ή μη συναινετικού σεξ. Υπάρχουν εκείνοι που βρίσκουν ευχαρίστηση σε αυτές, οπότε προσελκύει το ενδιαφέρον πολλών μέσω σεξουαλικών φαντασιώσεων. Για παράδειγμα, ο ξυλοδαρμός είναι ένας ήπιος τύπος σαδομαζοχιστικής εμπειρίας (γι’ αυτό και είναι πολύ διαδεδομένος).

4. Σεξ με έναν άγνωστο

Το να κάνετε σεξ με έναν άγνωστο με περιστασιακό τρόπο είναι μια άλλη σεξουαλική φαντασίωση που δεν μπορούμε να μην αναφέρουμε. Περιλαμβάνει το friends with benefits και τα one-night stands. Μπορεί να προκύψουν όταν το άτομο έχει σταθερό σύντροφο και όχι πάντα σε ένα πλαίσιο σεξουαλικής δυσαρέσκειας.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, όσοι υλοποιούν αυτές τις φαντασιώσεις αναφέρουν συνήθως υψηλότερα επίπεδα ευχαρίστησης επειδή κάνουν σεξ έξω από τη σχέση. Δηλαδή, η ευχαρίστηση προκύπτει επειδή δεν γνωρίζουν τα πάντα για το συγκεκριμένο άτομο και όχι όπως συμβαίνει με το σεξ σε ζευγάρια στα οποία υπάρχει υψηλός βαθμός οικειότητας.

5. Σεξ με πρώην σύντροφο

Οι ειδικοί έχουν διαπιστώσει ότι σχεδόν τα μισά ζευγάρια που τερματίζουν μια σχέση έχουν μία ή περισσότερες σεξουαλικές επαφές στο μέλλον. Επομένως, το να κάνετε σεξ με έναν πρώην σύντροφο είναι κάτι που πολλοί άνθρωποι υλοποιούν στην πραγματικότητα.

Φυσικά, αναφερόμαστε σε αυτά στο πλαίσιο των ετών μετά τη σχέση- ή όταν βρίσκεστε στη μέση μιας σταθερής σχέσης. Σε αυτή την περίπτωση, δεν παίζει ρόλο μόνο η ηδονή, αλλά και ο συναισθηματικός δεσμός μεταξύ των δύο. Αυτό μπορεί να κάνει τη συνάντηση πιο ελκυστική ή ιδανική, γι’ αυτό και αποτελεί μια από τις πιο συνηθισμένες σεξουαλικές φαντασιώσεις.

6. Ομοφυλοφιλικές εμπειρίες

Las fantasías sexuales incluyen la homosexualidad o heterosexualidad
Η εξερεύνηση της σεξουαλικότητας με άτομα του ίδιου φύλου (ή του αντίθετου, για όσους θεωρούν τους εαυτούς τους ομοφυλόφιλους) μπορεί να είναι πολύ ικανοποιητική.

Οι ομοφυλοφιλικές φαντασιώσεις είναι σχετικά συχνές για τους ανθρώπους. Άνδρες και γυναίκες τις έχουν εξίσου, γεγονός που σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να εγείρει ερωτήματα σχετικά με τη σεξουαλική ταυτότητα ή τον σεξουαλικό προσανατολισμό. Έχουμε ήδη αναφερθεί σε ένα τρίο και ένα όργιο σε προηγούμενες ενότητες, αλλά αυτές δεν περιλαμβάνουν πάντα 100% σαφείς ομοφυλοφιλικές εμπειρίες.

Όπως και με τις σεξουαλικές φαντασιώσεις παραπάνω, αυτή περιστρέφεται γύρω από την ευχαρίστηση. Επίσης, λόγω της περιέργειας που εμπεριέχει. Είναι πιο διαδεδομένη απ’ ό,τι οι άνθρωποι συνειδητοποιούν και, όπως σημειώσαμε στην αρχή, δεν θεωρείται ασυνήθιστη, παράξενη ή περίεργη φαντασίωση.

7. Roleplaying

Τέλος, το σεξ με κάποιο θεατρικό στοιχείο κλείνει τη λίστα μας. Γνωστό και ως παιχνίδι ρόλων, συνίσταται στην ανάπτυξη ενός φανταστικού ρόλου με συναινετικό τρόπο. Για παράδειγμα, ασθενής-ιατρός ή δάσκαλος-μαθητής. Πρόκειται για μια πολύ ευρεία εμπειρία που επιτρέπει την ενσωμάτωση ή όχι σεξουαλικών φετίχ.

Με τη σειρά της, αυτή η φαντασίωση μπορεί να μιμηθεί σκηνές ή ιδέες που συλλέγονται από ταινίες, σειρές ή κάθε είδους φανταστικό στοιχείο. Είναι πολύ διαδεδομένες τέτοιες φαντασιώσεις και επιτρέπουν να συμπεριληφθεί ποικιλία στη ρουτίνα των ζευγαριών. Η φαντασίωση απαιτεί τη συμμετοχή και των δύο συντρόφων, με αποτέλεσμα μερικές φορές να καταπιέζεται από φόβο μήπως κριθούν.

Οι σεξουαλικές φαντασιώσεις που παραθέσαμε είναι οι πιο συνηθισμένες, αλλά υπάρχουν και δεκάδες άλλες. Είναι ενδιαφέρουσες στο βαθμό που δημιουργούν ευχαρίστηση και μερικές φορές δεν υπάρχει σαφής πρόθεση να πραγματοποιηθούν. Μερικές φορές η φαντασίωση είναι ιδανική στο μυαλό- αλλά αποφεύγεται η υλοποίησή της για να μη σκεφτεί κανείς ότι θα είναι τέλεια ή για την προκατάληψη που θα προκύψει στη μέση.


Όλες οι παραθέτονται πηγές ελέγχθηκαν προσεκτικά από την ομάδα μας για να διασφαλιστεί η ποιότητα, η αξιοπιστία, η επικαιρότητα και η εγκυρότητά τους. Η βιβλιογραφία αυτού του άρθρου θεωρήθηκε αξιόπιστη και επιστημονικά ακριβής.


  • Ahrold, T. K., Farmer, M., Trapnell, P. D., & Meston, C. M. The relationship among sexual attitudes, sexual fantasy, and religiosity. Archives of sexual behavior. 2011; 40(3): 619-630.
  • Halpern-Meekin, S., Manning, W. D., Giordano, P. C., & Longmore, M. A. Relationship churning in emerging adulthood: On/off relationships and sex with an ex. Journal of Adolescent Research. 2013; 28(2): 166-188.
  • Joyal, C. C., Cossette, A., & Lapierre, V. What exactly is an unusual sexual fantasy?. The journal of sexual medicine. 2015; 12(2): 328-340.
  • Segovia, A. N., Maxwell, J. A., DiLorenzo, M. G., & MacDonald, G. No strings attached? How attachment orientation relates to the varieties of casual sexual relationships. Personality and Individual Differences. 2019; 151: 109455.
  • Wilson, G. D., & Lang, R. J. Sex differences in sexual fantasy patterns. Personality and Individual Differences. 1981; 2(4): 343-346.

Αυτό το κείμενο προσφέρεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν αντικαθιστά τη συμβουλή από επαγγελματία. Σε περίπτωση αμφιβολίας, συμβουλευτείτε τον ειδικό σας.