Σακουλάκια τσαγιού για τους κύκλους κάτω από τα μάτια!

Τα σακουλάκια τσαγιού μπορούν να σας βοηθήσουν ανακουφίσετε προβλήματα με τα μάτια, καθώς και να ανακουφίσετε το πρήξιμο και το σακούλιασμα. Γιατί δεν κάνετε μια δοκιμή;
Σακουλάκια τσαγιού για τους κύκλους κάτω από τα μάτια!
Sergio Alonso Castrillejo

Έχει εξετασθεί και εγκριθεί από: φαρμακοποιό Sergio Alonso Castrillejo.

Έχει γραφτεί από Raquel Lemos Rodríguez

Τελευταία ενημέρωση: 21 Δεκεμβρίου, 2022

Αν δε γνωρίζατε ότι τα σακουλάκια τσαγιού μπορούν να σας βοηθήσουν να ανακουφιστείτε από το πρήξιμο και το σακούλιασμα κάτω από τα μάτια, συνεχίστε την ανάγνωση για να μάθετε περισσότερα.

Πολλοί άνθρωποι έχουν πρησμένα μάτια ή μαύρους κύκλους εξαιτίας του άγχους, του μη επαρκούς ύπνου, ή ακόμη και εξαιτίας γενετικών παραγόντων. Ωστόσο, δεν αρέσει σε πολλούς/ες να έχουν αυτές τις σακούλες ή τους μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια και το βλέπουν ως κάτι το οποίο επηρεάζει τη φυσική τους ομορφιά.

Αν υποφέρετε και εσείς από πρησμένα μάτια ή μαύρους κύκλους, μη χάσετε τις συμβουλές μας!

Αυτό το άρθρο θα σας εξηγήσει πώς να χρησιμοποιήσετε διάφορα σακουλάκια τσαγιού για να απαλλαγείτε από τα προβλήματα στα μάτια. Αυτές οι τεχνικές μπορούν να σας βοηθήσουν να είστε σε εγρήγορση για ένα επικείμενο ραντεβού ή μια συνέντευξη.

Σακουλάκια τσαγιού και ομορφιά

Γυναίκα με σακουλάκι τσαγιού στα μάτια

Ορισμένα φυτά έχουν αντιφλεγμονώδη δράση που μπορεί να βοηθήσει τα μάτια μας.

Σακουλάκια τσαγιού Caesalpinia pulcherrima κατά της φλεγμονής

Η Caesalpinia pulcherrima, ή αλλιώς το Κόκκινο πουλί του παραδείσου, μπορεί να σας βοηθήσει να αντιμετωπίσετε διάφορα προβλήματα με τα μάτια. Παραδείγματος χάρη, αν έχετε σακούλες κάτω από τα μάτια επειδή δεν κοιμάστε αρκετά, τα σακουλάκια αυτού του τσαγιού μπορούν να βοηθήσουν.

Οι αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες του βοτάνου όχι μόνο θα βοηθήσουν τα μάτια σας, αλλά θα μειώσουν τη φλεγμονή στο συκώτι, θα ρίξουν τον πυρετό, ενώ μπορείτε να αντιμετωπίσετε τη βρογχίτιδα και το άσθμα.

  • Για να χρησιμοποιήσετε αυτά τα σακουλάκια τσαγιού ώστε να μειώσετε τους κύκλους ή το σακούλιασμα, πρώτα φτιάξετε το τσάι, όπως συνήθως, και έπειτα τοποθετήστε ένα ζεστό ή δροσερό σακουλάκι τσαγιού στο κάθε μάτι.
  • Αφήστε τα πάνω για περίπου 15 λεπτά, ή περισσότερο αν οι σακούλες κάτω από τα μάτια είναι μεγάλες.

Χαμομήλι

Ρόφημα χαμομηλιού

Το χαμομήλι αποτελεί μια παραδοσιακή θεραπεία για τα προβλήματα με τα μάτια.

Ενώ το χαμομήλι μπορεί να βοηθήσει με διάφορες οφθαλμολογικές παθήσεις, θα πρέπει να είστε προσεκτικοί/ες καθώς ορισμένοι άνθρωποι είναι ευαίσθητοι ή αλλεργικοί στο φυτό.

Εφόσον είστε βέβαιοι/ες ότι δεν έχετε κάποια αλλεργία ή ευαισθησία στο χαμομήλι, μπορείτε να επωφεληθείτε από τη χρήση του.

Να θυμάστε όμως ότι όταν χρησιμοποιείτε σακουλάκια τσαγιού, θα πρέπει να βεβαιώνεστε πως είναι καλά σφραγισμένα, χωρίς τρύπες, ώστε να μην μπει στα μάτια. Αν εισχωρήσει στα μάτια έστω και λίγο τσάι (όπως και κάθε άλλο αντικείμενο), μπορεί να προκληθεί ερεθισμός.

Πώς μπορείτε να ωφεληθείτε από το χαμομήλι;

Το χαμομήλι δρα ως αντιφλεγμονώδες και μειώνει το πρήξιμο ή τις σακούλες κάτω από τα μάτια, ενώ σας κάνει να δείχνετε πιο φρέσκοι/ες.

Σακουλάκια τσαγιού μάραθου

Τα σακουλάκια τσαγιού μάραθου μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την ανακούφιση των κουρασμένων ματιών. Αυτή προκαλείται από την πολύωρη χρήση ενός Η/Υ ή εξαιτίας ανεπαρκούς ύπνου.

Αυτά μπορούν να σας βοηθήσουν με τα ακόλουθα προβλήματα:

  • Επιπεφυκίτιδα (ή αλλιώς ροζ μάτι)Αν εφαρμόσετε σακουλάκια τσαγιού στα μάτια σας (όσο είναι κλειστά) για, το πολύ, 10 λεπτά, θα μπορέσετε να μειώσετε τον ερεθισμό και τη φαγούρα που προκαλεί η επιπεφυκίτιδα. Όμως, να θυμάστε ότι αυτή η λοίμωξη είναι εξαιρετικά μεταδοτική.
  • Βλεφαρίτιδα: Πρόκειται για μια φλεγμονή στα άκρα των βλεφάρων. Τα συμπτώματα περιλαμβάνουν συνήθως φλεγμονή, ξηρότητα, και δάκρυα. Τα σακουλάκια τσαγιού από μάραθο μπορούν να ελαττώσουν αυτά τα συμπτώματα, αλλά να σας βοηθήσουν και με το κριθαράκι.

Συμβουλές για τους μαύρους κύκλους και τις σακούλες κάτω από τα μάτια

Γυναίκα με σακουλάκια τσαγιού στα μάτια

Πέραν του να εφαρμόζετε τα σακουλάκια τσαγιού στα μάτια σας, μπορείτε να τα βάλετε στο ψυγείο για να βοηθήσουν στην αποστράγγιση.

Όπως είδαμε, τα σακουλάκια τσαγιού μπορούν να βοηθήσουν με τους μαύρους κύκλους, τις σακούλες κάτω από τα μάτια, ακόμη και με την επιπεφυκίτιδα. Τώρα, σας έχουμε μια τελευταία συμβουλή σχετικά με την αντιμετώπιση των μαύρων κύκλων και του σακουλιάσματος. Πρώτα, θα πρέπει να κρυώσετε τα σακουλάκια τοποθετώντας τα στο ψυγείο.

Το κρύο διεγείρει την κυκλοφορία του αίματος και βοηθά στην αποστράγγιση της περιοχής των ματιών. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να αφήσετε τα σακουλάκια τσαγιού στο ψυγείο για λίγα λεπτά και έπειτα να τα τοποθετήσετε, για 10 λεπτά, στα μάτια σας.

Εσείς έχετε μαύρους κύκλους ή σακούλες κάτω από τα μάτια; Υποφέρετε από πρήξιμο ή επιπεφυκίτιδα;

Αν ναι, ελπίζουμε να σας βοηθήσουν αυτές οι απλές θεραπείες, αλλά να θυμάστε ότι η χρήση του χαμομηλιού θέλει ιδιαίτερη προσοχή και να βεβαιωθείτε ότι δεν έχετε κάποια αλλεργία ή ευαισθησία πρώτα. Επίσης, πρέπει να έχετε κατά νου ότι κάθε σακουλάκι τσαγιού πρέπει να είναι σφραγισμένο ώστε να μην μπει κάτι στα μάτια σας.

Αφιερώστε 10 λεπτά από τον χρόνο σας για ν’ ανακουφίσετε και να ξεκουράσετε τα μάτια σας με σακουλάκια τσαγιού!


Όλες οι παραθέτονται πηγές ελέγχθηκαν προσεκτικά από την ομάδα μας για να διασφαλιστεί η ποιότητα, η αξιοπιστία, η επικαιρότητα και η εγκυρότητά τους. Η βιβλιογραφία αυτού του άρθρου θεωρήθηκε αξιόπιστη και επιστημονικά ακριβής.


  • Castro-Muñoz, Rosario, Castro-Cepero, Viviana, & Ceroni-Stuva, Aldo. (2015). Fenología de Caesalpinia pulcherrima (L.) Sw. en un jardín botánico urbano de Lima, Perú. Ecología Aplicada14(2), 201-209. Recuperado en 15 de febrero de 2019, de http://www.scielo.org.pe/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S1726-22162015000200012&lng=es&tlng=es.
  • Fano Machín, Yey. (2016). Complicaciones de la Blefaritis. Presentación de caso. Revista Habanera de Ciencias Médicas15(1) Recuperado en 15 de febrero de 2019, de http://scielo.sld.cu/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S1729-519X2016000100010&lng=es&tlng=es.
  • Rodríguez Aguado, O. (2001). Un acercamiento a la medicina popular en Ubrique (1996-1997). Cultura de los cuidados, Año V, n. 10 (2. semestre 2001); pp. 46-62.
  • Rojas Mejía, Á. M. (2007). Plantas medicinales en el manejo de enfermedades oculares.

Αυτό το κείμενο προσφέρεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν αντικαθιστά τη συμβουλή από επαγγελματία. Σε περίπτωση αμφιβολίας, συμβουλευτείτε τον ειδικό σας.