5 κοινά λάθη κατά την εφαρμογή μακιγιάζ σε πεσμένα βλέφαρα

Οι ακατάλληλες τεχνικές όταν πρόκειται για μακιγιάζ μπορούν πραγματικά να καταστρέψουν την εμφάνισή σας. Μάθετε για τα συνηθισμένα λάθη κατά την εφαρμογή μακιγιάζ σε πεσμένα βλέφαρα και πώς να τα αποφύγετε.
5 κοινά λάθη κατά την εφαρμογή μακιγιάζ σε πεσμένα βλέφαρα

Έχει γραφτεί από Luz Marina Carpio Hernández

Τελευταία ενημέρωση: 24 Απριλίου, 2023

Το μακιγιάζ για τα πεσμένα βλέφαρα είναι μια στρατηγική για την αποκατάσταση του φωτός στα μάτια χωρίς να καταφύγετε σε επεμβατικές αισθητικές πρακτικές. Ωστόσο, οι ανεπαρκείς τεχνικές ή η λανθασμένη εφαρμογή των υλικών επηρεάζουν τα αποτελέσματα. Έτσι, αντί να κρύβεται η περίσσεια δέρματος, καταλήγει να γίνεται πιο έντονη.

Τι πρέπει λοιπόν να αποφεύγετε προκειμένου να βελτιώσετε το βλέμμα σας; Εξαιτίας αυτής της αισθητικής λεπτομέρειας, είναι απαραίτητο να γίνει σωστή επιλογή τόσο στα καλλυντικά που χρησιμοποιούνται όσο και στον τρόπο εφαρμογής τους. Στο άρθρο που ακολουθεί, θα ρίξουμε μια ματιά στα πιο συχνά λάθη.

Γιατί τα βλέφαρά μου φαίνονται πεσμένα;

Αν κοιτάζεστε μπροστά στον καθρέφτη και δεν βλέπετε την κόγχη των ματιών σας, αλλά αντιθέτως παρατηρείτε μια χαλάρωση με υπερβολική ποσότητα δέρματος, τότε έχετε πεσμένα βλέφαρα. Αυτή η χαλάρωση προκαλείται από τη γενετική, ως συνέπεια μιας ασθένειας ή λόγω της φυσικής διαδικασίας γήρανσης, εξηγεί το Medline Plus.

Η φυσική απόδειξη εκδηλώνεται όταν το άκρο του άνω βλεφάρου έχει μια πτώση πολύ χαμηλότερη από αυτή που θα έπρεπε να είναι στην πραγματικότητα. Όπως αναλύεται από την Αμερικανική Ακαδημία Οφθαλμολογίας, πρόκειται για μια κατάσταση που διαγιγνώσκεται ως “πτώση”. Εάν σχηματίζεται μια θήκη ως αποτέλεσμα της περίσσειας δέρματος, είναι γνωστή ως “δερματοχάλαση“.

Υπάρχει μια ιατρική εναλλακτική λύση για την ανόρθωση των πεσμένων βλεφάρων. Σύμφωνα με την Mayo Clinic, πρόκειται για τη βλεφαροπλαστική, μια χειρουργική επέμβαση που αφαιρεί την περίσσεια δέρματος σε αυτή την περιοφθαλμική περιοχή. Ακόμα κι έτσι, μπορεί να καλυφθεί με μια άλλη μέθοδο που απέχει πολύ από το νυστέρι: το μακιγιάζ.

Η σωστή εφαρμογή σκιών, ένα καλό eyeliner και η εργασία με τα κατάλληλα πινέλα βοηθούν στην επίτευξη ενός εφέ επιμήκυνσης και ανοίγματος που είναι ιδανικό για να φαίνονται τα μάτια εκφραστικά. Στην πραγματικότητα, αυτό μειώνει αισθητά την κουρασμένη εμφάνιση των πεσμένων βλεφάρων.

Improper techniques when it comes to makeup can really ruin your look
Τα πεσμένα βλέφαρα είναι συχνά αποτέλεσμα γενετικών παραγόντων ή της γήρανσης του δέρματος.

Λάθη κατά την εφαρμογή μακιγιάζ σε πεσμένα βλέφαρα

Στην προσπάθεια να βελτιώσετε την εμφάνιση των πεσμένων βλεφάρων με μακιγιάζ, είναι πιθανό να κάνετε κάποια λάθη. Η μη διόρθωσή τους θα οδηγήσει στα αντίθετα από τα επιθυμητά αποτελέσματα. Ως εκ τούτου, είναι σκόπιμο να τα γνωρίζετε. Ας ρίξουμε μια ματιά στα πιο συνηθισμένα.

1. Βαριές βλεφαρίδες ή ψεύτικες βλεφαρίδες

Ο όγκος των βλεφαρίδων είναι δίκοπο μαχαίρι για τα βλέφαρα με περίσσεια δέρματος. Αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε ψεύτικες βλεφαρίδες, αναζητήστε λεπτές που δίνουν φυσικό αποτέλεσμα. Οι βαριές μπορεί να σας κάνουν να δείχνετε γερασμένη ή να σας κάνουν να δείχνετε πιο βαριά.

Οι τεχνητές βλεφαρίδες μπαίνουν στις εξωτερικές γωνίες του  βλεφάρου και είναι προτιμότερο να χρησιμοποιείτε το σύστημα με τρίχες ανά σημείο ή να κόβετε λίγο αυτές που έρχονται σε λωρίδες.

2. Ακατάλληλη τεχνική eyeliner

Δεν έχει σημασία αν χρησιμοποιείτε υγρό eyeliner ή μολύβι ματιών, το σημαντικότερο είναι να κάνετε τη γραμμή χωρίς να κλείνετε το μάτι στο οποίο δουλεύετε. Αν έχετε πεσμένα βλέφαρα και τραβήξετε μια τυφλή γραμμή, όταν ανοίξετε το μάτι σας, η γραμμή πιθανόν να είναι πιο παχιά από ό,τι περιμένατε.

Επίσης, η γραμμή μπορεί να φαίνεται ασταθής λόγω της χαλάρωσης του δέρματος. Τα καλύτερα eyeliners για αυτόν τον τύπο βλεφάρων είναι λεπτά και αρκετά κοντά στην άκρη των βλεφαρίδων.

Ο καλύτερος τρόπος για να χαράξετε τη γραμμή των ματιών είναι να τραβήξετε μια μακριά, ανοδική γραμμή που δίνει την ψευδαίσθηση μιας διευρυμένης κόγχης.

3. Μακιγιάζ σε πεσμένα βλέφαρα: Μη χρήση κονσίλερ

Το κονσίλερ είναι ιδανικό για να καμουφλάρετε τις ατέλειες. Επιπλέον, όταν εφαρμόζεται στα βλέφαρα, εξομαλύνει τον τόνο τους. Επομένως, μην κρατάτε το προϊόν μόνο για κάτω από τα μάτια.

4. Υπερβολικά καμπυλωτά φρύδια

Τα πεσμένα βλέφαρα οδηγούν σε υπερβολική στρογγυλοποίηση του τόξου. Η λύση είναι να διαμορφώσετε τα φρύδια ή να βγάλετε τις τρίχες για να δημιουργήσετε μια γωνία που λεπταίνει το βλέμμα. Τα ίσια και τα υπερυψωμένα σχέδια λειτουργούν επίσης.

5. Κακή σκίαση

Οι έντονες ή πολύ ανοιχτές σκιές είναι της μόδας, αλλά δεν είναι πολύ καλοί σύμμαχοι όταν πρόκειται για πεσμένα βλέφαρα, επειδή τα κάνουν να φαίνονται μεγαλύτερα. Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να τις παραλείψετε εντελώς.

Οι σκούρες ή μεταβατικές αποχρώσεις ταιριάζουν στο σταθερό βλέφαρο. Προσπαθήστε να επιλέξετε μια γκάμα που δεν είναι τόσο έντονη γιατί μπορεί να επιβαρύνει το βλέμμα σας. Μια πρόσθετη συμβουλή σχετικά με τη σκίαση είναι να αναμειγνύετε τη μετάβαση προς το πάνω μέρος της πτυχής και, τέλος, προς το πίσω μέρος. Αυτό κάνει το μάτι να δείχνει ανασηκωμένο και πιο εκφραστικό.

Bad makeup
Η σωστή επιλογή των σκιών θα είναι το κλειδί για να φωτίσετε τα μάτια και να μειώσετε την κουρασμένη τους όψη.

Πιστεύουμε ότι μπορεί να σας αρέσει να διαβάζετε: Πώς να μειώσετε την εμφάνιση των ρυτίδων με φυσικό τρόπο

Η σημασία της χρήσης των σωστών εργαλείων για το μακιγιάζ σε πεσμένα βλέφαρα

Το μακιγιάζ σε πεσμένα βλέφαρα με τα δάχτυλά σας δεν είναι η καλύτερη εναλλακτική λύση. Για να σώσετε τη φρεσκάδα του βλέμματός σας, εκτός από το να μην κάνετε λάθη στην τεχνική, καλό είναι να χρησιμοποιήσετε τα σωστά εργαλεία. Σε αυτή την περίπτωση, μιλάμε για χοντρά πινέλα που δημιουργήθηκαν αποκλειστικά για blending, smudging και φωτισμό.

Τα στρογγυλά πινέλα με πυκνές ίνες είναι τα καλύτερα για τη σκίαση των ματιών. Για τον τονισμό, χρησιμοποιήστε ένα λοξό πινέλο με λοξό σχήμα. Και αν πρέπει να αναμειγνύετε, να καπνίζετε ή να σβήνετε, δοκιμάστε πινέλα με μακριές, μαλακές τρίχες. Εάν το προϊόν eyeliner είναι τζελ, χρησιμοποιήστε ένα μαλακό πινέλο. Διαφορετικά, τα περισσότερα eyeliners έχουν το δικό τους απλικατέρ.


Όλες οι παραθέτονται πηγές ελέγχθηκαν προσεκτικά από την ομάδα μας για να διασφαλιστεί η ποιότητα, η αξιοπιστία, η επικαιρότητα και η εγκυρότητά τους. Η βιβλιογραφία αυτού του άρθρου θεωρήθηκε αξιόπιστη και επιστημονικά ακριβής.Αυτό το κείμενο προσφέρεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν αντικαθιστά τη συμβουλή από επαγγελματία. Σε περίπτωση αμφιβολίας, συμβουλευτείτε τον ειδικό σας.