5 λάθη που κάνετε όταν πλένετε τα πουπουλένια μπουφάν

Μάθετε ποια λάθη κάνετε όταν πλένετε τα πουπουλένια μπουφάν σας, ώστε να μην καταστραφούν ποτέ ξανά.
5 λάθη που κάνετε όταν πλένετε τα πουπουλένια μπουφάν

Έχει γραφτεί από Aylin Stefany Rodriguez Vinasco

Τελευταία ενημέρωση: 21 Απριλίου, 2023

Ανακαλύψτε τα λάθη που πρέπει να αποφεύγετε όταν πλένετε τα πουπουλένια μπουφάν σας, που είναι σπουδαίοι σύμμαχοι κατά τη διάρκεια του φθινοπώρου και του χειμώνα. Το υλικό τους και τα πλεονεκτήματά τους τα καθιστούν πολύ συνηθισμένα, αλλά όταν πρόκειται για το πλύσιμό τους, δημιουργούν φόβο, διότι αν δεν γίνει σωστά, μπορεί να καταστραφούν.

Μια κακή διαδικασία πλύσης θα έχει ως αποτέλεσμα ένα παραμορφωμένο πουπουλένιο μπουφάν. Αν θέλετε να μάθετε τι να κάνετε, τότε διαβάστε παρακάτω.

Από τι είναι φτιαγμένα τα πουπουλένια μπουφάν;

Αν και μπορεί να φαίνεται προφανές, δεν είναι. Αυτού του είδους τα μπουφάν γεμίζονται, σε ορισμένες περιπτώσεις, με φυσικά φτερά που μπορεί να είναι πάπιας ή χήνας. Άλλα έχουν γέμιση που προσομοιάζει τα φυσικά φτερά, αλλά είναι κατασκευασμένα από συνθετικές ίνες, όπως ο πολυεστέρας.

Ανάλογα με το υλικό, πλένονται περισσότερο ή λιγότερο δύσκολα. Ωστόσο, θα πρέπει πάντα να φροντίζονται για να αποφεύγεται την παραμόρφωση.

Μια καλή αρχή είναι να ελέγξετε τις οδηγίες πλυσίματος στην ετικέτα του ρούχου σας. Αν το φροντίζετε όπως πρέπει, θα έχετε τα μέγιστα αποτελέσματα και θα απολαμβάνετε τη ζεστασιά του το χειμώνα.

Σας άρεσε αυτό το άρθρο; Μπορεί επίσης να σας αρέσει να διαβάσετε: 5 κόλπα στο πλυντήριο που λειτουργούν και 5 που δεν λειτουργούν

Ανακαλύψτε τα 5 λάθη που πρέπει να αποφεύγετε όταν πλένετε πουπουλένια μπουφάν

Αν έχετε πουπουλένια μπουφάν και θέλετε να αντέξουν για πολύ καιρό, μάθετε πώς να τα πλένετε χωρίς να τα καταστρέφετε. Για να το πετύχετε αυτό, σας έχουμε μια λίστα με πέντε λάθη που πρέπει να αποφύγετε.

1. Πλένετε τα πουπουλένια μπουφάν χωρίς να ελέγξετε την ετικέτα

Ένα από τα μεγαλύτερα λάθη που κάνουμε όταν πλένουμε πουπουλένια μπουφάν είναι να τα ρίχνουμε στο πλυντήριο χωρίς να τα ελέγξουμε πρώτα. Αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχει τίποτα μέσα στις τσέπες, να κλείσετε όλα τα φερμουάρ και τις αυτοκόλλητες ταινίες velcro και τέλος να το γυρίσετε ανάποδα.

Σωστά, είναι καλύτερο να το πλένετε με την εσωτερική πλευρά προς τα έξω.
Uno de los errores que debes evitar al lavar tus chaquetas de plumas es no revisar los bolsillos y echarla a lavar sin cerrar las cremalleras.
Ένα από τα λάθη που πρέπει να αποφύγετε όταν πλένετε το πουπουλένιο μπουφάν σας είναι να μην ελέγξετε τις τσέπες και να το πλύνετε χωρίς να κλείσετε τα φερμουάρ.

2. Ανάμειξη του μπουφάν με άλλα ρούχα

Όπως αναφέραμε, τα πουπουλένια μπουφάν κατασκευάζονται με ειδικό τρόπο και η γέμισή τους απαιτεί ιδιαίτερη φροντίδα. Η ανάμειξή του με άλλα ρούχα είναι ένα λάθος που πρέπει να αποφύγετε, διότι, όταν το πλύνετε στο πλυντήριο, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε τον ευαίσθητο κύκλο, ο οποίος μπορεί να μην λειτουργεί καλά για τα άλλα ρούχα.

Αυτό ισχύει ακόμη και για όλα τα ρούχα σας. Το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να τα βάλετε μαζί ανάλογα με το υλικό τους και να τα πλύνετε σε συγκεκριμένο κύκλο για το καθένα.

3. Ρύθμιση λάθος κύκλου

Ένα από τα πιο συνηθισμένα λάθη που γίνονται όταν πλένετε πουπουλένια μπουφάν είναι να τα πλένετε σε λάθος κύκλο. Το ιδανικό είναι να επιλέξετε τον ευαίσθητο κύκλο, καθώς είναι απαραίτητο να ξεπλύνετε πολύ καλά. Ένα άλλο πράγμα που πρέπει να λάβετε υπόψη σας είναι να χρησιμοποιείτε κρύο νερό.

Πρέπει να αποφεύγετε οπωσδήποτε τη χρήση ζεστού νερού.

4. Προσθήκη μαλακτικού στο πλύσιμο

Οι περισσότεροι άνθρωποι χρησιμοποιούν μαλακτικό για να πλύνουν τα ρούχα τους, αλλά στην περίπτωση των πουπουλένιων μπουφάν αυτό είναι λάθος. Θα πρέπει να έχετε κατά νου ότι η ουσία που πρέπει να προτιμάτε είναι ένα απορρυπαντικό για ευαίσθητα ρούχα.

Το μαλακτικό καταστρέφει τα φτερά της γέμισης.

5. Υπερβολικό στύψιμο και λάθος στέγνωμα

Το τελευταίο από τα πιο συνηθισμένα λάθη που γίνονται κατά το πλύσιμο των πουπουλένιων μπουφάν είναι το υπερβολικό στύψιμο. Το μέγιστο που πρέπει να προγραμματίζεται είναι ένας κύκλος 400 στροφών, δηλαδή ο πιο ήπιος. Έτσι εξασφαλίζεται ότι το γέμισμα δεν σβολιάζει.

Ωστόσο, δεν είναι επίσης καλό να το στεγνώνετε απευθείας στη συσκευή, χωρίς να λαμβάνετε προηγουμένως υπόψη σας τις οδηγίες στην ετικέτα. Αποφύγετε τη ζημιά με ένα απλό τέχνασμα: τοποθετήστε δύο με τρία μπαλάκια του τένις μέσα στο στεγνωτήριο. Αυτά θα κάνουν τα φτερά να κινηθούν και θα τα κατανείμουν σε όλο το ρούχο, αποφεύγοντας τη συσσώρευση υλικού σε ένα σημείο.

Επιπλέον, αποφύγετε να το πιέσετε για να το αποθηκεύσετε. Είναι προτιμότερο να το κρεμάσετε από έναν γάντζο ή να το διπλώσετε απαλά, ώστε να μην χάσει το σχήμα του.

Otro de los errores que debes evitar cuando vayas a lavar tus chaquetas de plumas es pasarte con el centrifugado y el secado.
Ένα άλλο λάθος που πρέπει να αποφύγετε όταν πλένετε τα πουπουλένια μπουφάν σας είναι να το παρακάνετε με το στύψιμο και το στέγνωμα.

Πιστεύουμε ότι μπορεί να σας αρέσει και αυτό το άρθρο: Τι να κάνετε όταν το πλυντήριο ρούχων δεν στύβει

Συστάσεις για το πλύσιμο των πουπουλένιων μπουφάν στο χέρι

Τώρα που έχετε ξεκαθαρίσει τα λάθη που πρέπει να αποφύγετε όταν πλένετε τα πουπουλένια μπουφάν σας, θέλουμε να σας δώσουμε μερικές συστάσεις που πρέπει να λάβετε υπόψη σας όταν πλένετε στο χέρι:

  • Χρησιμοποιείτε πάντα κρύο νερό. Γεμίστε τη μπανιέρα ή μια μεγάλη λεκάνη για να είστε πιο άνετοι όταν πλένετε το μπουφάν.
  • Προτιμήστε τη χρήση απορρυπαντικού για ευαίσθητα ρούχα. Είναι καλύτερα αν είναι υγρό, το οποίο θα διευκολύνει την αφαίρεσή του.
  • Μην χρησιμοποιείτε μεγάλη δύναμη όταν τρίβετε τους λεκέδες στο μπουφάν. Κάντε συνεχείς αλλά απαλές κινήσεις.
  • Ξεπλύνετε το σαπούνι καλά και ξανά με κρύο νερό.
  • Στύψτε το σακάκι με απαλή συμπίεση. Μην στρίβετε το ρούχο.
  • Μην το κρεμάσετε αμέσως. Πάρτε το σακάκι σας στα χέρια σας και τοποθετήστε το σε ένα επίπεδο μέρος, όπως μια σιδερώστρα. Αποφύγετε το άμεσο ηλιακό φως και γυρίστε το μερικές φορές.

Αποφύγετε τα λάθη που αναφέραμε για το πλύσιμο των πουπουλένιων μπουφάν και ακολουθήστε τις συστάσεις. Θα διαπιστώσετε ότι η διατήρηση αυτών των ενδυμάτων καθαρών δεν ήταν ποτέ πιο εύκολη.


Αυτό το κείμενο προσφέρεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν αντικαθιστά τη συμβουλή από επαγγελματία. Σε περίπτωση αμφιβολίας, συμβουλευτείτε τον ειδικό σας.