Κόλπα καθαρισμού από το TikTok: Ας τα δοκιμάσουμε

Κόλπα καθαρισμού από το TikTok: Ας τα δοκιμάσουμε

Έχει γραφτεί από Aylin Stefany Rodriguez Vinasco

Τελευταία ενημέρωση: 18 Μαρτίου, 2023

Το περιεχόμενο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης είναι γοητευτικό, ειδικά τα κόλπα καθαρισμού του TikTok, τα οποία συχνά καταλήγουν να γίνονται viral. Κάνουν το καθάρισμα να φαίνεται τόσο εύκολο και οπότε μπορείς να περάσεις ώρες ολόκληρες κοιτάζοντας σύντομα βίντεο στην οθόνη του τηλεφώνου σου!

Ωστόσο, παρά την επιτυχία που μπορεί να έχουν, υπάρχουν κάποια που λειτουργούν και κάποια που δεν λειτουργούν. Αν δεν είχατε χρόνο να τα δοκιμάσετε μόνοι σας, θα το κάνουμε για εσάς και θα σας πούμε ποια λειτουργούν και ποια όχι. Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε!

Τα κόλπα καθαρισμού του TikTok που έχουν γίνει viral και λειτουργούν

Ας ξεκινήσουμε με τα κόλπα καθαρισμού που είναι viral και λειτουργούν. Να είστε σίγουροι ότι θα αποδώσουν!

1. Ζεστό νερό για να καθαρίσετε ξύλινα σκεύη

Ένα από τα πιο viral κόλπα καθαρισμού στο TikTok είναι το πιο απλό πράγμα στον κόσμο. Συνίσταται στη χρήση βρασμένου ή πολύ ζεστού νερού για τον καθαρισμό ξύλινων κουταλιών και σκευών.

Λοιπόν, αυτό είναι ένα κόλπο που λειτουργεί για την απομάκρυνση των υπολειμμάτων φαγητού. Μπορείτε να το δοκιμάσετε με λίγο σαπούνι στο νερό και να είστε σίγουροι ότι θα κάνει το κόλπο.

2. Η μαγειρική σόδα και το λεμόνι για το πλυντήριο πιάτων είναι ένα από τα καλύτερα κόλπα καθαρισμού του TikTok

Το πλυντήριο πιάτων είναι μια συσκευή που κάνει τη ζωή μας πιο εύκολη, αλλά απαιτεί ένα πρωτόκολλο καθαρισμού για να λειτουργήσει σωστά. Διαφορετικά, θα αρχίσει να συσσωρεύει βρωμιά, λίπη και υπολείμματα που θα το αλλοιώσουν με την πάροδο του χρόνου.

Λοιπόν, ένα κόλπο καθαρισμού με μαγειρική σόδα και λεμόνι έχει γίνει viral στο TikTok. Αποτελείται από το να πασπαλίζετε μαγειρική σόδα στον πάτο του πλυντηρίου πιάτων και να βάζετε ένα λεμόνι κομμένο στα δύο στο πάνω ράφι. Στη συνέχεια, ρυθμίστε το στον προτιμώμενο κύκλο και τελειώσατε.

Όπως φαίνεται, αυτό το κόλπο όντως λειτουργεί. Ωστόσο, αν δεν έχετε καθαρίσει ποτέ το πλυντήριο πιάτων σας, μην περιμένετε το σπιτικό κόλπο να κάνει μαγικά. Μπορεί να χρειαστεί περισσότερη προσπάθεια.

Bicarbonato
Ένα από τα viral κόλπα καθαρισμού του TikTok που όντως λειτουργούν περιλαμβάνει τη χρήση μαγειρικής σόδας. Αυτή η ουσία είναι πάντα χρήσιμη όταν καθαρίζετε.

3. Καθαρισμός φούρνου με ζεστό νερό και λεμόνι

Το τρίτο από τα viral κόλπα μας βοηθά να καθαρίσουμε το φούρνο με απλό τρόπο. Αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να ρίξετε νερό σε ένα μπολ με δύο λεμόνια κομμένα στη μέση.

Ανάψτε το φούρνο για λίγα λεπτά, ανοίξτε τον και αφήστε τον να κρυώσει λίγο. Στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε ένα μαλακό σφουγγάρι για να καθαρίσετε το εσωτερικό του. Φροντίστε να πλένετε το σφουγγάρι καθώς προχωράτε. Θα δείτε πώς βγαίνουν τα συσσωρευμένα λίπη και υπολείμματα φαγητού.

4. Αφαιρέστε το λίπος από τα τηγάνια σας με απορρυπαντικό πιάτων

Το απορρυπαντικό σε σκόνη έχει περιπέσει σε αχρηστία. Αντικαθίσταται όλο και περισσότερο από το υγρό σαπούνι, τόσο για τα ρούχα όσο και για τα πιάτα. Ωστόσο, το απορρυπαντικό σε σκόνη είναι ένας σπουδαίος σύμμαχος στην καθαριότητα του σπιτιού, ειδικά όταν πρόκειται για λίπη.

Για να αφαιρέσετε τα λίπη από τα τηγάνια και τους δίσκους απλά βράστε νερό, προσθέστε μια κουταλιά της σούπας σκόνη απορρυπαντικού και χρησιμοποιήστε το μείγμα για να βυθίσετε τα σκεύη. Όταν το νερό κρυώσει, βγάλτε τα υλικά και παρατηρήστε πώς έχει φύγει το λίπος.

5. Αποχαιρετήστε την ενοχλητική μυρωδιά του ψυγείου με αλεσμένο καφέ

Η δυσάρεστη μυρωδιά του ψυγείου είναι ενοχλητική και διαπερνά τα τρόφιμα που είναι αποθηκευμένα εκεί. Για να την εξαλείψετε, πρέπει να απομακρύνετε τα σάπια τρόφιμα ή τα αποφάγια που δεν πρόκειται πλέον να καταναλωθούν.

Στη συνέχεια, εφαρμόστε το viral τρικ του TikTok. Γεμίστε ένα φλιτζάνι με αλεσμένο καφέ και βάλτε το μέσα στο ψυγείο. Θα παρατηρήσετε πώς αυτό το νόστιμο άρωμα εξαλείφει τη μυρωδιά. Ωστόσο, αν δεν είστε λάτρης του καφέ, αυτό δεν θα είναι μια καλή ιδέα για εσάς.

Ρίξτε μια ματιά σε αυτό το εξαιρετικό άρθρο: 10 εναλλακτικές χρήσεις για το ελαιόλαδο

Τώρα για τα κόλπα καθαρισμού του TikTok που δεν δουλεύουν

Αν και πρόκειται για viral κόλπα καθαρισμού, πρέπει να πούμε ότι δεν λειτουργούν όλα τα κόλπα. Αυτό μπορεί να είναι απογοητευτικό. Μην αφήνετε τις χιλιάδες προβολές να σας ξεγελάσουν. Αν και μπορείτε να δοκιμάσετε μόνοι σας, να ξέρετε ότι τα αποτελέσματα δεν θα είναι αυτά που περιμένετε.

3. Το κόλπο με το αλάτι για τα τηγάνια

Ένα από τα πιο viral κόλπα καθαρισμού συνίσταται στη χρήση μιας σειράς σπιτικών προϊόντων για να γίνει ο πάτος των τηγανιών “σαν καινούργιος”. Σύμφωνα με τα βίντεο, πρέπει πρώτα να καλύψετε αυτή την περιοχή του τηγανιού με αρκετό αλάτι και μαγειρική σόδα.

Στη συνέχεια, πρέπει να προσθέσετε υγρό απορρυπαντικό από πάνω και να το τρίψετε με ένα σφουγγάρι ή ένα σύρμα για τρίψιμο. Μετά από όλα αυτά, είναι απαραίτητο να ρίξετε ξύδι και να τοποθετήσετε αλουμινόχαρτο, αφήνοντάς το έτσι για μερικές ώρες. Αφού εφαρμόσετε τη διαδικασία στην πράξη, η αλήθεια είναι ότι το αποτέλεσμα είναι λίγο απογοητευτικό και μάλιστα αν πρόκειται για ένα πολύ βρώμικο τηγάνι.

El truco de limpieza que se hizo viral en TikTok incluye el uso de sal y otros productos, pero este no es muy efectivo.
Το κόλπο καθαρισμού τηγανιών που έγινε viral στο TikTok περιλαμβάνει τη χρήση αλατιού και άλλων προϊόντων, αλλά στην πραγματικότητα δεν είναι πολύ αποτελεσματικό.

2. Το κόλπο με τις σακούλες τσαγιού για την αφαίρεση του λίπους

Ένα άλλο viral κόλπο καθαρισμού που δεν λειτουργεί τόσο καλά όσο διαφημίζεται είναι το περίφημο κόλπο με τις σακούλες τσαγιού για την αφαίρεση του λίπους από τα τηγάνια του φούρνου. Σύμφωνα με τους διάφορους λογαριασμούς στα κοινωνικά δίκτυα που έχουν μιλήσει για αυτή τη συμβουλή, απλά τοποθετήστε ένα φακελάκι τσαγιού στο ταψί και προσθέστε ζεστό νερό. Μόλις κρυώσει, πετάξτε το νερό και όλο το λίπος θα πρέπει να πέσει.

Η αλήθεια είναι ότι κάποιοι λεκέδες λίπους βγαίνουν, αλλά οι πιο δύσκολοι μένουν εκεί. Κάποιοι influencers αναφέρουν ότι σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να ρίξετε ξύδι, ωστόσο, οι σκληροί λεκέδες δεν θα βγουν ούτε με αυτόν τον τρόπο. Από την άλλη πλευρά, υπάρχουν και εκείνοι που έκαναν το ίδιο πράγμα χωρίς να χρησιμοποιήσουν το φακελάκι τσαγιού, λαμβάνοντας τα ίδια φτωχά αποτελέσματα.

3. Το κόλπο για την αφαίρεση λεκέδων για τα πλαστικά δοχεία αποθήκευσης

Σύμφωνα με τους tiktokers, η τοποθέτηση ζεστού νερού, σαπουνιού πιάτων και μιας χαρτοπετσέτας στο εσωτερικό του καπακιού και στη συνέχεια η ανακίνηση για λίγα λεπτά είναι αρκετή για να εξαφανίσει τους κίτρινους λεκέδες.

Πρέπει να πούμε ότι μετά από δοκιμή των παραπάνω, αυτό λειτουργεί μόνο αν οι λεκέδες είναι πρόσφατοι. Τα δοχεία που τους έχουν για μεγάλο χρονικό διάστημα θα παραμείνουν έτσι χωρίς καμία βελτίωση.

Έχετε ήδη δοκιμάσει αυτά τα κόλπα καθαρισμού;

Όπως καταλαβαίνετε, υπάρχουν πολλές πληροφορίες και κόλπα στα κοινωνικά δίκτυα, αλλά δεν είναι όλα τόσο αληθινά όσο φαίνονται. Έτσι, δοκιμάζοντας αυτά τα viral κόλπα καθαρισμού συνειδητοποιήσαμε ότι υπάρχουν κάποια που είναι αποτελεσματικά, κάποια που λίγο πολύ λειτουργούν και κάποια που αποτελούν απλά χάσιμο χρόνου και προϊόντων.

Αν και είστε ελεύθεροι να τα δοκιμάσετε, η συμβουλή είναι να μην ελπίζετε στα αποτελέσματα. Αντί για τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, μπορείτε να αναζητήσετε επαγγελματικούς οδηγούς καθαρισμού που έχουν καταρτιστεί από ειδικούς στον τομέα.


Όλες οι παραθέτονται πηγές ελέγχθηκαν προσεκτικά από την ομάδα μας για να διασφαλιστεί η ποιότητα, η αξιοπιστία, η επικαιρότητα και η εγκυρότητά τους. Η βιβλιογραφία αυτού του άρθρου θεωρήθηκε αξιόπιστη και επιστημονικά ακριβής.


  • Díaz, R. A. (2017). La Limpieza del hogar. In La Limpieza del hogar (pp. 131-131).

Αυτό το κείμενο προσφέρεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν αντικαθιστά τη συμβουλή από επαγγελματία. Σε περίπτωση αμφιβολίας, συμβουλευτείτε τον ειδικό σας.