Μάθετε τα οφέλη του να ξυπνάτε νωρίς! Τα ξέρετε;

Αδράξτε τη μέρα! Σήμερα θα σας παρουσιάσουμε τα οφέλη του να ξυπνάτε νωρίς.
Μάθετε τα οφέλη του να ξυπνάτε νωρίς! Τα ξέρετε;

Έχει γραφτεί από Carolina Betancourth

Τελευταία ενημέρωση: 22 Δεκεμβρίου, 2022

Εσείς ξυπνάτε νωρίς; Αρκετοί άνθρωποι αντιμετωπίζουν δυσκολία στο να ξυπνήσουν νωρίς το πρωί. Ακόμα και μετά από πολλά χρόνια πρωινού εγερτηρίου για το σχολείο ή τη δουλειά!

Αλλά όπως όλα τα πράγματα στη ζωή πρέπει να βλέπετε το ποτήρι μισογεμάτο. Γι’αυτό το λόγο θα σας μιλήσουμε για τα οφέλη που θα αποκομίσετε αν ξυπνάτε νωρίς για να σας δώσουμε ένα κίνητρο και πού ξέρετε… μπορεί να το διασκεδάσετε κιόλας!

Τα οφέλη του να ξυπνάτε νωρίς το πρωί:

Μπορείτε να βελτιώσετε τη διαχείριση του χρόνου σας όταν ξυπνάτε νωρίς

διαχείριση χρόνου

Ίσως συνηθίζετε να ξυπνάτε αργά και κατά συνέπεια να τρέχετε πανικόβλητοι για να προλάβετε τα πάντα και πιθανόν τις περισσότερες φορές αφήνετε τις δουλειές σας στη μέση γεγονός που σας δημιουργεί αρκετό άγχος. Από την άλλη πλευρά, αν σηκώνεστε νωρίς, θα έχετε όλο το χρόνο να διεκπεραιώσετε τις δουλειές σας με την ησυχία σας, να απολαύσετε ένα χαλαρωτικό μπάνιο, να επιλέξετε τα ρούχα που σας ταιριάζουν καλύτερα, να φτιάξετε ένα νόστιμο πρωινό για σας και την οικογένειά σας και φυσικά να πάτε νωρίς στη δουλειά σας. Με λίγα λόγια, σίγουρα θα λατρέψετε να κάνετε όλα αυτά πριν φύγετε για τη δουλειά σας.

 

Δείτε ακόμη: 5 υγιεινά πρωινά για να ξεκινήσετε με ενέργεια τη μέρα σας

 

Μπορείτε να φροντίσετε το δέρμα σας όταν ξυπνάτε νωρίς

πόνος στο λαιμό,

Πρώτο και σημαντικότερο, όταν δεν κοιμάστε καλά και χάνετε ώρες από τον ύπνο σας αυξάνεται ο κίνδυνος εμφάνισης ρυτίδων και κηλίδων στο δέρμα. Το δέρμα σας θα δείχνει επίσης αφυδατωμένο και λιγότερο ελαστικό. Το να ξυπνάτε νωρίς δεν σημαίνει ότι χάνετε ώρες από τον ύπνο σας. Σημαίνει ότι κοιμάστε νωρίτερα το βράδυ!

Έχετε ηρεμία

διασβασμα οφέλη του να ξυπνάτε νωρίς

Αν έχετε πολλές υποχρεώσεις να διεκπεραιώσετε, μπορείτε να ξεκινήσετε να τις κάνετε το πρωί επειδή οι τυχόν θόρυβοι από αυτοκίνητα, μωρά, συζητήσεις ανθρώπων και οποιαδήποτε άλλο είδος ηχητικής ρύπανσης στο οποίο εκτίθεστε καθημερινά θα είναι σαφώς λιγότεροι σε σχέση με τις άλλες ώρες της ημέρας. Για παράδειγμα, το διάβασμα ενός βιβλίου κατά τη διάρκεια του πρωινού είναι πολύ πιο αποδοτικό από ότι τη νύχτα αφού είστε ξεκούραστοι και το μυαλό σας είναι πιο ήρεμο.

Μπορείτε να φτιάξετε ένα καλύτερο πρωινό

ξυπνάτε νωρίς, υγιεινό πρωινό

Πολύ συχνά η επιθυμία για πρωινό αντικαθίσταται από ένα φρούτο ή ένα φλιτζάνι καφέ. Αν όμως ξυπνήσετε νωρίς, θα έχετε τη δυνατότητα να πάρετε πρωινό με τις θερμίδες που χρειάζεται το σώμα σας για να ξεκινήσει τη μέρα. Το ιδανικό πρωινό περιλαμβάνει λιπαρά, ίνες και μεταλλικά στοιχεία.

Μπορείτε να γυμναστείτε

γυμναστική

Η γυμναστική οποιαδήποτε ώρα της ημέρας έχει φυσικά τα οφέλη της αλλά η πρωινή γυμναστική συγκεκριμένα αυξάνει το μεταβολισμό και βελτιώνει τις πνευματικές σας ικανότητες. Είναι επίσης εκείνη η ώρα της ημέρας, όπου το σώμα σας είναι περισσότερο ξεκούραστο και έτοιμο για οποιαδήποτε άσκηση.

Αν και μάθατε τα πλεονεκτήματα του να ξυπνάτε νωρίς, σας είναι αρκετά δύσκολο να το προσθέσετε στην καθημερινή σας ρουτίνα; Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα και όσο οι μέρες θα περνούν θα είναι ευκολότερο για εσάς να ξυπνάτε νωρίς.

Η αλλαγή έρχεται σιγά σιγά

Θα πρέπει να ξεκινήσετε να αλλάζετε τις συνήθειες του ύπνου σας αλλά αυτό γίνεται σιγά σιγά. Ξυπνήστε 10 λεπτά πριν το κανονικό και πηγαίνετε για ύπνο πριν τη συνηθισμένη ώρα. Κάντε το αυτό καθημερινά και συνεχίστε να αλλάζετε την ώρα που ξυπνάτε έως ότου φτάσετε στην ιδανική ώρα. Θα μπορείτε να ξεκινήσετε τις δραστηριότητές σας έχοντας τον απαραίτητο χρόνο και χωρίς να βιάζεστε.

 

Θα σας ενδιαφέρει: Θεραπευτικά βότανα που προσφέρουν ενέργεια

 

Απομακρύνατε το ξυπνητήρι από κοντά σας

Αρκετές φορές, οι άνθρωποι αργούν στα ραντεβού τους επειδή έκλεισαν το ξυπνητήρι χωρίς να το καταλάβουν ή το έβαλαν σε λειτουργία snooze για 5 παραπάνω λεπτά ύπνου. Και μετά άλλα 5 και μετά αλλά 5… ώσπου τελικά περνάει αρκετή ώρα μέχρι να σηκωθούν. Είναι καλύτερα να βάλετε το ξυπνητήρι σας κάπου όπου απαιτείται να σηκωθείτε για να το κλείσετε. Με αυτόν τον τρόπο θα ξυπνήσετε και θα συνειδητοποιήσετε ότι ήρθε η ώρα να ξεκινήσει η μέρα σας.

Να σκέφτεστε θετικά!

Όπως είπαμε και στην αρχή, πρέπει να βλέπετε το ποτήρι μισογεμάτο. Μη θεωρείτε ότι είναι κάτι σαν υποχρέωση ή κάτι που πρέπει να κάνετε αναγκαστικά. Εκτιμήστε όλα όσα κάνετε τις μέρες που ξυπνάτε νωρίς. Πάρτε για παράδειγμα κάποιο χόμπυ που ίσως έχετε. Αν η μέρα σας είναι γεμάτη με υποχρεώσεις και δεν έχετε χρόνο για τον εαυτό σας, το να ξυπνήσετε νωρίς θα σας δώσει τον χρόνο που χρειάζεστε και δεν είχατε πριν!


Όλες οι παραθέτονται πηγές ελέγχθηκαν προσεκτικά από την ομάδα μας για να διασφαλιστεί η ποιότητα, η αξιοπιστία, η επικαιρότητα και η εγκυρότητά τους. Η βιβλιογραφία αυτού του άρθρου θεωρήθηκε αξιόπιστη και επιστημονικά ακριβής.


  • Gibney, M. J., Barr, S. I., Bellisle, F., Drewnowski, A., Fagt, S., Hopkins, S., … & Vieux, F. (2018). Towards an evidence-based recommendation for a balanced breakfast—a proposal from the international breakfast research initiative. Nutrients, 10(10), 1540. https://www.mdpi.com/2072-6643/10/10/1540
  • Seo, D. Y., Lee, S., Kim, N., Ko, K. S., Rhee, B. D., Park, B. J., & Han, J. (2013). Morning and evening exercise. Integrative medicine research, 2(4), 139-144. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5481716/

Αυτό το κείμενο προσφέρεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν αντικαθιστά τη συμβουλή από επαγγελματία. Σε περίπτωση αμφιβολίας, συμβουλευτείτε τον ειδικό σας.