Μην αφήσετε την αγάπη να αλλάξει αυτό που είστε

Αν πραγματικά με σέβεσαι και θέλεις να είμαι ευτυχισμένη/ος, μην αφήσεις την αγάπη σου να με αλλάξει αλλά αγάπαμε για αυτό που είμαι.

Σε πολλές σχέσεις, οι άνθρωποι ασυνείδητα προσπαθούν να αλλάξουν τον άνθρωπο με τον οποίο είναι μαζί. Αυτό εκδηλώνεται περισσότερο στις συναισθηματικές σχέσεις, όπου σχεδόν πάντα υπάρχει κάποιος που προσπαθεί να κάνει τον άνθρωπο που αγαπάει να αλλάξει.

Αλλά έχετε σκεφτεί ποτέ ότι αυτό το άτομο θέλει να το αγαπάτε όπως ακριβώς είναι και όχι όπως θα θέλατε εσείς να είναι;

Σας προτείνουμε: Η αγάπη χαρίζεται, δεν αγοράζεται!

Αγάπησέ με όπως είμαι, με όλες τις αρετές μου και τις αδυναμίες μου

Κανείς δεν είναι τέλειος και είναι σπάνιο να βρείτε κάποιον που θα σας συμπληρώνει πλήρως σαν σύντροφος. Ο κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός και αυτό είναι κάτι μοναδικό.

Δεν πρέπει να αλλάξετε ποτέ τον εαυτό σας για κανέναν -αλλά μόνο για εσάς τους ίδιους. Να το θυμάστε αυτό επειδή είναι κάτι που ξεχνάμε εύκολα.

sxesi

Αν κάποιος θέλει να αλλάξετε τότε αυτό σημαίνει ότι το συγκεκριμένο άτομο δεν εκτιμά πραγματικά αυτό που είστε. Και τι θα συμβεί αν δεν αλλάξετε; Τα πράγματα θα αρχίσουν να πηγαίνουν στραβά και η σχέση θα καταρρεύσει.

Γι’ αυτό το λόγο αν ποτέ νιώσετε σαν σκυλάκι κάποιου άλλου, τελικά θα συνειδητοποιήσετε ότι είστε δυστυχισμένοι.

Οι άνθρωποι που θέλουν να μοιραστούν τη ζωή τους μαζί σας, θα πρέπει να σας δεχτούν όπως είστε χωρίς να προσπαθούν να σας αλλάξουν. Αν αφήσετε την αγάπη να σας αλλάξει, θα σταματήσετε να είστε ο εαυτός σας και θα γίνετε κάποιος άλλος και τελείως διαφορετικός άνθρωπος.

Όταν κάποιος προσπαθήσει να σας αλλάξει κι εσείς του το επιτρέψετε είναι επειδή αισθάνεστε ανασφαλείς και πιστεύετε ότι τα πράγματα θα πάνε καλύτερα αν κάνετε ό,τι επιθυμούν.

Το κακό είναι ότι αυτό δεν θα λύσει τα προβλήματά σας.

Διαβάστε: Σε αυτή τη ζωή, σας αξίζει να είστε ευτυχισμένοι

Ίσως οι δυο σας δεν θα έπρεπε να ήσασταν μαζί από την αρχή. Ίσως η επιθυμία και η αγάπη που νιώθετε ο ένας για τον άλλον είναι επειδή είστε δυο εντελώς διαφορετικοί άνθρωποι.

Ίσως υπάρχουν άλλα προβλήματα που δεν θέλετε να επιδεινώσετε κι έτσι ελπίζετε ότι αν αλλάξετε θα μπορέσετε να τα κρύψετε. Αυτή είναι ακόμη μια λάθος απόφαση.

Αγάπησέ με περισσότερο, αγάπησέ με καλύτερα

Υπάρχουν ορισμένοι τοξικοί άνθρωποι που προσπαθούν να χειραγωγήσουν τους άλλους προκειμένου να πετύχουν αυτό που θέλουν.

Αυτό συμβαίνει σε πολλές σχέσεις και είναι κάτι που προκύπτει όταν κάποιος άλλος θέλει να αλλάξετε. Μπορεί να θέλουν πραγματικά να είναι μαζί σας και ίσως να θέλετε κι εσείς το ίδιο. Αλλά αυτό δεν είναι σωστό. Δεν σας αποδέχονται για αυτό που είστε.

agapi

Οι άνθρωποι στις σχέσεις συνηθίζουν να εγκαταλείπουν σχεδόν τα πάντα προκειμένου να μην κατηγορηθούν ότι δεν έδωσαν όλα όσα μπορούσαν για να σώσουν τη σχέση. Δεν θέλουν να τελειώσει η σχέση απλά και μόνο επειδή δεν προσπάθησαν να αλλάξουν.

Αλλά αν το κάνετε αυτό, οι αλλαγές που κάνετε δεν θα είναι θετικές αλλά ακριβώς το αντίθετο.

Μερικές φορές, οι άνθρωποι δεν κατανοούν τη διαφορά ανάμεσα στην ποσότητα και στην ποιότητα της αγάπης. Είναι καλύτερα να είστε με κάποιον που αγαπάτε καλύτερα παρά με κάποιον που απλά αγαπάτε πολύ.

Μην συμβιβάζεστε με τίποτα λιγότερο -χρειάζεστε κάποιον που να σας αγαπά καλύτερα.

Αν έχετε χαμηλή αυτοεκτίμηση ή ανασφάλειες, πιθανότατα θα αλλάξετε αν κάποιος σας το ζητήσει. Προσπαθήστε να είστε συγκεντρωμένοι και έτσι θα είστε πιο ευτυχισμένοι -δεν φταίτε εσείς αν η σχέση δεν προχωρήσει. Όλα θα πρέπει να είναι αληθινά και ειλικρινά σε μια σχέση.

Πώς μπορείτε να έχετε μια ευτυχισμένη σχέση αν εσείς είστε δυστυχισμένοι;

Μην χάσετε: 5 αρετές που πρέπει να έχει η σχέση

Ποτέ δεν θα αισθάνεστε άνετα αν αλλάξετε για το χατίρι κάποιου άλλου. Μπορείτε να αλλάξετε μόνο προς όφελος δικό σας και όχι για να ικανοποιήσετε τις επιθυμίες κάποιου άλλου που προσπαθεί να σας χειραγωγήσει.

Ναι υπάρχουν πολλά παραδείγματα όπου η χειραγώγηση περνά σχεδόν απαρατήρητη.

romantiki sxesi

Να προσέχετε αυτές τις τοξικές σχέσεις που σας εμποδίζουν να δείτε τα πράγματα όπως πραγματικά είναι.

Η αγάπη μας τυφλώνει όλους και μας κάνει να θέλουμε να κάνουμε πράγματα όπως να αλλάξουμε τον εαυτό μας προκειμένου να δει ο σύντροφός μας ότι παλεύουμε για να σώσουμε τη σχέση μας, κάνοντας οποιαδήποτε δυνατή προσπάθεια για να διασφαλίσουμε ότι όλα πηγαίνουν καλά.

Φυσικά θα πρέπει να δουλέψετε σκληρά αλλά ποτέ μην φτάνετε πολύ μακριά καθώς μπορεί να σας στοιχίσει ακόμη και την ταυτότητά σας, το ποιοι πραγματικά είστε.

Την επόμενη φορά που κάποιος θα σας ζητήσει να αλλάξετε, πείτε του: «Αγάπησέ με όπως είμαι επειδή δεν πρόκειται να αλλάξω».

Ο σύντροφός σας θα πρέπει να σας αποδεχτεί όπως είστε. Αν όχι τότε δεν αξίζει να είστε μαζί του. Με αυτή τη δοκιμή θα μπορέσετε να δείτε αν πραγματικά σας αγαπάει ή όχι.

Κατηγορίες: Σεξ και σχέσεις Ετικέτες:
Ίσως σας αρέσουν