5 μπαχαρικά για να καταπολεμήσετε τον πόνο στο γόνατο

Σε αυτό το άρθρο, μάθετε πώς ο κουρκουμάς, το τζίντζερ, η κανέλα, το γαρίφαλο και το πιπέρι καγιέν μπορούν να σας βοηθήσουν να καταπολεμήσετε τον πόνο στο γόνατο.
5 μπαχαρικά για να καταπολεμήσετε τον πόνο στο γόνατο
Elisa Morales Lupayante

Γράφτηκε και επαληθεύτηκε από παιδαγωγο και διατροφολόγο Elisa Morales Lupayante.

Τελευταία ενημέρωση: 06 Αυγούστου, 2020

Αν βρήκατε αυτό το άρθρο, πιθανότατα ψάχνετε για έναν φυσικό τρόπο για να καταπολεμήσετε τον πόνο στο γόνατο. Μπορείτε να το επιτύχετε με τη σωστή θεραπεία και κάποια επιπλέον βοήθεια από μερικά μπαχαρικά με αντιφλεγμονώδεις και αναλγητικές ιδιότητες.

Ανακαλύψτε σε αυτό το άρθρο πώς ο κουρκουμάς, το τζίντζερ, η κανέλα, το γαρίφαλο και το πιπέρι καγιέν μπορούν να σας βοηθήσουν να καταπολεμήσετε τον πόνο στο γόνατο. Μπορείτε να τα ενσωματώσετε στη διατροφή σας για να επωφεληθείτε από τα χαρακτηριστικά τους.

Τι πρέπει να ξέρετε για τον πόνο στο γόνατο

Δυστυχώς, ο πόνος στο γόνατο είναι ένα συχνό πρόβλημα που δεν περιορίζεται σε ένα συγκεκριμένο ηλικιακό εύρος. Μπορεί να σχετίζεται με τραυματισμό συνδέσμου ή χόνδρου ή ασθένειες όπως η αρθρίτιδα, η ουρική αρθρίτιδα ή διάφορες λοιμώξεις.

Τα κύρια συμπτώματα είναι η φλεγμονή και η ερυθρότητα. Ωστόσο, ορισμένοι άνθρωποι πάσχουν επίσης από δυσκαμψία, αδυναμία ή αστάθεια. Σε ορισμένες περιπτώσεις, οι άνθρωποι μπορεί να έχουν περιορισμένη κινητικότητα όταν τεντώνουν το γόνατο ή ακούνε θορύβους όταν κινούνται.

Ανεξάρτητα από αυτό, είναι σημαντικό να επισκεφτείτε το γιατρό, ώστε να μπορέσει να κάνει επίσημη διάγνωση. Με αυτόν τον τρόπο θα έχετε έγκαιρη θεραπεία, ειδικά εάν τα συμπτώματα είναι έντονα ή επιδεινωθούν.

Συνεχίστε να διαβάζετε για να μάθετε ποια 5 μπαχαρικά μπορούν να βοηθήσουν στην καταπολέμηση του πόνου στο γόνατο, φυσικά αφού λάβετε συμβουλές από το γιατρό σας.

5 φυσικά μπαχαρικά για τον πόνο στο γόνατο

  1. Κουρκουμάς

Κουρκουμάς σε σκονη
Χάρη στη δραστική ένωση κουρκουμίνη, αυτό το φυσικό μπαχαρικό μπορεί να βοηθήσει στην καταπολέμηση του πόνου στο γόνατο. Δρα ως αναλγητικό και αντιφλεγμονώδες.

Το πρώτο φυσικό συστατικό που αξίζει να αναφερθεί είναι ο βασιλιάς των μπαχαρικών: ο κουρκουμάς. Αυτό το ισχυρό φαρμακευτικό φάρμακο καταναλώνεται και χρησιμοποιείται ιατρικά από την αρχαιότητα χάρη στις αντιφλεγμονώδεις, αναλγητικές, αντιοξειδωτικές και ηπατοπροστατευτικές του ιδιότητες.

Στην πραγματικότητα, ορισμένες έρευνες επιβεβαιώνουν ότι τα αποτελέσματά του είναι ισχυρότερα από εκείνα ορισμένων φαρμάκων που χρησιμοποιούνται για την ανακούφιση του πόνου. Επίσης, υπάρχει το πρόσθετο πλεονέκτημα ότι δεν έχει παρενέργειες για την υγεία σας. Επομένως, θα πρέπει να είναι η πρώτη σας επιλογή όταν αναζητάτε φυσικές λύσεις για την καταπολέμηση του πόνου στο γόνατο.

  1. Τζίντζερ

Το τζίντζερ προέρχεται από την ίδια οικογένεια με τον κουρκουμά και είναι μια ακόμα εξαιρετική θεραπεία για την ανακούφιση του πόνου με φυσικό τρόπο. Επίσης, μπορείτε είτε να το καταναλώσετε είτε να το χρησιμοποιήσετε τοπικά εφαρμόζοντας αιθέριο έλαιο τζίντζερ αραιωμένο σε κάποιο βασικό λάδι.

Αυτή η μελέτη, για παράδειγμα, δείχνει τα θετικά αποτελέσματα του εκχυλίσματος τζίντζερ σε μια ομάδα 247 ασθενών με οστεοαρθρίτιδα γόνατος. Τα στατιστικά στοιχεία δείχνουν μείωση της έντασης των συμπτωμάτων.

Ωστόσο, πρέπει να λάβετε υπόψη τη δόση για να αποφύγετε ήπια πεπτική δυσφορία που μπορεί να προκαλέσει αυτό το μπαχαρικό σε ορισμένες περιπτώσεις.

  1. Πιπέρι καγιέν

Το πιπέρι καγιέν περιέχει καψαϊκίνη, μια πολύ πικάντικη δραστική ένωση αλλά επίσης πολύ ευεργετική κατά του πόνου. Επιπλέον, όπως και το τζίντζερ, μπορείτε επίσης να συνδυάσετε την από του στόματος χρήση και την τοπική χρήση.

Ωστόσο, εάν επιλέξετε να προσθέσετε καγιέν στα γεύματά σας, λάβετε υπόψη ότι μερικές φορές μπορεί να ερεθίσει το πεπτικό σας σύστημα. Μπορείτε να αποφύγετε αυτήν την παρενέργεια εάν το ενσωματώσετε στη διατροφή σας πολύ σταδιακά.

  1. Κανέλα Κεϋλάνης

κανέλα σε στικ για τον πόνο στο γόνατο
Η κανέλα περιέχει θρεπτικά συστατικά που βοηθούν στην καταπολέμηση της φλεγμονής και του πόνου. Ως εκ τούτου, είναι μια καλή φυσική θεραπεία σε συνδυασμό με άλλες θεραπείες για τον πόνο στο γόνατο.

Η κανέλα είναι ένα μπαχαρικό με αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, μεταξύ πολλών άλλων θεραπευτικών αρετών. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί τοπικά για τη μείωση του πόνου και τη βελτίωση της κινητικότητας των αρθρώσεων. Για να την χρησιμοποιήσετε τοπικά, συνδυάστε την κανέλα με άλλα συστατικά όπως τζίντζερ και σησαμέλαιο.

Είναι καλή ιδέα να επιλέξετε την ποικιλία κανέλας Κεϋλάνης. Τα θεραπευτικά αποτελέσματα αυτής της συγκεκριμένης ποικιλίας είναι πολύ πιο ισχυρά, σε σύγκριση με άλλα. Μπορείτε να την προσθέσετε σε γλυκές και αλμυρές συνταγές, να την προετοιμάσετε ως τσάι ή να την λάβετε ως συμπλήρωμα.

  1. Γαρίφαλα

Τέλος, τα γαρίφαλα περιέχουν ευγενόλη σε σημαντικές ποσότητες. Αυτή η ένωση, η οποία υπάρχει επίσης στην κανέλα και το μοσχοκάρυδο, έχει αναλγητικές ιδιότητες. Στην πραγματικότητα, αυτό το μπαχαρικό είχε ήδη χρησιμοποιηθεί στην αρχαιότητα ως θεραπεία για την ανακούφιση των πονόδοντων.

Μπορείτε να εφαρμόσετε λάδι γαρίφαλου στην πληγείσα περιοχή για να την ανακουφίσετε καθώς θα μουδιάσει το γόνατο. Ωστόσο, πρέπει να είστε συνεπείς με αυτήν τη μέθοδο για να παρατηρήσετε μια σημαντική βελτίωση.

Πέντε φυσικά μπαχαρικά για τον πόνο στο γόνατο

Τώρα ξέρετε για αυτά τα 5 θεραπευτικά μπαχαρικά που βοηθούν στην καταπολέμηση του πόνου στο γόνατο. Όχι μόνο μπορούν να σας βοηθήσουν να γεμίσετε και να βελτιώσετε τη γεύση του φαγητού, αλλά έχουν επίσης πολύ αποτελεσματικά φαρμακευτικά οφέλη για διάφορα θέματα υγείας.

Δοκιμάστε τα και ανακαλύψτε όλα τα οφέλη!


Όλες οι παραθέτονται πηγές ελέγχθηκαν προσεκτικά από την ομάδα μας για να διασφαλιστεί η ποιότητα, η αξιοπιστία, η επικαιρότητα και η εγκυρότητά τους. Η βιβλιογραφία αυτού του άρθρου θεωρήθηκε αξιόπιστη και επιστημονικά ακριβής.


  • Altman, R. D., & Marcussen, K. C. (2001). Effects of a ginger extract on knee pain in patients with osteoarthritis. Arthritis and Rheumatism. https://doi.org/10.1002/1529-0131(200111)44:11<2531::AID-ART433>3.0.CO;2-J
  • Asimi, O. A., Sahu, N. P., & Pal, A. K. (2013). Antioxidant Activity and Antimicrobial Property of Some Indian Spices. International Journal of Scientific and Research Publications.
  • O’Neill, J., Brock, C., Olesen, A. E., Andresen, T., Nilsson, M., & Dickenson, A. H. (2012). Unravelling the Mystery of Capsaicin: A Tool to Understand and Treat Pain. Pharmacological Reviews. https://doi.org/10.1124/pr.112.006163

Αυτό το κείμενο προσφέρεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν αντικαθιστά τη συμβουλή από επαγγελματία. Σε περίπτωση αμφιβολίας, συμβουλευτείτε τον ειδικό σας.